AGVPS - odihneasca-se in pace

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 15 Ian 2009, 13:23

@ apsalba

"Meditati totusi la chestia ca taxa pentru eliberarea permisului de pescuit sportiv achitata la trezoreria statului; este o conditie necesara, nu si suficienta. Nu va intrebati de ce nu apar normele de aplicare ale HG 1016/2008? De ce ANPA nu le scoate pe piata desi esle sunt formulate?"

nu cred ca trebuie nici sa meditam si nici sa ne punem intrebari despre posibilele modificari ale legislatiei sau a normelor de aplicare pt ca acestea se vor face in functie de interesele celor ce au puterea.

in schmb tu ai putea medita la pozitia lui apscaras care spune clar ca in judetul CS e de acord sa se poata pescui cu permis obtinut in orce judet din tara si care nu a pus o taxa mica doar pt a atrage pescarii ci a pus o taxa mai mare decit "concurenta" pt ca e nevoie de bani pt a sustine diferite activitati.

"Acum se va decide cine reprezinta pescuitul din Romania la nivel national."

De ce trebuie sa fie o alegere intre AGVPS si FNPSR ca unici reprezentanti ai pescarilor ? cred ca nu reprezentati interesele pescarilor nici AGVPS si nici FNPSR .

"Voi pe cine mizati?"

eu mizez pe faptul ca poate va veni la putere cineva care va tine cont si de pescari si de natura.Va mai dura probabil 100 ani dar astept :lol:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 15 Ian 2009, 13:32

PODOSU DOREL
Fi convins ca nu ma voi ocupa niciodata de tine si de nici altcineva. Dar trebuie sa accepti ce exista niste persoane juridice numite asociatii si care nu pot disparea ca asa vrei tu si care, spre deosebire de tine, si-au propus sa faca ceva pentru pescuitul sportiv si pentru resursa acvatica vie. Faptul ca tu vrei sa mergi pe coclauri si sa pescuiesti de capul tau, fiindca asa intelegi tu dempcratia, nu-ti da dreptul sa negi tot ce fac asociatiile pentru ca tu ai senzatia ca cineva te obliga sa te asociezi. Nu am sustinut niciodata obligativitatea asocierii, ci am sustinut asociatiile ca forma de existenta juridica intr-o tara in care cei care o administreaza se comporta cum se comporta, ca singura alternativa de a obliga statul sa se comporte normal. As fi foarte curios cum ti-ai fi exercitat tu dreptul de pescuit in conditiile in care agvpsr ar fi fost tot el maharul pescuitului ca pe vremea lui Ceasca si unde ti-ai fi exprimat parerile daca nu am fi aparut noi. Sunt convins ca vei sesiza diferenta cat de curand.

butic
junior
junior

Mesaj de butic » 15 Ian 2009, 14:33

Pana la ora asta are cineva permis pentru 2009???
Important e sa fi acolo!!!

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 15 Ian 2009, 15:53

@ apsalba

1 nu ma astept sa te ocupi de mine inca pot sa o fac singur

2 arata-mi unde am scris eu ca vreau sa dispara asociatiile sau ca nu le respect dreptul la existenta.Daca nu sint de acord cu obtinerea permisului prin asociatii nu inseamna ca vreau sa dispara sau sa faca ce vreau eu.Diferenta dintre noi e ca eu respect drepturile altora nu ca tine care spui "Mai scuteste-ma cu drepturile si libertatile incalcate."Citeste atent ce scriu si nu ma confunda.

3 pe vremea lui ceasca puteam pescui in toata tara ,abia dupa '90 foamea de bani a unora a dus la distrugeri masive in multe domenii,nu cred ca are rost sa dezvoltam subiectul.

4 "Faptul ca tu vrei sa mergi pe coclauri si sa pescuiesti de capul tau, fiindca asa intelegi tu dempcratia," Da vreau sa merg in toata tara sa pescuiesc pe toti coclaurii in baza unui permis unic fara sa fiu obligat sa merg la n asociatii sa obtin n autorizatii pt a putea pescui 2-3 ore.Pt mine e mai important timpul petrecut pe malul apei decit sa umblu sa completez fel de fel de hirtoage.

5 "Nu am sustinut niciodata obligativitatea asocierii " Dar vrei ca permisele sa fie eliberate prin asociatii.Pt mine inseamna obligativitate pt tine democratie .Si amindoi credem ca avem dreptate.

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 15 Ian 2009, 21:00

apsalba raspunde astfel :
....persoane juridice numite asociatii si care nu pot disparea ca asa vrei tu si care............
- ce fain ...pai parca el vroia sa dispara persoana juridica agvps si acum tine discursuri, pline de morala.........ne spunea ca o sa castige nu stiu ce procese , vrajeli aiureli si o sa dispara persoana juridica agvps inca de acum un an si mai bine............chestii, trestii , balarii......ne prosteste pe fata...
astia nu numai ca nu mor , ci ne invita politicosi sa devenim in continuare membrii de nadejde :) , nu mai pricepi nimic...

terrybill ne spune :
nu cred ca ar avea vreun reprezentant ANPA sau ce reaq mai sunt acum, inclusiv cu armata de jandarmi dupa el, CURAJ SA ITI SPUNA : permisul asta nu e bun!
asa ca ceui ce mai credeti in trecut, actualizati-va pozitia! suntem IN PREZENT! Wink
ce a priceput apsalba , care traieste in prezent, din ce ne spune terrybill :
Meditati totusi la chestia ca taxa pentru eliberarea permisului de pescuit sportiv achitata la trezoreria statului; este o conditie necesara, nu si suficienta........

- pai sa nu fie suficiente
(OUG 23/2008, HG 1016/2008, OM 753/2008) care reglementeaza pescuitul recreativ/sportiv ...
????????????

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 15 Ian 2009, 21:49

apsalba scrie:Nu stiu cum ai ajuns la aceste concluzii, dar acestea sunt si propunerile noastre catre ANPA. Ce solicitam noi este ca aceste taxe incasate de stat sa se intoarca la pescuit, nu sa intre in haul care se numeste bugetul de stat. Cand o sa apara normele de aplicare o sa se lamureasca mai multe. Pentru ca cred ca este normal ca banii luati pentru pescuit sa se intoarca tot la pescuit.
Sunt curios ce va accepta ANPA; strategia propusa de FNPSR sau conditiile puse de AGVPSR. Acum se va decide cine reprezinta pescuitul din Romania la nivel national.
Voi pe cine mizati?
Nu cred ca nu ai sesizat :wink: , dar parerile nostre nu coincid deloc. :oops:
Eu cred in democratie ca factor determinant pentru o evolutie sociala pozitiva.
Taxele incasate de stat drept contravaloare a permiselor de pescuit nu trebuie sa se intoarca la asociatii. Taxele incasate de stat pentru permise sunt calea spre permisul cu valabilitate nationala.
ORDIN nr. 753/16.12.2008
Art. 2. Practicarea pescuitului recreativ/sportiv în bazinele piscicole naturale se face în baza permisului de pescuit recreativ/sportiv nominal, eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură.
Platesc o taxa si in schimb primesc ceva concret. In aceste conditii nu vad de ce as cere banii inapoi.

Alta e situatia cu asociatiile. Si acolo platesc o taxa (ei o numesc cotizatie) si in schimbul banilor ce primesc :?:
- un carnetel (sau un caronas) care sa ateste ca as fi membru al asociatiei; unii chiar vor sa induca confuzia ca as putea pescui in baza acestuia;
Iar majoritatea asociatiilor - fie ele agvps-iste sau fnpsr-iste - in ultimul an au procedat la fel.
- o reprezentare (chipurile a intereselor mele) pe care eu nu am cerut-o;
Iar majoritatea asociatiilor - fie ele agvps-iste sau fnpsr-iste - sustin parcelarea apelor. Aici e oarece diferenta ... unii pe judete, altii pe bazine hidrografice ... nici nu cred ca are importanta care si ce sustine, beleaua fiind acceasi, adica renuntarea la permisul cu valabilitate nationala.

In conditii de libertate de asociaere (fara constringeri impuse de parcelarea apelor sau permise numai membrilor-asociati) pescarii vor decide indreptindu-se spre un sistem asociativ sau altul. Insa - ce e mai important - pescarii pot sa le trimita unde ... merita :oops: pe ambele si sa-si ia permisul la liber. La liber (si fara birocratie) ar trebui sa-si ia permisul si eventualii turisti straini prin tara (fosta) a lui Papura-Voda. :twisted:

Si mai e un aspect pentru care taxa de permis nu trebuie sa se intorca la asociatii.
Au rascolit unii legile, si au incheiat un protocol cu o alta agentie nationala (alta decit ANPA). Acum, in baza acestuia, vor sa ne taxeze.
Nu e corect pentru ca statul roman ne-a taxat. Nu poate veni o alta agentie a statului roman sa ne taxeze ... si nici nu cred ca poate imputernici vreo alta persoana juridica romana sa o faca pentru drepturi care ar decurge din statutul sau de administrator al respectivei proprietati publice.

In final nu inteleg de ce acum ar trebui sa se alega sistemul asociativ reprezentativ din Romania.
Nu cred ca acesta alegere trebuie facuta de ANPA sau de ministerul Agriculturii.
Nu cred ca acesta alegere trebuie facuta pe criteriul cine are gura mai mare sau cine are sprijin politic mai consistent.
Alegerea trebuie facuta de pescari.
ANPA nu poate decit sa consemneze cite permise achita fiecare ... si sa-i recunoasca reprezentativitatea proportional cu numarul de pescari, numar egal cu permisele puse la dispozitia pescarilor de fiecare.

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 15 Ian 2009, 23:06

sa nu ne departam de titlul topicului trebuie sa mentionez :

in 2007 topicul era deschis de apsalba care ne anunta :
....Trist pentru AGVPS este ca am descoperit actul normativ prin care a fost desfiintata inca din 1990. In acest caz toate documentele emise de AGVPS sunt lovite de nulitate absoluta. Pace buna!
- in 2009 apsalba ne intreaba :
Sunt curios ce va accepta ANPA; strategia propusa de FNPSR sau conditiile puse de AGVPSR. Acum se va decide cine reprezinta pescuitul din Romania la nivel national.
Voi pe cine mizati?
...Oare ce vroia sa spuna, poate sa traduca cineva ????
...el a scris ambele mesaje ??????..........
...... pace buna !!!!! :)

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 16 Ian 2009, 09:11

@ gigi 2007
pai d-l popescu s-a cam incurcat in calcule (acum trebuia sa aiba cateva parastase la activ in memoria ajvps-urilor) iar noi am inceput sa-i cantam in struna :roll: am ajuns si noi sa vorbim... vorbe.
ajvps-urile nu o sa dispara curand. Daca dispar ajvps-urile poate o sa dispara si aps-urile. Si nimeni nu doreste acest lucru.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 17 Ian 2009, 00:02

Nu sunt de acord cu obligativitatea asocierii! Asta e clar.
Totodata, m-am convins ca STATUL de dupa revolutie e cel mai prost administrator, in general, si in cazul administrarii apelor in special.
Am cotizat la AJVPS Sibiu cativa ani, si m-am bucurat cand au pierdut monopolul. Am fost total nemultumit de "infratirea" cu vanatorii si mereu am fost convins ca pe ape nu se vede nimic, nici paza, nici populari, din cauza ca banii pescarilor se duc catre vanatori.
De doi ani am cotizat la o asociatie "independenta", ECO Pescar Medias. Am sperat ca banii vor fi bine gestionati, ca se va vedea sau auzi de vreo populare sau de combaterea mai eficienta a braconajului. Pana acum nu am auzit de actiunile acestei asociatii. Nu vreau sa sustin ca nu au facut nimic, intrucat nu stiu ce au facut cu banii. Acum pot doar sa ii acuz de lipsa de comunicare. Dar dupa Darea de seama de anul acesta, voi sti si cat de eficient au cheltuit banii. Pana atunci m-am hotarat sa nu mai platesc cotizatia pe 2008 la nici o asociatie.
Totusi imi pun intrebarea: Daca nu ne asociem, cine sa faca populari?, cine sa faca ecologizari? Cine sa organizeze concursuri? STATUL? Eu ma indoiesc.
Cred ca tot la pescari e raspunsul. Si tot in asociere. Dar, inafara platii cotizatiei, va trebui sa ne implicam mai mult in actiunile asociatiei. Sa participam la luarea hotararilor si sa punem mana sa le realizam.
Pana acum am cuvinte de lauda doar pentru Centrul regional de Ecologie Bacau. Bravo baieti: Sunteti un model de asociere, si aratati tuturor ca se poate.

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 17 Ian 2009, 14:21

Domnilor,nu credeti ca cineva intretine focul discordiei in scopul distrugeri ultimelor forme de organizare constructiva bazata pe asociativitate? Impartirea pe zone de referinta nu credeti ca va fi mai usor de anihilat? Nu credeti ca asocierea intr-un organism de conducere bazat pe regulile cerute de ceiace se numeste comunitate ar putea fi mai usor distrusa decat o asociatie mica fara importanta usor de bagat in buzunar? Creati ceva pe legile existente pana nu apuca sa se schimbe ca de schimbare avem parte incontinu avand ca scop un singur lucru ,,democratia" :shock:

Scrie răspuns