2011. Permise. Vi se ascunde legea.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 30 Mar 2011, 21:13

pescuitorul scrie:mancam coliva fnpsr.
Doamne ajuta ! Amiiiiiin . :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Mar 2011, 21:41

.....N-o sa mincati coliva aia ,decit cu o conditie:sa imbrace F.F.F.costum de iepure(playboy,nu conteaza de care)si sa treaca prin fata lui Shootgun.Ca altfel nu piere raul de pe meleagurile astea ,ii prea inradacinat...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

bobicraioveanu
utilizator nou
utilizator nou

...

Mesaj de bobicraioveanu » 20 Apr 2011, 10:49

Pentru ca observ ca primul post e ceva mai vechi va atentionez ca OUG-ul in discutie a fost actualizat prin alt OUG la sfarsitul lui 2010. Va atasezi aici varianta actualizata a OUG nr. 23/2008 privind pescuitul ÅŸi acvacultura

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 20 Apr 2011, 18:52

citez mai jos o discutie primita de la un grup "verde" de pe yahoogrup
comentariul nu imi apartine.
Proiect de Ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi al ministrului mediului ş pădurilor privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv şi modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv în ariile naturale protejate.
Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, în termen de 10 zile de la data publicării (19 aprilie 2011) la Ministerul Mediului şi Pădurilor, în atenţia d-nei Roxana Cazacu, consilier în cadrul Direcţiei Biodiversităţii, pe adresa de e-mail: roxana.cazacu@mmediu.ro sau prin fax la nr. 021-316.02.87.

http://www.mmediu.ro/legislatie/proiect ... PORTIV.pdf

Cred ca acest Ordin reprezinta inca o tampenie pentru ariile protejate datorita modului global de abordare din ultimii ani.
Consider ca activitatea de pescuit:
- Nu trebuie sa se faca in arii protejate de interes national, categoriile IUCN I - IV, ariile protejate de interes international Situri Ramsar. Deci sa fie interzis prin lege!!!
- Se poate face in arii protejate de interes national, categoria V (in zonele de exploatare durabilă), in arii protejate de interes european SCI, SPA (cu reglementarile din PM), în Geoparcuri.
Ar fi bine să tratăm separat ariile protejate IUCN de siturile N2000 pentru ca au management foarte diferit.
Referitor la regulamentul ariilor protejate la care se tot face referire prin propunerea de Ordin, recomand folosirea termenului de plan de management. Regulamentul este o anexă a planului de management care rezultă din planul de management și detaliază anumite reglementări (chiar dacă în România, în prezent lucrurile se fac pe dos in stil mioritic - prima dată regulamentul ...).

fane_b
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fane_b » 05 Iun 2011, 21:30

cei de la asociatii nu fac nimic decat sa-si faca niste salarii nesimtite dar pentru pescari nimic,nu merita nici macar un ban,daca ar da socoteala in fata pescarilor la ce folosesc banii ar fi ceva dar ei se aleg intre ei si de la pescari doar cer bani,niste nesimtiti,in spania se cere doar permisul pe care il platesti la stat,echivalentul anpa si atat,dar la noi trebuie sa faca „ burta â€

norunegru
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de norunegru » 15 Iun 2011, 14:08

Am fost azi la AJVPS Brasov (pe Nicolae Balcescu). Pentru permis ANPA + carnet de membru mi-au cerut 90 de lei (acte necesare : buletin/carte de identitate si o poza in format de buletin)
Am intrebat si unde pot pescui avand aceste documente (carnet mebru si permis ANPA) si mi s-a raspuns ca pe toate apele de la toate asociatiile.

Tanti de la ghiseu a tinut sa imi spuna ca acum la inceputul lui iunie
a avut loc la Sibiu o intalnire a tututor directorilor de asociatii si la partea cu reciprocitatea "nu a carait nimeni nimic" si ca oricum Ordinul 15 a fost anulat. ( Stie cineva ce de aceasta anulare ? )

Totusi, se pare ca sunt paznici "la care n-ai ce sa le faci", si daca "comenteaza ceva, le dati carnetul ca oricum va eliberam noi altul, si le ziceti sa il sune pe director".

Inca nu am platit (pentru ca eu nu aveam poza si ei nu aveau permise ANPA decat pentru pensionari), as vrea sa va intreb intai daca ar fi alte asociatii in Brasov unde as putea sa merg si daca intr-adevar ordinul respectiv ar fi fost anulat si reciprocitatea a devenit legala :)

Cu stima,
Un pescar

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 15 Iun 2011, 14:15

pff tara lu` papura voda ! si la noi in oradea e de tot rasu . cica daca te prinde asociatia privata ( aqua ...) cu permis de ajvps , pescuind pe cris te paste o amenda ( prima data cica doar advertisment ) , daca ii prinde ajvpsu pe membrii aqua pe canale ii rupe. numai noi pescarii platitori avem de suferit, indiferent la ce asociatie am platit . de la anu ciuciu permis , mai bine merg la risk , oricum fac 100% c&r asa ca sa ma scuteasca .

SEKO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de SEKO » 16 Iun 2011, 14:15

Salut!

În numărul din mai al SuperPescar a apărut un articol de 5 pagini la subiect, pe care vi-l recomand călduros.

Cu excepţia jandarmilor, a poliţiştilor, a inspectorilor ANPA şi a celor de la Mediu, nimeni nu are dreptul să vă controleze permisul, şi cu atât mai mult să vă sancţioneze, în orice mod. Iar personalul amintit înainte nu face asemenea lucruri decât dacă are temei legal. Or legea nu prevede drept contravenţie sau infracţiune fapta de a pescui pe "teritoriul" unei asociaţii cu permis şi carnet de membru eliberate de altă asociaţie.

Dacă vreun nea Gică se dă paznic la nu ştiu cine şi se ia de voi, sunaţi la 112.

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 16 Iun 2011, 20:50

norunegru scrie:Am fost azi la AJVPS Brasov (pe Nicolae Balcescu). Pentru permis ANPA + carnet de membru mi-au cerut 90 de lei (acte necesare : buletin/carte de identitate si o poza in format de buletin)
Am intrebat si unde pot pescui avand aceste documente (carnet mebru si permis ANPA) si mi s-a raspuns ca pe toate apele de la toate asociatiile.

Tanti de la ghiseu a tinut sa imi spuna ca acum la inceputul lui iunie
a avut loc la Sibiu o intalnire a tututor directorilor de asociatii si la partea cu reciprocitatea "nu a carait nimeni nimic" si ca oricum Ordinul 15 a fost anulat. ( Stie cineva ce de aceasta anulare ? )

Totusi, se pare ca sunt paznici "la care n-ai ce sa le faci", si daca "comenteaza ceva, le dati carnetul ca oricum va eliberam noi altul, si le ziceti sa il sune pe director".

Inca nu am platit (pentru ca eu nu aveam poza si ei nu aveau permise ANPA decat pentru pensionari), as vrea sa va intreb intai daca ar fi alte asociatii in Brasov unde as putea sa merg si daca intr-adevar ordinul respectiv ar fi fost anulat si reciprocitatea a devenit legala :)

Cu stima,
Un pescar

Se pare ca ordinul 15 e anulat, da chiar daca nu ar fi fost, tot nu erai obligat de nici o lege sa platesti a doua taxa de acces, pentru ca reciprocitatea nu tine de adunarea unora sau de intelegerea altora, e stipulata in lege.
Nu le dai nici un carnet, eventual i-l arati, si asta daca vrei tu. Mai poti plati la Fagaras.

Scrie răspuns