A.N.P.A. si tarifele de acces..

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Re: A.N.P.A. si tarifele de acces..

Mesaj de Tavi » 25 Apr 2013, 13:12

Aceste discutii arata cat suntem de diferiti.
Citim acelasi text si fiecare intelege si concluzioneaza altceva.
Macar cu asta putem toti de acord? :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Apr 2013, 13:26

Un exemplu de concluzii diferite:
semlecangheorghe scrie:
- sa afiseze in locuri vizibile la sediul asociatiei si pe teren regulamentul propriu de pescuit;
Asta inseamna ca,pe baza art.8,pct.1,pot contesta orice amenda pentru tariful de acces,deoarece,asociatia nu are sit pe net,si nu sint obligat sa ma deplasez la sediul acesteia(in alt judet,oras),deoarece legea ii obliga sa afiseze regulamentul propriu''in loc vizibil (si)pe teren""..........
Concluzia mea este alta
Tu poti contesta amenda pe orice motiv...numai ca:
Indiferent daca asociatia isi indeplineste obligatiile sau nu, atata timp cat ANPA nu-i retrage autorizatia, ea este valabila si tu esti obligat prin lege sa respecti regulamentul asociatiei, respectiv sa platesti tariful.
Asociatiile nu sunt obligate prin lege sa aiba site. Sau cel putin n-am vazut eu scri nicaieri.
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Apr 2013, 15:00

"Asociaţiile de pescari sportivi sunt obligate să practice pe zonele autorizate pentru pescuit recreativ/sportiv tarifele aprobate de ANPA pe săptămână/lună/an şi să organizeze controale zilnice cu privire la verificarea modului de practicare al pescuitului recreativ/sportiv şi pentru a încasa taxe de pescuit la nemembri."

Tu ce intelegi de aici..??
Eu vad ca asociatiile sint obligate sa,
1.sa practice tarifele aprobate de anpa,si bla,bla,bla...
2.sa organizeze controale zilnice,pentru a -verifica modul de practicare a pescuitului
-incasa taxa de pescuit de la nemembri.

Explica-mi te rog,ce n-am inteles eu bine.Daca e asa,care sint argumentele?

Si apoi..
esti obligat prin lege sa respecti regulamentul asociatiei, respectiv sa platesti tariful.
O.K.il platesc.Nu doresc in nici un fel sa ma sustrag,de la plata lui.Insa,de ce sint obligat ,ca in cazul Surducului,sa bat 150km,si sa pierd minim juma de zi,cautind sediul asociatiei..??Eu veau sa platesc tariful,insa ei nu vor sa-l incaseze.. :idea: :lol:

De ce ma obliga sa platesc pe un an,cind legea imi da dreptul sa-l platesc zilnic,daca vreau??

Cum comentezi faptul ca,regulamentul asociatiei nu este afisat la loc vizibil,si pe teren??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 25 Apr 2013, 15:04

Dar un numar de cont unde sa puteti vira banii, nu au vrut sa dea ?

Si apropo, parca in discutiile despre Permise 2013 cineva spunea ca asociatiile sunt "de interes public" = sunt obligate sa furnizeze informatiile de interes public, si nu sa taca ca pestii :respekt:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 25 Apr 2013, 15:24

Tavi scrie: esti obligat prin lege sa respecti regulamentul asociatiei, respectiv sa platesti tariful.
Tavi are dreptate, prin regulamentul propriu, asociatia poate stabili reguli privind pescuitul cum ar fi obligativitatea platirii tarifului, dar asociatiile, probabil au stabilit ca, daca vrei sa pescuiesti pe apele administrate de ei, prin regulament propriu, trebuie mai intai sa platesti tariful la ei la sediu. Ceea ce NU e chiar OK. Te-ai obligat sa faci controale zilnice si sa incasezi taxa si de la nemembri si pe malul apei.....atunci nu schimbi tu cum vrei regulile jocului....
semlecangheorghe scrie: O.K.il platesc.Nu doresc in nici un fel sa ma sustrag,de la plata lui.Insa,de ce sint obligat ,ca in cazul Surducului,sa bat 150km,si sa pierd minim juma de zi,cautind sediul asociatiei..??Eu veau sa platesc tariful,insa ei nu vor sa-l incaseze.. :idea: :lol:
Gigi, exact aceeasi gandire o am si eu. Daca tu, asociatia, iti faci datoria si ma controlezi, din RESPECT si nu din obligatie, iti platesc taxa respectiva. Dar daca eu iti platesc tie, asocitie, taxa in avans, tu ce interes mai ai sa vi sa ma controlezi?:)
Si fara control...vedeti starea apelor actuale.

Aaa...si inca ceva.
In actele normative nu se specifica daca plata trebuie facuta la sediul asociatiei sau pe balta....
Apoi, eu stiu ca, daca ceva nu e interzis, atunci e permis. Iar eu ca bun-crestin ce sunt, VREAU sa platesc taxa, doar cu conditia ca ASOCIATIA sa VREA sa o incaseze.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 25 Apr 2013, 15:38

attilaf scrie: Apoi, eu stiu ca, daca ceva nu e interzis, atunci e permis.
Asta imi place tare si e foarte adevarat :)

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 25 Apr 2013, 16:12

E ca la circulatie:
- politistul- v-am oprit ca nu va arde un bec
-eu- stati un pic ca il schimb acum

Asa si la pescuit:
- de ce nu ati platit taxa
- stati aici un pic ca merg acum la asociatie sa o platesc :roll: :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Apr 2013, 16:23

semlecangheorghe scrie:"Asociaţiile de pescari sportivi sunt obligate să practice pe zonele autorizate pentru pescuit recreativ/sportiv tarifele aprobate de ANPA pe săptămână/lună/an şi să organizeze controale zilnice cu privire la verificarea modului de practicare al pescuitului recreativ/sportiv şi pentru a încasa taxe de pescuit la nemembri."

Tu ce intelegi de aici..??
Eu vad ca asociatiile sint obligate sa,
1.sa practice tarifele aprobate de anpa,si bla,bla,bla...
2.sa organizeze controale zilnice,pentru a -verifica modul de practicare a pescuitului
-incasa taxa de pescuit de la nemembri.

Explica-mi te rog,ce n-am inteles eu bine.Daca e asa,care sint argumentele?

Si apoi..
esti obligat prin lege sa respecti regulamentul asociatiei, respectiv sa platesti tariful.
O.K.il platesc.Nu doresc in nici un fel sa ma sustrag,de la plata lui.Insa,de ce sint obligat ,ca in cazul Surducului,sa bat 150km,si sa pierd minim juma de zi,cautind sediul asociatiei..??Eu veau sa platesc tariful,insa ei nu vor sa-l incaseze.. :idea: :lol:

De ce ma obliga sa platesc pe un an,cind legea imi da dreptul sa-l platesc zilnic,daca vreau??

Cum comentezi faptul ca,regulamentul asociatiei nu este afisat la loc vizibil,si pe teren??
Textul citat de tine cu controlul zilnic, din cate imi aduc aminte este dintr-o adresa a ANPA, nu din lege.
In lege scrie ca asociatia are obligatia sa controleze lunar.
Tot in lege spune ca POT percepe tarife, nu ca sunt obligate sa le perceapa...
Din pacate adresa aia creaza confuzie si nu are caracter de lege.
Modul in care inteleg asociatiile sa incaseze aceste tarife depinde de cat de mult doresc sa faca asta. Asa ca parere generala, le cam ignora si prefera sa incaseze cotizatii pe un an.
In rest ce sa zic...legea e proasta, e aplicata prost si din pacate prea multe asociatii, mai exact conducerea acestora lasa impresia ca nu sunt dornice sa faca altceva decat sa incaseze cotizatii.
Musca 13

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 25 Apr 2013, 17:21

Tavi scrie:...
In rest ce sa zic...legea e proasta, e aplicata prost si din pacate prea multe asociatii, mai exact conducerea acestora lasa impresia ca nu sunt dornice sa faca altceva decat sa incaseze cotizatii.
...asta-i mortala !
..." mai exact " , partea subliniata .
:wallbash:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 25 Apr 2013, 17:22

Hai sa va scot din ceata. In primul rand, tabelele cu asociatiile care sta de un an de zile si nu se mai actualizeaza, are un motiv foarte simplu pentru care nu este actualizat. Registrul de evidenta al asociatiilor a fost anulat prin Decizia ICCJ 1337/2012 si a obligat ANPA sa infiinteze un nou registru in care sa evidentieze doar asociatiile de pescari sportiv care sunt recunoscute ca structuri sportive de MTS si autorizate de catre acesta, detinatoare de CIS.
Conform OUG 23/2008 si OM 15/2001, doar asociatiile de pescari sportivi pot solicita zone de pescuit, asociatii de pescari recreativi neexistand definite de OUG 23/2000. Deci toate autorizatiile date pana acum sunt in aer, de aceea nu se publica registrul si se merge pe burta.
Ce este mai grav, este faptul ca OUG 23/2008 face trimitere la zonele concesionate de asociatii. Dar ANPA nu are drept de concesionare a zonelor de pescuit sportiv, acestea apartinand ANAR. Deci daca mai vine cineva sa va ceara bani, solicitati contractul de concesionare a zonei de pescuit, intrucat permisul de pescuit are valabilitate pe toate habitatele naturale. Am raspunsul oficial de la ANAR ca nu a concesionat nici o zona de pescuit, asa ca asa zisele asociatii de pescari sportivi merg la cacialma, pacalind pe cine pot. Din cate am inteles, ANPA a retinut autorizatiile si nu a mai vizat niciuna pe anul in curs, intrucat in urma notificarii CS Cetate Alba Iulia, noul presedinte a constatat ca intra la belea. Oricum, despre Decizia ICCJ privind anularea Registrului a luat cunostinta si ministrul MSC si se pare ca e belea. ANPA este sub controlul corpului de control al primului ministru, tocmai pe tema pescuitului sportiv. Sa vedem ce va urma.

Scrie răspuns