Dan Cotelici scrie:O intrecere zonala poate elimina valori care sunt peste cei care se califica in alta zona.
Cu toate ca mi-am propus ca in mesajele mele sa nu mai fac apel la argumente de logica, am sa mai "gresesc odata" si o sa va rog sa urmariti urmatorul rationament.
De fapt "premiul cel mare" al acestui campionat, indiferent de sistemul de organizare, este includerea in echipa Romaniei care este formata din 5 persoane.
Afirmatia Dvs ("O intrecere zonala poate elimina valori care sunt peste cei care se califica in alta zona.") implica:
- "cei din zona X care nu s-au calificat sunt mai buni decit cei 5 care s-au calificat din zona Y."
"Propozitie" ce implica la rindul ei:
- "cei 5 care s-au calificat din zona X sunt mult mai buni decit cei 5 care s-au calificat din zona Y."
"Propozitie" ce implica la rindul ei:
- "intrucit cei 5 care s-au calificat din zona X sunt mult mai buni, acestia se califica pe locurile de la 1 la 5 si formeaza echipa nationala"
Pe baza aceluiasi rationament rezulta ca cei ramasi acasa ar fi ocupat locurile 6-..., locuri care au doar valoare simbolica.
Trebuie remarcat ca, este de ajuns ca cel putin unul din zona Y sa se claseze in primele 5 locuri pentru ca afirmatia initiala cit si celelalte sa devina false.
Cit despre gherla "in trei concursuri"...
Ma scuzati, de ce numai in trei ? "Gherla" poti sa dai si in noua.
PS. Domnilor de la P4V, va rog, fiti mai discreti cind faceti referiri si comparatii.
O regula din fizica spune ca orice actiune are si contraactiune.