AGVPS pierde procesul vinietei pe toata linia
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- bluesky1ro
- utilizator constant
-
- senior
Danubiu
esti doar naiv sau te prefaci?
ministerul a castigat procesul. cei care pot face recurs sunt cei de la AGVPS, carora li s-a respins actiunea.
pana una alta directia juridica a ministerului nu a primit nici o notificare cu privire la un eventual recurs promovat de AGVPS. iar vacanta judecatoreasca se apropie cu pasi repezi.
asadar e ca in bancurile cu radio Erevan. E adevarat ca ministerul a pierdut recursul in procesul vinietei? Da, e adevarat, numai ca nu e vorba de recurs ci de proces, si nu l-a pierdut ci l-a castigat.
esti doar naiv sau te prefaci?
ministerul a castigat procesul. cei care pot face recurs sunt cei de la AGVPS, carora li s-a respins actiunea.
pana una alta directia juridica a ministerului nu a primit nici o notificare cu privire la un eventual recurs promovat de AGVPS. iar vacanta judecatoreasca se apropie cu pasi repezi.
asadar e ca in bancurile cu radio Erevan. E adevarat ca ministerul a pierdut recursul in procesul vinietei? Da, e adevarat, numai ca nu e vorba de recurs ci de proces, si nu l-a pierdut ci l-a castigat.

I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
-
- senior
bluesky1robluesky1ro scrie:Din punctul meu de vedere, toate ingineriile aceste legislative si financiare sunt facute doar ca sa ia banii de pe noi pescarii, cind vom intra in 2007 in UE si treaba va fi directionata de la Bruxelles se va intimpla ca multi sa/si piarda scaunele, alea de care trag cu dintii, sunt sigur ca sunt multi din generatia tinara care la fel ca mine aduc capital de afara si ar vrea sa pescuiasca linistiti in tara asta frumoasa.... tineti minte ce am spus in maxim 5 ani se vor schimba toate porcariile astea, o sa ploua cu sesizari pe la organele uniunii europene si se va termina cu cacealmaua asta postdecembrista, fiindca dincolo de legi date dupa bunul plac al unor, dincolo de scaune, dincolo de birouri cu usi solide... e o cacealma.... de care multi s-au cam saturat.
Multa sanatate si sa aveti lansetele in ape de 8 iunie.
n-as vrea sa te dezamagesc, dar din postura de angajat al unei agentii guvernamentale (ANPA) pot sa-ti spun ca sunt mult mai putin optimist decat tine cu privire la schimbarile rapide de dupa aderare.
ideea ca vin cei de la UE sa faca ordine la noi o consider doar o gluma buna. am vazut raportorii UE la lucru in Romania si am asistat si la sedinte in comisiile de lucru la Bruxelles si impresia mea este mult mai prozaica. aderarea s-a decis la nivel politic iar acesti functionari, de altfel extrem de bine platiti (au in jur de 200-250 euro diurna pe zi si salarii care graviteaza in jurul a 15.000 euro/luna) n-o sa faca valuri ca sa nu fie zburati din posturile lor caldute de sefii lor, de la Bruxelles.
e asa de simplu sa accepti evolutia pozitiva de pe hartie si sa faci o tura pe teren pentru o sarmalutza, un gratar si o tzuiculitza traditionala. crezi ca intereseaza pe cineva sa-si bata cuie in talpa contrazicand opinia generala ca Romania face progrese rapide pentru aderare?
este evident pentru oricine ca la nivel practic nu suntem pregatiti pentru aderare dar atata timp cat decizia aderarii la o data prestabilita, s-a luat deja la nivel inalt lucrurile vor merge inainte, desi Romania face mai mult progrese pe hartie decat in realitatea de zi cu zi.
situatia se va imbunatati pe termen mediu datorita presiunii generale constante dar nu anticipez deloc cutremurul pe care tu il pronostichezi.
Daca n-ar fi banii (sume enorme) care vor fi pompati pentru dezvoltarea Romaniei in urmatorii 7 ani si aceasta presiune pentru continuarea democratizarii, chiar n-ar fi nici o sfaraiala cu aderarea la un organism care devine din ce in ce mai mult o structura extrem de birocratica, suprastatala in care fiecare tara se zbate sa-si promoveze interesele, si in care compromisul este tot mai greu de gasit pe masura ce tot mai multe tari devin membre.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !
-
- veteran
dar ss
dar ss ce reprezinta ?????? numele ministerului care conduce activitatea de pescuit din romania?????????????
cel mai curios si frumos lucru pe acest site este faptul ca unora din structurile ministerului trebuie doar sa le ridici mingea la fileu ca mai departe ei centreaza ei dau cu capu.
tot asa fratilor si cu siguranta ajungem departe cu gandirea asta a voastra .
UE vrem?????????????? .UE o sa mancam pe paine de ne sar capacele .
Si atentie domnilor din Bucuresti :Uniunea nu va baga sau ne baga pumnul in gura sa facem anumite lucruri.Ei dau doar o linie care trebuie adaptata la conditiile tarii.Asa ca va rugam frumos treceti la treaba si nu va mai aberati pe unde apucati.
Ptr. dl. Ionascu: intr-un ziar local e o declaratie a Dvs. in care spuneti ca , "conflictul cu ajv-urile se va rezolva pe cale amiabila".Sa imi spuneti si mie ce vrea sa insemne asta.
Va multumesc anticipat.
cel mai curios si frumos lucru pe acest site este faptul ca unora din structurile ministerului trebuie doar sa le ridici mingea la fileu ca mai departe ei centreaza ei dau cu capu.

tot asa fratilor si cu siguranta ajungem departe cu gandirea asta a voastra .
UE vrem?????????????? .UE o sa mancam pe paine de ne sar capacele .
Si atentie domnilor din Bucuresti :Uniunea nu va baga sau ne baga pumnul in gura sa facem anumite lucruri.Ei dau doar o linie care trebuie adaptata la conditiile tarii.Asa ca va rugam frumos treceti la treaba si nu va mai aberati pe unde apucati.
Ptr. dl. Ionascu: intr-un ziar local e o declaratie a Dvs. in care spuneti ca , "conflictul cu ajv-urile se va rezolva pe cale amiabila".Sa imi spuneti si mie ce vrea sa insemne asta.
Va multumesc anticipat.
Re: dar ss
Nu, dragalasule, sunt initialele unuia dintre fraierii care de ani de zile iti platesc tie salariul si jeepul... Va deranjeaza cand vreau sa stiu ce faceti cu banii mei?pescuitorul scrie:dar ss ce reprezinta ?????? numele ministerului care conduce activitatea de pescuit din romania?????????????
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE
Te rugam frumos sa nu dezinformezi.danubiu scrie:rECURSUL MAPDR SI AL CNAFP PRIVIND VINIETA A FOST RESPINS
Recursul MAPDR impotriva deciziei de suspendare a aplicarii ordinului 1134 art.7 a fost judecat de instanta suprema pe data de 06.06.2006.
Instanta a decis anularea recursului din motive de netimbrare. Posibil ca MAPDR-ul sa nu mai fi timbrat recursul deoarece a castigat procesul pe fond la Curtea de Apel Bucuresti si se pare ca AGVPS nu a mai facut recurs. Nici mie nu-mi este clar ce se va intampla mai departe deoarece nu am cunostinte juridice. Din punctul meu de vedere pur ingineresc daca AGVPS nu a inaintat recurs la instanta suprema ordinul 1134 este din acest moment in vigoare, inclusiv art.7, si poate sa produca efecte.
In 18.01.2006 Curtea de Apel Bucuresti a dispus suspendarea aplicarii art.7 si anexelor la Ord.1134/2005 pina la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei. Recursul declarat de MAPDR si CNAFP impotriva acestei decizii s-a judecat in 06.06.06 si a fost respins de Inalta Curte. Prin urmare decizia Curtii de Apel Bucuresti ramine definitiva irevocabila si executorie de drept.
Cum actiunea AGVPS de anularea art.7 si a anexelor din Ord.1134/2005 se afla in faza de recurs la Inalta Curte, iar aplicarea art.7 si anexelor din Ord.1134 este suspendata definitiv si irevocabil eliberarea vinietelor nu se poate face decit prin abuz si cu incalcarea unei sentinte judecatoresti.
Daca Sentinta 863/12.04.2006 era definitiva si irevocabila CNAFP nu astepta aplicarea ei pina in iunie. De fapt se incearca acum valorificarea vinietelor tiparite inca din decembrie la Suceava(?) pentru a se acoperi o cheltuiala deloc neglijabila.
Cum actiunea AGVPS de anularea art.7 si a anexelor din Ord.1134/2005 se afla in faza de recurs la Inalta Curte, iar aplicarea art.7 si anexelor din Ord.1134 este suspendata definitiv si irevocabil eliberarea vinietelor nu se poate face decit prin abuz si cu incalcarea unei sentinte judecatoresti.
Daca Sentinta 863/12.04.2006 era definitiva si irevocabila CNAFP nu astepta aplicarea ei pina in iunie. De fapt se incearca acum valorificarea vinietelor tiparite inca din decembrie la Suceava(?) pentru a se acoperi o cheltuiala deloc neglijabila.