Stiu binisor lacul Gostilele dar si eu ca si altii am pescuit mai mult in afara zonelor de concurs, in locurile total izolate! Ca orice lac are locurile lui mai prinzatoare - teoria asta a tinut pana acum cateva saptamani cand a crescut apa! Acum se pare ca s-a impanzit peste tot - orice prag, orice gropita poate fi valoroasa! Informatii pretioase se pot obtine la fata locului chiar de la administratorii lacului care sunt superdomni!
Ca si plastice moi - Sassy Shad de la Mr. Twister de 6, 8 si 10cm in alb cu spate negru, alb cu spate rosu, alb, charteuse + Jerkshad de la Berkley (cel cu codita in V) in alb si verde+ shad-ul de la Mann's verde cu galben de 8,5cm. Jig-uri clasice de 5, 7 sau chiar 10gr. - daca le gasiti si colorate, alegeti verde, rosu si alb.
Oscilante - tzac-ul pentru cine stie sa o controleze!
Rotative - Mepps Aglia argintii si cupru, marimea 1 si 2!
Voblere - sunt 0 la acest capitol dar pentru cei care stapanesc tehnica lor au de furca aici cu stiuci capitale. Toti rapitorii ii gasiti exclusiv pe fundul baltii la Gostilele, asa ca voblere scufundatoare (din teorie cel putin...).
Bibanul de 30cm nu e o raritate aici, selectia o faceti alegand naluci mai mari!
Stiuca apare destul de des la shad-uri, problema e ca taie firul! Stiuca vietii mele am pierdut-o sambata asta pe Gostilele, am apucat sa-i vad "falcile"!
Se prinde foarte bine strapazanul (punctabil), sau mai bine zis se prindea cand era apa mai scazuta. Tot atunci am reusit sa pacalesc si un salau de 2,7 kg+stiuca de 4kg+biban 1kg - deci exista!
Fir intins tuturor!