no acum zic eu putin daca tot s-a pomenit:MihaiV scrie:Interesanta si asta. E clar ca ar schimba total tactica si nu s-ar mai pescui dupa multi si mici ci dupa capturi mai sanatoase. Masuratul ar dura mai putin, ceea ce e bine pentru a merge spre o mortalitate mai redusa. Idem ca nu e asa inghesuiala in juvelnic!StefanDinu scrie:Sorin Lazea a avut o propunere mai interesanta (inspirata cred din turneele americane): puncteaza toate speciile ... dar doar primii 5 pesti din fiecare specie (ca dimensiune).![]()
Explica putin, te rog. Cred ca nu mi-a iesit inca alcoolul din vene!StefanDinu scrie:Departajarea se va face astfel:
- cm peste (descrescator)
- specii prinse (descrescator)
- numar pesti (crescator)
de fapt e simplu
Stabilesti ca din fiecare specie puncteaza sa zicem 3 pesti , deci daca luam in calcul stiuca salaul si bibanul ar fi max 9 pesti
ii retii pe cei mai mari
cand prinzi unul mai mare decat cel mai mic din 3 il retii si il eliberezi pe cel mic
In felul asta :
- poti pescui in permanenta la toate speciile si nu excluzi din start nici o specie de rapitor nici la inceputul mansei nici pe parcurs
- nu esti preocupat sa faci pescuit viteza ca sa umpli juvelnicu
- te orientezi spre pesti mari
- iti ramane mai mult timp de orientare pe apa
La sf se aduna centimetri capturilor se face total si cu asta basta
Eventualele situatii de balotaj se pot rezolva fie prin nr de pesti fie pe specii prinse etc.....se gasesc solutii . Cred ca la asta se referea Stefan
E frumos sa faci un turneu la stiuca sau pastrav dar nu avem piste de concurs pt asa ceva
daca se inscriu sa zicem 50-60 de concurenti trebuie sa ai o locatie suficient de mare sa-i incapa si suficient peste sa puncteze macar jumate din concurenti
unde sunt astea ?
la pastrav vorbim de himere si amintiri cu ape cu pesti
la stiuca din ce am vazut cam saracie lucie ......Rogojestiul ar avea ceva potential ....
ce sa fcem ? ducem toate etapele in delta pe incinte private si tot asa de 5-6 ori ?
nu prea......
ideea e un compromis la apele noastre sarace in peste
si in plus il motiveaza pe pescar sa prinda pesti cat mai mari nu sa intre in transa la obleti viteza .....asta daca-i gaseste ca nici asta nu e usor.....
concursul pe specii e o idee ok , dar r
- revenim la apele de stiuca ....care sunt sublime da.........si
- mai e o chestie
etapa de biban : prinzi vreo 3-4 salai de toata frumusetea ....da nu e bine ca e etapa de bibani si le dai un sut in fundu solzos injurandu-i cu obida : de ce nu esti biban ma ???....idem la stiuca
- daca se face etapa pe clean e clar ca e greu de organizat ca iti trebuie sectoare mari si multi arbitri si nepermiterea antrenamentelor etc ......
si in final , la etape exclusive pe stiuca si clean .....desi unora li se par usor de prins.....am asa o senzatie ca va fi deranj- de blancuri multe .....si nu ma refer la lansete
e doar o parere, o propunere