concursuri pe lacul grebla

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 28 Oct 2009, 11:34

Legat de concursurile de pescuit sportiv as vrea doar sa accentuez faptul ca unul din principalele obiective ale FNPSR ar fi promovarea pescuitului competitional in randul pescarilor (in dauna pescuitului de subzistenta!) pana la recunoasterea oficiala a pescuitului competitional de catre A.N.S. (Autoritatea Nationala in Sport), ca ramura de sport de sine statatoare.
Pentru asta atat APS Caras cat si toate celelalte asociatii de pescari legal constituite, trebuie in primul rand SA ORGANIZEZE ANUAL CAMPIONATUL PROPRIEI ASOCIATII :!: (deci la nivel local) pe una, doua sau cate discipline sportive isi permite fiecare dupa buget si amplasarea geografica (conditii de relief!)
Pentru zona geografica a judetului Caras-Severin, conditiile de clima si relief, bogatia hidrologica, etc. ar fi conditii pentru practicarea tuturor celor patru discipline sportive ale pescuitului de competitie (Stationar, Crap, Rapitor si Musca Artificiala) - bani sa fie!
Personal, pentru inceput as propune macar o disciplina sportiva (toate sunt foarte scumpe) si anume "Pescuitul Stationar", care totusi necesita parca investitii mai mici decat celelalte.
Ma gandesc ca ceea ce ati organizat voi acolo sunt deasemenea Concursuri de Pescuit Stationar (mai mult sau mai putin regulamentare).
Pentru promovarea sistematica si organizata a acestui gen de pescuit este insa nevoie de cunoasterea regulamentelor. Poate vi se pare deplasata ideea, dar va asigur ca nu este asa deloc.
Pescuitul competitional, asemenea altor ramuri de sport, trebuie invatat dupa regulamentele conform careia se practica in toata lumea, asa cum de exemplu fotbalul, handbalul sau orice alta ramura sportiva se joaca pe tot mapamondul dupa reguli bine stabilite si precise, de catre organisme mondiale si continentale de resort.
Exista regulamente F.I.P.S. (Federatia Internationala de Pescuit Sportiv) pe care va trebui sa le implementam incepand de la concursurile locale, judetene, nationale si pana la cele internationale, europene sau mondiale.
Ca membru al "Comisiei de Competitii" din cadrul FNPSR, rog pe Dl. Presedinte al APS Caras si pe toti aceia care viziteaza acest forum (si sunt implicati in organizarea diferitelor concursuri de pescuit sportiv) sa incerce usor-usor sa implementeze regulamentele FIPS astfel incat toate concursurile (chiar private) sa se organizeze dupa un singur regulament (departajare pe baza de punctaj, sectorizarea pistei de concurs, etc.) astfel incat pescarul de competitie sa creasca in acest regulament unic, pentru a-i fi mai usor pe mai departe, in cazul calificarii la o etapa superioara, unde respectarea acestui regulament este obligatoriu.
In alta ordine de idei, rog conducerea APS Caras si a celorlalte asociatii afiliate la FNPSR sa-si organizeze anual in perioada Mai-Iunie etapa locala (pe asociatie) a Campionatului National de Pescuit, astfel incat in luna Iulie sa poata trimite primii 5 clasati la faza interjudeteana, urmand ca in luna August sa se desfasoare finala pe tara.
La Pescuit Stationar in acest an nu ati prezentat echipa si v-am inteles motivul invocat. Sa speram ca de la anul vom intra in normalitate!

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: concursuri pe lacul grebla

Mesaj de MihaiV » 28 Oct 2009, 13:06

pityu scrie:Legat de concursurile de pescuit sportiv as vrea doar sa accentuez faptul ca unul din principalele obiective ale FNPSR ar fi promovarea pescuitului competitional in randul pescarilor (in dauna pescuitului de subzistenta!) pana la recunoasterea oficiala a pescuitului competitional de catre A.N.S. (Autoritatea Nationala in Sport), ca ramura de sport de sine statatoare.
Pentru asta atat APS Caras cat si toate celelalte asociatii de pescari legal constituite, trebuie in primul rand SA ORGANIZEZE ANUAL CAMPIONATUL PROPRIEI ASOCIATII
Pityule, chiar daca vei crede ca am ceva cu tine, io numa' vreau sa te ajut:
1. ANS recunoaste oficial pescuitul competitional ca sport, dovada ca a dat Certificat de Identitate Sportiva la o multime de Cluburi sportive de pescuit care sunt infiintate in tara
2. Prin Legea Sportului e stabilit clar ca nu intra in discutie "asociatiile" ci numai "cluburile sportive". Asadar, daca doriti sa fiti recunoscuti de ANS este musai ca de buna voie sa va transformati in Club Sportiv sau sa infiintati si un Club Sportiv pe langa Asociatie. Asta este Legea si nu cred sa se schimbe vreodata!

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 28 Oct 2009, 15:00

Stiu Mihai! Am infiintat cu multi ani inainte si un club sportiv de fotbal si am fost presedinte 10 ani acolo. Stiu ce inseamna , cum se face, etc. Problema e ca FNPSR se vrea inclusiv o federatie sportiva, iar pentru asta avem ceva drum de parcurs. Tocmai asta vreau eu sa constientizez cu cei care au infiintat asociatii numai pentru scopuri strict legate de pescuit, mai putin competitiile, dar si-au propus prin statut sa-si aduca contributia la dezvoltarea pescuitului competitional. Ei sunt bine intentionati si organizeaza tot felul de competitii, care insa nu aduc nici un aport la dezvoltarea pescuitului competitional atata timp cat nu se desfasoara pe baza unui regulament FIPS, nu se incadreaza intr-un sistem competitional organizat pe divizii (categorii) cu promovare/retrogradare, cu desemnarea unui campion judetean, zonal si bineanteles national, etc. etc.
Abia dupa ce asociatiile vor avea propriile campionate (turnee) locale, vom putea trece la faza urmatoare, aceea de a infiinta pe langa asociatii si Cluburi de Pescuit sponsorizate de asociatiile respective, cu atragerea si a altor sponsori pentru asigurarea finantarii necesare.
Stim Mihaita si nu te supara ca te mai temperez cateodata cand incerci si tu sa sari calul. Am putina experienta mai multa ca tine in competitiile sportive, chiar daca nu la musca (unde tu esti AS)! Recunosc si te felicit pentru asta! Incerc sa misc ceva in federatia asta in care sunt acuma. Cand voi fi in alta federatie, voi incerca sa fac si acolo ceva, ca sa nu se spuna niciodata despre mine ca am trecut si eu prin toate astea ca voda prin loboda, gasca prin apa, etc. :lol: :lol:

Scrie răspuns