A INCEPUT ELIBERAREA DE PERMISE DE PESCUIT RECREATIV/ SPORTI
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Stie careva, mai ales dintre pescarii care locuiesc in afara tarii, daca exista agentii gen ANPA in state ca Franta, Germania, UK, Spania etc? Si daca ea da permise ptr apele publice? Mie mi s-ar parea mai normal ca ANPA sa acorde licentele si permisele de pescuit pentru firme, asociatii, dar pescarii individuali (sportivi) sa le ia de la asociatii. Pentru ca altfel e haos si apar conflicte. Ia ganditi-va va eu merg cu acest permis de 1 leu pe Dunare spre Turnu Severin si aclo ma controleaza intai politia de frontiera care zice ca e OK, apoi vine in control filiala APS Turnu Severin si ma intreaba de ce nu am permisul lor, care costa vreo 50 lei pe an. Atunci telefonez la ANPA sio mi se spune ca de fapt permisul meu e cel valabil si nu al lor! De asta zic ca e haloimas mare!
In alta ordine de idei, am fost ieri la un scurt pescuit de pastrav pe Rasnoava si m-a controlat de permis un angajat al primariei Rasnov, cel care taie bonuri si pentru intrarea in Chei si campare. Cica au un acord cu AJVPS sa controleze ei permisele ptr ca ajvpsistii ajung din an in paste acolo. Ei bine, i-am aratat permisul ANPA si omul nu a avut nimic de obiectat! Mi-a zis ca important e sa am permis, sa nu fiu braconier.Iata asadar ca nu am batut degeaba drumul (pe o caldura de 38 grade) pana la sediul agentiei...Acum sa vedem cand se va relua elibererea de permise, oricum nu au cum sa piarda procesul cu AJVPS, eu asa zic...
In alta ordine de idei, am fost ieri la un scurt pescuit de pastrav pe Rasnoava si m-a controlat de permis un angajat al primariei Rasnov, cel care taie bonuri si pentru intrarea in Chei si campare. Cica au un acord cu AJVPS sa controleze ei permisele ptr ca ajvpsistii ajung din an in paste acolo. Ei bine, i-am aratat permisul ANPA si omul nu a avut nimic de obiectat! Mi-a zis ca important e sa am permis, sa nu fiu braconier.Iata asadar ca nu am batut degeaba drumul (pe o caldura de 38 grade) pana la sediul agentiei...Acum sa vedem cand se va relua elibererea de permise, oricum nu au cum sa piarda procesul cu AJVPS, eu asa zic...
Fario, in nici o tara civilizata permisul de pescuit nu este eliberat de vreo asociatie de pescari sportivi. Asociatiile de pescari doar sunt interesate sa distribuie permisele de pescuit sportiv, pentru ca au un castig, un fel de comision din aceasta activitate. Mai mult, nu am gasit pana acum vreo tara dintre cele unde dorim si noi romanii sa ajungem vreodata, in care asociatiile de pescari sa aiba acces la managementul fondului piscicol intr-atata de mult cat li se ofera aici in Romania. Opinia mea este ca AGVPS ar trebui "sa dea de baut" celor de la ANPA ca s-a gandit acolo cineva sa nu ii arunce afara complet. Asociatiile de pescari si ANPA trebuie sa fie parteneri, nu dusmani. Doar ca AGVPS se vede pe sine ca stat in stat si crede ca nimeni nu are dreptul sa se atinga de monopolul lor de milenii...Fario_nebunu scrie:Stie careva, mai ales dintre pescarii care locuiesc in afara tarii, daca exista agentii gen ANPA in state ca Franta, Germania, UK, Spania etc? Si daca ea da permise ptr apele publice? Mie mi s-ar parea mai normal ca ANPA sa acorde licentele si permisele de pescuit pentru firme, asociatii, dar pescarii individuali (sportivi) sa le ia de la asociatii. Pentru ca altfel e haos si apar conflicte. Ia ganditi-va va eu merg cu acest permis de 1 leu pe Dunare spre Turnu Severin si aclo ma controleaza intai politia de frontiera care zice ca e OK, apoi vine in control filiala APS Turnu Severin si ma intreaba de ce nu am permisul lor, care costa vreo 50 lei pe an. Atunci telefonez la ANPA sio mi se spune ca de fapt permisul meu e cel valabil si nu al lor! De asta zic ca e haloimas mare!
-
- veteran
Flyer, daca AJVPS ar putea, cred ca ar da de baut arsenic sau verde de Paris celor de la ANPA!
Oricum, daca au ajuns la proces e clar ca AJVPS se teme ca va pierde o situatie de cvasi-monopol. Doar sa nu uitam ca Adrian Nastase, cat a fost sef la ei, le-a insuyflat mantalitatea asta de stat in stat!

-
- utilizator nou
Si concluzia??
Sa inteleg ca deocamdata tot de la AVJPS ma inscriu ca sa obtin viza PG?
In U.K. singura institutie care elibereaza permise de pescuit este Agentia de Mediu... Aceste permise pot fi cumparate de la orice oficiu postal sau on-line de pe site-ul agentiei...Fario_nebunu scrie:Stie careva, mai ales dintre pescarii care locuiesc in afara tarii, daca exista agentii gen ANPA in state ca Franta, Germania, UK, Spania etc? Si daca ea da permise ptr apele publice?
ADDICTED TO SPINNING
http://spinningteambv.wordpress.com
http://spinningteambv.wordpress.com
-
- veteran
OK, deci situatia seamana cu cea de la noi. Si pe ce ape poti pescui cu acest permis? Sper ca si la noi, in viitor, sa se cumpere permisele de la posta, benzinarii etc.shootgun scrie:In U.K. singura institutie care elibereaza permise de pescuit este Agentia de Mediu... Aceste permise pot fi cumparate de la orice oficiu postal sau on-line de pe site-ul agentiei...Fario_nebunu scrie:Stie careva, mai ales dintre pescarii care locuiesc in afara tarii, daca exista agentii gen ANPA in state ca Franta, Germania, UK, Spania etc? Si daca ea da permise ptr apele publice?
-
- veteran
Re: Si concluzia??
Cei de la ANPA spuneau ca pe Dunare doar permisul lor e valabil, nu si al AJVPS. Deci jandarmii si politia de frontiera nu te vor amenda daca ai permis ANPA, asta e clar! Iar cei de la filiuala AJVPS nu pot da amenzi daca nu sunt insotiti de oamenii legii! Prin urmare pot doar sa faca scandal! Viza PG nu prea poate fi pusa pe cartonasul dat de ANPA, aici e o mica problema. Dar ti-o vor pune pe alt document.Julius1979 scrie:Sa inteleg ca deocamdata tot de la AVJPS ma inscriu ca sa obtin viza PG?
-
- utilizator nou
Re: Si concluzia??
Fario_nebunu scrie:Cei de la ANPA spuneau ca pe Dunare doar permisul lor e valabil, nu si al AJVPS. Deci jandarmii si politia de frontiera nu te vor amenda daca ai permis ANPA, asta e clar! Iar cei de la filiuala AJVPS nu pot da amenzi daca nu sunt insotiti de oamenii legii! Prin urmare pot doar sa faca scandal! Viza PG nu prea poate fi pusa pe cartonasul dat de ANPA, aici e o mica problema. Dar ti-o vor pune pe alt document.Julius1979 scrie:Sa inteleg ca deocamdata tot de la AVJPS ma inscriu ca sa obtin viza PG?
CORECT!! Dar nu am permis ANPA. Si nu mai pot obtine de la ei pentru ca au suspendat eliberarea permiselor.Normal daca HG 331este suspendat prin decizie. Asa ca tot la un APS ajung. Am gasit unul care are si permise ANPA pe stoc si-mi da si permis ANPA pe panga carnetul de membru. Bineinteles ca platesc cotizatia de membru. Deh!! Asta e Romania.
parerea mea este ca actionand astfel nu fac altceva decat sa ii inraiasca pe cei de la ANPA impotriva lor...mai mult, fac o sumedenie de deservicii si altor asociatii de pescari...iar cand sa va ivi vreo situatie in care ar fi nevoie ca AGVPS sa aiba vreun cuvant de spus in apararea pescarilor, nu vor mai fi bagati in seama...Fario_nebunu scrie:Flyer, daca AJVPS ar putea, cred ca ar da de baut arsenic sau verde de Paris celor de la ANPA!![]()
![]()
Oricum, daca au ajuns la proces e clar ca AJVPS se teme ca va pierde o situatie de cvasi-monopol. Doar sa nu uitam ca Adrian Nastase, cat a fost sef la ei, le-a insuyflat mantalitatea asta de stat in stat!
La momentul asta, si din ce se vede pe bloguri si forumuri, exista o stare de dispret a pescarilor sportivi atat fata de AJVPS (care e clar ca au luat bani si au mintit o multime de pescari, iar acum in loc sa tina partea pescarilor se agata de interesele asociatiilor) dar si fata de ANPA, care nu reuseste sa se impuna in fata asociatiilor si mai ales a a AGVPS. Iar AGVPS nu face decat sa isi sape propria groapa prin a trata cu dispret pe cei de la ANPA, in loc sa se aseze la masa si sa caute o rezolvare de compromis, care sa fie spre folosul pescarilor in primul rand...
Si daca acum asociatiile inca mai pot spera la ceva (acea delegare a activitatii de organizare a pescuitului sportiv pe anumite zone), dupa ce vor pierde procesul sa fiti siguri ca AGVPS si alte asociatii vor mai obtine.....era sa zic ceva legat de ferma de oua a lui Nastase de la Cornu...dar ma abtin...
@ flyer1974
Exact lucrul asta ar trebui sa se intample. Asociatiile trebuie sa primeasca doar un numar limitat de ape care sa fie transformate in piste de concurs. Acestea trebuie sa fie lacuri sau rauri mici. O asociatie nu poate sa puna in practica un plan de management pentru un rau mediu sau mare. Aceasta este in mod evident o utopie. Daca iau ca exemplu numai judetul meu , ce plan de management ar putea sa puna in practica AJVPS Dambovita pentru raurile Arges, Dambovita, Ialomita pentru care primise de la ANPA decizia in acest sens?
In mod evident AGVPS-ul va pierde si acest proces asa cum a pierdut si procesul legat de introducerea vignetelor. Ceea ce fac ei de cativa ani buni nu este decat o sicanare continua a ministerului. Asa cum spuneam si intr-o postare anterioara , cred ca rabdarea ministerului a ajuns la limita.
Exact lucrul asta ar trebui sa se intample. Asociatiile trebuie sa primeasca doar un numar limitat de ape care sa fie transformate in piste de concurs. Acestea trebuie sa fie lacuri sau rauri mici. O asociatie nu poate sa puna in practica un plan de management pentru un rau mediu sau mare. Aceasta este in mod evident o utopie. Daca iau ca exemplu numai judetul meu , ce plan de management ar putea sa puna in practica AJVPS Dambovita pentru raurile Arges, Dambovita, Ialomita pentru care primise de la ANPA decizia in acest sens?
In mod evident AGVPS-ul va pierde si acest proces asa cum a pierdut si procesul legat de introducerea vignetelor. Ceea ce fac ei de cativa ani buni nu este decat o sicanare continua a ministerului. Asa cum spuneam si intr-o postare anterioara , cred ca rabdarea ministerului a ajuns la limita.