2011. Permise. Vi se ascunde legea.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Mar 2011, 06:18

Tipar ranit scrie:Sunt curios cum va reactiona Selaru care stie de cererea lu nea faneee de a obtine permise pt federatie, ce va face daca ANPA incalca Ordinul 15/28.01.2011 si ii da permise la nea faneee, ca acum doua luni a amenintat ca daca ANPA nu respecta acest Ordin va merge pana la CEDO
Sa vedem cum ii inpaca ANPA pe acesti doi PRIETENI Selaru-nea faneee respectand legea si multumindui pe amandoi :?: :twisted: sigur va gasii o solutie Damboviteana :twisted:
nea faneee ONOARE SI CURAJ :!: DAI INAINTE CU TUPEU :!:

Hai sa-ti dau eu un exemplu despre cum lucreaza A.N.P.A.In Arad,in urma depunerii dosarelor ,pt atribuirea administrarii apelor,a cistigat ,sa zicem asa,A.J.V.P.S.-Arad,cu 100 de puncte din 100.Deci maxim.
Pe de alta parte, .A.J.P.S.Arad,o asociatie de pescari aradeni, a doua ca marime,nu si-a depus dosarul pentru atribuirea administararii la A.N.P.A.,la fel ca si A.P.S.Banatul.De ce,va veti intreba?Deoarece, aceste doua asociatii,cu citeva zile inainte sa apara noul ordin,au dat A.N.P.A.-ului suma de bani reprezentind contravaloarea permiselor de pescuit recreativ sportiv inmultit cu 1400 in cazul Aradului,si ,inmultit cu 3000,in cazul Timisorii.Oare A.N.P.A.-ul, nu stia de ordin cins a incasat banii acestor doua asociatii??Nu stiu,insa ca orice extensie a Statului,este hulpava dupa bani,si n-a zis nu cind ia intrat in cont sute de milioane de lei vechi.Buba a aparut cind s-a ivit ordinul.Banatul a cistigat in instanta ,creeind un precedent.Aradenii,mai smecheri,i-au lasat pe astia de la Banatul sa creeze un precedent.Acesta odata creat,A.J.P.S.Arad,a participat la sesiunea a doua de atribuirea administrarii,concurind cu A.J.V.P.S. si alte 3 asociatii mai micute care s-au unit la un loc.Ei, acum rezultatul a fost previzibil,A.J.P.S. cistigind dreptul de administrare,in fata A.J.V.P.S.,in conditiile in care A.J.V.P.S.participase cu atentie,ACELASI, dosar cu care luase 100 de puncte din 100,la prima sesiune.Pai cum se poate asta??Acelasi dosar a fost punctat cu 100,si apoi punctat cu 84de puncte??Eeeee,pai trebuia cumva multumit si A.J.P.S.Arad,nu-i asa, mai ales ca era precedentul creat de Banatul.Si acuma daca ne uitam pe sit la minunata A.N.P.A.,,vedem ca Banatul are si el drept de a da permise pe Dunare ,pe Marea Neagra,si pe apele atribuite altor asociatii,dar cu respectarea regulilor acestora.Pai si atunci???Ce naiba mai are rost tot circul asta?Cum poate fi o lege interpretata de toti rechinii gen Fane Popescu??Pt ca ,in urma actualei aplicari a legii,unii sint cu munca si altii cu foloasele.De exemplu,Banatul ia permisul de la A.N.P.A.,isi mai pune sau nu un adaos,si-l da la pescar.Pescar care merge acolo unde ii mai ieftin.Si atunci asociatia care are administrarea apei respective,are niste cheltuieli ,da poate sa vina altul de la alta asociatie sa pescuiasca pe apele ei, ca asa vrea A.N.P.A.,impinsa de la spate de rechini gen Fane Popescu.Si atunci ,pe viitor,asociatiile care adm. resursa acvatica vie,de pe unele ape,vor putea ridica obiectia ca ele au indatoriri,si altele, au doar beneficii.Si vor urma tot felul de conflicte,incurajate de rechini din astia care sustin tot felul de interpretari personale,ca taxa ii ilegala,ca nu-i taxa ca-i nu stiu ce, ca-i recreativ,si tot felul de interpretari din astea de te dor matele cind le citesti,si asta in timp ce ,braconierii ,uniti intr-un unic si mare partid ,cu o reciprocitate deplina isi desfasoara nestingheriti activitatea.Asa se vede de la mine , de jos, de pe malul girlei.... :cry: :cry:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Mar 2011, 06:39

apsalba scrie:Ba da. Dar e mai interesant ce spune Legea apelor revizuita:
L107/1996
ART. 25
(1) Pe malurile apelor aparţinînd domeniului public, dacã nu sînt impuse restrictii, orice persoana fizica are dreptul de acces liber, pe propria rãspundere, pentru plimbare sau recreere, fãrã a produce prejudicii apelor, albiilor, malurilor şi riveranilor.
(2) În zonele special organizate ori amenajate pentru agrement pe malurile apelor, accesul este permis în condiţiile stabilite de deţinãtorii acestor zone şi cu respectarea prevederilor înscrise în autorizaţia de gospodãrire a apelor, eliberata acestora.
Cu ce drept a dat ANPA autorizatii pe zonele ANAR cand nu are acest drept?

Iote al dracului, ce bine stie legea .Pai dom capitan ,stiai de legea asta, cind ai propus ca si insotitorii pescarilor sa plateasca o taxa pe zi??Adicatelea amic ,sotie ,copii???Tu nu mai poti de grija pescarilor???Daca pe unii ii ia cu frisoane cind te "ingrijesti" tu de pescuit ,pe mine ma ia cu crize de fiere,mincinosule dovedit ce esti.Iti doresc sa ai tot atitia prieteni in jurul tau,citi pescari de copmetitie ai avut in alea 10cluburi, de-s toate locurile ocupate,cica, atunci cind o vrut "Anakin" sa se inscrie in "concursurile" organizate de tine,si sa iti primesti veniturile,la fel si in conditiile de care au beneficiat cistigatorii concursului Baracuda...Organizat de TINE, nu de conducereaF.N.P.S.R.,asa cum sustii tu si vicepresedintele tau.Asta-i alta minciuna,dovedita de o discutie ce exista pe sit-ul stationaristilor ,unde d-l Diaconita ii zicea d-lui Alin Tudose,parca ,sper ca am retinut bine numele,ca nu poate participa la concurs(open-ul Baracuda)pentru ca te opui TU.Asadar,tot ce misca acolo,misca cu acordul tau ,asa ca nu mai recurge la mincicuni.
Si daca ai avea o urma de bun simt,ceea ce nu exista, ai trece banii acelor oameni in contul personal al fiecaruia,nu i-ai pune pe drumuri,sa vina la ducele de Alba,acasa ca si cum nus ce mare favoare le faci.Ar trebuii sa mergi tu,la fiecare, sa bati smerit la usa ,sa-ti ceri scuze si sa le dai banii, iar dupa aia,sa speli pe jos in urma ta,nu de alta da ai spurcat locull pe unde ai calcat..Auzi acolo sa mearga ala de-a cistigat 500ron sau altul ce a cistigat 100ron ,pina hat ,in Alba ,ca sa-si faca Fane poza cum inmineaza premii....Nu ti-ar fi rusine....Sau poate mizezi pe faptul ca unii o sa considere ca nu merita deranjul,sa se deplaseze pina la tine ,si ,uita asa , mai economisesti niste bani...eficient ,nu??

Asa ca ,aviz amatorilor ,de concurs marca Popescu&Co,dificultatea nu este sa citigi un premiu ,ci,dificultatea este sa intri in posesia lui...

.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 30 Mar 2011, 06:44

Art. 2. - (1) Practicarea pescuitului recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale se face în baza permiselor emise de către administratorul resurselor acvatice vii şi eliberat de acesta sau de către asociaţiile de pescari sportivi, după caz.
(2) Asociaţiile de pescari sportivi pot elibera permise de pescuit recreativ/sportiv numai după obţinerea autorizaţiei de pescuit recreativ/sportiv.

Cititi cu atentie acest articol din OM 15/2011. Asociatiile care arunca cu zoaie inspre federatie, ar trebui sa se gandeasca bine la el. Faptul ca noi suntem acuzati ca dorim comercializarea de permise, este doar o perdea de fum ca sa-si mascheze propriu lor interes de a face aceasta activitate si a reinstaura un monopol care disparuse odata cu aparitia asociatiilor independente. Este de notorietate disperarea cu care fac propaganda in toata tara cu privire la faptul ca doar ele pot elibera permise.
Le aduc la cunostiinta faptul ca am solicitat in instanta de contencios, analizarea modului cum s-a efectuat inregistrarea acestora in Registrul de evidenta, cu incalcarea art. 14 din OG 26/2000, si anularea acestuia in vederea intocmirii lui in conditiile legii.Cauza este pe rol. Faptul ca aceste asociatii asa zise de pescari sportivi (nu recreativi cum insinueaza unii) nu sunt autorizate in conditiile legii (nu de ANPA, ci de autoritatea statului competenta a face asa ceva) s-ar putea sa fie actul lor de deces. Cat priveste asa zisele autorizatii date de ANPA pe zonele de pescuit cu incalcarea legii 107/1996(si nimeni nu se sesizeaza ca acestea nu le apartin) nu conteaza. Conteaza leii pe care viseaza sa-i incaseze din aceste taxe ilicite.
Cred ca nimeni nu se indoieste ca ANPA autorizeaza zone de pescuit, nu asociatii.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Mar 2011, 06:47

Pfuuu ce tare esti in legi...

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Mar 2011, 06:57

............''Subiectul mesajului: Re: CUPA FNPSR -BARACUDA LA STATIONARScris: Mar Mar 29, 2011 10:31 am

Oricum , esti curajos , sa nu zic tupeist , ca apari aici dupa aproape-teapa aia...

Oare daca nu era procesul intentat de Adi Suciu&Comp, aproape-teapa ar fi fost sigur-teapa? Aceasta intrebare va ramane ca o pata pe obrazul stimabilului fp.''''citat

Sper sa nu-ti faci un virf de glorie din plata premiilor,pentru ca uite ce spun altii despre motivul platii acestora.

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Mar 2011, 06:59

...........''nutzu_z Subiectul mesajului: Re: CUPA FNPSR -BARACUDA LA STATIONARScris: Mar Mar 29, 2011 8:02 pm

Localitate: Sabau Nelu-(Tm) Mallorca ...hmmm, eu nu stiu ce sa fac. Daca imi iau bilet de avion sa vin si imi iau tzeapa????

Si zi-i cum faci cu omul asta,trebuie sa vina din Spania??Sau ii adiministrezi tu banii pina intra in posesia lor???Am auzit de niste puncte'ASTERIOS",foarte valoroase,poate ai noroc...

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Mar 2011, 07:00

Noo,daca ai fi asa de tare in practica ,cum esti in legi ,io n-as mai posta pe aici,asa ca vezi-ti mai bine de fapte...

.

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 30 Mar 2011, 08:55

nu stiu cum sunt restul de pe forum dar eu cam incep sa il cred.
si din ce in ce mai tare.deja ma convinge pana scriu mesajul asta .
..............
bai nea fanica i-a fa dumneata o scanare la un proces verbal de constatare a infractiunii intocmit de politie sau cine vrei dumneata la care ai participat cu orice club,asociatie, sau cu ce mama dracului vrei, pe care le-ai infiintat(merg si alea puse pe butuci), si dovedeste-ne ca te-au interesat apele din Romanica.sa vedem si noi cati pesti ai salvat din plasele braconierilor.

istoria lui fanica:
1.cand a vazut lumina zilei =ce asociere domnule.gata .pescarii liberi.ce ajvps-uri.nimic.manca coliva agvps
2.cand a facut ochi=pescarii se pot organizaa in asociatii(hopa ,asta e politician, azi nu e criza maine e criza)
3.pe la doi ani a inceput sa vorbeasca =incerca cineva sa il bage in seama(cred ca avea nevoie unul de balast pe la viloaca si schimb la schimb)
4.pescarii obligatoriu se asociaza(vezi punctul 1!!!) dar nu in asociatiii de vanatoare si pescuit .ci numai in asoc de pescari(el nu avea cum sa intre si pe vanatoare=asta mai lipsea).ca pe el de ce sa il cheme pop..... ste....?!!!ori pop..... ori ste.....(si ce bine ar fi fost :D :D :D :D )
5.pe la 3 ani =de ce agvps?!! nu domnule.numai eu.federatia e unica si singura si eu sunt ca diaconescu( 3 d=au ei ceva in comun asta fiind 3 f)autodecalrat si propovaduit.
6.pe la 6 ani=primul concurs "Baracuda" de mers pe bicicleta .3f la start.se fluiera startul.fanel prima pedala si si si...... cade stimatilor se prabuseste.isi rupe pantalonii in genunchi, se juleste, mainile pline de nisip, julite ,sangele ii curge prin palma.
se retrage sa isi linga ranile si sa il da pe primar in judecata ca a facut strada in panta si el a cazut cu bicicleta"apsalba".nu a putut sa se ridice la nivelul celorlalti concurenti.desi mentionam ca el nu stia sa mearga pe bicicleta cu doua roti.
7.pe la 8 ani ce asociatii domnule de pescari.pescuitul e sportiv.ca si cum ce concurs de biciclete?!!concurs de pedale nu?ca doar din pedale dai sa mearga bicicleta.
m-am plictisit sa mai scriu mai departe.ideea e ca vom manca coliva.
fanica acesta este un panflet si trebuie tratat ca atare.ca tine adica.
oricum asta numai panflete scrie de ceva ani incoace pe forumuri si trebuie sa il tratam ca atare.

ps:cand ma gandesc ca e unu prin sb care il vede ca mesia ,ca face balta de pescuit cu fonduri europene, si ca pestii vor sta pe mal si pescarii lu fanel sub apa. :D :D :D

Tipar ranit
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Tipar ranit » 30 Mar 2011, 20:40

apsalba scrie:Art. 2. - (1) Practicarea pescuitului recreativ/sportiv �n habitatele piscicole naturale se face �n baza permiselor emise de către administratorul resurselor acvatice vii şi eliberat de acesta sau de către asociaţiile de pescari sportivi, după caz.
(2) Asociaţiile de pescari sportivi pot elibera permise de pescuit recreativ/sportiv numai după obţinerea autorizaţiei de pescuit recreativ/sportiv.

Cititi cu atentie acest articol din OM 15/2011. Asociatiile care arunca cu zoaie inspre federatie, ar trebui sa se gandeasca bine la el. Faptul ca noi suntem acuzati ca dorim comercializarea de permise, este doar o perdea de fum ca sa-si mascheze propriu lor interes de a face aceasta activitate si a reinstaura un monopol care disparuse odata cu aparitia asociatiilor independente. Este de notorietate disperarea cu care fac propaganda in toata tara cu privire la faptul ca doar ele pot elibera permise.
Le aduc la cunostiinta faptul ca am solicitat in instanta de contencios, analizarea modului cum s-a efectuat inregistrarea acestora in Registrul de evidenta, cu incalcarea art. 14 din OG 26/2000, si anularea acestuia in vederea intocmirii lui in conditiile legii.Cauza este pe rol. Faptul ca aceste asociatii asa zise de pescari sportivi (nu recreativi cum insinueaza unii) nu sunt autorizate in conditiile legii (nu de ANPA, ci de autoritatea statului competenta a face asa ceva) s-ar putea sa fie actul lor de deces. Cat priveste asa zisele autorizatii date de ANPA pe zonele de pescuit cu incalcarea legii 107/1996(si nimeni nu se sesizeaza ca acestea nu le apartin) nu conteaza. Conteaza leii pe care viseaza sa-i incaseze din aceste taxe ilicite.
Cred ca nimeni nu se indoieste ca ANPA autorizeaza zone de pescuit, nu asociatii.

Mai nea faneee...dupa ce tu scri cu manuta ta art. din lege care scrie (negru pe alb) ca tu cu, cluburile, asociatiile si federatiile tale esti pe langa legile din Romania incerci sa ne convingi ca noi suntem idioti si nu pricepem interpretarile tale (stiintifice) asupra LEGILOR care ti-au adus atatea "succesuri"in procesele castigate de DUMETA.... mi-e jena de cata prostie poate sta sub o palarie :twisted: , noroc cu tupeul, prostia si nesimtirea pe care le stapanesti si folosesti cum deschizi gura sau bati in tastele calculatorului, iartama nu mai am cuvinte :oops:
Incerc sa-ti mai pun o intrebare (cu toate ca sunt convins ca nu vei raspunde) :?:
Stiu ca APS. Alba ai bagato in faliment 100% la 100%,as.Apulum aia fara membrii e pe nicairi si nu mai poate elibera permise de pescuit,ai organizat concursuri la care ai luat taxa de participare, iar premiile au fost in p....a, (DORIPESCO), ai facut o noua cacialma FRPS, inclusiv Clubul Cetate, dar ma intreb :?: citind siteul FNPSR care nu mai este actualizat de anul trecut la sectiunea asociatii membre a FNPSR si citind datoriile federatiei in saitul fiscului din Alba :twisted: OARE :!: :?: cate asociatii mai pastoresti :?: :twisted:
Asa ca pentru cultura noasra, te rog actualizeaza siteul sau dane un raspuns concret cate asociatii (platitoare) mai sunt in federatie in anul acesta :?:
Sper ca nu tie frica sa dai din " casa " sa afle si cluburile din noua federatie ce abil conducator esti :lol1: :elkgrin:
PS Se pare ca de cate ori te contrez eu, ai cuvant dar nu mai ai cuvinte :twisted: sau s-o uscat cerneala in stilou, sau nu mai ai vlaga sa bati in taste :twisted:
nea faneee... ONOARE SI CURAJ :!: DAI INAINTE CU TUPEU :!:
Din oameni faci pescari, dar din pescari si FANICI oameni nuuuuuu!

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 30 Mar 2011, 20:51

pai una iti spun eu.
eco pescar medias, care chiar vrea sa intre sub tutela agvps din romania.
au zis ca s-au convins de 3f si au numai de pierdut din cauza atitudinii lui.cum de altfel cred ca mult gandesc la ora asta asa.ca au fost doar chioscuri.
mancam coliva fnpsr.

Scrie răspuns