O varianta de compromis

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Feb 2006, 17:48

eu nu inteleg o chestie legat de sistemul asta cu open vs zonale

la zonale, cei din muntenia de exemplu
daca se face concursul la frasinet si vor sa vina unii din rosiori, nu tot atata timp iti trebuie si bani de transport, etc, ca si cum ai merge la un open ?
sau de la radauti la o balta la galati, pe care ar fi un concurs zonal, nu tot la mama dreaq s-ar merge ? nu tot 2 zile pierzi si masina si benzina samd ?
chiar conteaza 100-200 km in plus ?
in rest, daca numarul de concursuri total la cele dou sisteme ( open vs zonale ) este acelasi, care e problema pana la urma ?

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 03 Feb 2006, 18:06

Sorin scrie:exista un Regulament de competitie cu care Teleianu sa poata fi de acord , repet semnat de asociatiile care au participat la alcatuire lui.
Cum crezi ca daca Teleianu il accepta , noi o sa zicem nu?
Ma scuzi dar nu cred ca atitutinea intransigenta de care dau dovada partile va duce la ceva bun.....singurul lucru bun la care va duce aceasta stare de spirit va fi satisfacerea unor orgolii personale mai mult sau mai putin puerile sau atingerea unor interese financiare (personale sau de grup).Aceasta scindare sigur nu este in beneficiul pescarilor implicati sau a celor care ar dori sa se implice in acest campionat.Nimeni nu poate cere romanului sa fie si el neamt macar o data-n viata, dar ii poate recomanda ca maine dimineata inainte sa se spele pe dinti sa se uite 5 minute in oglinda si sa se bata cu degetul pe obraz .
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 03 Feb 2006, 18:15

danr scrie:eu nu inteleg o chestie legat de sistemul asta cu open vs zonale

daca se face concursul la frasinet si vor sa vina unii din rosiori, nu tot atata timp iti trebuie si bani de transport, etc, ca si cum ai merge la un open ?
sau de la radauti la o balta la galati, pe care ar fi un concurs zonal, nu tot la mama dreaq s-ar merge ? nu tot 2 zile pierzi si masina si benzina samd ?
in rest, daca numarul de concursuri total la cele dou sisteme ( open vs zonale ) este acelasi, care e problema pana la urma ?

dane, oricum ai lua-o este mai greu sa "iesi" din zona ta de 6 ori decat de 2. dpdv financiar si temporal
mai concret...prefer sa merg la galati (Iasi-Galati 250KM) decat sa merg la Cluj sau Oradea.(5-600km).
adik 100-200km in plus nu conteaza, dar daca ii inmultesti cu 6 (exceptind cele din zona de resedinta) ajungi la 6000-1200 km, nu?
apoi, conform calculului facut de noi participarea la zonale e mai mare.
parerea mea. :wink: :roll:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 03 Feb 2006, 18:16

Sorin scrie:ba da , dar nu vrei sa intelegi ca primul pas tre sa-l faca vt tocmai sa nu se trezeasca nimeni pacalot a doua oara??
chestia e cam consumata . Let it be.
e doar parerea mea
Epxplica-mi te rog in ce ar consta pacaleala? In faptul ca s-ar spune un simplu da, suntem de acord?
Cu lacrimi Bastus!

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 03 Feb 2006, 18:21

am impresia ca se vorbesc discutii si e clar prin lipsa celor rugati de Gerula sa raspunda ca ...ops...ce facem ...
ca sistemul asta nu e propus de nici un grup
dar nu stim ce zice Teleianu
cand om afla ....sa zica primul el...atunci stim ce sa raspundem
pentru mine e clar
in lipsa unui punct de vedere al celui numit, AGVPS....nu ne spunem parerea ...ca daca ne pacalim singuri ...spunem noi grupul x da si dupa spune si Teleianu da si cade ca suntem de acord cu AGVPS-ul

mai mult cred ca se uita titlul postului, topicul...compromis nu spune nimic nimanui la ora asta ....
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 03 Feb 2006, 18:29

musKloiu scrie:
Sorin scrie:exista un Regulament de competitie cu care Teleianu sa poata fi de acord , repet semnat de asociatiile care au participat la alcatuire lui.
Cum crezi ca daca Teleianu il accepta , noi o sa zicem nu?
Ma scuzi dar nu cred ca atitutinea intransigenta de care dau dovada partile va duce la ceva bun.....singurul lucru bun la care va duce aceasta stare de spirit va fi satisfacerea unor orgolii personale mai mult sau mai putin puerile sau atingerea unor interese financiare (personale sau de grup).Aceasta scindare sigur nu este in beneficiul pescarilor implicati sau a celor care ar dori sa se implice in acest campionat.Nimeni nu poate cere romanului sa fie si el neamt macar o data-n viata, dar ii poate recomanda ca maine dimineata inainte sa se spele pe dinti sa se uite 5 minute in oglinda si sa se bata cu degetul pe obraz .
Mai Florine , ce-ai patit tata m-ai spart :lol:
Sunt sigur ca ori ai trecut la alta religie ori ti-ai schimbat sangele :lol:
Vb lui Tudor , ...... nu te mai recunosc, frate ! Dealtfel esti chiar cel cu care mergeam la pescuit in delta mai demult !
Bine ai revenit pintre noi maestre :lol:
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 03 Feb 2006, 18:33

danr scrie:eu nu inteleg o chestie legat de sistemul asta cu open vs zonale

O sa-ti raspund eu, desi mi se pare bizar sa fiu taman eu ala care explica dezavantajele openului :lol:.

Un prim aspect de ordin financiar este cel al taxelor de participare. Chiar daca se merge pe taxe modice gen 500.000 pe concurs (cam in toate proiectele limita maxima era 1 milion per concurs, dar sa zicem 500 in medie) pentru cele 9 openuri ajungi la 4,5 milioane. Aduni asta la costurile suplimentare cerute de deplasari, si deja ajungi la sume pe care e clar ca unii n-o sa si le poata permite. Asta e un argument pe care nu prea l-am mai auzit la nimeni, dar mi se pare destul de important, si asta e unul din motivele pentru care m-am gandit la un compromis.

Al doilea dezavantaj major la Open (vorbim de varianta cu 9 concursuri, nu de cea cu "best of five" ) este ca in mod evident ca sa poti spera la un loc fruntas trebuie sa ai timpul necesar celor noua deplasari. Iarasi, unii nu-l au. La zonale participi la maxim 3 concursuri (daca s-or face si alea), plus turneul final, unde daca te-ai calificat deja ai alta motivatie. Oricum, chiar si un finalist are de pierdut 6 week-enduri nu 9, diferenta e semnificativa.

Evident, la zonale sunt alte doua dezavantaje majore:

Primul, pe care nu-l mentioneaza nimeni (desigur, toti vor performanta si binele spinningului romanesc :lol: ) sunt inerentele mismasuri balcanice care se fac cand de fata sunt doar cei "de-ai casei". N-are rost sa le mai trecem in revista, toti stiu despre ce e vorba. Evident, cand iti vin la concurs trei de la Iasi, sase de la Cluj, doi de la Timisoara, unul de la Oradea etc, e oleaca mai greu cu de-astea.

Al doilea este faptul ca la un numar mic de concursuri pentru accederea in finala (trei in cazul zonalelor) importanta bulanului creste simtitor :lol:. E cam greu sa fii baftos la 9 concursuri la rand, dar cand e vorba doar de trei, ajunge sa ai o zi buna si la celelalte doua concursuri sa nu dai gherla ca sa te poti trezi in finala. Ori rolul unui campionat e sa scoata in fata valorile, nu sa desemneze cel mai baftos pescar din Romania.

Acestea sunt motivele pentru care eu zic ca nici unul din cele doua sisteme nu-i perfect, si ca un compromis, dincolo de rolul de a debloca situatia, ar putea, cine stie, sa multumeasca si pe cei mai multi potentiali participanti. Pe toata lumea e clar ca-i imposibil :lol:

.............................................................................................

Adrian Niculae, Bucuresti
Cu lacrimi Bastus!

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 03 Feb 2006, 23:32

oameni buni,

imi permit si eu un comentariu, ca un artist plastic ce ma stiu, cu studii de antropologie (o sa vedeti de ce am scris asta), si ca un pescar de competitie ce ma aflu:

cunoscandu-l personal pe Gerula,ce seamana fizic vorbind mai mult cu Hans (spre neamt, atat fizic cat si psihic, jos palaria!), iar moral cu un om pe care nu-l meritam, pentru faptul ca da clasa multor oameni din pescuit(si sustin aici o parere cred impartita de mai multi),am ramas STUPEFIAT cum un om care (cred eu) nu avea legatura cu competitiile de spinning, A VENIT SA IMPACE TABERELE!!!

personal vorbind, dansul sustine un fel de ZONALE, dar CU O TRANSPARENTA EXTREMA, lasand spatiu de deplasare pt oricine doreste sa-si mareasca "paleta" de experienta pe lacuri din toata tara, si de asemeni, cine vrea "sa-i bata la ei acasa" pe cei care credeau ca sunt "invincibili" pe "ograda lor"...

asta insa nu seamana a open, iar din cate stiu, cei cu openul sunt super FERMI!

eu, ca si concurent si ca si simplu pescar, SUNT TOTAL DE ACORD CU VARIANTA DANSULUI, deoarece aici vor mai apare niste probleme pe care un concurent bun ce se claseaza bine si vrea "afara", ar cam trebui sa le faca: PARTIDE DE PESCUIT PE ALTE "TERITORII"!!! asa invata omu sa faca fata si la stiucile de Moldova (ex. rogojesti), care probabil papa pe alte momeli si culori ca in Ardeal (ex. Sacalaia) si Muntenia (ex. Gostile sau Budeasa). Exemplele au fost luate aleator, si poate mai gresesc si eu, desi ma stiu ca gresesc rar de tot...DAR GRESESC!

daca ar exista transparenta din partea tuturor, cred ca asta ar fi una din cele mai bune solutii, sa stiti ca personal vorbind imi pare rau sa se piarda niste adversari redutabili precum vali stratonov, berti, bunicu, misu, renel si imi cer scuze daca nu-i amintesc aici pe toti...

io cu cine ma mai bat? cu mircea? cu dan banu? pai fac asta la fiecare partida, atunci cand sunt cu ei?!!!

Gerula, sau Adriane, sau cum vrei tu, eu iti miultumesc PUBLIC ca ai avut curajul sa te bagi intre HAITELE DE LUPI, iar pe mine poti conta cand doresti, atat pentru faptul ca te-ai bagat, cat si pt faptul ca vrei binele spinningului de competitie!

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 03 Feb 2006, 23:39

SORRY, :oops:

RADU IOAN, MASIVUL TERRYBILL.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 04 Feb 2006, 00:11

In seara(noaptea) asta voi deschide un topic pe un alt forum care nu are nici o legatura cu pescuitul.
Ii rog pe cei care din intimplare dau de topicul respectiv pe site-ul respectiv sa se abtina sa posteze sau sa faca referiri la acest site.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Scrie răspuns