NOUTATI DESPRE COMPETITIA AVP PE 2008

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Ian 2008, 22:53

MihaiV scrie:
StefanDinu scrie: Grupa 1: loc 1, 4, 7
Grupa 2: loc 2, 5, 8
Grupa 3: loc 3, 6, 9
Acum tu care zici ca grupa e mai slaba?
Clar a treia! La prima suma e 12, la a treia este 18! :lol: :lol:

Glumesc. In teren grupele rezultate sunt f echilibrate si diferentele sunt totusi neesentiale, plus ca se schimba de la o etapa la alta prin jocul rezultatelor.
Eu cred ca nu aici e problema si sitemul acesta poate fi utilizat in continuare. In multe sporturi se merge pe ideea grupelor si a capilor de serie.
Glumesti, dar chiar e cea mai slaba grupa 3. Algebric vorbind :D
Stiu ca au fost ceva discutii pe tema repartizarii pe grupe, dar daca voi ziceti ca nu sunt probleme cu sistemul asta, asa sa fie.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 05 Ian 2008, 17:25

Oricum solutia cu primii 5 pesti nu este cea mai stralucita. Ganditi-ve la pista de la Tileagd, unde prea putini bibani au fost sub 25cm. Prinde unu 15bibani, sa presupunem ca toti de 26, si unul prinde sa zicem 4 bibani de 25 si accidental un biban de 34, si nu mai prinde nica altceva. Care e mai bun?! Dupa top 5 al doilea, dar nu sunt de aceeasi parere. Plus ca o sa apara multe balotaje pentru ca vor fi multi bibani cam de aceeasi dimensiune. Acesta va fi unul din concursuri unde primii 5 cei mai mari pesti nu cred ca arata valoarea pescarului. Este doar un exemplu unde nu cred ca pica bine aceasta metoda de masurare.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 05 Ian 2008, 18:26

Daca tot suntem la capitolul discutii, puteti lua in calcul si varianta manselor tematice, dupa care s-a organizat Cupa Moldovei in 2007.
Doua manse in care bibanul nu puncteaza si o mansa in care puncteaza toti rapitorii.Cele doua manse in care nu puncteaza bibanul iti confera "relaxarea" necesara cautarii in liniste a salaului si stiucii.E frustrant sa trebuiasca sa eliberezi bibanul in mansele tematice, dar te obliga sa gasesti celelalte specii,in acelasi timp ai gasit si locurile de biban pentru mansa in care el puncteaza. :wink:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 05 Ian 2008, 19:10

Nick scrie:Daca tot suntem la capitolul discutii, puteti lua in calcul si varianta manselor tematice, dupa care s-a organizat Cupa Moldovei in 2007.
Doua manse in care bibanul nu puncteaza si o mansa in care puncteaza toti rapitorii.Cele doua manse in care nu puncteaza bibanul iti confera "relaxarea" necesara cautarii in liniste a salaului si stiucii.E frustrant sa trebuiasca sa eliberezi bibanul in mansele tematice, dar te obliga sa gasesti celelalte specii,in acelasi timp ai gasit si locurile de biban pentru mansa in care el puncteaza. :wink:

Nick ,sincer acu ca nu ne aude nimeni :wink: regulamentul aplicat in 2007 in Cupa Moldovei a dat rezultatele scontate ?
Nu crezi ca au fost momente de "intimplare" sa se prinda doar 1-2 pesti din speciile stiuca,salau...si sa fiti obligati sa faceti clasamentul asa ?
Vorba lui Cozma :"nu am vazut vreodata sa se joace hanbal,fotbal si volei pe acelasi teren in acelasi timp", si cam are dreptate "Bunicu". :lol: :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 05 Ian 2008, 19:24

Din punctul meu de vedere, nu au fostdeloc intamplatoare. Au fost multe blankuri,datorate in special "calitatii" pistelor, dar pana la urma a castigat cei care au stiut sa prinda stiuca si salau in special, dupa parerea mea pescarii mai "completi".O bibaniada nu va alege ca si castigator pe cel mai bun pescar neaparat. Desi ciudat, regulamentul nostru a vrut sa scoata in evidenta pescarii care stiu sa prinda cat mai multe specii si sa se adapteze la cat mai multe situatii. Nu spun ca este o solutie, regulamentul nostru, noi ne-am dat seama din experienta anului 2006 ca nu vrem ceva- o bibaniada. Asta a fost solutia noastra, daca veti gasi una mai viabila, poate o vom adopta si noi, la urma urmei toti vrem acelasi lucru, concursuri, nu bibaniade. :)
Pestii nu citesc carti!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 06 Ian 2008, 13:35

Ok. am inteles rationamentul vostru ,dar cred in continuare ca sunt si alte metode mai putin "sofisticate" de-a scapa de bibaniada .
Vom vedea la intilnirea AVP ceea ce se vrea de fapt sa fie Campionatul National :wink: si in functie de asta sper ca se va lua cea mai inteleapta decizie atit in privinta regulamentului cit si a nr. de etape si mai ales a pistelor de concurs .
Sper ca dupa experienta a 2 ani de turneu ne-am maturizat si vom fi capabili sa evitam introducerea unor piste si concursuri ce nu corespund criteriilor de performanta "cerute" de un Campionat National.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 06 Ian 2008, 13:50

Anul trecut propusesem ca fiecare asociatie(club), care vrea sa organizeze o etapa, sa vina cu un dosar care sa contina detaliat toate amanuntele despre pista respectiva(specii,suprafata,adancimi,densitate,etc.), atunci am fost luat la 11 metri. Daca anul acesta se vor inlocui anumite piste, vor trebui analizate foarte bine variantele, luandu-se in considerare mai mult potentialul baltii,decat pozitia sa geografica.Nu cred ca este esential sa avem piste in toata zonele tarii (chiar daca unele sunt mediocre) doar ca sa demonstram ca este un campionat national.Participarea pescarilor dint toate colturile tarii il face in primul rand ceea ce este- un camionat national de spinning.
Pe mine nu m-ar deranja daca ar fi 2-3 etape la stiuca in delta, dimpotriva, am fi toti pe teren neutru.Sa nu ne mai cramponam de ambitii locale si sa alegem pistele in functie de cerintele concursului organizat de FIPS.
Pestii nu citesc carti!

Cozma
junior
junior

Mesaj de Cozma » 06 Ian 2008, 14:36

Scuzatima ca intervin si eu.In legatura cu pistele care urmeaza sa intre in concurs sa discutat si anul trecut si sa convenit ca o pista noua este valabila daca pe ia se face un concurs similar turneului si in urma evaluarii se ia o hotarire.Sau poate intra in concurs orce pista pe care se tin concursuri si se cunoaste bonitatea.Este bine sa fie mai multe piste pe care sa le rotim de la an la an.PIna anul trecut au fost vreo doua asociatii si cluburi legal infiintate, de aceea in turneu au tinut etape cine a putut.DE anul acesta se schimba treaba ,sunt mai multe cluburi infiintate sau in curs de infiintare si etapele le vor tine acestea .Daca sunt mai multe cluburi doritoare sa tina etape decit nr de etape , atunci se aplica si aici regula rotatiei.Parerea mea este sa fie concursuri echilibrate pe specii.,adica la fiecare specie acelasi numar de etape.Sunt de parere ca trebuie punctat strict pe specii fiecare concurs.Motivez prin urmatorul ex. daca la cele trei lacuri se lasa o cit de mica portita sa puncteze bibanul atunci cu siguranta se va pescui la biban si putem considera ca au avut loc 3 concursuri de biban si nu 2,iar la clean 1 concurs in loc de 2.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 06 Ian 2008, 16:21

Corect Dorine, la exemplul dat de tine se poate rezolva problema prin simpla ridicare a limitei minime punctabile(biban -2o cm :wink: ) si basta , ori dai la clean ori te risti sa dai "blank" mai ales pe Tarnita. 8)
Lasind gluma la o parte cred ca avem in tara 6-8 piste cu bonitate mai mare ca Ghioroc,3 Lacuri ,Sacalaia unde sa putem tine etape in care sa se prinda peste nu sa aplicam extrageri tip : "loteria vizelor" :lol: :lol:chiar si in conditii de pescuit /specie.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Ian 2008, 16:56

Cozma scrie:Motivez prin urmatorul ex. daca la cele trei lacuri se lasa o cit de mica portita sa puncteze bibanul atunci cu siguranta se va pescui la biban si putem considera ca au avut loc 3 concursuri de biban si nu 2,iar la clean 1 concurs in loc de 2.
Cu punctajul ponderat propus aici (adica pestele tinta puncteaza 1punct/centimetru, ceilalti pesti punctand 1punct/peste) se ajunge ca 3 cleni bat 50 de bibani, asa ca nu se transforma concursul in unul de biban. S-a vazut ca pe aceste lacuri s-au prins maxim 70 bibani per mansa, iar cei ce au dat dupa clean s-au intors de multe ori cu circa 10 bucati.

Scrie răspuns