A inceput eliberarea permiselor de pescuit pe 2009

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
AndyHunter
junior
junior

Mesaj de AndyHunter » 25 Mar 2009, 12:19

boistean scrie:
adrian25 scrie:tipa care mi-a dat permisul nu l-a inregistrat intr-o baza de date, doar l-a trecut intr-un registru ca pe vremuri, seria la permis si numele, si cam atat, daca le centralizeaza mai tarziu nu stiu nimic....
e mai greu cu computeru' :D si nu cred ca se mai chinuie cineva sa le centralizeze..
Trebuie luat in calcul un singur lucru si anume ca suntem foarte multi pescari. Daca ar sta cineva sa caute o anume persoana X, printre toate hartiile care se completeaza in tara, si acestea nu ar fi sortate sa zicem dupa CNP, nume, sau seria permisului - va ganditi cam cat i-ar lua sa gaseasca o inregistrare. Si atunci daca nu se opteaza pe varianta centralizarii o sa fie foarte greu - o munca laborioasa.
Din perspectiva mea cred ca o sa se apeleze la ajutorul tehnologiei, adica intr-un calculator sa se faca o baza de date cat de simpla - poate ea sa fie si un tabel Excel - unde ai introdus informatia de cautat - CNP sau Seria permisului - si in 5-10 secunde ai primit raspunsul. Fara sa mai rasfoiesti catastife de hatoage. Daca ma intelegeti.
Se poate centraliza si pe hartie, dar pentru asta ar trebui sa se rescrie aproape permanent (adica ori de cate ori se va face un nou permis) intregul registru sau orice alt ceva pe care se va scrie evidenta permiselor. Dar este un procedeu deja depasit. Ma rog - nu sunt eu in masura sa le spun unora ce sa faca, dar pentru eficientizatea muncii, totusi se va face apel la un calculator.
Este o opinie personala, nu o luati ca un afront (daca nu sunteti de acord.)

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 25 Mar 2009, 14:29

AndyHunter scrie:
boistean scrie:
adrian25 scrie:tipa care mi-a dat permisul nu l-a inregistrat intr-o baza de date, doar l-a trecut intr-un registru ca pe vremuri, seria la permis si numele, si cam atat, daca le centralizeaza mai tarziu nu stiu nimic....
e mai greu cu computeru' :D si nu cred ca se mai chinuie cineva sa le centralizeze..
Trebuie luat in calcul un singur lucru si anume ca suntem foarte multi pescari. Daca ar sta cineva sa caute o anume persoana X, printre toate hartiile care se completeaza in tara, si acestea nu ar fi sortate sa zicem dupa CNP, nume, sau seria permisului - va ganditi cam cat i-ar lua sa gaseasca o inregistrare. Si atunci daca nu se opteaza pe varianta centralizarii o sa fie foarte greu - o munca laborioasa.
Din perspectiva mea cred ca o sa se apeleze la ajutorul tehnologiei, adica intr-un calculator sa se faca o baza de date cat de simpla - poate ea sa fie si un tabel Excel - unde ai introdus informatia de cautat - CNP sau Seria permisului - si in 5-10 secunde ai primit raspunsul. Fara sa mai rasfoiesti catastife de hatoage. Daca ma intelegeti.
Se poate centraliza si pe hartie, dar pentru asta ar trebui sa se rescrie aproape permanent (adica ori de cate ori se va face un nou permis) intregul registru sau orice alt ceva pe care se va scrie evidenta permiselor. Dar este un procedeu deja depasit. Ma rog - nu sunt eu in masura sa le spun unora ce sa faca, dar pentru eficientizatea muncii, totusi se va face apel la un calculator.
Este o opinie personala, nu o luati ca un afront (daca nu sunteti de acord.)
Va dati seama cam cate permise false o sa circule in Romanica? Nu-mi spuneti de banda de siguranta, aia argintata care compune cifra 2009...se rezolva si asta cu ceva aparatura si rabdare...Deci ar trebui sa verifice from time to time autenticitatea....

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 25 Mar 2009, 15:46

Salut. Nu fi necajit ca special se face asa ca sa poata justifica cresterea birocratiei. Se angajeaza nepoti,nepoate fiice,veri ,cumnati,gineri,cuscrii,etc si tot felul de rubedenii pentru a avera servicii bune ,salarii grase si raspundere ioc.
Sunt in al 9 cer ca guvernul Boc face putin cate putin curatenie prin administratia centrala,locala si ministere. Ajuta-le doamne sa mearga pana la capat.
Daca te intrebi la nivel de tara cine v-a citi toate cererile dar mai e si depozitarea lor in arhiva. Oare cat timp vor fi pastrate in arhiva?
Nu era mai usor permisele sa le vanda asa cum se vand in America?
Daca au falsificat baietii nostri carduri,bani,diplome cum sa nu poata falsifica un amarat de permis de pescuit care nu are aproape nici un sistem sigur de protectie( nu are nici macar o stampila pusa pe el)
Anpa ar trebui trecuta inapoi la Ministerul Agriculturii iar permisele sa fie distribuite prin Directiile Agricole Judete( sunt 41 in tara)Sa auzim numai de bine. Mircea13

bau.bau
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bau.bau » 25 Mar 2009, 17:30

Va dati seama cam cate permise false o sa circule in Romanica? Nu-mi spuneti de banda de siguranta, aia argintata care compune cifra 2009...se rezolva si asta cu ceva aparatura si rabdare...Deci ar trebui sa verifice from time to time autenticitatea....[/quote]

Nu cred ca vor circula permise false,indiferent pe cat de simplu ar fi de multiplicat.Si practic ce rezolvi?Te risti pentru 30ron?Mi se pare chiar prostesc.
elev pescar

ventoflorin
junior
junior

Mesaj de ventoflorin » 25 Mar 2009, 18:50

domnilor lluminati ma si pe mine acum ,cand anpa -ul a scos aceste permise...inseamna ca ei se angajeaza sa si administreze apele? adica paza cel putin...controale etc? controale nu facea nici ajvps-ul ...cel putin nu in suceava.... :shock:

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 25 Mar 2009, 20:32

Cine sa se mai chinuie sa le falsifice?Oricum braconierii nu au nevoie de ele.

AndyHunter
junior
junior

Mesaj de AndyHunter » 25 Mar 2009, 22:43

ventoflorin scrie:domnilor lluminati ma si pe mine acum ,cand anpa -ul a scos aceste permise...inseamna ca ei se angajeaza sa si administreze apele? adica paza cel putin...controale etc? controale nu facea nici ajvps-ul ...cel putin nu in suceava.... :shock:
Salut ventoflorin, am sa iti fac o trimitere la "biblioteca" daca nu te superi.
Citeste HG nr. 1194/2008, hotarare privind organizarea, structura si functionarea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura
la Articolul 9 punctul (1) spune Atributiile de control si inspectie piscicola se exercita de catre personalul propriu cu drept de inspectie si control al Agentiei, nominalizat prin decizie a presedintelui Agentiei.

Sper ca asta sa te "ilumineze" :D.

AndyHunter
junior
junior

Mesaj de AndyHunter » 25 Mar 2009, 22:53

Nu cred ca se merita sa stai sa desenezi toti pestisorii de pe permis :D doar de dragul de a avea permis. Si vorba lu' bau.bau Merita sa te risti pentru 30 lei??

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 26 Mar 2009, 08:31

AndyHunter scrie:Nu cred ca se merita sa stai sa desenezi toti pestisorii de pe permis :D doar de dragul de a avea permis. Si vorba lu' bau.bau Merita sa te risti pentru 30 lei??
Sa-i desenez? Hehehe! Exista imprimante color uimitor de sofisticate...cat despre riscat, nu uitati ca multi pescari fraudulosi nu au actele la ei niciodata asa ca vor arata doar un permis cu un nume pe el - Ion Popescu, Florin Ionescu etc. Oricum inspectorul ANPA va fi bucuros ca a gasit pe cineva cu permis in marea de braconieri, asa ca nu va verifica prea atent cartonsaul. Permise false cred ca circula si in tari mai "civilizate" gen Franta, UK etc.

AndyHunter
junior
junior

Mesaj de AndyHunter » 26 Mar 2009, 08:53

Fario_nebunu scrie: nu uitati ca multi pescari fraudulosi nu au actele la ei niciodata asa ca vor arata doar un permis cu un nume pe el - Ion Popescu, Florin Ionescu etc. Oricum inspectorul ANPA va fi bucuros ca a gasit pe cineva cu permis in marea de braconieri, asa ca nu va verifica prea atent cartonsaul. Permise false cred ca circula si in tari mai "civilizate" gen Franta, UK etc.
Daca ma duc la pesti nici eu nu imi iau actele la mine (in afara de permis) asta daca nu ma duc cu masina :D. Si pentru asta nu cred ca sunt un pescar fraudulos. Ce ziceti.

Scrie răspuns