A INCEPUT ELIBERAREA DE PERMISE DE PESCUIT RECREATIV/ SPORTI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Aug 2008, 11:38

Precizez ca sunt lei vechi. in lei noi aplici cota corespunzatoare. Aritmetica nu cred ca iti face probleme.

Al nostru, da dar am cerut o confruntare cu ajvps alba pe documente certe avand aceleasi pretentii ca noi.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 14 Aug 2008, 12:20

Aveam io ceva probleme cu aritmetica da; mi-am luat calculator. Si cica 2 miliarde lei vechi impartit la 10 mii lei vechi este egal cu 200 mii permise. Anul trecut parca s-au vandut cam 100 mii permise, deci nu iese nici daca tiparirea si distribuirea permiselor s-ar face gratis, precum si contabila si bancile ar lucra gratis, ceea ce nu e cazul. Acu, una peste alta, cred ca vom mai bracona vreo 2-3 ani pana se termina aceste procese nesfarsite! Iar unii stau bine merci si-si iau salariile!

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 14 Aug 2008, 13:20

Adica tocmai planu lu apsalba n-a fost aprobat? Nu se poate! :shock:
Mie-mi place-n Delta!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Aug 2008, 13:33

Nu-ti face griji; a fost aprobat, dar se pare ca nu mai este nevoie de el.

Azi ANPA a suspendat eliberarea de permise si a blocat Deciziile emise pentr asociatii si RNP romsilva care in lipsa ordinului a ramas in aer, nefiind amintita in OUG 23/2008. si nefiind nici asociatie, asa cum spunea in deciziile marca Gigi Stefan. :D

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 14 Aug 2008, 14:41

Nu-ti face griji; a fost aprobat, dar se pare ca nu mai este nevoie de el.
Fantastic! Nu pot sa cred! Cum de n-a fost aprobat tocmai planu apsalba? :shock:
Mie-mi place-n Delta!

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 14 Aug 2008, 15:32

@ apsalba

Cand o sa vedem un comunicat al ANPA in legatura cu aceasta problema?

In alta ordine de idei , am observat ca te bucura peste masura faptul ca ordinul a fost suspendat ( de AGVPS). In aceste conditii cum vezi tu rezolvarea acestei probleme? Inteleg ca AGVPS a invocat din nou contractele in derulare pe care le avea cu fostul CNAFP si cu Romsilva. Eu nu inteleg cum o instanta de judecata poate sa suspende atat de repede aplicarea unui ordin din moment ce , in procesul vignetei din anii trecuti ,argumentele AGVPS au fost aceleasi, respectiv contracte in derulare. Dar, pentru Dumnezeu, AGVPS a pierdut definitiv si irevocabil acel proces. Aici nu actioneaza acel principiu de drept al puterii faptului judecat?

Eu eram aproape sigur ca se va ajunge la aceasta situatie. Dupa parerea mea singura solutie pe care poate s-o promoveze ministrul Ciolos este promovarea unui ordin care sa excluda complet asociatiile ca si organizatoare ale pescuitului sportiv pe apele domeniului public. Cel putin pentru moment. Se apropie vremea cand permisele emise de ANPA vor fi cumparate direct de la posta , benzinarii, primarii sau magazine de pescuit si vor fi valabile pe toate apele domeniului public din Romania. Rabdarea ministerului si a pescarilor sportivi a ajuns la capat.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 14 Aug 2008, 15:47

apsalba scrie: Nu-ti face griji; a fost aprobat, dar se pare ca nu mai este nevoie de el.
si numai de planul aps alba nu este nevoie. Bancul saptamanii :lol:

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 14 Aug 2008, 16:31

Banc ca banc dar stii care e adevarul???? Ca asta viseaza ei?
Cum au primit altii decizii ca planul a fost aprobat trebuiau sa apara si ei.
Va spun sigur ca pe la ANPA nu valoareaza asa mult cum crede el ca valoreaza pe forum unde minte cand si cat poate si mai ales pe cine poate.

Apsalba posteaza decizia daca planul ti-a fost aprobat.Confruntarea e apoi. Posteaza acum ca sa ne convingi ca esti un luptator ptr pescari.

PS: apsalba te invit la o partida (ca pers fizica nu cu gasca din federatie)de pescuit pe apele pe care le am aprobate prin planul de management. :bere:

Julius1979
utilizator nou
utilizator nou

Si eu de unde scot permis?

Mesaj de Julius1979 » 14 Aug 2008, 21:21

Am citit pana toate mesajele din nacest forum si am inteles:
1. Ord 331/2008 este suspendat deocamdata asa ca ANPA nu are drept se elibereze permise - si a si suspendat eliberarea de permise ca am sunat azi la ei
2. Desi este suspendat se pare ca legislatia va respecta in mare ideea actualului ordin , asa ca ANPA va elibera permise valabile la nivel nationa iar in zonele luate in gestiune vei plati cotizatii suplimentare;
3. Problema este de fapt financiara pentru ca pe AJVPS-uri le deranjeaza sumele mici ce intra in buget daca se aplica Ord ANPA (desi nu se stie inca care va fi costul final alpermisului de pescuit dar ANPA le-a pus in vanzare cu un leu);
4.Si sa ma scuze orice asociatie ce nu se simte cu musca pe caciula, dar nu meritati 80-100 ron pe an doar pentru ca-mi eliberati carnet de membru. Mi se pare foarte corect sa faca planuri de management si sa se ocupe de aplicarea lor. Si daca nu se ajung cu banii sa aplice pe foduri structurale si alte proiecte ca de-aia ne dau fraierii aia de la UE banii. Si taxa pe care o solicita sa fie sub control, nu sa se apuce acum sa ia milioane. La un om in birou 5 in teren cu inspectorii ANPA, ca de aia se alege prafu de apele Romaniei

Acum intrebarea cea mare: vreau sa ma duc la cazane- Dubova. Eu de unde iau permis?? Ca atat timp cate este legea suspendata nu ma durea capul. Dar imi trebuie PG. Si presimt ca Politia de Frontiera nu o sa-mi puna viza pe cerere si o sa-mi ceara permis. Prestez la AJVPS 80-100 RON doar ca sa-mi iau un carnet sa mi se puna viza pe el? Mai ales ca Dunarea nu va fi data spre management. Imi pare rau ca nu am luat permis ANPA din timp ca aveam ceva sa-i dau lu'nenea politistu'de frontiera si nu ma durea capu'. Ca altcineva nu ma controla

Va multumesc

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 14 Aug 2008, 22:05

flydb scrie: Eu eram aproape sigur ca se va ajunge la aceasta situatie. Dupa parerea mea singura solutie pe care poate s-o promoveze ministrul Ciolos este promovarea unui ordin care sa excluda complet asociatiile ca si organizatoare ale pescuitului sportiv pe apele domeniului public. Cel putin pentru moment. Se apropie vremea cand permisele emise de ANPA vor fi cumparate direct de la posta , benzinarii, primarii sau magazine de pescuit si vor fi valabile pe toate apele domeniului public din Romania. Rabdarea ministerului si a pescarilor sportivi a ajuns la capat.
da doamne sa ai dreptate si sa se ajunga la asa ceva,insa tare ma tem ca sunt doar visele si ideiile catorva dintre noi si nu coincid deloc cu aspiratiile asociatiilor.
ma uit si ma minunez cum de sunt in stare sa aprobe asa ceva,ba mai mult,sa se bucure alaturi de "dusmanul de moarte",agvps-ul,ca s-a reusit blocarea( de moment) a permiselor.

Scrie răspuns