2011. Permise. Vi se ascunde legea.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Mar 2011, 23:20

seko, lucioperca bistrita: 20 de lei, mai sunt cateva cu 30 de lei, unele vand permise la pachet cu cotizatia de membru pe okazii.ro :D
pe astea le imbogatesti aplicand "solutia reciprocitatea"

"Aş muta accentul pe îndeplinirea obligaţiilor prevăzute în Ordin în sarcina asociaţiilor. În absenţa unui mecanism legal de control şi sancţionare în această materie, degeaba marchează bănuţul pescari ambiţioşi ca Tavi, flydb sau pescărel, pentru că nu va şti nimeni, ever, ce soartă au bănuţii aceştia. Iar până când un asemenea mecanism de control şi sancţionare va fi pus la punct, sistemul reciprocităţii rămâne necesar ca aerul. Măcar pot pescui oriunde în ţară cu permisul meu fără să mai umflu bugetele a 95% dintre asociaţiile româneşti care au dovedit în ani de zile că şi-au băgat picioarele (şi flintele, după caz) în pescari şi pescuit. "

absolut de acord ca ordinul , de fapt intreaga legislatie nu prevede drepturi si obligatii clare a celui care se ocupa de ape indiferent cine e acea entitate: ajvpsuri, asociatii de tip chiosc de vandut premise si incasat cotizatii, RNP, ARBDD si cu voia dumneavoastra, daca puteti accepta asta, cele 5% asociatii pe care le creditati cu bune intentii.
aceasta e de fapt esenta intregii probleme: legislatia proasta.
Aceasta a permis derularea micilor sau marilor afaceri cu permise si sifonarea banilor in alte scopuri decat cele dorite: paza, populari, etc
si intr-adevar accentul trebuie mutat pe imbunatatirea legislatiei care sa stabileasca pentru cei care se ocupa de ape indiferent cum ajung in aceasta situatie (concesionare sau autorizare) si indiferent cine sunt ei, a urmatoarelor:
- drepturi (incasarea unor tarife)
- obligatii (paza, control, populari, amenajari etc)
- instrumente legale pentru a-si putea indeplini obligatiile: drept de control, sanctiuni clare si explicite pentru neplata de catre pescari a tarifelor de exemplu dar si pentru neindelplinirea de catre asociatii a obligatiilor ce le revin.
Reciprocitatea, in afara faptului ca va da satisfactia ca nu le mai dati bani unor asociatii (ci altora :lol: ) nu ajuta la absolut nimic.
Asa ca seko, sunt absolut de acord cu tine in ceea ce priveste identificarea problemelor. Dar nu cu rezolvarea lor prin reciprocitate.
Ba mai mult, asa schiop si incomplet cum e, actualul ordin creaza posibilitatea ca UNELE asociatii cu intentii bune sa faca ceva pentru apele pentru care au primit autorizatii. Reciprocitatea anuleaza si acest mic ceva.
Va inteleg ca va agatati de reciprocitate pentru ca v-ati saturat sa dati bani aiurea si ca aveti o problema cu unele asociatii...dar repet, nu asa se rezolva problema.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 21 Mar 2011, 23:25

[TOTAL off-topic]
SEKO scrie: - DOOM, ed. 2005, pag. 644 - util în chestia cu i-urile; îl vei aprecia, sunt sigur.
Uhmmm, se pare ca eu is pe stil vechi:

"Mama si-a dus proprii ei copii la film"
"Mama si-a dus proprii-i copii la film"

"Copii, mergeti la el !"
"Copiii au haine albe".

Poti sa le trimiti la DOOM editia care o doresti si sa le ceri explicatii
;)
[/total off-topic]
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 21 Mar 2011, 23:37

HellRAISER scrie:Si nemtii ne-au furat...la naibi eu l-au dat pe Hitler!
Si totusi, preferam BMW si Mercedes!
dar nu toti stimabilule.
unii prefera dacia 1100 oricat le-ai explica diferenta.ptr ei conteaza costurile masinii.mai bine cap de bara cu 30 lei reparat de doua ori pe an decat 100 lei la doi ani.si astea fara mecanic.
dar deh scriberi le stim pe toate

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 21 Mar 2011, 23:42

Domnilor, voi vreti detoate si ieftin, daca se poate gratis.
Intrebare:
La cate sucuri, prajituri, vata pe bat si filme a-ti fost nevoiti sa va scoateti sotiile pana sa va lase sa puneti mana intr-un loc mai deocheat?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 21 Mar 2011, 23:46

multe pagini mai devreme, sau pe un topic similar, se tot batea moneda cu INTERESELE PESCARILOR
la momentul respectiv am intrebat daca poate sa spuna cineva care sunt aceste interese ale pescarilor !
n-a raspuns nimeni, parca nici n-as fi intrebat !
dupa multe discutii am inteles totusi ca majoritatea covarsitoare a acestora vor sa pescuiasca pe 30 lei (daca moca nu se poate), peste tot fara restrictii, fara impedimente, sau cum foarte inspirat cineva s-a exprimat tot pe aici, toata lumea ar vrea sa foota fara sa plateasca, dar nu oricum: ...daca se poate footeuza sa fie si frumoasa si spalata si fardata si ingrijita si sexy imbracata ! Altfel nu ! deci s-o **** noi, dar altcineva sa o hraneasca sa o spele si sa o grijeasca sa arate bine !
e ok, imi convine, si mie imi place sa foot moca, numa de-alea dragute si ingrijite !
totusi...
pentru de detinatorii absoluti ai interpretarilor corecte si de buna credinta, precum si ai adevarului absolut as mai avea o intrebare:
printre altele, si la modul total secundar si neesential, credeti ca e necesara o redresare si o imbunatatire a calitatii apelor noastre in viitor, in materie de pescuit recreativ ? ? ?
daca imi raspundeti simplu ca nu,... e ok ! e in regula si... asta e, inseamna ca suntem multumiti cu ce avem cu conditia sa coste 30 lei !
daca ziceti ca da... imi permit sa intreb CUM ? aveti vreo sugestie ?
dar nu povesti, nu SFuri cu aplicarea legii si sunat la 112, cu jandarmi si politisti gata de control la minut ! Concret,... care-i masura, fezabila, ca in 2012 sa fie mai bine decat in 2011 ?
nu luati in calcul asociatiile corupte, flamande de bani si nepasatoare la INTERESELE PESCARILOR !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 21 Mar 2011, 23:47

hell, gresesti.
nu asa se face. scoti o fata oarecare la un cico si o prajitura (cam 20-30 de lei te costa) invoci reciprocitatea si petreci o seara de neuitat cu Claudia Schiffer
deci miky, ca sa-ti raspund la intrebare, ti-am spus CE vreau si CUM vad io rezolvarea.
As mai adauga ca nu-mi place in mod deosebit de Claudia Schiffer si vreau sa am optiunea (in baza reciprocitatii) sa o schimb periodic.
Ultima oară modificat 21 Mar 2011, 23:52 de către Tavi, modificat 1 dată în total.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 21 Mar 2011, 23:49

Moca nu se poate? :roll:
Doar tot acolo si tot asa o au pozitionata :roll:

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 21 Mar 2011, 23:58

stati.dar problema patului nu o puneti??!!ca acasa sigur nu va primeste cu ea. :D :D si sigur ca sa fiti convinsi ca vine si maine(ca peste vreti sa prindeti de fiecare data cand aveti chef de mers la peste)trebuie sa ii oferiti ceva.un pat ceva.a da pe banca in parc unii.ca e gratis.si reciprocitate in toate orasele tarii.

si nu uitati de prezervativ.sau si acolo vreti reciprocitate???ca tot 30 lei costa pachetul

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 22 Mar 2011, 00:07

miky scrie: printre altele, si la modul total secundar si neesential, credeti ca e necesara o redresare si o imbunatatire a calitatii apelor noastre in viitor, in materie de pescuit recreativ ? ? ?
Ca tot ai pus o intrebare subtila ce pare ca nu te lasa sa dormi noapte - am sa contribui la aceasta insomnie:
Nu e benefica o redresare pina la atingerea masei critice cantitative din punct de vedere a numarului de pescari nemultumiti ce poate determina o schimbare calitativa a mediului propice dezvoltarii unei noi ...

PS1.
Mesajul de mai sus chiar contine un raspuns la intrebarea ta :) .

PS2.
Ma retrag din discutie.
Seko, ai cistigat disputa. :roll:
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

SEKO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de SEKO » 22 Mar 2011, 11:14

Tavi, ai scris aÅŸa: "actualul ordin creaza posibilitatea ca UNELE asociatii cu intentii bune sa faca ceva pentru apele pentru care au primit autorizatii. Reciprocitatea anuleaza si acest mic ceva."

- posibilitatea ca asociaţiile să facă ceva pentru pescarii lor există de la înfiinţarea lor;
- reciprocitatea, de asemenea, există de mult, inclusiv astăzi, cf. actualei legislaţii;
- în absenţa unui mecanism legal de control şi sancţionare a asociaţiilor, precum şi în contextul notoriu al dezinteresului acestora faţă de pescari şi pescuit, eventualii bani încasaţi în plus de ele vor fi bani în vânt; vor alimenta doar iluzia că "ceva s-a schimbat"

By the way, tu chiar crezi că banii pe care asociaţiile îi aveau sau îi au la ora actuală nu permiteau şi nu permit controale frecvente cu Jandarmeria, campanii de cu-ăţenie pe maluri şi, eventual, populări?

Teodor, iar te-au consolat căpriţele. :P

Scrie răspuns