AGVPS pierde procesul vinietei pe toata linia

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pescuitorul
veteran
veteran

lamurire

Mesaj de pescuitorul » 29 Mai 2006, 15:25

ca sa castigati si sa dovediti unei tari intregi ca nu e dezinformare va rog sa imi spuneti si sa publicati pe acest forum actul judecatoresc prin care confirmati cele spuse de Dv.
Va multumesc

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 01 Iun 2006, 10:53

Pescuitorule
chiar nu ma cunosti daca iti imaginezi ca as deschide un subiect pe forum cu o dezinformare.
din pacate a durat ceva pana am reusit sa dau de cei de la Directia Juridica a ministerului care au datele legate de procese.
care va sa zica avem asa:
- dosar 4863/2005 la Curtea de Apel Bucuresti la o actiune a AGVPS cu privire la anularea articolului 7, cel privitor la vinieta.
sentinta civila nr. 863/12.04.2006 respinge actiunea reclamantului (AGVPS) ca neintemeiata. cu posibilitate de recurs in 15 zile de la anuntare. ministerul inca nu a primit nici o informare cu privire la vreo solicitare de recurs
- dosar 111/2006 la Curtea de Apel Suceava la o actiune a AJVPS Suceava cu privire la anularea intregului ordin 1134, cu decizie de incheiere prin care se respinge exceptia de nelegalitate a Ordinului 1134 si suspenda cauza pentru judecarea exceptiei de neconstitutionalitate la Curtea Constitutionala.
asadar ordinul 1134 este valabil si functional si este doar vina CNAFP faptul ca nu s-a stabilit inca un pret pentru viniete si acestea nu au fost puse in vanzare.
am facut niste investigatii si am inteles ca vinietele urmeaza sa fie puse in vanzare la filialele CNAFP din tara, dar cei de la CNAFP, nu cunosteau inca pretul de vanzare :roll:
pana la urma vor trebui sa ia o decizie :twisted:
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

danes
utilizator nou
utilizator nou

chestiunea vinietei / va place sa dezinformati

Mesaj de danes » 01 Iun 2006, 15:31

va place sa dezinfomati, domnule ionascu, cred ca va caracterizeaza! Prin incheierea din 18 01 2006, Curtea de Apel Bucuresti, suspenda executarea art. 7 (cel cu vinieta!) si anexele corespunzatoare dn Ordinul MAPDR nr. 1134 / 28 10 2005, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei executorie de drept. MAPDR a castigat fondul prin sentinta nr. 863 / 12 04 2006, insa AGVPS a inaintat recurs , in termen, la ICCJ , urmand sa fie stabilit termen. Numai dupa solutinarea definitiva si irevocabila a cauzei, de catre ICCJ, putem discuta despre aplicarea art. 7 si anexele din Ordin. Si un novice in drept are astfel de notiuni de baza. Rezulta ca ori sunteti rau intentionat si dezinformati pescarii (deoarece CNAFP, MAPDR sau oricine din aceasta tara nu poate incalca o hotarare judecatoreasca fara consecinte , deci vinietele nu pot fi puse in vanzare pana la solutionarea definitiva si irvocabila a cauzei, ceea ce CNAFP sau Directia Juridica din CNAFP stie foarte bine, ori scrieti asa pe forum luat de val sau din lipsa de activitate . Oare conducerea ANPA si MAPDR stie cu ce va pierdeti timpul si luati salarii mari (din banii nostri)
oricum nu angajati pozitia CNAFU ului pe forum , deoarece nu aveti nici o calitate acolo . va vom tine la curent pe forum cand va fi termenul recursului si ce se va intampla acolo, oricum AGVPS considera hotararea Curtii de Apel Bucuresti arbirara si este sigura ca ICCJ va repara aceasta gresala
in incheiere credem in serozitatea conducerii CNAFP, ce nu poate incalca o hotarare judecatoreasca punand in vanzare vinietele

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 01 Iun 2006, 17:04

hopa. nucleul dur de la AGVPS reactioneaza! :D
dupa otrava din postare esti sigur de la AGVPS.
chiar nu stiam de recurs. mersi pentru informatie. sunt novice in materie de drept si habar n-am de astfel de subtilitati.
in schimb am multe alte informatii. :twisted:
eu cred ca voi luati salarii, mici - mari din banii pescarilor si vanatorilor fara sa faceti nimic pentru ei.
daca n-am nici o calitate la CNAFP nu pot sa-mi dau cu parerea legat de ei? poate imi dai tu voie sa-mi dau cu parerea despre AGVPS :lol:
bine ca n-ai semnat: un colectiv de oameni ai muncii. cam asta e stilul postarii.
astept informatii proaspete de la voi. :lol:
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 02 Iun 2006, 08:37

Desi recunosc ca nu am prea multe cunostinte juridice afirm ca Adrian Ionascu nu dezinformeaza. Informatiile pe care le-a prezentat sunt informatiile reale de care dispune. As face urmatoarele completari:
- dosarul 38868/2/2005 a avut doua cereri ale AGVPS si anume, o cerere de suspendare a aplicarii art.7 si o cerere de anulare a acestuia si a anexelor la ordin.
- cererea de suspendare a fost admisa de instanta Curtii de Apel chiar la primul termen, in luna ianuarie. MAPDR a facut recurs la Curtea Suprema termenul de judecata fiind stabilit pt.data de 06.06.2006.
- cererea de anulare a fost respinsa pe fond la Curtea de Apel la ultimul termen din luna aprilie. Faptul ca AGVPS ar fi facut recurs pt. cererea de anulare la instanta suprema nu reiese din informatiile disponibile in acest moment pe pagina de internet a instantei supreme. Daca a facut totusi recurs este posibil ca acesta sa se judece la termenul din 06.06.2006 impreuna cu recursul MAPDR pentru cererea de suspendare. In aceste conditii este posibil ca pe 06 Iunie sa se termine toata povestea.

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 02 Iun 2006, 09:36

danes, ce tare esti frate...in "traducere libera", raspunsu' tau, ar suna cam asa:"indiferent, de ce'ar face, sau ar vrea sa fac cineva,in legatura cu spargerea monopolului agvps, noi intotdeauna va vom da la cap, n'aveti dreptu' sa ne luati ce este'al nostru"... Fratioare danes, se pare ca n'ai dreptate, ai doar in spate un mamut, impreuna cu clica din care acesta este format...insa, probabil vei fi surprins ca, pe masura ce se vor infiinta noi asociatii de pescari, ve'ti ramine cu tot mai putine fonduri..ma'ndoiesc, ca veti rezista la infinit de la buget...

BIBI
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BIBI » 02 Iun 2006, 23:01

pescuitorule,
toată stima pentru curajul de a posta despre acest subiect! Este corect ca toţi să lupte, cinstit, unii pentru a-şi păstra, ceilalţi pentru a-şi atrage membrii cotizanţi, ei fiind baza asociaţiilor de pescuit mai vechi sau mai "de apartament". Deşi hotărâsem să nu intervin în acest subiect, am totuşi ceva nedumeriri legat de cele postate de tine şi anume:
- care este diferenţa între o pază asigurată doar pe hârtie probabil, (dar trebuie reţinut şi timpul scurt de când noile asociaţii au început să funcţioneze) şi o pază specializată, slab reprezentată numeric, cu salariu fix pe stat, dar inexistentă în teritoriu? Nu spun că şi acolo la tine este la fel, dar semnalele din ţară spun totul şi nu poţi să nu le iei în seamă, ptr. că vin de la oameni care bat malurile de ani şi ani;
- de când datează acel contract în care este stipulat că AJVPS - urile pot avea reciprocitate? Eu, la AJVPS Olt nu am auzit despre acest lucru decât anul ăsta, când interesându-mă, am constatat că "...în 2005 am avut reciprocitate cu Vîlcea, Argeş etc. ..." Plătesc permisul la ei de 15-16 ani, dar a trebuit să apară concurenţa pentru a afla de reciprocitate
Nu sunt eu în măsură să decid dacă sunteţi mai buni unii dacât ceilalţi, dar asta nu mă împiedică să-mi expun părerile personale. Mă-ntreb însă, dacă şi unii şi ceilalţi urmăriţi binele pescuitului sportiv aşa cum afirmaţi, de ce nu este loc pentru toată lumea?!

pityu
veteran
veteran

AGVPS pierde procesul vinietei pe toate fronturile

Mesaj de pityu » 03 Iun 2006, 00:26

Iti raspund eu Bibi, petru ca "pescuitorul" nu e pescar dupa cum el singur sustine. Ei au fost dintotdeauna sarmani slujbasi ai AGVPS. Noi, adevaratele asociatii de pescari, care suntem dispusi sa facem totul prin munca voluntara, numai sa fie bine pentru ape, pesti si pescari, le-am spart monopolul si ei risca sa ramana pe drumuri (someri). Din acest punct de vedere incerc sa-i inteleg. Oricare din noi(care pe unde lucram) daca am fi amenintati sa ne pierdem locurile de munca am lupta fiecare dupa puterea si priceperea noastra pentru a le apara. Asta fac si ei acum, dar sti cum e? Economia de piata cerne ADEVARATELE VALORI. La noi in Valea Jiului la inceput de an erau afisate (la filiala Petrosani al AJVPS Hunedoara) urmatoarele preturi la Permise:
- Munte ape statatoare = 1.500.000 lei vechi
- Munte ape curgatoare = 1.500.000 lei vechi
- Colinare si de ses = 700.000 lei vechi
TOTAL = 3.700.000 lei vechi, iar comparativ salariul minim pe economie = 3.300.000 lei vechi la brut, ceea ce inseamna cam 2.700.000 lei net (in mana)
Daca vizai permisul pentru toate trei fondurile piscicole (inventate doar de ei pentru exploatarea amaratului de pescar) iti faceau(vezi Doamne) o reducere de cateva sute de mii (ca sa vezi generozitate pe banii tai)
Al'de "pescuitorul" si altii din clica lor nu se multumeau cu salarii de mizerie pentru care altii isi lasa dintii prin subteranele minelor sau pe altarul unor mamuturi industriale si familiile fara sustinator. NUUUU !
Lor le trebuiau Jeep-ane, vile, gagici, etc. pe banii prostilor. ASTA-I DOARE PE EI ACUM, CA TOATE ASTEA S-AU TERMINAT, sau cel putin asa ne place sa credem. De aia e asa de greu sa se renunte si la contractele Romsilva - AGVPS, pentru ca pierderea e foarte mare(catastrofala chiar) de ambele parti. Stii cu ce motive puerile vin chiar cei din conducerea Romsilva? Cica apele de munte SUNT MAI SENSIBILE ca cele de ses si nu se pot incheia contracte de exploatare durabila prin pescuit recreativ/sportiv pentru mai multe asociatii pe acelasi curs de apa. Pai da ...ca o apa de munte(parau) daca ar fi pazit de 10 asociatii si zilnic ar fi controale, braconierii (lor) nu ar mai avea nici o sansa ca sa devasteze resursele acvatice vii ale tarii !!! ... si prostii de noi care le mai si dam anual cate-o caruta de bani sa pescuim in APE MOARTE !!!
ASTA E BIBI !!! ASTA E "PESCUITORULE" (IN APE TULBURI) !!!

pescuitorul
veteran
veteran

ptr pityu

Mesaj de pescuitorul » 06 Iun 2006, 09:11

te inseli amarnic daca tu crezi ca eu lupt doar ca sa nu raman somer.TOTAL GRESIT.Nu lucrez de foarte multi ani in sistem si nu ar fi o pierdere daca nu as mai lucra in sistem.Si nu stiu daca tu ti-ai risca viata cu toti nenorocitii pe balta pentru banii pe care ii iau eu de aici.Iar despre mineri sau altii care i-ai pomenit stai linistit ca de cate ori auxzi o stire de ei doar salarii marite sau greva ca vor mai multi bani.
Si cum am mai spus pe mine ma intereseaza doar acest judet.Nu am alte informatii despre altii din tara dar daca voi spuneti se poate sa fie adevarat si puteti lua atitudine.
Ptr Pityu: daca esti voluntar sau ai vreo asociatie de apartament cate dosare penale ai de cand lupti pentru pescuit?????????????

bluesky1ro
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bluesky1ro » 06 Iun 2006, 13:57

Din punctul meu de vedere, toate ingineriile aceste legislative si financiare sunt facute doar ca sa ia banii de pe noi pescarii, cind vom intra in 2007 in UE si treaba va fi directionata de la Bruxelles se va intimpla ca multi sa/si piarda scaunele, alea de care trag cu dintii, sunt sigur ca sunt multi din generatia tinara care la fel ca mine aduc capital de afara si ar vrea sa pescuiasca linistiti in tara asta frumoasa.... tineti minte ce am spus in maxim 5 ani se vor schimba toate porcariile astea, o sa ploua cu sesizari pe la organele uniunii europene si se va termina cu cacealmaua asta postdecembrista, fiindca dincolo de legi date dupa bunul plac al unor, dincolo de scaune, dincolo de birouri cu usi solide... e o cacealma.... de care multi s-au cam saturat.

Multa sanatate si sa aveti lansetele in ape de 8 iunie.
Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...

Scrie răspuns