A.N.P.A. si tarifele de acces..

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Re: A.N.P.A. si tarifele de acces..

Mesaj de apsalba » 04 Mai 2013, 08:13

gigi, nu face pe prostul ca ramai asa. Art. 7, nu 6! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Apropo, nu stii ca din aprilie 2011 Registrul de evidenta al asociatiilor a fost anulat si nu se mai inscriu in el decat asociatiile recunoscute ca structuri sportive? :lol: :lol: :lol: :lol:
Eu nu am vrut autorizatie pe apele publice pentru ca oricum accesul pe acestea este gratuit. Asa spune administratorul apelor. Legea 107/1996 art. 25.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Mai 2013, 08:18

Poti sa-mi dai la randul tau un temei legal care sa faca referire la pescari recreativi sau asociatii de pescari recreativi? :lol: :lol: :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Mai 2013, 08:21

E articolul 7,te strecori ca o sopirla,si lansezi fumigene incurcindu-te in propriile interpretari..Accesul e una-poti sa mergi sa belesti ochii cit poftesti-adm.r.a.v.,prin pescuit recreativ sau comercial e alta.Tu te joci printre ele..halal..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Mai 2013, 08:34

apsalba scrie:Poti sa-mi dai la randul tau un temei legal care sa faca referire la pescari recreativi sau asociatii de pescari recreativi? :lol: :lol: :lol: :lol:

Sigur ca pot, este acelasi unde se foloseste termenul'recreativi -sportivi'.

Sensul cuvintului dintre ghilimele,este acela de pescuit opus celui comercial,adica recreativ-sportiv.Sportiv, in sensul de sport recreativ cum ar fi jocul de sah,fotbal intre amici,jogging in aer liber,globe trotter,etc..

Daca,repet,daca ar fi fost sensul pe care doresti tu sa-l dai,in sensul legii 69,ar fi trebuit folosit termenul ''competitional'.Te rog nu-mi veni cu definitia aia timpita a sportului facut intre concurenti,pentru stabilirea unei ierarhii.Poti face jogging,fara a viza un loc intr-un clasament,poti juca sah si fara a tine scoruri,etc..

Si daca era vorba de pescuit in sensul competitional,legea ar fi spus clar,pescuit recreativ,si,pescuit sportiv..
Insa legea foloseste termenul asta ..recreativ sportiv..

Interpretarea in sensul competitional,este doar in mintea domniei tale,acolo e buba..Unde naiba ai mai vazut copii,batrini,persoane cu handicap,sa concureze...in competitii oficiale,la scara nationala,in campionate interne,in urma carora sint trimisi la competitii internationale??

Unde naiba ai vazut in footbalul lui Mitica sau in handbal,sau tenis,sau ce sport vrei tu,persoane cu handicap,batrini,copii??

Aceste categorii pot practica aceste sporturi-in masura impusa de limitele lor-dar ..recreativ,pentru ei,si nici o federatie de pe planeta asta,nu se baga in activitatea lor..ce dracu'atita nu pricepi??

In schimb,dupa tine nu exista decit pescari sportivi-adica nea Ion de 80 ani,trebe sa practice pescuitul dupa regulile federale...nu vezi ca esti dus cu pluta??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

steff
veteran
veteran

Mesaj de steff » 04 Mai 2013, 09:49

... si boala avanseaza. Ma asteptam ca macar in saptamana asta fie sa taca fie sa spuna ceva coerent dar el, batman batman...
Incepe sa-mi fie mila de el si de cei din jurul lui.

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 04 Mai 2013, 10:19

Mai fratilor e boala grea ....eu vad doar vreau bani ,vreau bani ,vreau bani........... strict atat, interpretez ce si cum vreau eu poate poate reusesc sa prostesc ,daca nu pe toti macar un 10% din pescari si tot este bine , numai sa fac bani ca sunt mort de foame .....

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Mai 2013, 11:23

bai gaoace,
de unde ai scos-o pe asta cu banii? Ti-am umblat cumva pe la buzunare si nu ti-ai dat seama? Inseamna ca esti nesimtit. :lol: :lol: :lol:
gigi,
iar o dai pe dupa cires. OUG 23/2008 la care tu tot faci referire, reglementeaza pescuitul si acvacultura, nu pescuitul sportiv. Intrebarea mea era clara; unde vorbeste OUG 23/2008 de pescari recreativi sau asociatii de pescari recreativi. Termenul generic folosit este pescuit recreativ/sportiv, dar referotor la ce te-am intrebat eu termenii folositi sunt pescar sportiv si asociatii de pescari sportivi. O sa fie un mare pas inainte cond o sa intelegi ca ANPA administreaza resursele acvatice vii, ANAR administreaza resursele de apa si FRPS administreaza pescuitul sportiv, in toate formele lui de manifestare, fie ca va place voua sau nu.
semlecangheorghe scrie:
(1) ANPA emite şi eliberează autorizaţii de pescuit recreativ/sportiv către asociaţiile de pescari sportivi înscrise în Registrul unic de evidenţă a asociaţiilor de pescari sportivi, care îndeplinesc condiţiile stabilite în prezentul ordin, pentru zonele de pescuit, cu excepţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", Dunării, Mării Negre şi lacurilor de acumulare unde se practică pescuitul comercial.
La asta te referi??
Pai cine ar fi normal sa dea autorizatiile??A.N.A.R?
Da. ANAR ar trebui sa dea acele autorizatii. De altfel acest lucru este stipulat in Lehea 107/1996, art. 25 lit. b). Ti-am zis sa-l citesti dar nu vrei.
PS parerile tale ca si ale altor forumisti nu tin loc de acte normative.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 04 Mai 2013, 11:36

FRPS administreaza pescuitul sportiv, in toate formele lui de manifestare, fie ca va place voua sau nu.
Ba, sconcsule mitoman . nu o mai terfeli pe aici cu aberatiile tale schizoide ,ca nu mai pune nimeni botu' la "harneala" ta de fomist
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Mai 2013, 11:42

Art. 37
(1) Federatiile sportive nationale au urmatoarele atributii principale:
a) elaboreaza strategia nationala de dezvoltare a ramurii de sport si controleaza aplicarea acesteia de catre membrii afiliati;
b) organizeaza, conduc, controleaza si supravegheaza activitatile si competitiile sportive oficiale la nivel national, in baza statutelor si regulamentelor adoptate;
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 04 Mai 2013, 11:50

Ba , sconcsule mitoman , citeste mai bine si nu mai interpreta dupa creierul tau bolnav

activitatile si competitiile sportive oficiale - pescuitul recreativ nu este activitate sau competitie sportiva oficiala
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

Scrie răspuns