NOUTATI DESPRE COMPETITIA AVP PE 2008

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 03 Ian 2008, 19:24

La multi ani la toata lumea si un an bun!

Concursurile pe specii cred ca ar fi idealul....dar din pacate nu prea exista la noi astfel de piste.
Din ce am vorbit si cu cativa membrii ai clubului nostru si prieteni din alte asociatii sau cluburi, se pare ca o varianta agreata ar fi punctarea diferentiata pe specii. Astefel incat sa nu se rateze un concurs, dar sa se stimuleze pescuitul la o specie tinta. De exemplu: un concurs in care specia tinta sa fie salaul....se va puncta ca si pana acum salaul de la 40 cm, 1pct/cm, iar orice alta specie de rapitor 1 pct/peste ( peste dimensiunea minima stabilita ). Cred ca ar fi echitabil. Ce spuneti de aceasta propunere?

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 03 Ian 2008, 19:35

Sorin Lazea a avut o propunere mai interesanta (inspirata cred din turneele americane): puncteaza toate speciile ... dar doar primii 5 pesti din fiecare specie (ca dimensiune).

Departajarea se va face astfel:
- cm peste (descrescator)
- specii prinse (descrescator)
- numar pesti (crescator)
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 03 Ian 2008, 22:29

Daca e sa ne punem mintea la contributie se poate face si pe specii. Una de stiuca e garantat ca va fi. Doua de salau se pot face mai mult ca sigur. Una sanatoasa de biban(mai bine zis una cu bibani sanatosi:) ) la fel. Mai trebuie propusa una de stiuca, sa zicem, una de biban si/sau una de clean, desi nu sunt de acord cu punctatul cleanului. Din punctul meu de vedere nu este peste de concurs. Sper sa nu-mi sara clujenii in cap :roll: . Este un pescuit frumos(si mie imi place foarte mult) intradevar, dar nu in cadrul turneului.
A doua de biban exista, dar s-ar putea sa fie aleasa pista de stiuca(aka marlite) :cry: .
Asta din pistele pe care s-a participat deja. Sa speram ca se va veni si cu piste noi.

Cozma
junior
junior

Mesaj de Cozma » 04 Ian 2008, 09:15

Solutia corecta la problemele noastre ar fi sa facem un campionat national de pescuit la stiuca din barca .acest campionat ar trebui sa se incheie la sfirsitul luni octombrie.Finalisti sa participe la campionatul mondial de pescuit stiuca din barca din naembrie.Astfel sar impaca si capra si varza.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Ian 2008, 11:37

StefanDinu scrie:Sorin Lazea a avut o propunere mai interesanta (inspirata cred din turneele americane): puncteaza toate speciile ... dar doar primii 5 pesti din fiecare specie (ca dimensiune).
Interesanta si asta. E clar ca ar schimba total tactica si nu s-ar mai pescui dupa multi si mici ci dupa capturi mai sanatoase. Masuratul ar dura mai putin, ceea ce e bine pentru a merge spre o mortalitate mai redusa. Idem ca nu e asa inghesuiala in juvelnic! :lol:
StefanDinu scrie:Departajarea se va face astfel:
- cm peste (descrescator)
- specii prinse (descrescator)
- numar pesti (crescator)
Explica putin, te rog. Cred ca nu mi-a iesit inca alcoolul din vene!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 04 Ian 2008, 11:40

Andrei scrie:Daca e sa ne punem mintea la contributie se poate face si pe specii. Una de stiuca e garantat ca va fi. Doua de salau se pot face mai mult ca sigur. Una sanatoasa de biban(mai bine zis una cu bibani sanatosi:) ) la fel. Mai trebuie propusa una de stiuca, sa zicem, una de biban si/sau una de clean, desi nu sunt de acord cu punctatul cleanului. Din punctul meu de vedere nu este peste de concurs. Sper sa nu-mi sara clujenii in cap :roll: . Este un pescuit frumos(si mie imi place foarte mult) intradevar, dar nu in cadrul turneului.
A doua de biban exista, dar s-ar putea sa fie aleasa pista de stiuca(aka marlite) :cry: .
Asta din pistele pe care s-a participat deja. Sa speram ca se va veni si cu piste noi.
Andrei ,cind ati propus Ghiorocul cleanul era peste de concurs ?
:twisted:
Vrei sa devina tot Turneul AVP in turneul de jigging ? Prin Europa Campionatele Mondiale sunt la pastrav de pe mal si stiuca din barca ,cui foloseste campionatul intern tinut la "gume"?
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 04 Ian 2008, 11:44

Andrei scrie:Daca e sa ne punem mintea la contributie se poate face si pe specii. Una de stiuca e garantat ca va fi. Doua de salau se pot face mai mult ca sigur. Una sanatoasa de biban(mai bine zis una cu bibani sanatosi:) ) la fel. Mai trebuie propusa una de stiuca, sa zicem, una de biban si/sau una de clean, desi nu sunt de acord cu punctatul cleanului. Din punctul meu de vedere nu este peste de concurs. Sper sa nu-mi sara clujenii in cap :roll: . Este un pescuit frumos(si mie imi place foarte mult) intradevar, dar nu in cadrul turneului.
Andrei ,cind ati propus Ghiorocul cleanul era peste de concurs ?
:twisted:
Vrei sa devina tot Turneul AVP in turneul de jigging ? Prin Europa Campionatele Mondiale sunt la pastrav de pe mal si stiuca din barca ,cui foloseste campionatul intern tinut la "gume"?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 04 Ian 2008, 12:04

Ar fi super sa facem 6 etape la pastrav! :oops:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 04 Ian 2008, 12:09

MihaiV scrie:Ar fi super sa facem 6 etape la pastrav! :oops:
De acord dar unde? :lol: :lol:
Si oricum ar fi mai de folos decit 6-8 la biban cu "slapi".

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 04 Ian 2008, 12:23

hai sa ma bag ei eu...
cred ca aceasta competitie ar trebui gandita a.i. sa semene cat mai mult(stiluri de pescuit, specii vizate, masuratori, punctare, etc) cu competitia pt. care stabileste participantii din partea RO.
Cum ar fi ca Liga 1 sa fie la fotbal in sala si echipele fruntase sa participe apoi in Champions League? :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns