flydb,
Astazi a luat la cunostiinta si MADR ca agvpsr nu exista, din punct de vedere legal, desi trebuia sa stie ca are in favoarea sa o decizie a ICCJ in acest sens. Asociatiile au solicitat doar un numar limitat de ape, fiecare pe zona sa de actiune( a se citi loclitatea unde functioneaza). Acest lucru se intampla peste tot. Nu fac apologia asociatilor, dar sunt sunt constient de utilitatea lor atata timp cat se limiteaza la obiectivele din statute, si anume la realizarea obiectivelor de interes general pe care statul (trebuie sa recunosti), nu o face. Nu vad de ce crezi ca o asociatie nu poate pune in practica un plan de management. Chiar crezi ca cei care vor sa o faca sunt niste dobitoci? Nu intelegi diferenta dintre o asociatie care traieste din cotizatii (vezi agvpsr) si asociatiile care folosesc veniturile (cotizatii,sponsorizari,donatii) etc., pentru realizarea obiectivelor de interes general. Dau exemple: vedeti actiunile pescar4ever, aqua crisius, aps alba, concretizate prin actiuni educative (tabere pentru elevi, copii cu probleme sociale, ecologizari). As vrea sa enumeri vreo actiune similara facuta de agvps. Una singura. Asta este diferenta.
Am o singura pretentie la cei care se pronunta impotriva asocierii si este bazata pe un singur lucru; atata timp cand pe banii mei (cei mai multi) organizez tabere cu copii, scriu proiecte prin care incerc sa fac bine pescuitului sportiv, nu permit nuimanui sa-si bata joc de munca si de banii mei. Pentru ca atunci cand unii stau si pescuiesc pe baltile pe care eu le construiesc si le populez, eu scriu alte proiecte si lucrez pentru binele pescarilor.
Apropo; FNPSR participa cu ststut de invitat al CIPS la etapa de campionat mondial feminin stationar din Ungaria.
A INCEPUT ELIBERAREA DE PERMISE DE PESCUIT RECREATIV/ SPORTI
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Ultima nazbatie emisa de ANPA in urma sedintei de azi cu privire la emiterea permiselor de pescuit sportiv a fost repunerea pe tapet a OM 514/2007, ordin emis in baza defunctei Legi 192/2001 R cu modificarile si completarile ulterioare. Acest Ordin a fost abrogat de OM 331/2008, care chiar daca a fost suspendat a produs efecte juridice, unul din ele fiind chiar abrogarea acestuia. Ce este distractiv este ca acesta prevede autorizarea asociatiilor, facand ca deciziile presedintelui sa fie lovite de nulitate.