MihaiV scrie:
Tu chiar nu intelegi? Poti face schimb de domiciliu ca e apartamentul tau si nu il imparti cu nimeni. Tu esti unicul care ia decizii. Dar cu apele nu e asa. Pe apele unui judet are drept de decizie CNAFP si delegari de administrare AJVPS-ul local si orice alta asociatie locala. Asociatiile de fapt au dreptul sa vanda permise de pescuit in judetul acela.
Hai sa fac o paralela:
Daca al un stadion sunt doi care vand bilete: A si B, iar la alt stadion sunt alti doi: C si D. La A si D nu le convine si nici nu e normal ca B si C sa se inteleaga cum ca cine ia bilete de la C poate intra pe primul stadion gratis si cine ia bilete de la B poate intra pe al doilea stadion gratis.
La fel si cu apele. Daca ai permis de la AJVPS Valcea si vii la Cluj sa pescuiesti, AJVPS-ul Cluj te va lasa in pace, dar va veni o alta asociatie locala, insotita de jandarmerie, pusa pe treaba (paza, curatenie, administrare, etc) si te va controla. Tu nu ai nici o hartie care sa iti dovedeasca reciprocitatea de care iti inchipui ca te bucuri, asa ca ramai fara scule si iei si amenda. Cred ca e f clar!
Vinieta costa mult? Daca e peste 100 ron costa extrem de mult. Deocamdata am auzit numai zvonuri, nu a anuntat nimeni pretul ei. Ar fi aiurea sa coste mai mult decat un permis, fiindca nu pescuiesti mai mult in alte judete decat in cel propriu (in 95 % din cazuri).
in primul rand noi doi privim lucrurile din puncte de vedere diferite.
daca va aduceti aminte in toate postarile mele anterioare legate de subiectul AGVPS,Asociatii noi,Vignieta,CNAFP,ANPA,etc. am sustinut mereu ca nu sunt de acord cu actuala legislatie in domeniu.
cu riscul de a ma repeta revin cu precizarile de rigoare:
-in opinia mea institutiile statului gen ANPA si CNAFP nu au facut si nici nu cred ca vor face ceva util si folositor marilor mase de pescari.
-sunt urmarite si acum ca si innainte interese de grup,clan sau cum vreti sa-i mai spuneti
-degringolada care este astazi in pescuitul romanesc se datoreaza in proportie de 99% celor doua institutii,care nu au fost in stare sa emita niste legi coerente clare si fara echivoc(inclin sa cred ca nici nu se vrea asa ceva sau este o mare lipsa de incompetenta)
-nu sunt de acord cu termenii de gestionar delegat sau delegare de administrare - seamana izbitor de mult cu fuga de raspundere sau mai bine zis cu "aruncarea pisicii moarte in curtea altuia"
-nu sunt de acord cu emanatia "mintilor luminate" din cele doua institutii prin care s-a instituit obligativitatea asocierii in vederea obtinerii unui permis de pescuit restrictionat si restrictiv
-nu sunt de acord cu aparitia vignietei,care nu face nimic altceva decat sa aduca niste bani in plus celor doua institutii fara sa ofere nimic altceva in afara permisului de pescuit
-de ce trebuie sa am permis pt jud valcea ,iar daca vreau sa vin in jud cluj sa pescuiesc sa imi trebuiasca alt permis sau sa fiu obligat sa platesc o suprataxa? nu suntem cetateni ai aceleiasi tari?imi trebuie viza sa vin la cluj sau in alt colt de tara?NU(deocamdata

) si atunci de ce ar trebui sa platesc in plus ca sa pescuiesc pe ape publice?
-ca dumneavoastra sunteti o asociatie care vreti sa faceti ceva pe un anumit curs de apa sau lac e alegerea dumneavoastra numai ca acest lucru facetil benevol domnilor fara sa urmariti interesul restrans al asociatiei care pana una alta nu este propietara acelui curs de rau sau lac
-daca cineva depune efort si aloca timp pt ecologizarea unui curs de apa,am tot respectul si admiratia pentru acele persoane,dar nu o sa fiu niciodata de acord ca eu sa trebuiasca sa platesc ca sa pescuiesc pe acel curs sau luciu de apa atata timp cat nu exista proprietate privata.
-fac parte dintre oamenii care nu au primit nimic de pomana si care stiu sa respecte munca si propritatea privata si din nefericire inca sunt obligat sa platesc taxe peste taxe luna de luna fara sa primesc nimic in schimb,iar acum ma trezesc ca si umilul meu hobby este impozitat si suprataxat de aceiasi slujitori la stat?!
-poate unora o sa li se para deplasata reactia mea dar mie unul mi-a ajuns pana in gat si pe asta nu vreau sa o mai inghit si pace
-nu voi platii niciodata aceasta suprataxa fara sa primesc in schimb,ape curate,fara braconieri,populari,legi care sa fie clare si aceleasi pt toti si aici va las pe voi sa continuati ...........
-da probabil ca o sa pescuiesc de cateva ori pe an si in alt judet si va asigur ca nu voi plati vignieta,iar daca o sa indraznesca cineva sa se lege de mine sau sa ma amendeze o sa dau in judecata acele persoane precum si institutiile pe care le reprezinta.
-aceste persoane si institutiile pe care le reprezinta vor bani, dar meseria pt care sunt platiti de ce nu si-o fac?