A inceput eliberarea permiselor de pescuit pe 2009

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 25 Mar 2009, 08:00

boistean a scris:
atunci caut si eu suceveni care merg la Iasi...

Si eu zic sa-i cauti. Sau poti sa iei reteta de la Adrian25 ca el a fost mai hotarat si ieri a fost la Iasi si a rezolvat cu permisele.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

AndyHunter
junior
junior

In legatura cu ridicarea permiselor...

Mesaj de AndyHunter » 25 Mar 2009, 08:54

Desi s-a mai spus asta, vreau sa o mai punctez si eu inca odata. Din cate stiu eu, permisele de pescuit ANPA pot fi ridicate de la orice filiala ANPA din tara (indiferent ca sunteti arondat sau nu la ea), atata timp cat aveti la voi chitanta de la tezoreire, cu banii depusi acolo in contul nr. 20160103 "Taxe si tarife pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare" si o copie dupa actul de identitate BI/CI, ar mai fi si cererea dar aia in 2 minute ati completat-o acolo pe loc. Singura "problema" poate fi atunci cand ar veni vre-un control, si daca nu va gasesc in baza de date a judetului in care pescuiti, atunci sa specificati filialala de la care v-ati ridicat permisul.
Dar asta este doar o parere personala - teoretic toate datele trebuiesc centralizate la Bucuresti si trimise (centralizate) la toate punctele de lucru din tara.

Vreme buna si pesti flamanzi la toata lumea.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: In legatura cu ridicarea permiselor...

Mesaj de Fario_nebunu » 25 Mar 2009, 10:03

AndyHunter scrie:Singura "problema" poate fi atunci cand ar veni vre-un control, si daca nu va gasesc in baza de date a judetului in care pescuiti, atunci sa specificati filialala de la care v-ati ridicat permisul.
Dar asta este doar o parere personala - teoretic toate datele trebuiesc centralizate la Bucuresti si trimise (centralizate) la toate punctele de lucru din tara.

Vreme buna si pesti flamanzi la toata lumea.
Dar de ce crezi ca cei veniti in control au la ei un sistem de verificare a autenticitatii permiselor? banuiesc ca un laptop conectat la net. Doar politia verifica prin statie permisele sa nu fie false, expirate. Nu cred ca inspectorii ANPA sunt atat de "dotati"...is supraestimam, asa cred!

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 25 Mar 2009, 10:31

Ioan S. scrie:
boistean scrie:atunci caut si eu suceveni care merg la Iasi... :?
Sugestia mea e sa cautati studenti la medicina veterinara, agronomie etc..
Filiala Iasi a ANPA este la circa 500 metri de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" :wink: .
pai nu se elibereaza doar titularului? parca asa citisem pe undeva... :?

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 25 Mar 2009, 10:34

se elibereaza oricui are "imputernicire" de la titular, o foaie pe care sa scie cine e titularul si pe cine imputerniceste, semnata de ambii, asa am facut eu, la filiala bacau mi s-a spus clar ca nu vor aduce si am fost trimis la iasi, chiat daca sunt obligati , probabil se refera doar la filialele mari, nu si la subfiliale arondatecelor mari, sper ca atiinteles ce am vrut sa zic, numai bine...
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 25 Mar 2009, 10:40

mersi. credeam ca imputernicirea respectiva trebuie musai "girata" de un notar, ceea ce ar fi implicat alte costuri/drumuri...

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 25 Mar 2009, 11:03

boistean scrie:mersi. credeam ca imputernicirea respectiva trebuie musai "girata" de un notar, ceea ce ar fi implicat alte costuri/drumuri...
Cauta pe net un model de delegatie si o printezi.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

AndyHunter
junior
junior

Re: In legatura cu ridicarea permiselor...

Mesaj de AndyHunter » 25 Mar 2009, 11:15

Fario_nebunu scrie: Dar de ce crezi ca cei veniti in control au la ei un sistem de verificare a autenticitatii permiselor? banuiesc ca un laptop conectat la net. Doar politia verifica prin statie permisele sa nu fie false, expirate. Nu cred ca inspectorii ANPA sunt atat de "dotati"...is supraestimam, asa cred!
Pai si ce este asa mare filosofie ca cei care merg in control sa aiba la ei o statie :shock:. Sau crezi ca este asa de scumpa una incat ANPA sa nu isi permita sa cumpere pentru personalul de control. Sau mai mult - tu crezi ca numai politia are statii :?:
Mai pardon. Si ideea este ca prin statie se transmite exact ceea ce scrie pe permis, adica Numele si prenumele, CNP-ul si seria permisului. Se verifica in baza de date - pentru asta nu iti trebuie un laptop la purtator - si se comunica, agentului care a solicitat identificarea, daca datele sunt sau nu sunt adevarate.
Si daca tu tot vrei ca cei de la ANPA sa nu aiba statii ... toata lumea are un telefon mobil (ce zici?) ... daca vrea sa te verifice - te verifica.

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 25 Mar 2009, 11:54

tipa care mi-a dat permisul nu l-a inregistrat intr-o baza de date, doar l-a trecut intr-un registru ca pe vremuri, seria la permis si numele, si cam atat, daca le centralizeaza mai tarziu nu stiu nimic....
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 25 Mar 2009, 12:01

adrian25 scrie:tipa care mi-a dat permisul nu l-a inregistrat intr-o baza de date, doar l-a trecut intr-un registru ca pe vremuri, seria la permis si numele, si cam atat, daca le centralizeaza mai tarziu nu stiu nimic....
e mai greu cu computeru' :D si nu cred ca se mai chinuie cineva sa le centralizeze..

Scrie răspuns