2011. Permise. Vi se ascunde legea.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
eu propun sa mergem la chioscurile de ziare sa cumparam un ziar cu 1 leu si pe baza de reciprocitate sa mergem la alt chiosc sa cerem revista super pescar. ca am platit odata un ziar.ca tot media e.si tot din Romania.
domnule SEKO puteti pescuii in toata tara.nu va opreste nimeni.
cu respectarea legii.
si va doresc Fir intins
domnule SEKO puteti pescuii in toata tara.nu va opreste nimeni.
cu respectarea legii.
si va doresc Fir intins
Tavi,
ce spui tu este partial corect.
ar fi corect 100% daca asociatiile devin SRL-uri si daca apele sau domeniile administrate sunt propietate privata.
tu zici ca pescuiesti pe Olt, in zona ta si esti fericit ca platesti o taxa de acces catre ajvps-ul local, corect??!
buuun, eu vin la invitatia ta sau a lui X din Sibiu sa pescuiesc un wekend pe Olt si sa ma simt bine in compania celor cu care sunt si sunt de acord sa platesc acea suma care reprezinta in acceptiunea voastra "taxa de acces" - bineteles ca o sa o platim celui care vine si ne controleaza
saptamana urmatoare, ma simt obligat sa iti intorc favoarea si te invit sa pescuiesti si sa petreci un wekend pe malul Oltului in zona mea, in Rm.Valcea, dar.........surpriza, aici tu nu vei fi nicodata obligat sa platesti nimic in plus, nici o taxa de acces, nimic.
deci tu esti liber sa pescuiesti pe apele din judetul meu (al meu pe draqu, nu este al meu, dar iti place cum suna??
), dar eu voi fi obligat sa platesc cand vin sa pescuiesc pe raul Olt din judetul Sibiu (cred ca remarci ca nu am zis ca este al tau
)
poti sa imi spui daca ti se pare normal si moral treaba asta??
stiu ca o sa imi spui ca este un caz special, dar asta este valabil pe tot tronsonul de Olt de la valcea si pana la varsare si nu vad de ce ar trebui sa avem aceste probleme. ma gandesc ca pe acest principiu al taxelor de acces, am putea sa punem bariere la limitele de judet si sa percem taxe ( ce, numai Mazare sa poata si noi nu??) ca deh, noi ne ingrijim mai bine de judetul nostru decat vecinii nostrii, nu'i asa??!!
ce spui tu este partial corect.
ar fi corect 100% daca asociatiile devin SRL-uri si daca apele sau domeniile administrate sunt propietate privata.
tu zici ca pescuiesti pe Olt, in zona ta si esti fericit ca platesti o taxa de acces catre ajvps-ul local, corect??!
buuun, eu vin la invitatia ta sau a lui X din Sibiu sa pescuiesc un wekend pe Olt si sa ma simt bine in compania celor cu care sunt si sunt de acord sa platesc acea suma care reprezinta in acceptiunea voastra "taxa de acces" - bineteles ca o sa o platim celui care vine si ne controleaza

saptamana urmatoare, ma simt obligat sa iti intorc favoarea si te invit sa pescuiesti si sa petreci un wekend pe malul Oltului in zona mea, in Rm.Valcea, dar.........surpriza, aici tu nu vei fi nicodata obligat sa platesti nimic in plus, nici o taxa de acces, nimic.
deci tu esti liber sa pescuiesti pe apele din judetul meu (al meu pe draqu, nu este al meu, dar iti place cum suna??

poti sa imi spui daca ti se pare normal si moral treaba asta??
stiu ca o sa imi spui ca este un caz special, dar asta este valabil pe tot tronsonul de Olt de la valcea si pana la varsare si nu vad de ce ar trebui sa avem aceste probleme. ma gandesc ca pe acest principiu al taxelor de acces, am putea sa punem bariere la limitele de judet si sa percem taxe ( ce, numai Mazare sa poata si noi nu??) ca deh, noi ne ingrijim mai bine de judetul nostru decat vecinii nostrii, nu'i asa??!!
S-au facut cateva apeluri la anumite clarificari privind conditiile de pescuit recreativ/sportiv in 2011, indeosebi pentru cei care sunt juristi, dar si membri ai conducerii asociatiilor de pescuit.
E drept, pe topicul asta au existat si "derapaje", dar in principiu cred ca se impun unele precizari.
a) permisul ANPA de 30/10/0 lei, in functie de calitatea fiecarui pescar (angajat/student sau elev/pensionar) reprezinta conditia necesara pentru a pescui legal pe orice apa publica din tara.
b) cotizatia perceputa de asociatie este o suma anuala, mai mare sau mai mica, pe care o platesc cei care aleg sa devina membri ai respectivei asociatii. Din aceasta suma se suporta cheltuielile asociatiei, atat cele generale de functionare, cat si cele specifice (populari, actiuni de combatere a braconajului s.a-atunci cand exista aceste cheltuieli).
Cotizatia atesta calitatea de membru, nu si dreptul de a pescui recreativ sportiv).
c) taxa de acces (cand exista!) este fixata de asociatii, acceptata/afisata pe saitul ANPA. Sumele colectate ar trebui sa serveasca indeplinirii obiectivelor stabilite prin Ordinul 15/2011 si care au reprezentat conditii de obtinere a autorizatiei de pescuit recreativ/sportiv pentru zona respectiva.
Precizare: fara permisul ANPA (pct.a), nu intra in discutie drepturile si obligatiile de la pct. b) si c).
Reciprocitate: - la pct.a) este de la sine inteleasa, permisul ANPA avand valabilitate nationala (cu exceptia zonei administrate de ARBDD).
- la pct.c) este un drept al asociatiilor de a-si coordona actiune de administrare - de exemplu, in cazul in care doua sau mai multe asociatii administreaza tronsoane invecinate de rau.
Legea nu interzice nici reciprocitatile intre asociatii detinatoare de lacuri (de exemplu din Timisoara si, respectiv Arad), dar este putin probabil sa se faca asa ceva.
Practic, asta ar echivala cu intentia de a nu face nimic pentru apa respectiva, pentru ca nu vad nici o asociatie care chiar se zbate sa faca ceva,sa se asocieze cu cineva care are o apa saraca, membri putini si care nu poate (sau nu vrea sa faca nimic).
Chiar in cadrul aceleasi asociatii detinatoare a mai multor zone, nu vad posibil ca pe baza taxei unice sa pescuiasca pe toate zonele. Asta ar insemna ca si zona buna (care eventual exista), dupa putin timp va deveni la fel de saraca.
Precizarea nr. 1: nu am avut in vedere asociatiile care si-au propus ca unic ţel distribuirea de permise, ci pe acelea care chiar doresc sa administreze o apa.
Precizarea nr.2: nu ma refer nici la cei care refuza sa-si achizitioneze permis ANPA, pentru ca sunt "ilegalisti" (deci in afara discutiei), dupa cum nu postez nici in atentia celor care neaga dreptul asociatiilor de a percepe cotizatii si taxe de acces, de a-i legitima si controla, de a contribui la aplicarea legii etc, dar, care pretind in schimb sa beneficieze de ape populate, sa fie aparati de braconieri, sa le adune cineva resturile ramase dupa partidele de pescuit si, mai ales, sa prinda cantitati nelimitate de peste.
Precizez ca asociatia noastra (APC 21) percepe taxa de acces 0 (zero) pentru zona atribuita (lacul Snagov) si...chiar are de gand sa administreze acest lac.
E drept, pe topicul asta au existat si "derapaje", dar in principiu cred ca se impun unele precizari.
a) permisul ANPA de 30/10/0 lei, in functie de calitatea fiecarui pescar (angajat/student sau elev/pensionar) reprezinta conditia necesara pentru a pescui legal pe orice apa publica din tara.
b) cotizatia perceputa de asociatie este o suma anuala, mai mare sau mai mica, pe care o platesc cei care aleg sa devina membri ai respectivei asociatii. Din aceasta suma se suporta cheltuielile asociatiei, atat cele generale de functionare, cat si cele specifice (populari, actiuni de combatere a braconajului s.a-atunci cand exista aceste cheltuieli).
Cotizatia atesta calitatea de membru, nu si dreptul de a pescui recreativ sportiv).
c) taxa de acces (cand exista!) este fixata de asociatii, acceptata/afisata pe saitul ANPA. Sumele colectate ar trebui sa serveasca indeplinirii obiectivelor stabilite prin Ordinul 15/2011 si care au reprezentat conditii de obtinere a autorizatiei de pescuit recreativ/sportiv pentru zona respectiva.
Precizare: fara permisul ANPA (pct.a), nu intra in discutie drepturile si obligatiile de la pct. b) si c).
Reciprocitate: - la pct.a) este de la sine inteleasa, permisul ANPA avand valabilitate nationala (cu exceptia zonei administrate de ARBDD).
- la pct.c) este un drept al asociatiilor de a-si coordona actiune de administrare - de exemplu, in cazul in care doua sau mai multe asociatii administreaza tronsoane invecinate de rau.
Legea nu interzice nici reciprocitatile intre asociatii detinatoare de lacuri (de exemplu din Timisoara si, respectiv Arad), dar este putin probabil sa se faca asa ceva.
Practic, asta ar echivala cu intentia de a nu face nimic pentru apa respectiva, pentru ca nu vad nici o asociatie care chiar se zbate sa faca ceva,sa se asocieze cu cineva care are o apa saraca, membri putini si care nu poate (sau nu vrea sa faca nimic).
Chiar in cadrul aceleasi asociatii detinatoare a mai multor zone, nu vad posibil ca pe baza taxei unice sa pescuiasca pe toate zonele. Asta ar insemna ca si zona buna (care eventual exista), dupa putin timp va deveni la fel de saraca.
Precizarea nr. 1: nu am avut in vedere asociatiile care si-au propus ca unic ţel distribuirea de permise, ci pe acelea care chiar doresc sa administreze o apa.
Precizarea nr.2: nu ma refer nici la cei care refuza sa-si achizitioneze permis ANPA, pentru ca sunt "ilegalisti" (deci in afara discutiei), dupa cum nu postez nici in atentia celor care neaga dreptul asociatiilor de a percepe cotizatii si taxe de acces, de a-i legitima si controla, de a contribui la aplicarea legii etc, dar, care pretind in schimb sa beneficieze de ape populate, sa fie aparati de braconieri, sa le adune cineva resturile ramase dupa partidele de pescuit si, mai ales, sa prinda cantitati nelimitate de peste.
Precizez ca asociatia noastra (APC 21) percepe taxa de acces 0 (zero) pentru zona atribuita (lacul Snagov) si...chiar are de gand sa administreze acest lac.
adi, eu voi veni bucuros la tine si voi plati daca acolo trebuie sa platesc
daca imi va placea ce gasesc acolo voi mai veni si alta data si voi plati si atunci.
Daca nu imi place, nu ma mai intorc chiar daca e gratis. Iar daca e gratis probabil ca si calitatea va fi pe masura...aproape sigur de fapt.
La voi e un pic atipic pentru ca Oltul de la Cornet la vale (parca) a fost lasat la liber, adica doar cu permis ANPA, deci nu prea poti sa compari ...
Pentru a fi relevanta comparatia , sa zicem ca am de ales intre doua ape ale unor asociatii - voi alege pe cea care imi ofera cea mai buna apa si un pret corect. Asa cum a zis flydb, doar in sistemul asta stimulezi asociatiile sa iti ofere ceva de banii aia, sa intre in competitie.
Pe sistemul reciprocitatii competitia pentru calitatea apei e zero, va fi doar o cursa a celor mai mici preturi din care va rezulta acelasi pescuit ieftin si prost de pana acum.
Nu e obligatoriu sa fie SRL-uri, sistemul cu asociatiile care percep tarife nemembrilor functioneaza bine mersi in multe tari europene, in paralel cu sistemul apelor private (SRL).
daca imi va placea ce gasesc acolo voi mai veni si alta data si voi plati si atunci.
Daca nu imi place, nu ma mai intorc chiar daca e gratis. Iar daca e gratis probabil ca si calitatea va fi pe masura...aproape sigur de fapt.
La voi e un pic atipic pentru ca Oltul de la Cornet la vale (parca) a fost lasat la liber, adica doar cu permis ANPA, deci nu prea poti sa compari ...
Pentru a fi relevanta comparatia , sa zicem ca am de ales intre doua ape ale unor asociatii - voi alege pe cea care imi ofera cea mai buna apa si un pret corect. Asa cum a zis flydb, doar in sistemul asta stimulezi asociatiile sa iti ofere ceva de banii aia, sa intre in competitie.
Pe sistemul reciprocitatii competitia pentru calitatea apei e zero, va fi doar o cursa a celor mai mici preturi din care va rezulta acelasi pescuit ieftin si prost de pana acum.
Nu e obligatoriu sa fie SRL-uri, sistemul cu asociatiile care percep tarife nemembrilor functioneaza bine mersi in multe tari europene, in paralel cu sistemul apelor private (SRL).
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13

...deoarece apreciez seriozitatea si importanta tematicii si in speranta ca sunt on-topic, revin ...
...am si eu o intrebare : o asociatie "X" din judetul "Y" care a obtinut dreptul ca membrii ei sa poata pescuii pe acumularea Varsolt , Salaj , poate interzice pescuitul din barca pe aceasta locatie , doar prin regulamentul de pescuit stabilit ce acea asociatie ?
*
X=AJVPS Salaj
Y= Salaj

nu am competenta unui raspuns exact, dar iata ce spune legea:old_radu scrie:![]()
...deoarece apreciez seriozitatea si importanta tematicii si in speranta ca sunt on-topic, revin ...
...am si eu o intrebare : o asociatie "X" din judetul "Y" care a obtinut dreptul ca membrii ei sa poata pescuii pe acumularea Varsolt , Salaj , poate interzice pescuitul din barca pe aceasta locatie , doar prin regulamentul de pescuit stabilit ce acea asociatie ?
*
X=AJVPS Salaj
Y= Salaj
Art. 6.
(1) Exercitarea pescuitului în zonele de pescuit pentru care s-au emis autorizaţii de pescuit recreativ/sportiv se face în baza permisului recreativ/sportiv, cu respectarea regulamentului propriu al asociaţiei deţinătoare de autorizaţie şi a condiţiilor înscrise în autorizaţie.
(2) Regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, prevăzut în anexa nr. 3, stă la baza elaborării regulamentelor proprii ale asociaţiilor de pescari sportivi.
+
Anexa nr. 3
Regulament de practicare a pescuitului recreativ/sportiv
PARTEA a I-a - Perioade, durate şi zone de prohibiţie a pescuitului
Art. 1.
Pescuitul oricăror specii de peşti şi al altor vieţuitoare acvatice vii se realizează în conformitate cu prevederile ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi al ministrului mediului şi pădurilor privind prohibiţia anuală a pescuitului.
PARTEA a II-a - Protecţia resurselor piscicole
Art. 2.
1) Pentru protejarea resurselor acvatice vii, asociaţiile de pescari sportivi pot propune stabilirea unor zone de protecţie piscicolă, care se delimitează pe teren prin semne distincte.
2) Zonele de protecţie piscicolă pot fi:
a) de protecţie a reproducerii, reprezentând locurile predilecte pentru depunerea icrelor şi dezvoltarea puietului;
b) de protecţie a diversităţii speciilor piscicole reunite într-un ecosistem acvatic;
c) de protecţie pentru iernarea peştelui.
3) în zonele de protecţie piscicolă, pentru o anumită perioadă pot fi limitate sau interzise:
a) pescuitul anumitor specii de peşti şi al altor vieţuitoare acvatice;
b) lucrări care împiedică migrarea, reproducerea sau pun în pericol existenţa populaţiilor piscicole, cum ar fi:
- îngustarea/bararea cursului apei;
- tăierea şi recoltarea vegetaţiei;
- extragerea de nămol, nisip şi pietriş;
- colectarea gheţii;
c) lucrări în zona malurilor, precum şi tăierea arborilor şi arbuştilor de pe mal.
(4) Prin excepţie de la prevederile alin.(3), activităţile prevăzute nu pot fi limitate sau interzise în următoarele situaţii:
a) când activităţile se desfăşoară în scopuri ştiinţifice sau de cercetare;
b) din considerente de prevenire a inundaţiilor.
Art. 3.
1) Asociaţiile de pescari sportivi pot propune Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultura {ANPA) programe de redresare a populaţiilor unor specii de peşti valoroase sau periclitate şi pot participa la:
a) identificarea, amenajarea şi protecţia zonelor de reproducere;
b) înfiinţarea de pepiniere pentru producerea puietului cu valoare economică si ştiinţifică;
c) organizarea activităţii de monitorizare a populaţiilor piscicole şi stabilirea măsurilor de refacere a populaţiilor periclitate.
2) în caz de necesitate se pot lua măsuri pentru completarea resurselor piscicole prin repopulare.
Art. 4.
1) Asociaţiile de pescari sportivi vor solicita ANPA declararea regiunilor de cruţare pe anumite zone, ca locuri favorabile pentru cantonarea, reproducerea şi hrănirea puietului şi adulţilor aparţinând speciilor de vieţuitoare acvatice.
2) In apele declarate regiuni de cruţare se interzic pe toată perioada anului pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv, precum şi alte activităţi cum sunt:
- recoltarea vegetaţiei;
- extragerea balastului;
- vânatul;
- creÅŸterea animalelor.
Art. 5.
În scopul asigurării protecţiei resurselor piscicole, asociaţiile de pescari sportivi au obligaţia să respecte prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, cu modificările şi completările ulterioare.
Partea a III-a - Condiţiile pentru practicarea pescuitului în scop recreativ/sportiv
Art. 6.
Pescuitul recreativ/sportiv este permis cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernuluinr. 23/2008, cu modificările şi completările ulterioare.
Partea a IV-a - Dimensiunile minime ale exemplarelor de peÅŸti
Art. 7.
1) Dimensiunile minime, în centimetri, ale exemplarelor de peşti sunt cele prevăzute în reglementările legale în vigoare.
2) Lungimea peştelui stabilită pentru pescuit este determinată prin măsurarea distanţei de la vârful botului până la baza înotătoarei caudale.
3) Puietul şi exemplarele de peşti capturate sub dimensiunile minime prevăzute la alin. (1) vor fi deversate în mod obligatoriu în apă, în stare vie.
4) Se interzice pescuitul sturionilor. Exemplarele capturate din această specie vor fi deversate în mod obligatoriu în apă, în stare vie.
PARTEA a V-a - Diverse
Art. 8.
Acţiunile de populare cu material biologic se efectuează în prezenţa reprezentanţilor ANPA.
Art. 9.
Asociaţiile şi federaţiile de pescari sportivi consimt să îşi armonizeze acţiunile în vederea implementării obiectivelor şi măsurilor din prezentul regulament şi îşi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor, în vederea practicării pescuitului recreativ/sportiv, conform prevederilor art. 23 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, cu modificările şi completările ulterioare.
Art. 10.
Prezentul regulament se completează cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, cu modificările şi completările ulterioare, şi a legislaţiei secundare stabilite prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.
+
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008
M. Of. nr. 180 din 10 martie 2008
GUVERNUL ROMÂNIEI
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ
privind pescuitul ÅŸi acvacultura
Art. 25. – (1) La libera lor iniţiativă, pescarii se pot constitui în asociaţii de pescari sportivi, pe anumite zone de pescuit, cu scopul îmbunătăţirii condiţiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum şi de reprezentare a acestora.
(2) Asociaţiile de pescari sportivi pot stabili ca regulă practicarea pescuitului recreativ/sportiv cu eliberarea capturilor, în zona lor de competenţă.
-
- senior
Tavi si toti ceilalti: daca veniti pe o apa care arata superb, cu maluri curate, peste din belsug etc, a unei asociatii oarecare, care nu-ti cere nicio taxa ptr. apa respectiva si voi imi cereti taxa pe apa care o gospodariti, in aceleasi conditii de pescuit( adica curatenie, peste etc), unde este corectitudinea??? A, ca sa nu existe carcoteli cum ca, daca am o apa asa buna la mine-n asociatie ce sa mai caut eu pe apa din alta asociatie, sa zicem ca vin in concediu la parinti, ok? Si daca tot ne batem cu pumnul in piept de cat de buna este asociatia noastra fata de a voastra, poftim: http://www.forum.banatul.eu/viewtopic.p ... 79&start=0
http://www.forum.banatul.eu/viewtopic.p ... 55&start=0
http://www.forum.banatul.eu/viewtopic.p ... 0&start=15
http://www.forum.banatul.eu/viewtopic.p ... c&start=30
http://www.forum.banatul.eu/viewtopic.php?t=524&start=0
http://www.forum.banatul.eu/viewtopic.php?t=442&start=0
In aceste conditii, ar fi avut sanse asociatia Banatul sa primeasca ape in gospodarire? Cred ca da, destul de multe, dar a ales sa urmeze o cale mai intortocheata ptr. tara noastra, adica aceea de a se respecta legea., care, la momentul la care a virat cei 150000 lei in contul ANPA, spunea ca se poate pescui cu permis ANPA pe tot teritoriul tarii, fara asa numitele taxe de proprietate sau administrare intre asociatii!

http://www.forum.banatul.eu/viewtopic.p ... 55&start=0
http://www.forum.banatul.eu/viewtopic.p ... 0&start=15
http://www.forum.banatul.eu/viewtopic.p ... c&start=30
http://www.forum.banatul.eu/viewtopic.php?t=524&start=0
http://www.forum.banatul.eu/viewtopic.php?t=442&start=0
In aceste conditii, ar fi avut sanse asociatia Banatul sa primeasca ape in gospodarire? Cred ca da, destul de multe, dar a ales sa urmeze o cale mai intortocheata ptr. tara noastra, adica aceea de a se respecta legea., care, la momentul la care a virat cei 150000 lei in contul ANPA, spunea ca se poate pescui cu permis ANPA pe tot teritoriul tarii, fara asa numitele taxe de proprietate sau administrare intre asociatii!

Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!
[quote="old_radu"]:!:
*
X=AJVPS Salaj
Y= Salaj
:oops:[/quote]
Am si eu un lac de acumulare in zona unde pescarii mi-au solicitat sa incerc sa interzic accesul barcilor cu motor si a schijeturilor pe lac .
Dupa intense cautari am gasit pe cei care sunt abilitati de lege sa amendeze pe cei cu barci cu motor si anume Capitania Portului Turnu Severin .
In urma unei convorbiri oficiale cu ei au fost de acord sa vina in zona si sa amendeze pe cei care folosesc barci cu motor si schijeturi pe lac daca suport : deplasarea , cazarea si masa inspectorilor
Eu leam oferit ca le gasesc si citeva gagicute , la care ei au ris .
S-au si vazut cu un mini concediu de vreo 7 zile pe malul unui lac cazati la un hotel cu 3 mese pe zii si cu masina la scara .
Dar au trebuit sa-si puna pofta in cui sa-si gaseasca alt fraier .
[/b]Domnilor daca va intereseaza atit de mult soarta pescuitului de ce nu faceti ceva pentru a inaspri sanctiunile privitoare la braconaj :?:
La ultima sesizare penala pe care am facuto pentru braconaj piscicol procuroru a dispus amendarea braconierului cu incredibila suma de 50 de lei.
Cind vad asemenea rezultate credeti ca mai am vreo tragere de inima sa mai stau zile si nopti la pinda pe malul apei .
Cind voi vedea un articol in revistele de pescuit : Aventuri la Pescuit , Super Pescar s-au Pescar Modern despre aceasta tema . Pe majoritatea forumurilor citesc numai despre taxe mari , cotizatii mari , interpretari legislative si cite si mai cite .Dar o discutie serioasa despre combaterea braconajului NU .
Cit despre populari ce sa mai vorbim . Odata cu eliberarea Autorizatiilor de pescuit Asociatiile au semnat si niste obligatii ce le revin printre care si polularea . Sunt foarte curios cite Asociatii vor respecta toate conditiile care le-au fost impuse.
*
X=AJVPS Salaj
Y= Salaj
:oops:[/quote]
Am si eu un lac de acumulare in zona unde pescarii mi-au solicitat sa incerc sa interzic accesul barcilor cu motor si a schijeturilor pe lac .
Dupa intense cautari am gasit pe cei care sunt abilitati de lege sa amendeze pe cei cu barci cu motor si anume Capitania Portului Turnu Severin .
In urma unei convorbiri oficiale cu ei au fost de acord sa vina in zona si sa amendeze pe cei care folosesc barci cu motor si schijeturi pe lac daca suport : deplasarea , cazarea si masa inspectorilor
Eu leam oferit ca le gasesc si citeva gagicute , la care ei au ris .
S-au si vazut cu un mini concediu de vreo 7 zile pe malul unui lac cazati la un hotel cu 3 mese pe zii si cu masina la scara .
Dar au trebuit sa-si puna pofta in cui sa-si gaseasca alt fraier .
[/b]Domnilor daca va intereseaza atit de mult soarta pescuitului de ce nu faceti ceva pentru a inaspri sanctiunile privitoare la braconaj :?:
La ultima sesizare penala pe care am facuto pentru braconaj piscicol procuroru a dispus amendarea braconierului cu incredibila suma de 50 de lei.
Cind vad asemenea rezultate credeti ca mai am vreo tragere de inima sa mai stau zile si nopti la pinda pe malul apei .
Cind voi vedea un articol in revistele de pescuit : Aventuri la Pescuit , Super Pescar s-au Pescar Modern despre aceasta tema . Pe majoritatea forumurilor citesc numai despre taxe mari , cotizatii mari , interpretari legislative si cite si mai cite .Dar o discutie serioasa despre combaterea braconajului NU .
Cit despre populari ce sa mai vorbim . Odata cu eliberarea Autorizatiilor de pescuit Asociatiile au semnat si niste obligatii ce le revin printre care si polularea . Sunt foarte curios cite Asociatii vor respecta toate conditiile care le-au fost impuse.