AGVPS - odihneasca-se in pace
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Interesant. Esti membru fara sa vrei. Tipa cineva pe aici contra obligativitatii asocierii. Taxatul in prohibitie se pare ca este o inventie pentru fraieri (ca sa nu zic o fapta penala). Dreptul de a pescui apartine statului si este dat de permisul de pescuit care este emis de stat, nu de asociatii. Asociatiile incaseaza cotizatii, nu vand permise. Deci practica taxatului este veche? Ce fac inspectorii ANPA?todi scrie:pe carnet scrie asa "carnet de membru pescar sportiv". nu dau papa la nimeni, imi platesc dreptul de a pescui.
taxatul in prohibitie se practica de ani buni, nu e ceva nou.
cheers
Din ce inteleg eu ptr.Ajvps nu exista perioada de prohibitie,deci daca esti membru la ei poti pescui oriunde si pe tot timpul anului fara a avea vreo restrictie privind pescuitul?todi scrie:pe carnet scrie asa "carnet de membru pescar sportiv". nu dau papa la nimeni, imi platesc dreptul de a pescui.
taxatul in prohibitie se practica de ani buni, nu e ceva nou.
cheers
Dan Alexe scrie:Pai se pescuieste in prohibitie, la rapitori, pe toate lacurile concesionate. Dupa cite am inteles chiar si in Delta.
Inrebarea e: Apele acestea cine le controleaza?
Nu tin partea AGVPS, am pus o intrebare. Asta ca sa nu-mi sariti in cap si sa raspundeti la obiect.
Art. 5(1) si art. 10(1) din Ordinul 397/2008 privind prohibitia/2008 permit pescuitul in scop recreativ-sportiv IN ACEASTA PERIOADA IN CONDITIILE PRECIZATE.
Art.5 (1) Se interzice pescuitul anumitor specii de peşti, după cum urmează:
a) ştiucii, pe o durata de 40 de zile, în perioada 15 februarie - 26 martie, în anii 2008 şi 2009; în perioada 14 aprilie – 12 iunie pescuitul ştiucii se poate efectua numai în scop recreativ sportiv prin utilizarea momelilor artificiale;
b) păstrăvului de mare şi mihalţului tot timpul anului;
c) păstrăvului indigen, păstrăvului fântânel şi al coregonului, pe o durata de 228 de zile, în perioada 15 septembrie 2008 - 30 aprilie 2009, iar al lipanului, pe o durată de 152 de zile în perioada 1 ianuarie - 31 mai, în anii 2008 şi 2009.
d) în apele Mării Negre se interzic:
- pescuitul rechinului, în perioada 15 aprilie - 15 iunie inclusiv;
- pescuitul delfinilor în tot timpul anului;
- recoltarea rapanei pe o durată de 60 de zile, în perioada 1 iulie - 29 august inclusiv şi a midiei fixate pe stânci şi diguri, în perioada 1 aprilie - 29 mai inclusiv, în anii 2008-2009.

Art. 10 (1) Prevederile prezentului ordin nu se aplică unităţilor de acvacultură, inclusiv celor situate în ariile naturale protejate, cu excepÅ£ia RezervaÅ£iei Biosferei „Delta Dunăriiâ€
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.