NOUTATI DESPRE COMPETITIA AVP PE 2008

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Ian 2008, 12:50

MihaiV scrie:
StefanDinu scrie:Sorin Lazea a avut o propunere mai interesanta (inspirata cred din turneele americane): puncteaza toate speciile ... dar doar primii 5 pesti din fiecare specie (ca dimensiune).
Interesanta si asta. E clar ca ar schimba total tactica si nu s-ar mai pescui dupa multi si mici ci dupa capturi mai sanatoase. Masuratul ar dura mai putin, ceea ce e bine pentru a merge spre o mortalitate mai redusa. Idem ca nu e asa inghesuiala in juvelnic! :lol:
StefanDinu scrie:Departajarea se va face astfel:
- cm peste (descrescator)
- specii prinse (descrescator)
- numar pesti (crescator)
Explica putin, te rog. Cred ca nu mi-a iesit inca alcoolul din vene!
no acum zic eu putin daca tot s-a pomenit:

de fapt e simplu

Stabilesti ca din fiecare specie puncteaza sa zicem 3 pesti , deci daca luam in calcul stiuca salaul si bibanul ar fi max 9 pesti
ii retii pe cei mai mari
cand prinzi unul mai mare decat cel mai mic din 3 il retii si il eliberezi pe cel mic

In felul asta :
- poti pescui in permanenta la toate speciile si nu excluzi din start nici o specie de rapitor nici la inceputul mansei nici pe parcurs
- nu esti preocupat sa faci pescuit viteza ca sa umpli juvelnicu
- te orientezi spre pesti mari
- iti ramane mai mult timp de orientare pe apa

La sf se aduna centimetri capturilor se face total si cu asta basta
Eventualele situatii de balotaj se pot rezolva fie prin nr de pesti fie pe specii prinse etc.....se gasesc solutii . Cred ca la asta se referea Stefan

E frumos sa faci un turneu la stiuca sau pastrav dar nu avem piste de concurs pt asa ceva

daca se inscriu sa zicem 50-60 de concurenti trebuie sa ai o locatie suficient de mare sa-i incapa si suficient peste sa puncteze macar jumate din concurenti
unde sunt astea ?

la pastrav vorbim de himere si amintiri cu ape cu pesti
la stiuca din ce am vazut cam saracie lucie ......Rogojestiul ar avea ceva potential ....
ce sa fcem ? ducem toate etapele in delta pe incinte private si tot asa de 5-6 ori ?
nu prea......

ideea e un compromis la apele noastre sarace in peste
si in plus il motiveaza pe pescar sa prinda pesti cat mai mari nu sa intre in transa la obleti viteza .....asta daca-i gaseste ca nici asta nu e usor.....

concursul pe specii e o idee ok , dar r
- revenim la apele de stiuca ....care sunt sublime da.........si
- mai e o chestie
etapa de biban : prinzi vreo 3-4 salai de toata frumusetea ....da nu e bine ca e etapa de bibani si le dai un sut in fundu solzos injurandu-i cu obida : de ce nu esti biban ma ???....idem la stiuca
- daca se face etapa pe clean e clar ca e greu de organizat ca iti trebuie sectoare mari si multi arbitri si nepermiterea antrenamentelor etc ......

si in final , la etape exclusive pe stiuca si clean .....desi unora li se par usor de prins.....am asa o senzatie ca va fi deranj- de blancuri multe .....si nu ma refer la lansete

e doar o parere, o propunere
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Ian 2008, 13:24

Stabilesti ca din fiecare specie puncteaza sa zicem 3 pesti , deci daca luam in calcul stiuca salaul si bibanul ar fi max 9 pesti
ii retii pe cei mai mari
cand prinzi unul mai mare decat cel mai mic din 3 il retii si il eliberezi pe cel mi
Iti dai seama ca io o sa prind 11 salai punctabili, nici o stiuca, nici un biban. Cum procedam?
Imi masori numa primi trei salai? :lol:
In rest suna super OK

Blinneker
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Blinneker » 04 Ian 2008, 14:04

Nu cred ca etapele pe specii vor aduce neaparat un rezultat spectaculos, mai ales ca speciile se pot selecta direct prin doua elemente foarte puternice: alegerea locatiilor si stabilirea dimensiunilor minime.

E suficient sa punem 25cm la biban si se va termina cu bibaniada si 'stationarul' din barca. Bibanul de 25cm transforma de exemplu V.Argovei sau Gostilele intr-o pista de salau, Rogojestiul intr-una de stiuca iar lacurile de munte din zona Clujului in concursuri de clean.

La Rogojesti ponderea bibanilor de peste 25cm in total a fost de aprox. 1,4-1,6% (date calculate ref.la 5 concurenti din primii 15), la Belis sau Tarnita 0%, sub 3% pe Gilau, astfel ca daca tragem linie si adunam, singura etapa in care ar merita sa mergi exculsiv pe biban la 25cm este Tileagd (Alesd). Si iata cum ai concursuri aproape dedicate pe specii, fara sa te superi ca ti-a mai intrat si o stiuca cand cauti bibanul sau printre salai e si cate-un biban de 27cm.

Cu alegerea locatiilor e si mai simplu, stim ce peste tzine fiecare si stabilim etapele in consecinta. Daca e o singura etapa in ape de munte, mie ca pescar de clean mi-este imposibil sa ma impun. Vrem sa crestem ponderea in rezultat a stiucii si a salaului, foarte bine, facem etape pe baltile care tzin preponderent stiuca si salau, punem bibanul la 25 si gata.

Spinning inseamna mai multe specii de rapitor, hai sa le lasam sa puncteze iar greutatea in rez.final o reglam din dimens.minime si locatii.
Un An bun tuturor!

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 04 Ian 2008, 14:14

o solutie de nota 10 ! :wink: 25 de cm la biban mi se pare CORECT :D

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 04 Ian 2008, 14:22

si 1cm = 10mm, nu 9mm, cum s-a vazut la concursuri....hai ca are 39,7, aproape 40...etc...ne mai uitam la el , ca poate creste in jgheab... :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 04 Ian 2008, 14:23

Eu zic ca nu este chear asa, se pot puncta si 5 buc din fiecare specie, iar daca prinzi intr-o mansa repede nr de pesti dintr-o specie stabilita de regulament, poate ca merita sa incerci sa treci sa pescuiesti la alta specie, decat sa insisti sa prinzi exemplare mai mari din prima specie, nu cred ca va fi nimeni care sa captureze ner maxim de exemplare din fiecare specie care exista pe acea pista de concurs, iar daca va fi inseamna ca noi cei care nu reusim mai avem de invatat.. :cry: :wink:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Ian 2008, 14:45

Tavi scrie:
ii retii pe cei mai mari
cand prinzi unul mai mare decat cel mai mic din 3 il retii si il eliberezi pe cel mi
Iti dai seama ca io o sa prind 11 salai punctabili, nici o stiuca, nici un biban. Cum procedam?
In rest suna super OK
da iti dai seama ce mari vor fi cei mai buni 3 din aia si cati cm inseamna asta in final ? :D
iar daca ai dat de un loc cu strapi de 40 , va trebui sa cauti altceva ca nu s-ar mai pescui la umplut juvelnicu cu juvenili :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 04 Ian 2008, 14:46

Tavi scrie:
ii retii pe cei mai mari
In rest suna super OK
pai se poate face ceva de genu... daca puncteaza 3 specii=>9 pesti punctabili. daca nu prinzi din fiecare specie cate 3, cei 9 pesti pot fi si dintr-o singura specie :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Ian 2008, 14:56

La Rogojesti ponderea bibanilor de peste 25cm in total a fost de aprox. 1,4-1,6% (date calculate ref.la 5 concurenti din primii 15), la Belis sau Tarnita 0%, sub 3% pe Gilau, astfel ca daca tragem linie si adunam, singura etapa in care ar merita sa mergi exculsiv pe biban la 25cm este Tileagd (Alesd). Si iata cum ai concursuri aproape dedicate pe specii, fara sa te superi ca ti-a mai intrat si o stiuca cand cauti bibanul sau printre salai e si cate-un biban de 27cm.
Deci in tot turneul s-au prins cati bibani > 25 cm? 2%?
....
Spinning inseamna mai multe specii de rapitor, hai sa le lasam sa puncteze iar greutatea in rez.final o reglam din dimens.minime si locatii.
25 cm la biban? atunci 75 la stiuca si 65 la salau :lol:
Eu zic ca metoda domnului Sorin :D asigura o selectie naturala a pestilor mari care chiar exista in balta, nu a celor care am vrea sa fie dar nu-s. Degeaba vrem noi bibani de 25 daca in lacul X sunt numa de 20. Si 20 de cm mi se pare o dimensiune rezonabila. :oops:

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 04 Ian 2008, 15:00

60 la stiuca si 50 la salau :D

Scrie răspuns