Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Ioan S.
- veteran

Pe mine unul m-ati convins !
Ard de nerabdare sa patrulez benevol riurile si coclaurile patriei !

-
Gerula
- veteran

Glumeam, de-aia am si pus emoticonul. Evident ca pana nu-i oferi pescarului ceva in plus fata de AGVPS, acesta n-are nici un motiv sa plece de la ei.
Cu lacrimi Bastus!
-
Ioan S.
- veteran

Glumeam, de-aia am si pus emoticonul.
Doar nu-ti inchipui ca am luat-o de buna !
Faceam doar haz de necaz !
-
al. trentea
- utilizator constant

Pentru infiintarea Federatiei Nationale de Pescuit Sportiv este nevoie de minim 10 asociatii legal constituite, in 10 orase diferite din tara, fiecare asociatie avand cel putin 20 de membri.
Din informatiile pe care le am, in acest moment sunt cel putin 11 asociatii/cluburi, care sunt legal constituite, sau in curs de legalizare:
1. Alba
2. Arad
3. Bucuresti (APCR, Pelicanul, P4E)
4. Cluj (Aque Transilvae)
5. Dolj (Zarganul?)
6. Hunedoara
7. Iasi (Prieteni Pescari)
8. Pitesti (PEFA)
9. Radauti sau Botosani? (Thymallus)
10. Timisoara
11. Valcea
Asteptam ca rand pe rand, cele in curs de legalizare sa ne dea de veste ca au primit hotarea judecatoreasca. Trebuie apoi sa strangem randurile, sa colaboram, sa ne organizam. Depinde doar de noi.
Un model de colaborare il constituie "Trofeul Aventuri la Pescuit"!
Al. Trentea
"Pescari 4Ever"
-
adrian ionascu
- senior

mai este o asociatie noua in Caras Severin, Caras se cheama. Sunt cei care au primit Autorizatia de Pescuit cu numarul 1 de la ANPA. si alte asociatii in curs de formare in Olt, Sibiu, Maramures, Vrancea.
rog asociatiile ce obtin contract cu CNAFP sa ma contacteze la sediul ANPA pentru obtinerea autorizatiei de pescuit sportiv, absolut necesara pentru functionare.
in momentul de fata avem colaborarea unor juristi pentru o formula de statut. orice propunere de statut este binevenita. statutul oricum va fi discutat cu toate asociatiile interesate
odata infiintata federatia se va contacta conducerea FIPS si CIPS, unde avem relatii bune, pentru demararea negocierilor de aderare. ceea ce solicita ei este reprezentativitatea. asa ca o sa fie nevoie de suficiente asociatii, care sa acopere cea mai mare parte din tara si suficienti membri ca federatia sa reprezinte o contrapondere evidenta la AGVPS. nu sunt foarte frecvente cazurile cand aceste foruri accepta mai multe asociatii din aceeasi tara, dar exista precedent.
oricum aderarea la aceste organizatii se va vota si trebuie bine pregatita.
mai ales ca "prietenii" de la AGVPS o sa aiba grija sa ne faca intrarea ...
pentru inscrierea federatiei la Agentia Nationala de Sport exista urmatoarele cerinte:
Art. 28. - Conditiile necesare pentru înfiintarea unei federatii sportive nationale sunt:
a) activitatea ramurii de sport se desfasoara în minimum 5 judete;
b) la data constituirii sa existe minimum 10 cluburi sportive care sa aiba minimum 200 de membri practicanti;
c) activitatea în ramura de sport recunoscuta oficial sa se desfasoare în mod organizat de cel putin 3 ani de la recunoasterea oficiala a practicarii ramurii de sport în România.
deci e nevoie de recunoastere mai intai. care se face de care o comisie speciala.
e mai simpla aderarea la CIPS si FIPS si permite organizarea de concursuri oficiale si participarea la competitiile internationale organizate de ei.
dar oricum cele 2 obiective nu se exclud una pe alta.
-
BIBI
- utilizator constant

Adrian Ionaşcu a scris :
" mai este o asociatie noua in Caras Severin, Caras se cheama. Sunt cei care au primit Autorizatia de Pescuit cu numarul 1 de la ANPA."
Cu părere de rău mă văd nevoit să vă contrazic. Autorizaţia de Pescuit cu numărul 001 din 19.01.2006, a fost eliberată APS Dolj "ZARGANUL".
-
musKloiu
- veteran

sa traiasca

Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....
-
musKloiu
- veteran

Hai ca am vorbit destul despre aceasta federatie asa la modul"trebuie sa facem" ca pe vremea odiosului....dar la modul concret nimic...
Avem nevoie de o mana de oameni cu notorietate in pescuit fara legatura cu interesele X&Y oameni dispusi sa-si cheltuie timpul cu asta si cred ca mai este nevoie si de bani daca este sa vorbim cinstit......un cont ar fi binevenit ca sa puna pekaricii ceva banutzi in el
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....
-
MihaiV
- Moderator

OK. Sunt asociatii destule si se face federatie. Dar ce ne facem cu afilierea la CIPS, caci pana AGVPS nu renunta la afiliere, noua Federatie poate sa stea linistita, n-o baga nimeni in seama?!
-
adrian ionascu
- senior

pentru Mihai
AGVPS nu va renunta niciodata la afilierea FIPS si CIPS
dar se pot afilia si 2 federatii din aceeasi tara. am vorbit acum cativa ani cu diriguitorii acestor foruri si m-am interesat asupra acestui subiect. nu incurajeaza prezenta mai multor federatii din aceeasi tara dar nici nu vor sa puna piedici, in cazul in care nu exista alte solutii.
ceea ce vor ei este reprezentativitate. adica nu te poti duce cu 3 asociatii si 100 de pescari si sa ceri afiliere.
dar in cazul noii federatii vorbim deja de 10-15 asociatii si peste 10.000 membri. cel putin asta este numarul de permise de pescuit ridicate de noile asociatii de la Companie. unii mizeaza insa pe un numar mai mare de pescari si vor solicita ulterior alocarea de noi permise, pentru ca nu le convine sa plateasca mult din start. iar potentialul de crestere este mare.
ce se aude cu Aqua Transilvae? a incheiat contract cu CNAFP?
pentru Bibi
asa este Zarganul are numarul 1. au venit amandoi odata. au fost primele autorizatii eliberate, nr 1 si 2. am incurcat ordinea lor
pentru musKloiu
nu o sa trebuiasca sa cotizeze pescarii intr-un cont. asociatiile ce formeaza federatia vor contribui la cheltuielile de infiintare ale Federatiei.