AGVPS pierde procesul vinietei pe toata linia

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 20 Apr 2006, 14:19

danr scrie:mai rau ca la curve, dai toti banii inainte si nici macar nu primesti nimic de ei
Mda, de acolo tot mai primesti cate ceva: mai un sifilis, mai o blenoragie, ceva tot ramane :evil:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Apr 2006, 14:38

mai da` ce le stiti voi pe astea cu curvele... :twisted:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 20 Apr 2006, 14:49

Adi_ scrie:mai da` ce le stiti voi pe astea cu curvele... :twisted:
Numai din auzite, rog a nu se interpreta :D

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 20 Apr 2006, 14:52

Nu stiam ca pescarii au si drumuri pe la...curve, rusinica mai baieti, unde pui ca mai citesc si minorii de pe site (nu dau nume ca se supara Dan). V-as povesti eu cum am agatat o bagaboanta la Snagov prin 2002, o autostopista, in ziua aia nu am prins mai nimic pe balta dar dupa aia, in drum spre casa, oleee, de neuitat.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Apr 2006, 14:56

ia uite mai frate am zis si eu o tampnei si avem motive de divagare acuma
rusinica mai baieti, unde pui ca mai citesc si minorii de pe site
ca sa inchei cu subiectul asta, ca degenereaza din cauza mea, as mentiona ca virgula curvele sunt recomandate tocmai minorilor de 14-18 ani, daca alea din clasa nu vor sa stea
e sfatul medicului asta.....

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Apr 2006, 14:59

mai Serbanele, nu stiam ca si autostopistele trebuie agatate. Eu auzisem ca e destul sa opresti in dreptul lor si sa lasi geamul jos :lol: :lol: :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Serbanel

Mesaj de Serbanel » 20 Apr 2006, 15:01

Aici intervine o problema: nu stiu daca va pasioneaza antropologia dar in multe triburi arhaice pescarii si vanatorii care se pregateau sa iasa in teren tineau 1-2 saptamani de abstinenta, nici la neveste nu mergeau ci se izolau in grote, colibe etc. Tocmai ptr ca lip[sa de curatenie, depravarea puteau sa duca la esec, suparandu-l pe zeul care le guverna lumea. Deci, aviz depravatilor - nu veti face mare lucru la pescuit sau vanatoare. Dane, scuze de divagatie dar mi s-a parut instructiv.

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 20 Apr 2006, 15:25

Ei comedie, cum a pomenit cineva de fetite, cum s-a animat topicul :P :P :P

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 20 Apr 2006, 17:21

Eu inclin sa cred ca din punctul asta de vedere , asociatii , vignete ,taxe peste taxe, regulamente interioare etc. , era mai bine pe vremea lu' nea'Nicu, facem permis unic , valabil in toate apele de munte coline ses si la mare!!! , PG.-ul fiind ceva putin mai delicat ,( in unele cazuri puteai sa pescuiesti si fara)...Ma intreb daca cei care au infiintat asociatia in 1948 s-au gindit ca se va ajunge unde sa ajuns...Nu vad o solutie favorabila prin incercarea de dizolvare a AGVPS-ului si infiintarea altor asociatii , intreaga vina avind-o actualii membri conducatori si fostul minister din 1976 sub tutela caruia a fost trecut AGVPS-ul ! (cei care sint in fruntea listei azi au avut ce invata in acei ani!!! ) De ce sa judecam gresit vechea asociatie si sa dam crezare celor noi ? Membri influenti domnilor, ei trebuie vizati, nu asociatia !!!
Daca in anul 1990 din initiativa vinatorilor si pescarilor a fost convocata Conferinta Nationala a AGVPS iar trei ani mai tirziu, in 15ian.1993 Congresul extraordinar , si lucrurile s-au linistit pentru un timp , nu se poate proceda la fel si in zilele noastre??? Noi nu domnii mei , noi ne contrazicem s-au cadem de acord in unele privinte , toleram noile asociatii care au inceput sa apara ca cipercile dupa ploaie si ne batem cu pumnul in piept ca sintem pastratori ai vechilor traditii prin respectul pentru fauna piscicola!!! Cind am spus "noi" ma refer la toata suflarea nu numai la o mina de oameni de pe site , sintem prea multi ca sa nu putem fi luati in seama de nimeni numai ca... Nici copilul nu primeste lapte daca nu plinge!!!
Acuma daca merg la pescuit in 10-15judete , i-mi tre' o ranita numai pentru permise vignete si alte chestii din astea , nemaivorbind de banii dati pe ele si pe fire, cirlige , benzina ,"papica",calmantul de rigoare si restul...pai unde ajungem in ritmul asta ??? daia am ajuns sa modificam pretul de pe betele nou achizitionate , sa nu ne mai alegem in plus si cu citeva facalete daruite din toata inima de dragutele noastre!!!
-"Ce noroc pe noi !" sa ne placa mai mult pescuitul decit banii !!!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 20 Apr 2006, 18:20

MihaiV scrie: Tu chiar nu intelegi? Poti face schimb de domiciliu ca e apartamentul tau si nu il imparti cu nimeni. Tu esti unicul care ia decizii. Dar cu apele nu e asa. Pe apele unui judet are drept de decizie CNAFP si delegari de administrare AJVPS-ul local si orice alta asociatie locala. Asociatiile de fapt au dreptul sa vanda permise de pescuit in judetul acela.
Hai sa fac o paralela:
Daca al un stadion sunt doi care vand bilete: A si B, iar la alt stadion sunt alti doi: C si D. La A si D nu le convine si nici nu e normal ca B si C sa se inteleaga cum ca cine ia bilete de la C poate intra pe primul stadion gratis si cine ia bilete de la B poate intra pe al doilea stadion gratis.

La fel si cu apele. Daca ai permis de la AJVPS Valcea si vii la Cluj sa pescuiesti, AJVPS-ul Cluj te va lasa in pace, dar va veni o alta asociatie locala, insotita de jandarmerie, pusa pe treaba (paza, curatenie, administrare, etc) si te va controla. Tu nu ai nici o hartie care sa iti dovedeasca reciprocitatea de care iti inchipui ca te bucuri, asa ca ramai fara scule si iei si amenda. Cred ca e f clar!

Vinieta costa mult? Daca e peste 100 ron costa extrem de mult. Deocamdata am auzit numai zvonuri, nu a anuntat nimeni pretul ei. Ar fi aiurea sa coste mai mult decat un permis, fiindca nu pescuiesti mai mult in alte judete decat in cel propriu (in 95 % din cazuri).
in primul rand noi doi privim lucrurile din puncte de vedere diferite.
daca va aduceti aminte in toate postarile mele anterioare legate de subiectul AGVPS,Asociatii noi,Vignieta,CNAFP,ANPA,etc. am sustinut mereu ca nu sunt de acord cu actuala legislatie in domeniu.
cu riscul de a ma repeta revin cu precizarile de rigoare:
-in opinia mea institutiile statului gen ANPA si CNAFP nu au facut si nici nu cred ca vor face ceva util si folositor marilor mase de pescari.
-sunt urmarite si acum ca si innainte interese de grup,clan sau cum vreti sa-i mai spuneti
-degringolada care este astazi in pescuitul romanesc se datoreaza in proportie de 99% celor doua institutii,care nu au fost in stare sa emita niste legi coerente clare si fara echivoc(inclin sa cred ca nici nu se vrea asa ceva sau este o mare lipsa de incompetenta)
-nu sunt de acord cu termenii de gestionar delegat sau delegare de administrare - seamana izbitor de mult cu fuga de raspundere sau mai bine zis cu "aruncarea pisicii moarte in curtea altuia"
-nu sunt de acord cu emanatia "mintilor luminate" din cele doua institutii prin care s-a instituit obligativitatea asocierii in vederea obtinerii unui permis de pescuit restrictionat si restrictiv
-nu sunt de acord cu aparitia vignietei,care nu face nimic altceva decat sa aduca niste bani in plus celor doua institutii fara sa ofere nimic altceva in afara permisului de pescuit
-de ce trebuie sa am permis pt jud valcea ,iar daca vreau sa vin in jud cluj sa pescuiesc sa imi trebuiasca alt permis sau sa fiu obligat sa platesc o suprataxa? nu suntem cetateni ai aceleiasi tari?imi trebuie viza sa vin la cluj sau in alt colt de tara?NU(deocamdata :twisted: ) si atunci de ce ar trebui sa platesc in plus ca sa pescuiesc pe ape publice?
-ca dumneavoastra sunteti o asociatie care vreti sa faceti ceva pe un anumit curs de apa sau lac e alegerea dumneavoastra numai ca acest lucru facetil benevol domnilor fara sa urmariti interesul restrans al asociatiei care pana una alta nu este propietara acelui curs de rau sau lac
-daca cineva depune efort si aloca timp pt ecologizarea unui curs de apa,am tot respectul si admiratia pentru acele persoane,dar nu o sa fiu niciodata de acord ca eu sa trebuiasca sa platesc ca sa pescuiesc pe acel curs sau luciu de apa atata timp cat nu exista proprietate privata.
-fac parte dintre oamenii care nu au primit nimic de pomana si care stiu sa respecte munca si propritatea privata si din nefericire inca sunt obligat sa platesc taxe peste taxe luna de luna fara sa primesc nimic in schimb,iar acum ma trezesc ca si umilul meu hobby este impozitat si suprataxat de aceiasi slujitori la stat?!
-poate unora o sa li se para deplasata reactia mea dar mie unul mi-a ajuns pana in gat si pe asta nu vreau sa o mai inghit si pace
-nu voi platii niciodata aceasta suprataxa fara sa primesc in schimb,ape curate,fara braconieri,populari,legi care sa fie clare si aceleasi pt toti si aici va las pe voi sa continuati ...........
-da probabil ca o sa pescuiesc de cateva ori pe an si in alt judet si va asigur ca nu voi plati vignieta,iar daca o sa indraznesca cineva sa se lege de mine sau sa ma amendeze o sa dau in judecata acele persoane precum si institutiile pe care le reprezinta.
-aceste persoane si institutiile pe care le reprezinta vor bani, dar meseria pt care sunt platiti de ce nu si-o fac?

Scrie răspuns