Citim acelasi text si fiecare intelege si concluzioneaza altceva.
Macar cu asta putem toti de acord?

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Concluzia mea este altasemlecangheorghe scrie:Asta inseamna ca,pe baza art.8,pct.1,pot contesta orice amenda pentru tariful de acces,deoarece,asociatia nu are sit pe net,si nu sint obligat sa ma deplasez la sediul acesteia(in alt judet,oras),deoarece legea ii obliga sa afiseze regulamentul propriu''in loc vizibil (si)pe teren""..........- sa afiseze in locuri vizibile la sediul asociatiei si pe teren regulamentul propriu de pescuit;
O.K.il platesc.Nu doresc in nici un fel sa ma sustrag,de la plata lui.Insa,de ce sint obligat ,ca in cazul Surducului,sa bat 150km,si sa pierd minim juma de zi,cautind sediul asociatiei..??Eu veau sa platesc tariful,insa ei nu vor sa-l incaseze..esti obligat prin lege sa respecti regulamentul asociatiei, respectiv sa platesti tariful.
Tavi are dreptate, prin regulamentul propriu, asociatia poate stabili reguli privind pescuitul cum ar fi obligativitatea platirii tarifului, dar asociatiile, probabil au stabilit ca, daca vrei sa pescuiesti pe apele administrate de ei, prin regulament propriu, trebuie mai intai sa platesti tariful la ei la sediu. Ceea ce NU e chiar OK. Te-ai obligat sa faci controale zilnice si sa incasezi taxa si de la nemembri si pe malul apei.....atunci nu schimbi tu cum vrei regulile jocului....Tavi scrie: esti obligat prin lege sa respecti regulamentul asociatiei, respectiv sa platesti tariful.
Gigi, exact aceeasi gandire o am si eu. Daca tu, asociatia, iti faci datoria si ma controlezi, din RESPECT si nu din obligatie, iti platesc taxa respectiva. Dar daca eu iti platesc tie, asocitie, taxa in avans, tu ce interes mai ai sa vi sa ma controlezi?:)semlecangheorghe scrie: O.K.il platesc.Nu doresc in nici un fel sa ma sustrag,de la plata lui.Insa,de ce sint obligat ,ca in cazul Surducului,sa bat 150km,si sa pierd minim juma de zi,cautind sediul asociatiei..??Eu veau sa platesc tariful,insa ei nu vor sa-l incaseze..![]()
![]()
Asta imi place tare si e foarte adevaratattilaf scrie: Apoi, eu stiu ca, daca ceva nu e interzis, atunci e permis.
Textul citat de tine cu controlul zilnic, din cate imi aduc aminte este dintr-o adresa a ANPA, nu din lege.semlecangheorghe scrie:"Asociaţiile de pescari sportivi sunt obligate să practice pe zonele autorizate pentru pescuit recreativ/sportiv tarifele aprobate de ANPA pe săptămână/lună/an şi să organizeze controale zilnice cu privire la verificarea modului de practicare al pescuitului recreativ/sportiv şi pentru a încasa taxe de pescuit la nemembri."
Tu ce intelegi de aici..??
Eu vad ca asociatiile sint obligate sa,
1.sa practice tarifele aprobate de anpa,si bla,bla,bla...
2.sa organizeze controale zilnice,pentru a -verifica modul de practicare a pescuitului
-incasa taxa de pescuit de la nemembri.
Explica-mi te rog,ce n-am inteles eu bine.Daca e asa,care sint argumentele?
Si apoi..O.K.il platesc.Nu doresc in nici un fel sa ma sustrag,de la plata lui.Insa,de ce sint obligat ,ca in cazul Surducului,sa bat 150km,si sa pierd minim juma de zi,cautind sediul asociatiei..??Eu veau sa platesc tariful,insa ei nu vor sa-l incaseze..esti obligat prin lege sa respecti regulamentul asociatiei, respectiv sa platesti tariful.![]()
![]()
De ce ma obliga sa platesc pe un an,cind legea imi da dreptul sa-l platesc zilnic,daca vreau??
Cum comentezi faptul ca,regulamentul asociatiei nu este afisat la loc vizibil,si pe teren??
...asta-i mortala !Tavi scrie:...
In rest ce sa zic...legea e proasta, e aplicata prost si din pacate prea multe asociatii, mai exact conducerea acestora lasa impresia ca nu sunt dornice sa faca altceva decat sa incaseze cotizatii.