program Cupa Anglers XXI - etapa a 3a Trofeul AVP

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 03 Iun 2006, 09:47

Anglers XXI scrie: Eu nu cred ca te-ai simţi foarte încântat să vii la cântar cu 3 ştiuci de 60 cm şi să fii întrecut de 10 bibani de 20.
Doar ca, in privinta bibanului, de la 20 la 30 de centimetri e cale lunga. Ca unul caruia ii place sa dea dupa biban pe diverse baltute din jurul Bucurestiului, pot sa spun ca astia de aproximativ 20 de centimetri sunt intr-adevar destul de comuni, dar cei peste 30 raman raritati (cu 1-2 eceptii, intre care nu se numara Gostilele :twisted: ). Cu o limita de 22 sau 23cm se scoteau oricum din calcul 80% din capturile de biban, dar s-ar fi putut spune totusi ca pestele asta puncteaza in concurs. La 30cm e practic scos. Parerea mea.
Cu lacrimi Bastus!

cristian.ene
veteran
veteran

La Belis

Mesaj de cristian.ene » 03 Iun 2006, 10:25

Ovidiu 14,

e adevarat ce-am zis dar stiu cu ce se maninca cleanul si din cauza condiitiilor meteo am stiu ca se va prinde mai mult decat slabut. M-am antrenta 2zile in care am prin punctabili si multi nepunctabili. Vremea s-a schimbat in rau si din calculele mele ma stiu ca se va pucta cu 2-3 pesti pe mansa foarte bine. Cum trebuia voblere foarte grele si care sa lucreze la viteza mica si in culorile adecvate, cum aveam in trusa doar cateva pe aproape dar nu ce trebuia am hotarat ca nu merita conditiile pentru 3 pesti sau mai putin.
Nu am atat energie si inocenta sa confund balta cu lacul de munte si stiuca cu cleanul ca prietenul tau Gyorg(sau altii mai tineri) pe care il felicit pentru rezistenta.

mai vorbim la o bere .........ianinte si dupa

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 03 Iun 2006, 21:17

ptr. Anglers XXI: iti multumesc pentru explicatie, dar mai vreau sa precizez ca prin cele scrise de mine nu am avut intentia de a critica sau a pata munca cuiva. Am vrut doar sa fac o mica propunere de uniformizare a regulilor. Poate o sa va mai ganditi putin la chestia asta. Daca tot sunt mai multi care discuta pe marginea acestui subiect, posibil sa considerati ca merita o analiza...
P.S. Sunteti prieteni cu cei de la Pro Spin şi Aqua Transilvae, dar cred ca este mai bine daca va castiga unul de-al vostru 8) Zic si eu...

Anglers XXI
junior
junior

Mesaj de Anglers XXI » 03 Iun 2006, 23:29

vanatoruldepesti scrie: ptr. Anglers XXI: iti multumesc pentru explicatie, dar mai vreau sa precizez ca prin cele scrise de mine nu am avut intentia de a critica sau a pata munca cuiva. Am vrut doar sa fac o mica propunere de uniformizare a regulilor. Poate o sa va mai ganditi putin la chestia asta. Daca tot sunt mai multi care discuta pe marginea acestui subiect, posibil sa considerati ca merita o analiza...
P.S. Sunteti prieteni cu cei de la Pro Spin şi Aqua Transilvae, dar cred ca este mai bine daca va castiga unul de-al vostru 8) Zic si eu...
Etapa asta cred ca va avea o distrubuţie uniformă a rezultatelor din punct de vedere regional sau a apartenenţei la un club sau altul. Sunt convins ca şi cei care vor miza pe vobler vor avea rezultate, mai ales la ştiucă, care e posibil să aducă cele mai importante puncte şi premiul pt. captură.

Vânătorule, remarca ta a fost bună, nu am văzut nimic polemic în ea, de aceea ţi-am şi răspuns. După încheierea celor 6 etape vom sta din nou la masa discuţiilor şi vom vedea cum se poate îmbunătăţii regulamentul. Dacă te interesează părerea mea personală cu privire la specii şi dimensiuni, eu aş alege să puncteze toate speciile de peşti răpitori, la dimensiuni "legale". Cum la fel de bine aş vota pentru folosirea motorului electric pe toată durata desfăşurării manşei. Dar asta se va putea doar de anul viitor.

Sorin D.
AXXI

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 04 Iun 2006, 11:06

Nu am atat energie si inocenta sa confund balta cu lacul de munte si stiuca cu cleanul ca prietenul tau Gyorg(sau altii mai tineri) pe care il felicit pentru rezistenta
Cristi, te musca unul de nas si tu sari la fundul altuia ?!! :D
I-ati o varga frate daca ai imbatranit si nu te mai tine energia :D

Gyorg
veteran
veteran

Re: La Belis

Mesaj de Gyorg » 05 Iun 2006, 17:13

cristian.ene scrie:Ovidiu 14,
Nu am atat energie si inocenta sa confund balta cu lacul de munte si stiuca cu cleanul ca prietenul tau Gyorg(sau altii mai tineri) pe care il felicit pentru rezistenta.
....
Cristi , cred ca Ovidiu a vrut sa-ti sugereze ca sansele pe balta sunt egale si la un pescar si la altul , ata timp cat stiu ce au de facut pe acea balta si in acel moment. Deasemenea cred ca vroia sa zica ca acorzi o importanta prea mare asupra faptului ca cei ce cunosc locurile , la Gostilele, sunt deja cei care si castiga concursul. S-ar putea sa te inseli asa cum au facut-o si alti pe alte balti.
Nu vreau sa spun ca sunt sanse suta la suta egale dar cu minime cunostinte , putin noroc si cateva zile de antrenament , este posibil sa ajungi pe podium , daca asta iti doresti !
Energia iti va folosi la vasle dar inocenta mea nu te va ajuta in acest caz.

Daca urmaresti posturile mele ai sa constati ca sunt printre aceia care spun lucrurilor pe nume si adevarurilor pe fata , astfel incat am spus deschis ca nu am prins decat doi cleni in viata mea (pana inainte cu o zi de concursul de la Belis) si nici un pastrav (considerabil) la spinning. Asta nu ma opreste sa ma duc sa sa particip la un concurs pentru ca imi fac imaginea de ras , Domne fereste , am sa particip si la concursul de aruncare la punct fix (daca se organizeaza) , nu pentru ca doresc doar sa castig ceva dar imi place emotia din timpul unui astfel de concurs si atmosfera, dupa concurs.

Ceeace este deranjat la aceste concursuri, este ca regulile se schimba de la concurs la concurs iar cei ce fac treaba asta l-au criticat pe Teleianu, tocmai pentru acest motiv si chiar au scris si articole in care critica modul in care se schimba regulile de la concurs la concurs.
Text : Sorin Dragoi:
Eu sper ca va veni o vreme in care aceste dimensiuni nu se vor mai schimba si discuta, singura dimensiune acceptata fiind cea legala.
Vezi : www.pescarul.com "Iarna se numara salaii Cupa Darvari4Ever (ex-Pelicanul)" - Tomana 2005

Speram totusi ca va veni o vreme in care aceste modificari, pe cine stie ce criterii, vor fi stabilite odata pentru todeauna si nu vor mai fi modificate pe perioada desfasurarii concursurilor.

Asa ca vb lui 14 , hai la bere si la distractie iar daca o fi sa castigam noi (astia care nu stim locurile) distractia va fi si mai mare :D
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Anglers XXI
junior
junior

Re: La Belis

Mesaj de Anglers XXI » 05 Iun 2006, 17:51

Gyorg scrie:
Ceeace este deranjat la aceste concursuri, este ca regulile se schimba de la concurs la concurs iar cei ce fac treaba asta l-au criticat pe Teleianu, tocmai pentru acest motiv si chiar au scris si articole in care critica modul in care se schimba regulile de la concurs la concurs.
Text : Sorin Dragoi:
Eu sper ca va veni o vreme in care aceste dimensiuni nu se vor mai schimba si discuta, singura dimensiune acceptata fiind cea legala.
Vezi : www.pescarul.com "Iarna se numara salaii Cupa Darvari4Ever (ex-Pelicanul)" - Tomana 2005
La Dârvari în toamnă s-a redus dimensiunea minima chiar inainte de concurs, cu o oră înainte. S-a decis la vot - eu am votat contra, cu toate că dacă e vorba de principii, ar fi trebuit să plec şi să nu particip la vot :)
La Turneu, regulamentul s-a stabilit in urma discuţiilor cu asociaţiile organizatoare - am specificat într-un mesaj anterior de ce s-a ajuns ca stabilirea speciilor şi dimensiunea minimă să fie stabilite de organizatorii etapelor. Nici mie nu-mi convine situaţia asta, dar la anul se vor schimba multe. Totuşi, chiar în situaţia asta, ştii dinainte pentru ce trebuie să te pregăteşti: biban peste 30, ştiucă şi şalău peste 40. Şi fii sigur că nu se va schimba nimic înainte de concurs. Sau după...

Sorin D.
AXXI

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 05 Iun 2006, 18:14

Imi cer scuze anticipat ca sunt usor off topic, dar nu ziceai Sorine ca o sa se populeze Gostilelele cu clean? Pentru ardeleni?
In cazul asta sa stim si dimensiunea minima si sa se posteze o harta cu locurile in care se va cantona cleanul pe Gostilele, precum si o lista a nalucilor mai prinzatoare. Sau macar o lista cu cei care vor sti dinainte locurile de clean sa ne luam dupa ei cu barca. Si inca ceva: o lista cu nalucile mai prinzatoare, sau asta am zis dejea?
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 05 Iun 2006, 18:17

Am sa ti spun parerea mea cu toate ca preferam sa ti-o spun direct pe Gostilele (dar nu pot).

Eu cred ca voi ati modificat aceste dimensiuni dupa ce ati primit ceva informatii de pe Gostilele, ca bibi de peste dimensiunea de 20 cm se prind constant.

Este bine stiut ca salaul sta grupat pe anumite zone (cunoscute sau mai putin cunoscute) iar daca cei ce cunosc acele zone isi fac o strategie de grup (asa cum s-a mai vazut) au toate sansele sa castige , cu conditia sa nu puncteze altcineva cu bibi ...... si sa strice socotelile.

Tin minte ca inainte de concursul de la Belis am discutat cu mai multe persoane, din toate cele trei asociatii implicate in concursurile AVP si le-am spus ca am reusit sa prind multi bibani de 20 cm intr-o singura zona de pe Gostilele , . Poate a fost si vina mea :wink:
Vorba lui fi-miu " Eu si gura mea bogata" :lol:

Si poate ca mine au fost si altii, asa ca mai bine fara bibi , cu toate ca "cateodata" mai este si el rapitor, dar sa mai creasca :wink: , nu ..... ?
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Anglers XXI
junior
junior

Mesaj de Anglers XXI » 05 Iun 2006, 18:20

Stefan, eu, în locul tău, m-aş tzine, ca la ciclism, dupa "tricoul galben". Sau după plutonul primilor din Turneu http://www.aventurilapescuit.ro/clasame ... 20avp.html , daca nu se rasfira prea mult pe balta.

Sorin D.
AXXI

Închis