AGVPS - odihneasca-se in pace

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
NYPD
junior
junior

Mesaj de NYPD » 10 Mai 2008, 19:46

adiwolf scrie:
Art.5 (1) Se interzice pescuitul anumitor specii de peşti, după cum urmează:
a) ştiucii, pe o durata de 40 de zile, în perioada 15 februarie - 26 martie, în anii 2008 şi 2009; în perioada 14 aprilie – 12 iunie pescuitul ştiucii se poate efectua numai în scop recreativ sportiv prin utilizarea momelilor artificiale;
b) păstrăvului de mare şi mihalţului tot timpul anului;
c) păstrăvului indigen, păstrăvului fântânel şi al coregonului, pe o durata de 228 de zile, în perioada 15 septembrie 2008 - 30 aprilie 2009, iar al lipanului, pe o durată de 152 de zile în perioada 1 ianuarie - 31 mai, în anii 2008 şi 2009.
d) în apele Mării Negre se interzic:
- pescuitul rechinului, în perioada 15 aprilie - 15 iunie inclusiv;
- pescuitul delfinilor în tot timpul anului;
- recoltarea rapanei pe o durată de 60 de zile, în perioada 1 iulie - 29 august inclusiv şi a midiei fixate pe stânci şi diguri, în perioada 1 aprilie - 29 mai inclusiv, în anii 2008-2009.
:?: :?: :?:
Art. 10 (1) Prevederile prezentului ordin nu se aplică unităţilor de acvacultură, inclusiv celor situate în ariile naturale protejate, cu excepÅ£ia RezervaÅ£iei Biosferei „Delta Dunăriiâ€

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 11 Mai 2008, 00:17

NYPD
[Bine punctat.Deci daca esti din zona cunosti mai bine problemele de acolo si ne-ai dat niste lamuriri foarte concludente.[/quote]

Nu cred ca sunt "lamuriri concludente" din moment ce:

1. Art.5(1) a - "in perioada 14 aprilie - 12 iunie pescuitul stiucii se poate efectua numai in scop recreativ sportiv prin utilizarea momelilor artificiale". Prin urmare pe Olt nu exista interdictie s-au daca exista precizati textul de lege care prevede aceasta interdictie PENTRU ACEASTA SPECIE SI IN ACEASTA PERIOADA!

2. Art.10 Prevederile ordinului de prohibitie nu se aplica unitatilor de acvacultura. Amenajarile piscicole sunt unitati de baza ale acvaculturii si nu sunt afectate de interzicerea pescuitului in perioada de prohibitie.

3. Articolele trebuesc tratate si aplicate separat si nu in sistem omleta!

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 11 Mai 2008, 18:02

si din cate se stie ajvps valcea are liceenta de acvacultura pe aceste baraje.dar pe cei de la apsalba asta ii roade ca sunt altii mai tari si destepri decat ei.
poate le si explica cineva ce inseamna acvacultura ca eu nu ma obosesc la aseamenea specimene.
o zi buna

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 11 Mai 2008, 20:10

Si crezi ca este moral si corect ceea ce fac cei de la AJVPS-Vilcea pe Olt in perioada de prohibitie :?: :?: :?: :?:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 11 Mai 2008, 22:50

pescuitorul scrie:si din cate se stie ajvps valcea are liceenta de acvacultura pe aceste baraje.dar pe cei de la apsalba asta ii roade ca sunt altii mai tari si destepri decat ei.
poate le si explica cineva ce inseamna acvacultura ca eu nu ma obosesc la aseamenea specimene.
o zi buna
pescuitorule,
poate daca te rog frumos,poti sa imi explici si mie cum sta treaba cu acvacultura asta,ca eu nu sunt de la alba si nici ca am treaba cu cei de acolo,insa tare ma doare acest subiect.
conform legii actuale,citate de mine mai sus,termenul de acvacultura si ce trebuie facut pt asta,este explicat foarte bine.
ce nu inteleg eu,este faptul ca desi nimeni nu face nimic pe Olt in sensul asta,isi aroga drepturi si libertati,conform aceleiasi legi.
de unde si pana unde?? :?

danubiu,
cum putem trata si aplica separat articole din lege??
cand ne convine ceva aplicam un articol de lege,iar cand nu ne convine altceva,invocam alt articol de lege uitand cu desavarsire pe celelalte??
nu cred ca o asemenea abordare este benefica. si de viitor
deasta nu merge nimic cum trebuie in tara asta
fiindca avem legi interpretabile si judecam ceva dupa cum bate vantul sau ne pica noua bine.
eu unul sunt lamurit demult ca in domeniul pescuitului,mai ales cel recreativ,nu se doreste a se face lumina,iar legile sunt facute de cei care au interese majore si castiguri pe masura.
inca un lucru care a fost acaparat si transformat in goana dupa castig si care incepe sa isi piarda din farmecul initial si natural :(
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 12 Mai 2008, 07:42

adiwolf scrie:[danubiu,
cum putem trata si aplica separat articole din lege??
Pentru a ma face inteles dau urmatoarele exemple:
1.Sunt proprietarul unei amenajari piscicole in care am introdus peste. Aplicarea altui articol din ordin decat art.10 este desueta.
2.Am contract pentru pescuit recreativ sportiv pe Raul Olt, unde prezenta stiucii este o certitudine. Art.5 din ordin imi da posibilitataea sa pescuiesc.
Cele doua stari de drept si de fapt ofera premizele tratarii si aplicarii in mod separat a articolelor incriminate. Intre amenajarea piscicola si contractul pentru prs nu este nici o legatura. Adunarea perelor cu merelor este relevanta numai in procesul de productie dintr-o distilarie.
Coroborarea articolelor are o logica si nu poate fi invocata in aceasta speta.

grebla
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de grebla » 12 Mai 2008, 09:42

pescuitorul scrie:si din cate se stie ajvps valcea are liceenta de acvacultura pe aceste baraje.dar pe cei de la apsalba asta ii roade ca sunt altii mai tari si destepri decat ei.
o zi buna
tot in baza acestei acvaculturi unele balti din judetul Brasov sunt date "la liber" in prohibitie , si tot in baza acestei acvaculturi se pescuieste cu baterie de 15 betze la Avrig sub baraj la pestisor in prohibitie?

Intrebare, daca sun eu frumos la jandarmi ce explicatie o sa dea AJVPS cand cotizantii vor veni cu amenzile la ei la usa? ANPA nu are nimic de spus despre aceste lucruri...chiar o sa dau telefon , sunt cel putin 30 de pescari pe aceste balti in uichend :!:

Avrig ramana braconat in continuare :!:

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 12 Mai 2008, 15:29

eu chiar te-as ruga sa suni la jandarmi.
si ca sa fie clar nu ajvps le-a dat voie sa mearga la pescuit sau cel putin nu in acest fel. nici un angajat nu a spus unui pescar sa mearga ca are voie sub baraj la pestisor. exclus.
asa ca cu amenda sa mearga la finante daca a incalcat legea.
Anpa are ceva de spus : ori ia masuri mai drastice si face o lege in asa fel sa poata fi aplicata sau sa trimita oamenii in teren sa dea amenzi.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 12 Mai 2008, 19:13

@ danubiu

scuzama dar cred ca sunt eu greu de cap sau vorbim de lucruri diferite privite din planuri diferite.
oare nu vorbim de legalitate,moralitate,legislatie???
ahhh,ba da,dar .........privita din planuri diferite,legislatia romana nu arata la fel.
cred ca cel mai probabil adevarul se afla undeva la mijloc,probabil in spusele pescuitorului (care fie vorba intre noi,a evitat elegant intrebarea mea - adica a preferat sa o ignore - referitoare la acvacultura :wink: )
Anpa are ceva de spus : ori ia masuri mai drastice si face o lege in asa fel sa poata fi aplicata sau sa trimita oamenii in teren sa dea amenzi.
de ce nu se fac presiuni asupra acestei institutii,de catre asociatii,ajvpsuri sau alte ong-uri,pentru a putea clarifica odata aceasta situatie??
din cauza faptului ca acolo se imparte painea si cutitul este in mana ANPA??
este de inteles acest lucru si poate ca as putea sa il accept,daca reprezentatii asociatiilor de orice fel in domeniul pescuitului,ar avea curajul sa iasa in fata si sa isi recunoasca neputinta in fata acestei institutii care face si desface destinele pescuitului in Romania.
stiu ca e greu,dar..........uite ca pana si pescuitorul mai avea putin si rabufnea :wink: :)
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 12 Mai 2008, 20:15

tot in baza acestei acvaculturi unele balti din judetul Brasov sunt date "la liber" in prohibitie , si tot in baza acestei acvaculturi se pescuieste cu baterie de 15 betze la Avrig sub baraj la pestisor in prohibitie?

Intrebare, daca sun eu frumos la jandarmi ce explicatie o sa dea AJVPS cand cotizantii vor veni cu amenzile la ei la usa? ANPA nu are nimic de spus despre aceste lucruri...chiar o sa dau telefon , sunt cel putin 30 de pescari pe aceste balti in uichend

Acvacultura nu inseamna liber la pescuit electric, in baterie de 15 bete si nici folosirea de momeli naturale! Care este raspunderea AJVPS daca pescarii practica pescuitul stil "moca" , s-au daca nesocotesc prevederile legale? Daca astepti ca ANPA sa spuna ceva vei avea prea mult timp de asteptat! Jandarmii fac control si sanctioneaza incalcarile legale si nicidecum fantasgomaniile epigonilor vremelnici, demni de toata jena si mila publica!

APSH
Daca taceai filozof ramaneai! Tu nu esti in masura sa vorbesti de corectitudine si de moralitate si sti bine la ce ma refer !!!!!

Scrie răspuns