concursuri pe lacul grebla

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Aug 2009, 06:51

old_radu scrie:...@ apsalba

...ce bine iti vine haina asta :
http://www.adevarul.ro/photo_list.php?p ... opescu.jpg
...ai grija , nene , sa nu se lateasca dungile , de la atata "gandit" si "proiecte"

:lol: :lol: :lol:
Aia la care te gandesti tu au dungile pe verticala. :D :D :D , Se vede ca nu le ai.

Daca tot sunteti asa de sceptici, de ce nu faceti o vizita in Alba? Va suport eu cheltuielile de deplasare. Si aveti si posibilitatea sa vedeti si viitoarele proiecte. Primul va fi la Alba unde vom face o baza a FNPSR (vreo 40 ha luciu de apa). Ati avea posibilitatea sa vedeti ca aici se face treaba, nu vorbe. Cei care sunt din judet stiu. Este adevarat ca unii se uita cas, dar asta e. Nu poti sa-i multumesti pe toti. Important este ca acest proiect inceput la Alba in parteneriat cu autoritatile locale prinde contur si este apreciat ca atare. Sper sa fie preluat si de alte judete. Este spre binele pescuitului, chiar daca eu nu am timp de pescuit.

Nu am vazut totusi nici o apreciere pentru apscaras care prin parteneriatul facut cu TMK da dovada ca face ceva pentru membri sai. Numai carcoteli. Daca pentru voi a face ceva este egal cu a nu face nimic, care este (in opinia voastra) solutia pentru redresarea pescuitului?

PS old_radu, ganditutl este o facultate pe care nu o au prea multi. Se vede ca si tu ai lipsuri la capitolul asta. Daca esti asa documentat in domeniu, spune pe unde s-au mai facut sau se fac asemenea investitii? Te-ai intrebat vreodata de fac aceste proiecte pentru asociatie si federatie si nu firma mea? Daca gasesti un raspuns, as fi curios sa-l aflu. Stiu ca la mentalitatea de azi, asemenea proiecte par o nebunie. Mi-au mai spus-o si altii.

PPS ''Nu haina face pe om, ci ''stofa''. ''

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 11 Aug 2009, 07:10

apsalba scrie:
Nu am vazut totusi nici o apreciere pentru apscaras care prin parteneriatul facut cu TMK da dovada ca face ceva pentru membri sai. Numai carcoteli. Daca pentru voi a face ceva este egal cu a nu face nimic, care este (in opinia voastra) solutia pentru redresarea pescuitului?
Si ce a facut mai exact apscaras pentru pescuitul din Caras? A semnat un contract cu TMK si a taiat accesul celorlalti pescari caraseni la lacurile din zona orasului Resita?. Asta e un lucru bun? Nu au populat nimic, si acum se vad stapani peste ape in care altii au bagat peste.
Va spun eu ce a facut mai facut. NIMIC. De fapt a facut. A facut controale prin primavara, pentru ai ii prinde pe pescarii care nu aveau permisele ANPA (desi aveau chitante ca au platit contravaloarea lor), asfel oameni nevinovati au luat amenda. Si ce mai face apscaras??? Instiga pescarii sa pescuiasca pe Nera Moarta, care este rezervatie naturala... Nu am avut totodata niciun control initializat de apscaras, pe Dunare, pentru a verifica daca se respecta numarul de bete, dimensiuni minime, etc.

Asa ca apsalba, vezi-ti de ograda ta din alba si nu te mai da rotund cu apscaras. Intereseaza-te de performantele aps-urilor de la pescari, si nu din rapoartele ce vi le trimit probabil aps-istii.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Aug 2009, 07:20

attilf,
Prin functia pe care o am, ograda mea este putin mai mare. Excede judetul Alba. Luna asta voi fi chiar la Resita.
Din cate stiu, APS Caras are contractul de mai putin de o luna si deja a facut cateva concursuri si face in continuare. Lacul respectiv este proprietate privata, nu publica. Vezi ca si Constitutia o garanteaza, Asa ca sa-ti iasa din cap ca poti culege din ograda altuia. Mentalitatile astea au radacini dinainte de '89. Vezi ca lumea a evoluat.

PS Sa te fereasca dumnezeu sa te gaseasca in neregula cand vin in control. Vezi ca vin cu organele statului si pe banii lor.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 11 Aug 2009, 07:35

apsalba
Ok..fie cum zici tu.
Imi cer scuze ca folosesc pertu-ul, dar consider ca discutam de pe pozitii egale, indifierent de varsta sau alte orientari...
Insa, daca tot esti peste apscaras (ca functie ierarhica in fnpsr), de ce nu publici macar tu, contractul semnat cu TMK, precum si decizia ANPA, cum ca, pe acele ape, doar Aps-istii au voie sa pescuiasca.
Astept cu nerabdare, si eu si altii, si asa ati da dovada de transparenta. Evident doar daca nu aveti nimic de ascuns...Personal, in momentul in care ANPA imi va trimite raspuns la scrisoarea ce le-am trimis-o, il voi publica.

PS.

http://www.adevarul.ro/articole/resita- ... ului.html

Sa stii ca apscaras nu este responsabil cu imnultirea pestilor din barzava, cu toate ca poate intr-un viitor raport ar fi aparut si aceasta chestie... Articolul oricum este "exagerat", dar o apa se poate regenera daca nu este exploatata barbar, si mai ales, daca are cine sa o protejeze. Asa ca aps-istii tai, daca ar face controale, ar castiga mai mult decat prin politica pumnului in gura pentru toti pescarii.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 11 Aug 2009, 07:46

apsalba scrie:attilf,

Din cate stiu, APS Caras are contractul de mai putin de o luna si deja a facut cateva concursuri si face in continuare. Lacul respectiv este proprietate privata, nu publica. Vezi ca si Constitutia o garanteaza, Asa ca sa-ti iasa din cap ca poti culege din ograda altuia. Mentalitatile astea au radacini dinainte de '89. Vezi ca lumea a evoluat.
Si daca aici vorbim doar de Lacul Grebla, aici ai 1000% dreptate. E lacul CSR-ului (TMK). Dar celelalte lacuri? Secu, Valiug, 3 Ape? Sunt lacuri de acumulare pe cursuri naturale de apa. Si eu din cate stiu, TMK este administratorul potentialului energetic al acelor lacuri..si nicidecum administrator al fondului piscicol. In fine, l-am mai chestionat si pe apscaras, in aceasta privinta,..dar s-a facut ca nu vede. Eu astept raspuns de la ANPA, prin care mi se spune ca DA, apscaras are drept de exploatare a celor 3 lacuri, sau NU, caz in car voi face tot posibilul sa acuz apscaras/fnpsr, pe toate mediile posibile, de inselaciune.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 11 Aug 2009, 08:44

apsalba scrie:
Aia la care te gandesti tu au dungile pe verticala.
...deci , ai studiat varianta asta ?
...OK , pt . tine sa faca rost cu dungi verticale
apsalba scrie: PPS ''Nu haina face pe om, ci ''stofa''. ''
...ai dreptate , numai ca in cazul tau , "stofa" este NYLON 100%

...mai zici undeva :"ganditutl este o facultate pe care nu o au prea multi" (n.r. "ganditutl" = ganditul)...in cazul tau nu se aplica.Ori ai facut-o la FF ori , tie , avand "imunitatea" foarte dezvoltata , nu a ajuns sa-ti afecteze "pozitiv" IQ-ul

...ti-am mai zis :"Lauda de sine , nu miroase-a bine !"...in cazul tau , chiar pute.

...Licentiatule... :lol: :lol: :lol:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Aug 2009, 11:23

old_radu,
Iar dai pe de laturi. Facultate nu este cladirea in care crezi tu ca se invata ganditul, ci o functie a anumitor organe umane. Cu asta te nasti, nu o inveti la scoala. Vezi explicatia din DEX. Cat despre lauda de sine, la mine miroase a peste; la tine a ce miroase?

attilaf, vezi art. 23 alin.3 din OUG23/2008. Poate asa te lamuresti. Si lacurile respective sunt proprietate privata. Apa din lac este cumparata de propietar de la ANAR.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 11 Aug 2009, 12:16

apsalba scrie:... Facultate nu este cladirea in care crezi tu ca se invata ganditul, ci o functie a anumitor organe umane....
...la tine e clar cu care organ gandesti...de aceea pute asa

...asta chiar ai scos-o din "putzul gandirii"... :lol: :lol: :lol:
...te mai lauzi ca esti intr-o functie de conducere...de aceea merge tara asta asa bine , ca avem "minti luminate " la conducere (care gandesc cu anumite organe)...:lol: :lol: :lol:

...Licentiatule...

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 11 Aug 2009, 12:29

apsalba scrie: attilaf, vezi art. 23 alin.3 din OUG23/2008. Poate asa te lamuresti. Si lacurile respective sunt proprietate privata. Apa din lac este cumparata de propietar de la ANAR.
Daca lacurile la care faci referire sunt proprietate privata, inseamna ca daca aveti chef le puteti asana, transforma in lanuri de grau,vile ...
ceea ca nu prea cred!
acele lacuri sunt puncte strategice ale retelei hidrografice a Romaniei!!!

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 11 Aug 2009, 12:30

apropo, cu cat dati litrul de apa? :shock:

Scrie răspuns