AGVPS pierde procesul vinietei pe toata linia

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 18 Apr 2006, 22:16

Sa nu mai discutam de faptul ca intra cu bocancii plini de noroi in dormitor....anul trecut dupa indelungi cautari gasisem "locul magic" intr-un lac din delta,nu a tinut mult minunea ca au si aparut unii de la garda de mediu cu un vapor (cum sa va zic ca sa intelegeti...ala din herastrau era o lotca amarata :shock: ) care mergea dupa regula "dadetiva ca am prins viteza"..... Abordarea facuta de melteni la barcutza noastra a fost una violenta ....prin ciocnire :oops: Dupa ce au vazut actele si pestii ,au plecat in fortza rupand pur si simplu plantele de pe fund care ieseau la suprafatza din cauza turbulentzelor motorului meltenesc ....la scurt timp am plecat si noi pentru ca plecasera si pestii... :(
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 19 Apr 2006, 00:04

Acum scurt si la subiect, ca-s mai greu la cap : am platit la AJVPS Mures cotizatia, mi s-a dat o hartiuta (ca fara stampila aia e), si acum daca AGVPS-ul a pierdut smenul, daca vreau si eu vinieta sa ma duc sa pescuiesc in alte judete, unde tre sa platesc pt vinieta daca astia de la AGVPS au pierdut procesul?

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 19 Apr 2006, 07:04

danr scrie:ovidiu, practic daca-ti iei o viza la un ajvps nu are nimeni treaba cu tine la nici un control
pe mine m-a controlat politia de frontiera si in giurgiu si olt, si cu viza de oltenita ( calarasi ) n-am avut nici o problema
la fel

daca va supara careva o miscare simpla si arunca-l in apa cu tot cu chitantier dupa care poti sa invoci ca nu s-a prezentat si nu a arat legitimatia cum trebuie.

politia poate sa intervina numai in perioada de prohibitie si cu ei nu e de glumit.

inca nu am vazut un blinkerist inhatat de control (mai ales ca pescari inca sunt solidari si se anunta unul pe altul- cand a fost un control eu am aflat cand eram pe la 10 km de locul unde controlau)
the angler is catching xxx, not by the lure

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 19 Apr 2006, 07:12

Vectrex94 scrie:Acum scurt si la subiect, ca-s mai greu la cap : am platit la AJVPS Mures cotizatia, mi s-a dat o hartiuta (ca fara stampila aia e), si acum daca AGVPS-ul a pierdut smenul, daca vreau si eu vinieta sa ma duc sa pescuiesc in alte judete, unde tre sa platesc pt vinieta daca astia de la AGVPS au pierdut procesul?
ai auzit de vreo alta asociatie in mures>?

o sa testez chestia asta in weekendul asta prin moldova
sincer nu cred ca e vreo problema, oricum am impresia ca noi pescari sportivi stim mult mai multe decat niste tzugi-bugi de AJVPS care banuiesc nu stiu cum se leaga un carlig si nu fac deosebire intre un avat si un morun.
the angler is catching xxx, not by the lure

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 19 Apr 2006, 09:27

pana acum a avut cineva probleme in prohibitie chiar si cu permisul de la AGVPS? In general sunt "mai indulgenti" chiar si in prohibitie cu cei care au un astfel de permis, cel putin eu asa am vazut. Asta bineinteles daca pescuiesti decent nu cu 20 de undite lansete sau alte scule. Intreb pt ca mai e mult pana la vara :D si nu prea mai am rabdare.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 19 Apr 2006, 10:44

fratilor, unde-i lege nu-i tocmeala!

daca pescuiesti in prohibitie esti pasibil de amenda.
daca pescuiesti in giurgiu cu permisu vizat la ajvps calarasi esti pasibil de amenda. atata timp cat reciprocitatea ajvps nu este recunoscuta de lege (si nu este), e lovita de nulitate. si probabil veti simti asta cand vine un control de la mediu, prietenii stiu de ce.

e adevarat ca vinieta e cam scumpa, dar, dpdv legal, este singura posibilitate sa poti pescui cu un singur permis/viza in toata tara.

ca nu vine controlu, ca il cunosc pe nea gica este cu totu alta poveste.

repet, reciprocitatea autodeclarata de ajvps este lovita de nulitate atata timp cat nu este in temeiul unei legi. Ba mai mult, contravine cu legislatia in vigoare. Mi-ar placea sa fie OK, sa nu trebuiasca sa iau vinieta, dar o s-o iau pentru ca 1,6 milioane sau cat o fi e mai putin decat 10 milioane cat am auzit ca e premiul pe care ti-l dau aia de la mediu pentru pesciuit fara permis in zona.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 19 Apr 2006, 14:04

mihaimircea scrie: e adevarat ca vinieta e cam scumpa, dar, dpdv legal, este singura posibilitate sa poti pescui cu un singur permis/viza in toata tara.
In toata tara da. Daca nu e alta solutie, imi scot permis in judetele vecine :evil: si tot nu iau vinieta. Si ies mai ieftin. Asta pina nu se scoate o lege ca nu poti fi membru in 2 asociatii deodata :shock:
Cind ma duc la pescuit, imi place sa fiu "in regula", nu sa ma uit peste umar la fiecare 2 minute. Dar pina cind se permite quasi-oficial braconajul, iar pescarii sunt controlati "selectiv" pe baza legii "f***te-l pe ala de munceste, ca de pe spinarea lui maninci", nu vad pentru ce sa dau super/supra taxa ca asa i s-a sculat cuiva ca trebuie pedepsiti cei ce pescuiesc daca depasesc "tarlaua". :x

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 19 Apr 2006, 18:01

daca pescuiesti in prohibitie esti pasibil de amenda.
corect
daca pescuiesti in giurgiu cu permisu vizat la ajvps calarasi esti pasibil de amenda. atata timp cat reciprocitatea ajvps nu este recunoscuta de lege (si nu este), e lovita de nulitate. si probabil veti simti asta cand vine un control de la mediu, prietenii stiu de ce.
pai treaba asta nu o sa o inghit in vecii vecilor.e cea mai mare magarie posibila
e adevarat ca vinieta e cam scumpa, dar, dpdv legal, este singura posibilitate sa poti pescui cu un singur permis/viza in toata tara.
scumpa? :shock: e exagerat de scumpa si total in contradictie cu logica si legea.inca odata spun vignieta este o suprataxa pe viciu si prostie(a celor care accepta asa ceva)
repet, reciprocitatea autodeclarata de ajvps este lovita de nulitate atata timp cat nu este in temeiul unei legi. Ba mai mult, contravine cu legislatia in vigoare.
de ce e lovita de nulitate?daca eu ma inteleg cu cineva sa facem schimb de domiciliu pe o scurta perioada este ilegal?trebuie sa se emita o lege ca sa pot sa ma duc in vizita la vecin?haideti ma oameni buni nu vedeti ca totul suna aiurea?ce va determina sa inghititi asemenea prostii?

Permisul unic valabil in toata tara este solutia optima,logica si morala

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 19 Apr 2006, 18:34

"Permisul unic valabil in toata tara este solutia optima,logica si morala"
si fara obligativitatea de a te asocia
...
S'altare și bunăstare !

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 19 Apr 2006, 22:15

Nene Ionascule, in topicu asta ne anunti ca AGVPS a pierdut nu stiu ce proces. Abia astept sa ne anunti cand o castiga ANPA unu. Altminteri e asa cum ti-am zis mereu. Mai puneti si voi o taxa in plus, mai va razboiti cu AGVPS. Vorba aia, leafa merge noi ne facem ca muncim.

Ptiu, restructura-mi-s-ar guvernu.
Mie-mi place-n Delta!

Scrie răspuns