2011. Permise. Vi se ascunde legea.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Mar 2011, 16:57

apsalba scrie:Anunt cluburile sportive de pescuit, membre ale FRPS sau inca neafiliate, ca in urma solicitarii federatiei se elibereaza permise de pescuit recreativ sportiv tuturor structurilor sportive in domeniu, in conformitate cu prevederile art. 2(2) din OM 15/2011, fara a depune documentatii de atribuire zone de pescuit, ci in baza Autorizatiei de functionare si a CIS-ului eliberate de ANST.
Vali, imi pare rau, dar.. ti-am spus eu.
Despre permise a fost vorba.
Si astea vor fi vandute, nu "eliberate"
Adica se vor lua bani in plus (cotizatie, adaos, donatie, sau alt termen inventat), bani care nu se vor intoarce in ape si pesti.. ca si pana acum.
FRPS n-a organizat nici un concurs, n-are nici macar un program competional, n-ar nici CIS (sau are?) dar face solicitari de vandut permise...si da anunt...
Frumos
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Mar 2011, 18:32

V-ati simtit loviti in interese? Vor mai urma si alte anunturi interesante. Cum ar fi de exemplu refacerea registrului de evidenta al asociatiilor de pescari sportivi; fara vanatori, colectionari de arme, fundatii si alte bazaconii. Doar asociatii de pescari sportivi, cum zice legea. Si pe deasupra si autorizate.
Cu aceasta ocazie s-a rezolvat si organizarea, administrarea si controlul pescuitului sportiv din Romania. Lucru care trebuia facut de 20 de ani si nu s-a facut. Pentru curiosi, sapati adanc.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 28 Mar 2011, 19:02

Tavi scrie:
apsalba scrie:Anunt cluburile sportive de pescuit, membre ale FRPS sau inca neafiliate, ca in urma solicitarii federatiei se elibereaza permise de pescuit recreativ sportiv tuturor structurilor sportive in domeniu, in conformitate cu prevederile art. 2(2) din OM 15/2011, fara a depune documentatii de atribuire zone de pescuit, ci in baza Autorizatiei de functionare si a CIS-ului eliberate de ANST.
Vali, imi pare rau, dar.. ti-am spus eu.
Despre permise a fost vorba.
Si astea vor fi vandute, nu "eliberate"
Adica se vor lua bani in plus (cotizatie, adaos, donatie, sau alt termen inventat), bani care nu se vor intoarce in ape si pesti.. ca si pana acum.
FRPS n-a organizat nici un concurs, n-are nici macar un program competional, n-ar nici CIS (sau are?) dar face solicitari de vandut permise...si da anunt...
Frumos

Tavi , acum am citit si eu acest anunt la fel ca si tine ....nu stiu despre ce este vorba in fapt cum sau daca se vor petrece asa lucrurile ...

Eu inteleg din text ca si cluburile sportive cu CIS vor putea elibera (vinde. revinde ) permise fara sa fie nevoite sa depuna documentatie pt. preluarea unei ape ...nimic mai mult.

O fi bine , o fi rau ca si cluburile de pescuit sportiv sa poata sa faca asta habar nu am .....RAU va fi daca vor pune adaos comercial si nu vor face nimic pt. ape si pesti.

Cu SIGURANTA nu e nici un CISTIG daca asa se va intimpla .... doar se vor ingrosa rindurile celor ce vind permise fara sa intoarca ceva bani inapoi. Daca asa se va intimpla va fi trist intradevar.

Vom vedea ce urmeaza sa se intimple.

P.S. Personal nu cred ca FRPS isi va deschide chioscuri de vindut permise prin tara....sau cel putin asa cred EU. :oops:

Dealtfel nu vad legatura vindutului de permise cu organizarea vreunei etape sau cu programul competitional al FRPS ....iar CIS-ul FRPS nu stiu sa fi iesit inca.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 28 Mar 2011, 19:53

apsalba scrie:V-ati simtit loviti in interese? Vor mai urma si alte anunturi interesante. Cum ar fi de exemplu refacerea registrului de evidenta al asociatiilor de pescari sportivi; fara vanatori, colectionari de arme, fundatii si alte bazaconii. Doar asociatii de pescari sportivi, cum zice legea. Si pe deasupra si autorizate.
Cu aceasta ocazie s-a rezolvat si organizarea, administrarea si controlul pescuitului sportiv din Romania. Lucru care trebuia facut de 20 de ani si nu s-a facut. Pentru curiosi, sapati adanc.
Saracul nea Fane! Tot mai spera ca va veni si vremea lui. Am inceput sa-l compatimesc. Si cand te gandesti, cat de mult si-a dorit sa vanda permise.Dar parca in urma cu 2-3 ani avea un discurs mai convingator, acum nu-l mai crede nimeni. Nici el nu mai crede ce spune!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Mar 2011, 20:52

exact Vali.
Vandutul de permise nu are legatura cu organizarea de competitii sau cu CISul.
Posta romana sau chioscurile de ziare ar trebui sa vanda permise iar de competitii si de obtinerea CIS ar trebui sa se ocupe FRPS.
Asta ar trebui sa-i explici lui nea Fane, presedintele FRPS, ca el a facut anuntul.
Musca 13

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 28 Mar 2011, 21:24

si nu uitati un aspect .legea actuala precizeaza clar ca nu se pot pune adaosuri la tariful permisului de pescuit.si de obligativitate la asociere nu cred ca mai e cazul sa vorbim

SEKO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de SEKO » 28 Mar 2011, 21:25

Propun moderatorilor să închidă discuţia.
Propun participanţilor la discuţie să deschidă un topic nou, pe tema FRPS, cluburi etc.

Altfel, se ajunge iar la 150 de pagini de discuţie, iar tema iniţială a discuţiei se diluează.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Mar 2011, 22:15

apsalba scrie:V-ati simtit loviti in interese? Vor mai urma si alte anunturi interesante. Cum ar fi de exemplu refacerea registrului de evidenta al asociatiilor de pescari sportivi; fara vanatori, colectionari de arme, fundatii si alte bazaconii. Doar asociatii de pescari sportivi, cum zice legea. Si pe deasupra si autorizate.

Si io credeam ca vor urma si alte anunturi interesante cum ar fi ala ca platesti premiile restante de anu trecut...........Io zic sa te inchida in cabina si sa arunce cheia peste bord,asa se proceda in trecut,cind dom capitan o lua razna...Pamint.....Pamint....Legati-l brae,acolo cu klonoiu sef,acolo ii este locul... :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Mar 2011, 22:26

io propun o regula speciala pentru apsalba
nu mai are voie sa foloseasca verbele la timpul viitor
de acum incolo are voie sa ne spuna doar ce a facut nu ce va face
va avea mult mai putine mesaje... catre deloc
:D
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Mar 2011, 22:29

..........Tavi ,esti de coma :lol: :lol: :lol: :lol: Capitanu cacealma,nu se v-a putea abtine in veac de la ce zici tu.... :lol: :lol:

A si inca un mesaj pt el,decit sa-mi iau permis prin vreun chiosc al lui prefer sa platesc la vinatori :lol.Nu de alta, da odata la zece ani cica impusca daunatorii :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns