Altceva decat AJVPS

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Feb 2006, 08:21

Paul scrie:E si vina voastra...
:roll: :oops: :roll: :oops: :roll: :oops: :evil:

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 09 Feb 2006, 09:45

Paul scrie:musKloiu ... incearca sa postezi mai mult pe subiect, te rog.
Asta e parerea lui Ioan despre AJVPS.. Parerea ta care e, ca nu o mai tin minte?
Parerea mea este urmatoarea: "HUOOOOOO!!!!!!" :lol: :lol: :lol:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 09 Feb 2006, 09:50

muskloiule
tocmai m-am intors de la Arad si Timisoara. acolo functioneaza cele mai vechi asociatii "noi" :lol: de pescuit din Romania. ele au inceput schimbarea pentru pescari, inca din 2000 cand legislatia nu era schimbata si AJVPS-urile aveau monopol.
este incredibil la ce presiuni si amenintari au fost supuse in acesti ani de catre AJVPS-uri si de institutiile statului pe perioada guvernului PSD.
au fost in permanenta controlati, sicanati li s-a interzis accesul pe apele naturale si amenajate desi castigasera licitatii! in schimb AJVPS era tinut pe brate.
si cu toate astea au rezistat. asociatia "Banatul" avea anul trecut 6000 de membri!, mai mult decat AJVPS-ul local
acum cu modificarea legislatiei sunt convins ca aceste asociatii (asociatia "Banatul" si AJPS Arad condusa de Doru Harsan (nici o legatura cu AJVPS) vor prelua grosul pescarilor de la AJVPS-uri.
oamenii aia au strans din dinti si au luptat pentru un principiu elementar: dreptul liber de acces la resurse si spargerea monopolului AGVPS pentru pescuitul in apele naturale.
si sa fiti siguri ca acum, cand au obtinut acest drept nu se vor opri aici.
daca la ei se poate nu vad de ce nu s-ar putea in toate judetele.
ce crezi ca ar raspunde oamenii astia la concluziile tale?
concluzia mea e una singura: legislatia actuala permite schimbarea. daca o sa stam in continuare sa ne lamentam si sa despicam firul in 4 fara sa actionam inseamna ca n-am inteles nimic sau ca acordam in continuare credit AJVPS-urilor. vom fi in continuare calariti de cei de la AGVPS, si n-o sa mai avem pe cine da vina.
oricine poate sa infiinteze o asociatie de pescuit si sa faca contract cu CNAFP. pescarii au nevoie de alternativa! acum ea este posibila.
NU LASATI AJVPS-urile SA FIE SINGURA ALTERNATIVA PENTRU PESCARII DE LA VOI DIN JUDET!

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 09 Feb 2006, 10:02

Vezi ca ce am postat are ghilimele ...nu sunt spusele mele .... "parerea mea" ai vazut-o mai sus? :lol:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 09 Feb 2006, 10:06

OK
am postat inainte sa vad parerea ta. :D

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 09 Feb 2006, 12:30

Vad ca postarea mea anterioara a stirnit reactii violente din partea lui musKaloiu (si nu numai). In treacat fie spus asta era si scopul, pentru ca dupa stergerea topicului anterior (cu acelasi nume) toti devenisem prieteni, uitasem ca ne certasem anterior pe aceeasi tema … si ne minunam de gafa moderatorului care a sters topicul.

Poate ca eu sunt mai pesimist de felul meu si in aceste conditii n-ar trebui sa va mire optiunea „Congo - indiferent de rezultatul votului�.
Vad pe aici pe forum niste incercari de a ne convinge ca daca ne indreptam spre asociatii neafiliate AGVPS va fi bine si … la vara cald.
Insa pentru mine conteaza libertatea de asociere. Libertatea de asociere ar trebui sa primeze si nu calitatea asociatiei spre care sunt impins. Iar eu voturi negative nu mai dau, prefer sa dau un vot prost.

Totusi n-am nimic impotriva noilor asociatii. Ma tem insa ca vor raspunde „pozitiv� la nadirea cu cotizatii impuse prin lege … si s-a dus dracului libertatea de asociere.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 09 Feb 2006, 12:58

As mai vrea sa adaug ca eu nu cred in sistemul actual bazat pe asociatii de pescari.
Pina acum sistemul nu a dat rezultate si o "cosmetizare" a sa prin scoaterea de sub monopolul AGVPS nu va face minuni. In plus dispersarea miscarii nu are cum sa se opuna factorilor care influienteaza negativ pescuitul. Poate peste 20 de ani alta va fi situatia cu asociatiile nonprofit, poate vor deveni cu adevarat independente si vor putea influienta decizia politica. Insa aducerea cu arcanul de membri cotizanti nu cred ca ajuta la cristalizarea identitatii asociatiei ci le indreapta spre modelul AJVPS-urilor.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 09 Feb 2006, 15:38

nu va exista alt sistem decat cel bazat pe asociatii. ideea ca o sa vina cineva de sus, statul, Dumnezeu si o sa se ocupe de ape iar noi pescarii o sa mergem si o sa gasim ape bune, populate si curate si o sa platim putin si sa luam toti pestii prinsi nu e decat un vis frumos, irealizabil.
dispersarea sistemului este esentiala. in Franta sunt vreo 4000 de asociatii. fiecare orasel are cateva ape si asociatia lor de pescari. care stiu permanent cine e pe apa si ce face. cine poate sa ingrijeasca mai bine de o apa de cat localnicii pescari. carora le pasa ce se intampla cu apa "lor".
asociatiile non-profit sunt independente, fara influenta politica. in schimb structurile mari, gen AJVPS sunt clar sub influenta politica. Partidul le-a tinut in brate timp de 15 ani. dar ce sa faci partidul nu mai e la putere si acum legislatia le-a pus in rand cu lumea. le-a taiat monopolul.
oricine poate infiinta o asociatie non-profit, o asociatie de pescari. o asociatie de pescari trebuie sa fie mult mai mult decat un distribuitor de permise. asta trebuie inteles.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 09 Feb 2006, 17:11

adrian ionascu scrie:nu va exista alt sistem decat cel bazat pe asociatii. ideea ca o sa vina cineva de sus, statul, Dumnezeu si o sa se ocupe de ape iar noi pescarii o sa mergem si o sa gasim ape bune, populate si curate si o sa platim putin si sa luam toti pestii prinsi nu e decat un vis frumos, irealizabil.
dispersarea sistemului este esentiala. in Franta sunt vreo 4000 de asociatii. fiecare orasel are cateva ape si asociatia lor de pescari. care stiu permanent cine e pe apa si ce face. cine poate sa ingrijeasca mai bine de o apa de cat localnicii pescari. carora le pasa ce se intampla cu apa "lor".
asociatiile non-profit sunt independente, fara influenta politica. in schimb structurile mari, gen AJVPS sunt clar sub influenta politica. Partidul le-a tinut in brate timp de 15 ani. dar ce sa faci partidul nu mai e la putere si acum legislatia le-a pus in rand cu lumea. le-a taiat monopolul.
oricine poate infiinta o asociatie non-profit, o asociatie de pescari. o asociatie de pescari trebuie sa fie mult mai mult decat un distribuitor de permise. asta trebuie inteles.
Asta este foarte adevarat. Si acest sistem functioneaza foarte bine atita vreme cit de gestiune se ocupa oameni cu adevarat pasionati. Sunt si unele neajunsuri, dar se pot corecta. Cele mai mari probleme intervin atunci cind nu prea se mai gasesc benevoli care sa se ocupe serios de treaba.

Tudor

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 09 Feb 2006, 17:45

adrian ionascu scrie:.........
Tinand cont ca am observat, prin informatiile pe care le furnizati, ca dvs sunteti o persoana cu multe cunostiinte despre acest subiect si sunt sigur ca sunteti prin preajma D-lui Gigi Stefan , detaliati sau punctati putin ce ar trebuii sa faca o asociatie de pescari astfel incat sa nu fie numai un distribuitor de permise, in viziune dvs.

Este o rugaminte absolut deschisa si fara nici un fel de aluzie catre alte asociatii sau cluburi existente la aceasta ora.
Multumesc anticipat

Lucian Constantin
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Scrie răspuns