O varianta de compromis

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

O varianta de compromis

Mesaj de Gerula » 03 Feb 2006, 00:30

Intrucat in momentul de fata discutiile par blocate in disputa open versus zonale, cred ca nu ar fi lipsit de interes sa aflam care dintre parti refuza orice compromis. Voi expune in continuare o varianta aflata undeva la mijloc, si as ruga pe presedintii asociatiilor implicate si pe Viorel Teleianu sa spuna aici daca ar fi sau nu de acord cu ea.

Campionatul ar urma sa fie organizat pe zone, dar pescarii din fiecare zona sa nu fie obligati sa participe neaparat in zona de resedinta. Spre exemplu, daca un pescar din zona Muntenia vrea sa participe la un concurs din Ardeal, rezultatul obtinut acolo sa fie luat in calcul la alcatuirea clasamentului din zona sa de resedinta. Evident, nici un pescar nu va putea participa la mai multe concursuri decat totalul concursurilor incluse in calendarul oficial al zonei sale.

Exemplu practic: In Muntenia se fac 4 concursuri, in Ardeal si Moldova cate trei. Pescarul X din Ardeal poate participa la maxim trei concursuri din orice zona, iar rezultatele obtinute conteaza in clasamentul zonei Ardeal. Pescarul din Muntenia poate participa la maxim 4, iar rezultatele obtinute conteaza in clasamentul zonei Muntenia. (daca in Ardeal se fac 4 concursuri, pescarul din Ardeal poate participa la maxim 4 in orice zona etc).

Foarte important: rezultatul obtinut de un pescar dinntr-o zona care participa la un concurs dintr-o alta zona conteaza ca atare in clasamentul concursului respectiv.

Exemplu practic: la un concurs din Bucuresti vin cativa clujeni, iar doi dintre ei iau locurile 1 si 2, pe 3 venind un bucurestean. Bucuresteanul va primi in clasamentul zonei sale puncte pentru locul 3, chiar daca a fost cel mai bine clasat din zona lui in concursul respectiv.

La finalul sezonului ar urma sa se faca un turneu final, cu 3 concursuri, cate unul in fiecare provincie istorica.

Astept raspunsurile presedintilor de asociatii, p recum si pe cel al lui VT. Evident, toti pescarii pot sa-si dea in mod liber cu presupusul :). Mie mi se pare ca un asemenea sistem ar imbina fericit avantajele zonalelor si pe cele ale openului.
Cu lacrimi Bastus!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 03 Feb 2006, 00:31

evident, am uitat semnatura :lol:

.......................................................................................

Adrian Niculae, Bucuresti
Cu lacrimi Bastus!

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 03 Feb 2006, 01:04

mie mi se pare OK cu conditia ca numarul maxim de concursuri la care potate participa un concurent sa fie acelas
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 03 Feb 2006, 01:09

evident si eu am uitat-o si am mancat si "I"-ul de la acelasi :)

Florin Muscaloiu
Bucuresti
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 03 Feb 2006, 01:10

Trebuie sa fie acelasi cu numarul de concursuri din zona ta. (concursuri din calendarul oficial pe anul respectiv, evident).
Cu lacrimi Bastus!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Feb 2006, 08:41

Nu-s presedinte dar macar imi spun parerea, spre deosebire de un altul pe care il rogi sa-ti raspunda si nu cred ca o va face.

N-ai inventat nimic nou. Ai scris sub alta forma o propunere mai veche ce zicea sa se poata participa la oricate, oriunde, si sa ti se puncteze cele mai bune x clasari.
Dar discutia e inutila. A avut "viziuni", asa cum a declarat, si a decis.

Problema zic eu ca e alta. Multi se uita la alte sporturi prin tara, sau chiar la pescuit afara, si vad ca se desfasoara concursuri zonale. Asa e, dar acolo vorbim de mii de concurenti. Si aproape in toate cazurile se merge pe ideea de prima liga e fara zonale, urmatoarele sunt zonale. Deci cei mai buni se intrec in sistemul Open.
La noi avem 20-40 de pescari interesati de campionat si echipa nationala. Si mai sunt vreo 150 care vin la concursuri dar nu-i intereseaza campionatul. Multi vin doar la concursurile cu premii mari, manacare si bautura multa (vezi Sacalaia 2005).
Pentru 20-40 de pescari sa facem zonale?
Facem si zonale, daca asa vrea majoritatea, dar daca Oracolul a prezis ca la vot iese zonale indiferent cine voteaza, de ce nu i-a lasat pe oameni sa voteze la intalnire?
Din punctul meu de vedere, atunci cand vom avea suficienti concurenti vom putea sa facem si zonale si liga nationala.
Dar deocamdata, luati de curiozitate listele de participanti la concursurile de anul trecut. Cati au fost la toate etapele de pe zona lor? Vreo 25.

Gerula, crezi ca problema e conciliabila? Atunci intreaba-l pe cel ce decide daca se mai poate sa-si schimbe decizia. Daca nu, povestim degeaba.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Feb 2006, 09:23

fratilor, eu din Banat, la ce concursuri pot participa, conform regulamentului actual?
sper ca n-am intrebat vre-o prostie...

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 03 Feb 2006, 09:30

MihaiV scrie:
N-ai inventat nimic nou. Ai scris sub alta forma o propunere mai veche ce zicea sa se poata participa la oricate, oriunde, si sa ti se puncteze cele mai bune x clasari.
Ma tem ca n-ai inteles, in varianta asta nu poti participa la oricate si nici nu ti se puncteaza cele mai bune X clasari.

Demersul e cat se poate de util, daca vin aici toti presedintii asociatiilor implicate si scriu ca sunt de acord cu varianta asta 9facand astfel un compromis pentru a debloca situatia), iar Teleianu o respinge pentru ca nu vrea sa lase nimic de la el, eu (si altii din presa cu care voi discuta) pot pe urma sa-l sui pe garduri intr-o serie de articole, de-o sa-i clipoceasca pana la urma vreun beculet cuiva din vreun minister, fie el si cel de interne.

Daca insa si partizanii openului refuza sa lase cat de putin de la ei, nu vad cum as mai putea face asa ceva din convingere, cu constiinta curata.
Cu lacrimi Bastus!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 03 Feb 2006, 09:32

Adi_ scrie:fratilor, eu din Banat, la ce concursuri pot participa, conform regulamentului actual?
sper ca n-am intrebat vre-o prostie...

Pe zona Transilvania, daca vrei sa si punctezi in clasament. Daca nu, oriunde :lol:.

.....................................................................................

Adrian Niculae, Bucuresti
Cu lacrimi Bastus!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 03 Feb 2006, 09:35

Adi depinde ,
daca vei participa la circul lu VT , poti sa participi unde vrei , chestia e sa te hotarasti si sa fii nascut in zodia care trebe
poti perticipa de ex pe zona Timisoara
daca e prea multa inghesuiala acolo concurezi pe Banat
daca cumva VT se trezeste in dimineatza concursului si are o ,,viziune'' , vei participa pe zona Bega .
La fel , in functie de procentele de participare pe fiecare zona si latimea cozii primilor bibani matinali care sa spala pe dinti, s-ar putea sa mai fie si X-Zone , si O-zone si Twilight Zone .
La final , primii 2,5 din fiecare zona se aliniaza cu lanseta pe umar , barbia impinsa in fata si pieptu bombat la inspectia de dimineatza unde IPS VT va va masura cu un ochi critic si va decide cine are valoare de lot national si cine nu .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns