pescuitorul scrie:
in mare cam asa e treaba dar daca mai aveti nelamuriri va mai dau.
Cu stima , pescuitorul
Pescuitorule, lucrurile stau putin diferit fata de cum iti place tie sa crezi.
Orice clauza contractuala este valabila atat timp cat ea nu contravine prevederilor legale. Chiar daca problema reciprocitatii (pe care nici eu nu am gasit-o in contractele AJVPS/CNAFP, dar poate nu m-am uitat eu bine) era valabila la data incheierii contractelor nu acelasi lucru se poate spune si dupa aparitia Ordinului 1134/2005 unde la art.1 se precizeaza clar "Accesul la resursele acvatice vii in vederea practicarii pescuitului se face in baza permisului de pescuit
in zona solicitata" iar la art.6 alin.2 "Eliberarea permisului de pescuit sportiv se face de catre asociatia de pescari sportivi,
in baza contractului incheiat cu gestionarii resurselor acvatice vii" adica cu CNAFP pentru apele de ses.
Fiecare AJVPS a solicitat si a incheiat cu CNAFP contracte doar pe apele din judetul de resedinta al asociatiei (asta pot spune sigur).
Iar din interpretarea noilor dispozitii legale rezulta faptul ca asociatia din judetul A acorda drept de pescuit
doar membrilor sai (adica celor care au cumparat de la ea permis de pescuit) si doar pentru apele
din zona solicitata (adica din judetul ei de resedinta). Cu alte cuvinte, asociatia din judetul A nu poate acorda membrilor asociatiei din judetul B drept de pescuit in apele sale atata timp cat acestia nu sunt detinatori al unui permis de pescuit emis de ea (asociatia din judetul A). Totodata, asociatia din judetul B nu poate acorda drept de pescuit membrilor sai pentru apele asociatiei din judetul A, atata timp cat asociatia din judetul B nu a solicitat si nu a obtinut drept de pescuit pe aceste ape.
Sper ca intelege cineva ce am vrut sa spun eu aici

Este adevarat insa ca era mult mai inteligent din partea ANPA/CNAFP ca inainte de a se pune sa vanda permise de pescuit ca pe zarzavaturi sa fi solutionat problema contractelor incheiate cu asociatiile traditionale. Sunt convins ca, cu putin efort si maiestrie, se putea proceda chiar le rezilierea unilaterala a acestora.
Asa insa s-a creat o bulibasala generala, din care a castigat CNAFP (care vinde la greu permise si ia bani frumosi pe asta) iar de pierdut pierd pescarii si apele.