A.N.P.A. si tarifele de acces..

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

A.N.P.A. si tarifele de acces..

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Apr 2013, 13:32

De la inceputul anului,pe site la A.N.P.A.,apare urmatorul anunt..
Tabele cu asociatiile care au primit autorizatie de pescuit recreativ/sportiv si tarifele practicate de acestea

Momentan tabelele sunt in curs de actualizare va rugam sa reveniti

Se mai platesc,nu se mai platesc tarifele de acces??
Cum poate sa stie un pescar care doreste sa pescuiasca in alt judet,daca se mai percep si daca da,cit sint aceste tarife??
Si cum poate sa afle ce optiuni are in privinta platei acestei taxe...la sediul asociatiei,pe malul apei..prin virament bancar??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Re: A.N.P.A. si tarifele de acces..

Mesaj de Tavi » 24 Apr 2013, 14:06

Daca profesionistii in ale comunicarii de la ANPA nu sunt in stare sa posteze niste tabele ar trebui sunati si intrebati.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Apr 2013, 17:49

Am incercat.Intre timp 'asociatiile' isi fac de cap..
Exemplu..Vreau sa pescuiesc pe Surduc..
Nici o informatie pe net.
Hocus pocus,si aflu un numar de telefon de la 'asociatie'.

-Buna ziua,sint'x' si vreau sa pescuiesc miine pe Surduc.....
-Pescuitul este interzis,e prohibitie..
-Stiu domnule,doresc sa pescuiesc la stiuca,cu eliberarea capturilor..
-.....Mda,costa 40 ron 'permisul :?: '' pe un an..si aveti in plus,balta de la...
-Domnule,poate nu m-ati inteles..vin la Surduc o data la 2 ani..vreau sa pescuiesc ..o zi.Unde pot sa platesc taxa de acces si cit costa??
-Aaa,pai nu se poate decit pe un an..
-Pai de ce,ordinul 15 zice ca se poate pe zi ,luna sau an..
-Stati sa va dau casiera..
Aceasta se rasteste cu aplomb..
-40 ron pe an, si trebuie sa ii platiti la Timisoara..
-Doamna sa fac un drum pina la Timisoara,ca sa pescuiesc o zi??
-Da altfel nu se poate..
-Cum sa nu doamna,se poate plati si la fata locului,pe zi ,luna...
Poc telefonul in nas..Sun iarasi..
-Doamna chiar asa un pic de respect..cum adica imi trintiti telefonul..
-Pai eu v-am zis conditiile..
-Da 'nu dumneavoastra sinteti in masura sa stabiliti conditiile,ci legea,care imi da dreptul sa platesc pe zi pe luna ,sau pe an,la alegere..
Poc telefonul..Sun iar.De data asta raspunde domnul..
-Alo sint tot eu,cu Surducul,nu scapati asa de usor de mine..
-40 ron pe an...fara discutie..
-ok,40 sa fie,dar doresc sa ii platesc la fata locului,pentru a nu pierde citeva ore bune cu un drum prin Timsoara..
-Nu se poate,in Timisoara si Faget,se plateste 'permisul'
-Ok,platesc in Faget.Aveti deschis duminica dimineata la ora 5??
-Nu.
-Si eu cum platesc atunci??
Poc,telefonul..

Intre timp,Politia locala te controleaza la singe,la intrare..Evident,braconierii ies cu saci de peste,si pe ei Politia nu-i vede,de parca au orbul gainilor..Suni la A.N.P.A.,si nu stiu sa-ti spuna nimic,si te paseaza repede 'asociatie'.La aia care-ti inchide telefonul in nas..

De aia intreb,cum mama naibii,stau lucrurile cu nenorocita aia de taxa e acces..??

.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 24 Apr 2013, 19:20

se intampla ca in orice domeniu din Romania. au fost schimbari politice, s-au schimbat sferele de influenta si totul, dar absolut totul, e legat de bani, chiar si de un nenorocit de leut care sa nu se piarda pe undeva. nu exista decat interes si atata tot. noi, multimea, suntem niste fraieri care trebuie sa cotizam pentru bunastarea smecherilor, chit ca e vorba de impozite, de benzina sau de un banal permis de pescuit.
in alta ordine de idei si eu am trimis o multime de e-mail-uri la ANPA si am dat si telefoane. acea fraza, celebra de acum,
"Tabele cu asociatiile care au primit autorizatie de pescuit recreativ/sportiv si tarifele practicate de acestea

Momentan tabelele sunt in curs de actualizare va rugam sa reveniti"
troneaza de atata timp acolo datorita faptului ca inca se mai fac presiuni imense pentru anumite ape. noi nu contam catusi de putin in aceasta ecuatie. doar la cotizat suntem buni.

p.s. eu inca mai am pe undeva, prin calculator, salvate tabelele de anul trecut. foarte mari schimbari n-ar trebui sa fie, iar la nivel de taxe, legea prevede ca asociatiile n-au voie sa schimbe cuantumul taxelor de la an la an decat indexate strict la rata oficiala a inflatiei.

strict la tema: anul trecut Surducul era in administrarea APS Timisoara, iar taxele pentru nemebri erau: 2/5/10 (saptamana/luna/an), deci n-au cum sa ajunga la 40 decat cu incalcarea legii.

da' mai e ceva normal intr-o tara indobitocita de "politic"?

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 24 Apr 2013, 19:51

Cum as proceda eu:
Chitanta ANPA platita, o copie a ordinului descarcat de pe siteul ANPA si urmatorul raspuns, tot al ANPA, http://agprsmobpesc.blogspot.ro/2013/01 ... taxei.html
Daca politistul si reprezentantul asociatiei se incapataneaza, atunci ii rog sa faca proces verbal de amenda dar cu precizarea ca reprezentantul asociatiei refuza sa incaseze taxa zilnica, ceea ce inseamna nerespectarea ordinului ANPA si poate atrage sanctiuni asupra asociatiei.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Apr 2013, 19:53

Aha..deci atita erau anul trecut..Inseamna ca e abureala de luat banii de pe cine pot..

.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 24 Apr 2013, 20:13

semlecangheorghe scrie:Aha..deci atita erau anul trecut..Inseamna ca e abureala de luat banii de pe cine pot..
daca nu cumva o fi zis 40 de lei cu tot cu cei 30 care reprezinta taxa pentru permisul ANPA.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 24 Apr 2013, 21:02

sau 40 ron = cotizatia de membru ??

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Apr 2013, 21:07

boistean scrie:
semlecangheorghe scrie:Aha..deci atita erau anul trecut..Inseamna ca e abureala de luat banii de pe cine pot..
daca nu cumva o fi zis 40 de lei cu tot cu cei 30 care reprezinta taxa pentru permisul ANPA.

Din moment ce am zis ca vreau sa platesc taxa de acces,se presupune ca am permisul platit..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Apr 2013, 22:34

semlecangheorghe scrie:

Din moment ce am zis ca vreau sa platesc taxa de acces,se presupune ca am permisul platit..
taxa, permis, tarif, cotizatie, se folosesc aiurea cuvintele astea si iese o varza
permis de pescuit= cartonul sau plasticul emis de ANPA
taxa= suma de bani care se plateste la buget fie direct la finante fie prin intermediul asociatiilor pentru eliberarea permisului
tariful de acces= suma de bani pe care o pot percepe asociatiile pentru pescuitul pe apele pentru care au primit autorizatie. poate fi saptamanal, lunar sau anual (nu zilnic!)
cotizatie= suma de bani pe care o achiti unei asociatii pentru a deveni membru.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns