Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
miky
- veteran

apsalba scrie:...Legitimatia iti da dreptul de a participa la competitiile oficiale organizate de FRPS, iar permisul iti da dreptul de pescuit in toate habitatele naturale...
care "toate habitatele naturale" ?
cele pentru care nu s-au atribuit autorizatii asociatiilor, adica Dunare si Marea Neagra plus cateva paraiase de 1 m latime, ramase libere, sau ...
"TOATE" ? !
pe celelalte inteleg ca sportivii vor plati oricum tarifele de acces aferente pe fiecare palma de rau pe care s-a emis o autorizatie, pentru ca nici chiar in sensul interpretarii fortate a "reciprocitatii" pescarii cu permis de la FRPS nu vor putea beneficia de aceasta reciprocitate... pentru ca nici un club din FRPS nu are ape atribuite !
in aceste conditii permisul eliberat de FRPS, are fix valabilitatea unui permis luat direct de la ANPA, doar ca omu' (sportivu') iti mai da si tie 10 lei de pomana ! ...
-
apsalba
- veteran

Toate habitatele naturale sunt libere. Ministerul de finante, la cererea noastra a declarat ilegale taxele puse de personele de drept privat pe apele publice. Cineva o sa raspunda pentru magaria facuta.
-
Tavi
- veteran

arata-ne documentele de la anpa si de la ministerul de finante.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
apsalba
- veteran

Tavi scrie:arata-ne documentele de la anpa si de la ministerul de finante.
Sunt depuse la instanta de contencios administrativ ca probe. Cine s-a vazut stapan pe apele publice, va trebui sa-si reconsidere pozitia. Inca tara asta nu a ajuns sat fara caini.
-
Tavi
- veteran

si nu ai nicio copie?
Musca 13
-
apsalba
- veteran

Ba da. Dar e mai interesant ce spune Legea apelor revizuita:
L107/1996
ART. 25
(1) Pe malurile apelor aparţinînd domeniului public, dacã nu sînt impuse restrictii, orice persoana fizica are dreptul de acces liber, pe propria rãspundere, pentru plimbare sau recreere, fãrã a produce prejudicii apelor, albiilor, malurilor şi riveranilor.
(2) În zonele special organizate ori amenajate pentru agrement pe malurile apelor, accesul este permis în condiţiile stabilite de deţinãtorii acestor zone şi cu respectarea prevederilor înscrise în autorizaţia de gospodãrire a apelor, eliberata acestora.
Cu ce drept a dat ANPA autorizatii pe zonele ANAR cand nu are acest drept?
-
Tavi
- veteran

te rog posteaza hartiile daca zici ca le ai
Musca 13
-
anem
- veteran

Tavi scrie:si nu ai nicio copie?
apsalba scrie:Ba da. Dar e mai interesant ce spune Legea apelor revizuita:
L107/1996
ART. 25
(1) Pe malurile apelor aparţin�nd domeniului public, dac� nu s�nt impuse restrictii, orice persoana fizica are dreptul de acces liber, pe propria r�spundere, pentru plimbare sau recreere, f�r� a produce prejudicii apelor, albiilor, malurilor şi riveranilor.
(2) �n zonele special organizate ori amenajate pentru agrement pe malurile apelor, accesul este permis �n condiţiile stabilite de deţin�torii acestor zone şi cu respectarea prevederilor �nscrise �n autorizaţia de gospod�rire a apelor, eliberata acestora.
Cu ce drept a dat ANPA autorizatii pe zonele ANAR cand nu are acest drept?
si din nou in loc sa zici verde'n fata ce ai de zis o dai pe langa subiect evitand porumbelul scos ...
mai omule ... inca nu iti este rusine de rahatul pe care l-ai inghitit ... tot revi ca mai vrei ...

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
apsalba
- veteran

Nu stiu cum si nici nu am vreun interes. Nu dau raportul celor care ma balacaresc. Corect? Si voi sunteti cei care vor taxe pe ape. Nu aveti decat sa va aparati interesul. Interesul celor pe care ii reprezint este sa pescuiasca linistiti, nu fugariti de rinoceri. De ce nu am participat la parodia facuta de ANPA? Din principiu. Sa vedem cine are dreptate.
-
Tavi
- veteran

pana nu ne arati hartiile ...
Musca 13