AGVPS pierde procesul vinietei pe toata linia

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 22 Mai 2006, 19:01

adrian ionascu scrie: De la aparitia legii pescuitului din 2001 "Apele Romane" nu mai au nici o treaba cu pescuitul sportiv in apele naturale. de asta se ocupa CNAFP.
probabil solutia cea mai buna in situatia de la noi ar fi sa se elimine din lege obligativitatea de asociere pentru a putea pescui sau vana.
astfel incat sa se cearna asociatiile care chiar fac ceva pentru pescari sau vanatori.
din punctul meu de vedere,acest CNAFP nu a facut nimic altceva decat sa incurce lucrurile si mai mult.
domnii de la CNAFP sunt varza la toate capitolele,mai putin la pescuitul industrial :twisted: :evil: :twisted: :evil:

nu probabil ci sigur este cea mai buna solutie eliminarea obligativitatii de asociere

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 22 Mai 2006, 19:13

CNAFP-ul nu face decat sa mulga pescuitul, comercial sau sportiv. un fel de FPS
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 22 Mai 2006, 19:25

adrian ionascu scrie:CNAFP-ul nu face decat sa mulga pescuitul, comercial sau sportiv. un fel de FPS
:o :shock: :o :shock:

hmmmmmm.sa inteleg ca ai revenit printre noi,adriane?noi astia multi si amarati?acum ceva timp cand am combatut ideea de obligativitate si alte bazaconii emise de CNAFP cu girul ANPA parca nu erai de aceeasi parere.
ce te-a facut sa-ti schimbi parerea intre timp?

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 22 Mai 2006, 21:20

ambele variante au avantaje si dezavantaje.
insa cred ca in situatia actuala e mai buna eliminarea obligativitatii.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

pescuitorul
veteran
veteran

Noutati

Mesaj de pescuitorul » 23 Mai 2006, 09:06

Domnule Adrian Ionascu va rog sa cititi mai atent ceea ce am scris mai sus.Ideea nu era de aglomeratie a apelor nicidecum.Dra poate de aceea e ceea ce e in Romania ca se vrea ceva si se face sau mai bine zis intelege altceva.
Dar va rog sa le comunicati si pescarilor sa vedeti daca mai sunt de acord cu ideile Dv.cand le spuneti ca pe luciul de apa unde pescuiesc ei mai dati si autorizatii de pescuit comercial.Daca Dv. vi se pare normal ca dupa ce Ajv-urile au facut paza apelor si le-ati luat de-a moaca acum va bateti joc de ele introducand pescuitul comercial.Deci omul pescuieste sportiv si altul vine si csoate plasa in fata lui.Halal lege .Eu cred ca aici favorizati Dv braconajul legal.Cine ii va controla la cantitatile si dimensiunile scoase din apa in fiecare zi???????????????????
Cu stima, pescuitorul
PS: poate imi raspundeti daca vi se pare normal ca si proprietar al acsei Dv sa il intrebati pe chirias de ce nu are celalalt cheie de la casa.Si incercati sa nu le mai ocoliti elegant ca stim de aici din provincie ca va pricepeti cel mai bine la raspunsuri ocolitoare.
Va multumesc

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 23 Mai 2006, 11:04

eu militez pentru eliminarea pescuitului industrial din apele interioare. inclusiv din lacurile de acumulare. si incerc sa fac cunoscuta aceasta opinie inclusiv la ANPA.
insa nu eu decid politica statului sau a Agentiei, in ceea ce priveste pescuitul comercial.
in orice caz nu sunt eu avocatul pescuitului industrial. ar fi trebuit sa-ti dai seama de asta din toate postarile si articolele mele anterioare.
cine a luat pe de-a moaca apele. eu? noi? sau AGVPS-ul?
n-am inteles comparatia cu apartamentul si cu cheia. poate incerci sa fii mai explicit.
nu ma cunosti dar sti "de acolo din provincie" ca ma pricep la raspunsuri ocolitoare. pana una alta eu postez deschis tot ce am de spus si nu m-am ferit sa fac asta atat pe forumuri cat si in revista. in schimb tu te ascunzi in spatele unui pseudonim.
eu sunt dispus sa discut orice subiect cu cartile pe masa. tu poti sa faci asta?

pescuitorul
veteran
veteran

qqq

Mesaj de pescuitorul » 24 Mai 2006, 07:55

Eu nu ma ascund si desi sunt de fff putin timp pe acest site mi s-a publicat si nr de tel.
Dar cum militati Dv. ptr interzicerea pescuitului industrial asa militez si eu ptr alte idei si sunt convins de la bun inceput ca nu am nici o sansa pentru ca haideti sa dam cartile pe fata si sa spunem ca tot ceea ce se urmareste este pe linie politica.Credeti ca pescarii si vanatorii trebuie sa sufere ptr faptul ca presedinte a fost Dl. Nastase??????????????De ce se vrea acolo la minister desfinatrea AGV-ului? Eu nu tin cu nimeni pentru ca nu am de ce si cum am mai spus-o si daca plec din ajv eu plec cu fruntea sus ptr ca stiu ce am facut ptr pescarii din zona.Stiu ca in Romania ai cel mai mult de pierdut daca esti corect si spui lucrurilor pe nume?dar asa sunt eu si nu pot sa fiu las?
Si in continuare nu cred ca mai au rost discutiile pe astfel de site-uri pentru ca oricum sunt degeaba si cei mari fac tot ce ii intereseaza pe dansii si propriul interes.
Si apropo vi se pare normal sa depun o documentatie si raspunsul sa imi fie ceva de genul:" aveti proces cu noi?". Sincer nu stiu ce are vaca cu boxul dar de suntem in Romania.
Cam asta e tot si sincer am inteles ideea acestui site.Dupa noi potopul. :!: :!: :!: :!: :!:

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 24 Mai 2006, 19:32

Pescuitorule
am inteles ca lucrezi la AJVPS Sibiu sau esti apropiat de ei. daca-mi vii cu texte cu Nastase n-ai inteles nimic sau te faci ca nu intelegi.
nu stiu de cand lucrezi la ei dar eu am lucrat 5 ani la AGVPS si crede-ma stiu ce vorbesc. am stat suficient ca sa vad ce oameni sunt si cum lucreaza. si ce-am vazut nu mi-a placut absolut deloc.
aceasta asociatie este de 16 ani jucaria lui Selaru. face ce vrea cu ea. si-a ales o pleiada de directori care il sustin pana-n panzele albe si sunt sustinuti de el. fiecare pe feuda lor face ce vrea. fac parte din mafiile locale care grupeaza capii politiei, justitiei, SRI-ului, garzii de mediu, directiei silvice, inspectiei piscicole, autoritatilor locale. se ajuta intre ei si sunt intangibili in fata legii, la nivel local. au putere si nu dau 2 bani pe parerea cotizantilor, din banii carora traiesc, desi n-ar recunoaste-o pentru nimic in lume.
alegerile sunt o mascarada jalnica la care participa cativa papagali manevrabili sau interesati.
uita-te la tine la asociatie cum se organizeaza alegerile, cine voteaza si cum se fac smecheriile. uita-te cine primeste autorizatiile la vanat mare si cine beneficiaza de privilegii. si vezi ce se intampla cu cei care au curajul sa exprime critici sau sa vrea sa schimbe ceva. sunt zburati fara menajamente.
intreaba-te de ce directorul asociatiei, cel care are painea si cutitul, este acelasi de ani de zile. chiar este de neinlocuit?
astea sunt problemele. nu faptul ca Nastase era cu PSD-ul.
intre conducere si cotizanti s-a creat o prapastie. au creat un sistem care nu admite schimbarea. o dictatura dura. si culmea, ei, care sunt o asociere de ONG-uri au detinut monopolul gestionarii pescuitului sportiv in apele naturale, care sunt ape publice. monopolul absolut. si ar fi vrut sa-l pastreze in continuare.
Selaru si directorii lui se vor alege intre ei inca 20 de ani de acum incolo fara probleme. dar asta nu nseamna ca au legitimitate si multi aderenti.
pun pariu ca daca s-ar face un sondaj de opinie profesionist printre membri oricarui AJVPS, Selaru si directorii locali ar avea aprecieri extrem de negative.
cat era Nastase la putere structurile statului le acordau tot sprijinul, chiar peste prevederile legislatiei. acum s-a mai schimbat treaba. explicatia politica oferita de tine este scuza perfecta pentru ei. ei sunt profesionistii care sufera din cauza factorului politic. in realitate sunt niste mafioti care fac orice sa pastreze controlul absolut al resurselor. nu inseamna ca nu exista si oameni de calitate, dar sunt doar exceptia care confirma regula. Selaru nu va accepta niciodata in functia de director un tip cu coloana vertebrala, care sa-l infrunte. si am vazut cum a indepartat directori, desi teoretic nu avea acest drept, doar pentru ca l-au infruntat in chestii minore.
acest sistem pute si orice om normal nu are cum sa-l accepte. si daca oamenii ar fi fost normali acest sistem nu s-ar fi putut transforma in ceea ce este el astazi.
eu ma ocup la ANPA, printre altele, de pescuitul sportiv si nu am conditionat niciodata, pentru nici un AJVPS, eliberarea vreunei autorizatii, sau alta prestatie, chiar daca m-au reclamat si in Parlament si la ministru si sunt in conflict deschis cu ei.

aZu
utilizator constant
utilizator constant

.

Mesaj de aZu » 24 Mai 2006, 20:39

Nea' pescuitorule nu te mai victimiza p'aici!
Ce , daca ti-a fost Nastase presedinte te simti acu persecutat?
Pai, daca ajunge maine dolaru la 48.000 si euro la 55.000 si baga inflatie la greu, te vei simti in vrun fel vinovat ca ti-e Isarescu presedinte?

Nu inteleg de ce tre sa ma asociez cu asemenea personaje!
Nu dom'ne, m-am saturat!
Vreau sa platesc io direct in visteria tarii taxele de pescar fara sa mai fiu in asociatia lu' peste prajit!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Mai 2006, 21:30

adrian ionascu scrie:eu ma ocup la ANPA, printre altele, de pescuitul sportiv .
hopaaa!ai scapat porumbelul adriane.
parca spuneai mai demult ca tu nu ai nici o putere la ANPA,ca nu ai nici o tangenta cu pescuitul sportiv,ca tu esti un simplu redactor si purtator de cuvant pt ANPA,ca daca ai avea cum sa schimbi ceva inspre binele pescuitului sportiv,ai face-o cu draga inima si fara nici un interes.
pai acum ce sa inteleg?esti sau nu esti implicat in vreun fel,la nivel de pescuit sportiv,in deciziile acestei institutii?nu de alta,dar am observat o schimbare radicala la tine in ceea ce priveste pescuitul sportiv si recreativ.ai schimbat directia urgent cand ai vazut ca lucrurile propuse de voi la inceput nu au avut impactul scontat si au luat o alta turnura.
singurul lucru la care ai ramas consecvent este atacarea furibunda a agvps-ului oriunde si prin orice mijloace.
cred ca as intelege la un moment dat inversunarea ta impotriva lor,insa de multe ori cred ca orbit de furie,faci ca aceste atacuri sa pice in desuatitudine.crede-ma ca devii ridicol la un moment dat fara sa iti dai seama,aproape ca nu poti posta ceva pe un subiect fara sa faci vreo aluzie la AGVPS,Selaru si acolitii lui,Nastase,PSD,etc,etc.
lasa-i in plata domnului,sunt istorie deacuma,duca-se unde a dus mutu iapa.
mai bine ai concentra tirul pe cele doua institutii,ANPA si CNAFP(la care din nefericire sau fericire? esti si tu angajat)care au creat o brambureala de nedescris in randul pescarilor si in pescuitul recreativ-sportiv.
de multe ori m-am gandit ca aceasta brambureala este intretinuta voit de cateva(sau majoritatea)persoane din cele doua institutii,iar faptul ca lucrurile se misca doar intr-o directie,cea a pescuitului industrial,ma fac sa cred ca am dreptate si nu sunt eu nebun ca vad lucrurile sub un alt aspect.
stiu ca nu este normal sa "musti" mana care te hraneste,dar este moral si normal sa sesizezi si sa ataci cu aceeasi virulenta si persoanele care decid soarta pescuitului si a resurselor acvatice din institutiile mai sus amintite.
am cautat pe mai multe site-uri de profil si nu am gasit nici o referire la nici o persoana din cadrul acelor institutii,de parca acele institutii ar emite singure aberatiile care au involburat spiritele pescarilor sportivi.
cel putin ciudat,ca sa nu zic altfel.parca ar exista un fel de cenzura(sau autocenzura)in aceasta privinta.
pacat ca toate aceste energii desfasurate pe site-urile de profil nu sunt canalizate si concretizate in ceva bun pt viitorul pescuitului in tara noastra.

Scrie răspuns