NOUTATI DESPRE COMPETITIA AVP PE 2008

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Blinneker
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Blinneker » 04 Ian 2008, 15:07

Tavi,

S-au prins destui bibani >25cm; ca procentul a iesit atat de mic, este pentru ca s-au prins foarte multi mici si nr. pestilor >25cm s-a raportat la un nr. total foarte mare de pesti. E ca si la impozite, :P 1% dintr-un salariu mic nu inseamna mult, la un salariu mare insa e ceva..

Ce spui tu cu stiuca de 75 si salau de 65 are sens ca si dezv. biologica a pestelui, nu ca si frecventa in balta; chiar cred ca pot sa prind mai multi bibani de 25cm decat salai de 65cm :wink:

Propunerea mea e gandita concret pe ce ape au fost pana acum in concurs si are in vedere consecintele directe asupra concursului.

B.

PS. Bibanul de 20 e mic, zau asa, si mai ales: nu rezolva problema bibaniadei sau a juvelnicelor pline trase la pupa. E concurs, hai sa prindem pesti de concurs.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Ian 2008, 15:28

Blinneker scrie:Tavi,

S-au prins destui bibani >25cm; ca procentul a iesit atat de mic, este pentru ca s-au prins foarte multi mici si nr. pestilor >25cm s-a raportat la un nr. total foarte mare de pesti. E ca si la impozite, :P 1% dintr-un salariu mic nu inseamna mult, la un salariu mare insa e ceva..

Ce spui tu cu stiuca de 75 si salau de 65 are sens ca si dezv. biologica a pestelui, nu ca si frecventa in balta; chiar cred ca pot sa prind mai multi bibani de 25cm decat salai de 65cm :wink:

Propunerea mea e gandita concret pe ce ape au fost pana acum in concurs si are in vedere consecintele directe asupra concursului.

B.

PS. Bibanul de 20 e mic, zau asa, si mai ales: nu rezolva problema bibaniadei sau a juvelnicelor pline trase la pupa. E concurs, hai sa prindem pesti de concurs.
blinneker ,
important e pe cate piste s-a prins biban peste 25 cm si apoi cati pe fiecare locatie
si din cate mi-aduc aminte nu stam prea bine la capitolu asta

si bibanul de 20 nu e mic
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Ian 2008, 15:35

S-au prins destui bibani >25cm; ca procentul a iesit atat de mic, este pentru ca s-au prins foarte multi mici si nr. pestilor >25cm s-a raportat la un nr. total foarte mare de pesti. E ca si la impozite, 1% dintr-un salariu mic nu inseamna mult, la un salariu mare insa e ceva..
Absolut de acord. Problema e ca pe apele noastre salariile sunt mici. :lol:
Bibanu des de 25 o fi prin unele balti, dar din pacate nu-s asa multe cate am vrea.
Tot selectie se face si prin masurarea doar a celor mai mari pesti.
Eu cred in continuare ca varianta cu cei mai mari X pesti prinsi din fiecare specie puncteaza - sa-i zicem varianta Sorin - e cea mai adaptata realitatilor din apele noastre (si ale statelor unite :lol:). Si nu mai trebuie sa facem calcule si probabilitati sa vedem cat de mare tre sa fie si unde.
Dar, in fine, om vedea ce se va decide la intalnire.

Blinneker
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Blinneker » 04 Ian 2008, 15:53

Sorin&Tavi,

Asta e si ideea: in apele in care nu sunt bibani de 25 sa nici nu mai umblam dupa ei ci sa ne orientam pe celelalte specii.

De acord in principiu cu propunerea voastra cu primii 5 pesti dintr-o specie. Dar hai sa ne gandim practic: cu exceptia bibanului, la cate din concursurile din acest an si cati concurenti au prins mai mult de 5 pesti/specie/mansa? Nu am datele, dar ar fi interesant de facut o analiza si sa vedem daca chiar se poate aplica asa ceva.

Poate daca bibanul s-ar fi punctat de la 25, la Valea Argovei ar fi fost mai multi concurenti cu peste 5 salai pe mansa. "Best 5" suna tentant dar cred ca in primul rand trebuie sa scapam de vanatoarea de pesti de acvariu. Best 5 pe Tarnitza inseamna un bib de 17, doi de 16 si doi de 15,5 :P Nu vreti sa scapam de bibaniada si de conursurile unde la poza iti scapa crevetele printre degete?

Numai bine tuturor

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 04 Ian 2008, 15:59

Fratilor cred ca am inceput sa o luam razna cu totii. :lol:
Tot respectu pt. propunerea ta Sorine dar am transforma concursurile de prins peste in concursuri de masurat si "recunoscut specile " ce se puncteaza+ cine se orienteza mai repede si mai eficient/unitatea de timp. :wink:
Cheia e in alegerea corecta a pistelor si a pestilor eligibili pt. fiecare dintre acestea asa cum spunea Bogdan Cheta mai sus.
Avem experienta a 2 ani de Turneu AVP si cred ca a venit vremea sa lasam la o parte piste ce nu corespund "cerintelor" unui campionat national si sa renuntam la punctarea de pina acum si de aceea va propun:
2 etape de salau (V.Argovei si Dirvari) unde sa puncteze salaul cu 1 pct/cm peste limita de 40 cm ,iar ceilalti rapitori cu 2 pct / peste ,peste lim. de 20 cm.
2 etape de biban (Rogojesti si Alesd) unde sa se puncteze cu 1 pct/cm peste lim. min. de 20 cm ,iar ceilalti rapitori cu 2 pct/peste ,tot peste lim. de 20 cm.
1 etapa de stiuca (Delta,Sacalaia sau Caldarusani) -stiuca peste 40 cm.-1pct/cm ,alti rapitori 2 pcte/peste, peste 20 cm.
1 etapa de clean(Belis sau Colibita ) -clean peste 20 cm-1pct/cm,alti rapitori -2 pcte/peste peste lim. de 20 cm.
Cred ca 6 etape pe 6 piste corect alese si cu un punctaj "echitabil" vor putea multumi pe toata lumea iar nivelul competitional sa cresca.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 04 Ian 2008, 16:35

Cred ca ideea lui Vali e cea mai populara varinata. Si cea mai simpla de aplicat acum. Dar asta genereaza o problema: lipsa de adaptabilitatea a lotului. Este esential sa te orientezi la fata locului spre o sepcie, tehnica, locuri predilecte, prezentari optime etc. Asa e prea simplu.

Varianta lui Sorin obliga pescarul sa gandeasca. Repede si lucid. Ai prins 5 bibani ... sunt insa suficienti de mari? s-au mai bine insisti la o potentiala stiuca sau poate, poate un salau? Adaptabilitate,luciditatea, experienta va face diferenta.

Varianta "biban la 25 cm" din pacate este un mare compromis... si mie frica ca se va face. Chiar este o prostie sa mentimen practic aceeasi filozofie fara sa evoluam si sa invatam din experientele noastre.

Personal inclin catre varianta "Sorin" dar ma gandesc serios la varinta "Vali".
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Ian 2008, 16:44

valistrati scrie:Fratilor cred ca am inceput sa o luam razna cu totii. :lol:
Tot respectu pt. propunerea ta Sorine dar am transforma concursurile de prins peste in concursuri de masurat si "recunoscut specile " ce se puncteaza+ cine se orienteza mai repede si mai eficient/unitatea de timp. :wink:
Cheia e in alegerea corecta a pistelor si a pestilor eligibili pt. fiecare dintre acestea asa cum spunea Bogdan Cheta mai sus.
Avem experienta a 2 ani de Turneu AVP si cred ca a venit vremea sa lasam la o parte piste ce nu corespund "cerintelor" unui campionat national si sa renuntam la punctarea de pina acum si de aceea va propun:
2 etape de salau (V.Argovei si Dirvari) unde sa puncteze salaul cu 1 pct/cm peste limita de 40 cm ,iar ceilalti rapitori cu 2 pct / peste ,peste lim. de 20 cm.
2 etape de biban (Rogojesti si Alesd) unde sa se puncteze cu 1 pct/cm peste lim. min. de 20 cm ,iar ceilalti rapitori cu 2 pct/peste ,tot peste lim. de 20 cm.
1 etapa de stiuca (Delta,Sacalaia sau Caldarusani) -stiuca peste 40 cm.-1pct/cm ,alti rapitori 2 pcte/peste, peste 20 cm.
1 etapa de clean(Belis sau Colibita ) -clean peste 20 cm-1pct/cm,alti rapitori -2 pcte/peste peste lim. de 20 cm.
Cred ca 6 etape pe 6 piste corect alese si cu un punctaj "echitabil" vor putea multumi pe toata lumea iar nivelul competitional sa cresca.
nu o luam razna , doar stam la gura sobei ca e ghetaza afara si dsicutam idei .

1.nu inteleg problema cu recunoscutu speciilor :D
chiar dupa cateva beri bune in barca si tot le deosebesc :D
2.care e problema cu masuratul ? cat iti ia ? 2 sec ? nu se va mai pescui sub presiunea zecilor de bucati ....ca atare te vei precupa sa re orientezi doar bine nu si eficient si asta intr-o mansa scurta de 4 ore e esential

in rest ideea ta e acceptabila mai puitin locatiile de stiuca ( exceptand delta )
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Ian 2008, 17:09

Deci cine se orienteaza mai repede si mai eficient /unitatea de timp nu e cumva.....
cel mai bun? :lol:
No offense, dar asta e argument in favoarea ideii lui Sorin :lol:

Eu as mai baga un fitil in lampa: sa se renunte la sistemul de punctare al pozitiei in mansa/grupa. Se pot mentine mansele grupele si sectoarele ca organizare, dar sa conteze doar cantitatea de peste prins si sa nu mai avem discutiile interminabile cu "valoarea" grupelor.

Sorine, tu de obicei versi berea in barca, deci ai zis bine :lol:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 04 Ian 2008, 17:16

Sorine ,nu ma refeream la ceea ce ai propus tu ca e "razna" .
Pe mine ma mira ca "peste noapte" cleanul nu mai e peste de concurs atita timp cit e prezent in toate apele nationale si se comporta ca un rapitor . :twisted:
Multa lume vrea campionat ca-n America dar in continuare doresc sa pescuiasca "liliputani" in loc de peste si intr-un singur stil daca se poate ca-n 2007. :evil:
Cit despre locatii dadeam niste exemple chiar daca nu sunt si cele mai reusite. :roll:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 04 Ian 2008, 17:19

Tavi scrie:
Deci cine se orienteaza mai repede si mai eficient /unitatea de timp nu e cumva.....
cel mai bun? :lol:
No offense, dar asta e argument in favoarea ideii lui Sorin :lol:

Eu as mai baga un fitil in lampa: sa se renunte la sistemul de punctare al pozitiei in mansa/grupa. Se pot mentine mansele grupele si sectoarele ca organizare, dar sa conteze doar cantitatea de peste prins si sa nu mai avem discutiile interminabile cu "valoarea" grupelor.
Asta in nici un caz ... au existat multe cazuri in care datorita presiunii pescarilor, variatiilor de nivel al apei, temperatura etc. acelasi sector a avut rezultate diametral opuse.
In plus intr-un concurs este esential sa fi constant. Ai rata o masa? OK ... nu mai prinzi prime 5 locuri. Dar ai sante la locurile 5-8. E mai pasionant cu 3 manse si punctari pe fiecare mansa independent de rezultatele anterioare.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Scrie răspuns