O varianta de compromis

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 09 Feb 2006, 13:27

Incercand sa duc ideea de compromis putin mai departe propun atentiei celor interesati o idee.
Avand in vedere ca este cat se poate de clar ca exista doua tabere cu sustiatorii lor, in ceea ce priveste sistemul de competitie , si ca vor exista se pare doua competitii paralele , ce spuneti daca in turneul final care ar desemna echipa Romaniei pentru concursurile internationale ar fi prezenti finalistii zonali in cazul Z+TF si finalistii din turneul open .
De ce spun asta ? Cred ca scindarea in doua tabere chiar nu e benefica selectiei ce ar trebui sa fie facuta .Ar fi o pierdere foarte mare ca de ex D-l Cozama in cazul in care nu doreste sa participe in sisetm zonal sa nu aiba sansa sa faca parte dintr-o echipa reprezentativa , sau D-l Stratonov , sau oricare alt pescar care datorita neacceptarii sitemului de desfasurare nu ar participa la formarea echipei , stiuta fiind valoarea dansilor .
In acest sens cred ca s-ar vedea la sfarsit si care sistem a adunat mai multi concurenti sau a fost mai bun din , nu stiu ce puncte de vedere .
Desigur vor aparea iarasi carcoteli de genul da dar fondul strans pentru echipa il aduce cine ? etc .Nu as dori sa trecem la amanunte care poate , s-ar rezolva dupa ....simpla idee cred ca ar trebui dezbatuta si repet in ideea de a nu se pierde dintr-un motiv sau altul pescari foarte buni .
Exemplul poate fi dat si invers .....poate ca un pescar foarte bun chiar nu reuseste sa participe la open ....au sansa astfel pana la urma cred ca cei mai buni sa se intalneasca .
Evident e o idee , supusa atentiei fara a dori sa nasc alte polemici si chiar nu stiu care este parerea organizatorilor de concursuri in indiferent ce sistem ...s-ar putea chiar sa nu fie de acord nici o parte ....nu stiu ...e o idee .
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 09 Feb 2006, 13:54

Suna interesant dar ce te faci ca practic vor concura in finala cei cu bete de alun si cei cu super scule :wink: , aia cu sonare si motor vs aia fara ?
Io unde Dumnezeu sa mai ma duc ?
Sa presupunem ca ar fi asa cred ca m-as duce la amandoua , se poate :lol: ?

Lucian Constantin

Pipera - Ilfov

PS. propun ca cei care nu au mai postat sa-si treaca si numele astfel incat sa nu fie nevoie de fiecare data sa ne trecem numele.
Stiu poate fi mentionat in semnatura dar vreau ca toate posturile mele sa mentionez ca sunt vecin cu Jiji :)
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 09 Feb 2006, 14:00

Parerea mea e ca ar trebui sa se faca tot posibilul pentru organizarea unui singur campionat. Si asa resursele sunt modeste, iar numarul de participanti nu foarte mare, daca se mai si organizeaza practic doua campionate riscam sa cadem in derizoriu.
Cu lacrimi Bastus!

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 09 Feb 2006, 14:11

ovidiu14 scrie: ...vor exista se pare doua competitii paralele , ce spuneti daca in turneul final care ar desemna echipa Romaniei pentru concursurile internationale ar fi prezenti finalistii zonali in cazul Z+TF si finalistii din turneul open.
Daca privim partea plina a paharului, nu e rau ca exista doua sisteme paralele. Daca nu experimentezi nu ajungi sa stii care e varianta optima ("optim" nu este egal intotdeauna cu "cel mai bun").
Privind partea goala: primul lucru care imi vine in minte e calendarul competitional. (Ar mai fi si altele, dar nu vreau sa vorbesc in numele altora.)
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 09 Feb 2006, 14:32

1
evident ca acceptarea inseamna in primul rand stabilirea unei perioade de comun acord pentru acel TF

2
cei cu alun merg cu veverita lor ceilalti daca accepta regulamentul TF isi lasa sonarele in basca

3
nu or fi toti nesatui ca tine sa participe la amandoua ...am spus ca in varianta in care cei de la open nu vor sa participe sub nici o forma la zonale nefiind de acord cu sistemul(bata-l vina)

4
cred ca e de bun simt sa alegi de la bun inceput un sistem ....si popa si hotz e mai greu

5
Gerula ar fi bine .... dar dragoste cu sila se numeste viol.....
si daca nici un compromis nu este acceptat ce faci ?
iti raspund tot eu ...pescuiesti

6
Cum spuneam ...e o idee Teodor .....paharul evident are partile lui :D fiecare priveste ce vrea

Gyorg si gheata care sa tina 3 zile , si scule de scule si vecin cu JiJi...frate ...mai poti ? :D ( vedem deseara la club )
Imagine

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 09 Feb 2006, 14:33

Deja postasem cind mi-a "fulgerat".
In final toate discutiile astea sunt pe baza a modului cum faci clasamentul pe baza caruia iti selectionezi echipa nationala/campionul.
Presupunind ca faci un concurs, se pot intocmi tot felul de clasamente tinind cont de tot felul de regulamente.
Rezultatele de la un concurs pot fi luate la fel de bine in considerare si in sistemul Open cit si in Z+TF. E doar putin ceva "mai mult de munca" pentru arbitri ca ar trebui sa intocmeasca clasamente separate. ("mai mult de munca" am trecut cu ghilimele intrucit daca ai introdus capturile intr-un program de calculator dupa aia e usor sa obtii ce vrei.)

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 09 Feb 2006, 14:42

Teodor nu poti face o simpla isnumare a clasamentului cat timp sunt doua regulamente diferite
Ideea era ca sa nu se piarda competitorii ...adunand astfel finalistii zonelor cu finalistii openului si dand ceva bun (cred)
In ala ordine de idei daca s-ar desfasura numai dupa un singur sistem , cei ce nu -l agreeaza vor sta acasa nu vor participa , asa cel putin participa fiecare cum doreste si cum poate si se bate la final pentru "o cauza "....forta fie cu ei :D
Repet chiar vorbeam in principiu si fara amanunte ....nu credeti ca ar fi ok pana la urma sa se poata intalni cei mai buni , chiar daca pe parcurs sunt alesi" pe sisteme diferite ,; in plus se "experimenteaza " si cele doua variante de sistem ....poate asa sa se convinga fiecare daca are sau nu dreptate .
personal chiar as dori ca toti pescarii sa participe , avand posibilitatea sa-si aleaga sistemul si astfel sa vina in finala .
Imagine

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 09 Feb 2006, 15:02

Pentru mine e OK ceea ce ai propus (si cred ca nici ceilalti de la noi nu s-ar impotrivi), singura problema cu realizarea este cea care am scris-o mai sus: calendarul.

PS. In ceea ce priveste clasamentele, sa stii ca se poate pune in practica daca regulamentele de concurs sunt apropiate.
Am ceva in minte si cred ca tu banui deja la ce ma gindesc. :wink:
Astept sa ma intilnesc si sa discut mai intii cu colegii.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 09 Feb 2006, 15:07

no commnet :D
oricum merci pt raspuns
Imagine

Scrie răspuns