CINE AR FI PERSOANA POTRIVITA SA CONDUCA F.R.P.S.

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Re: CINE AR FI PERSOANA POTRIVITA SA CONDUCA F.R.P.S.

Mesaj de SF » 10 Dec 2013, 12:37

razvan m. scrie:
Adelin scrie:Imagine
Vrei sa zici ca Imagine ?! :lol:
Nuuuu :lol: :lol: :lol:

Poate gasi sponsori din domenii mai diferite sa zicem , creme and farduri is destule :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 10 Dec 2013, 12:47

shoco scrie:
SF scrie: Ca pescar , nu-s dispus sa-i dau din buzunaru meu altui pescar ca el sa faca performanta , doar pentru fiorii aia de care vorbea Nutzu , pot sa-i cumpar nalucile sau nada daca are magazin , si ca el investeste o parte din castigu sau personal in competii ii in regula , dar repet , nu-s dispus , si nici macar nu este normal ca o persoana cu o pasiune sa-i plateasca altuia care o convertit aceasta pasiune in sport , eventual scoate si profit daca devine popular , cel putin la crap daca castigi vreo 2 concursuri scoti bani .
La fel , nu-s dispus sa platesc din buzunar la o persoana care simte nevoia sa demonstreze ca-i mai bun ca altii ,(si-n cazu asta nici macar nu conteaza pescuitu , ii doar o cale de a satisface alta nevoie decat pescuitu :wink: ) imi pare rau da nu-i normal .
Nici eu nu-s dispus sa-ti platesc tie pensia,ajutor de somaj,ajutorul de handicap sau alte taxe de genul. :headbash:
Nu sunt dispus sa mai platesc nici un cent statului Roman, AGVPS-ului sau oricarei alte institutii care nu se ocupa de binele meu.
Daca ar fi sa judecam dupa persoana nu as fi dispus sa platesc nici un cent in directia calitatii vietii unora.
As prefera oricand un sistem bazat pe meritocratie.
Papusel , intr-un sistem bazat pe meritocratie probabil te-ai da pe ochi cu carbune vero , din ala din soba :lol: :lol:

La tine asta ii o constanta , te iei de cozi si te plangi cat de nemiloasa ii lumea asta cu tine in Romania, si ca esti inconjurat de nulitati insensibile la stralucirea ta , totusi , tu ce ai facut , ca sa nu raman curios ?
Cred ca ti-am mai spus , daca esti asa de valoros , poti oricand sa emigrezi , daca vezi ca nu te trateaza cum doresti in Romania !
Chiar is curios din ce traiesti , ce profesie sau ce esti , ca dupa cum vorbesti parca ai fi un luceafar intre gunoaie , si totusi , preferi sa stai intre gunoaie ,asa ca nu prea imi cadreaza .

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Dec 2013, 13:12

SF scrie:Sorin , deci interesu tau ii mai mare decat a altui , sau mai bine zis mai important :wink:

Cineva vinde si la meat eatersi aia (totusi , am descoperit ca exista cuvantu "televizive" :wink: ), simt ca parca te deranjeaza ideea , dupa tine probabil toti ar trebui sa-si scumpere scule scumpe , sa dea la naluci si sa produca banii mai multi , insa pentru aia care se ocupa cu vanzarera acestor produse , ailalti de vand carlige , fire si nade sa-si gaseasca alta sursa ....sper sa ma insel !

Spui cu gura ta ca baza pìramidei is meat eaters , da paradoxal aia nu consuma cat aia aia interesati care urmaresc competitia ! Sustii ca is vreo 999 000 meat eatersi in tara , si dai de inteles (sau nu inteleg io ) ca consuma mai putin ca restu . Pai sa consume 100 de euro pe an is 9 999 000 milioane , imparte suma asta la aia 2000 de competitori si vezi daca-ti da , de ex. :wink:

Dupa catalogarea ta io-s un meat eaters , pentru ca nu particip la competitii si nici nu urmaresc (adica nu-s suporteru lui Kevin van Damm sau a nu stiu cui , ca de asta imi aduc aminte ca l-ai dat de ex. intr-o discutie :D , asa-i cu idoli astia :D :lol: ). Totusi , io cumpar sensibil mai mult decat fire , carlige si natural baits . Si cunosc foarte multe persoane in situatia asa , atat in tara cat si aici care pescuiesc atat cu naluci dar si la natural , fara sa urmareasca ce face Sorin sau cutare la etapa x . Pescuiesc fara sa fi citit sfaturile starurilor de competitie , si-s in stare sa-si cumpere scule fara parerile campionilor , la urma urmei multi de aici ati plecat , inainte de "sportivi" , ati fost forumisti sau pescari . Asa ca lasa mai moale , Raducioiule :wink:

Vezi ca nu am zis niciunde ca-s nemultmuit ca o fac pentru bani , astia de la concursuri , mai multa atentie :wink: Doar ca nu-mi convine sa cotizez o parte ca altu sa fac bani fara ca el sa cheltuie , vezi Shoco (n-am vreme sa ma ocup de tine , papusa :D ), si ma deranjeaza cum imping in fata mandria nationala , drapelu si fiorii cand asculta imnu , daca adevaru ii altu il pot spune, macar sa zica ca-i secundara dragostea de tara , da ii adevarata .Sau poate ii pe locu trei dupa mandria personala , nu te joci cu ego-ul nimanui :wink:
Cred ca esti de acord cu asta :) , ca am facut putin pe boul da(poti sa faci o gluma cu asta :) ), insa puteau dracului sa recunoasca de ce o fac , nu sa intinda aici interese nationale si generale .

In rest , as vrea sa ma lamuresti cum duc pescari de competitie pescuitul inainte , io nu simt nevoia sa ma invete nimeni , stiu sa ma bucur de pescuit fara ca cineva sa-mi dea sfaturi , chit ca-s un meat eaters !
Nu ai senzatia ca-ti scapa cate ceva Sorine :wink:
SF

Aici e un forum si prin definitie participa mai multe persoane
Am facut acea postare nu din dorinta de a-ti raspunde tie personal
Plecand de la modelele tale mentale , conflictele personale cu shoco si convingeri proprii ( pe care nu le discut ) ai facut niste afirmatii generale vis a vis e competitie , CM de crap , impact economic ….etc ….. si in plus ai si trambitat niste concluzii lansand provocari ca sa explice cineva sau sa-ti zice cineva de ce…..etc

Asta e motivul pt care am descris un mecanism si am pus niste explicatii
Asta pt ca probabil sunt multi cei care citesc si info pe care le-am dat le pot fi utile in a intelege niste lucruri
Ca ce am scris eu te satisface personal pe tine sau nu , e marginal si nu e ce mi-am propus
Stilul raspunsului tau imi spune multe si subliniez ca nu doresc sa continui un eventual ,,dialog’’

Sunt convins ca intelegi si te las sa-ti duci mai departe polemicile cu shoco , Popescu si cu tine insuti .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 10 Dec 2013, 13:40

Cred ca s-a derapat mult de la titlul topicului si, mai ales, cred ca "se vorbesc discutii".

1. Cine a evaluat numarul pescarilor la 1 milion si pe ce baza ? Conform ANPA, in 2013,s-au distribuit direct sau prin asociatii cca 79.500 permise de 30 lei si 4.000 permise de 10 lei. Au mai fost si vreo 17.000 de permise pentru pensionari, dar astea sunt gratuite.
Deci, BUGETUL DE STAT (atentie, nu ANPA!), a incasat cca 2.800.000 lei. Adica, putin peste 600.000 euro.
Asta inseamna plata anuala a 65-67 de angajati (s-a avut in vedere salariul mediu pe economie + taxele pe salarii).

Bani pentru populari, paza si lupta anti-braconaj, amenajari, programe...de unde?

2. Pescuitul inseamna cheltuieli, dar astea merg pe taxele catre baltile private, pe scule/momeli/nade/accesorii, pe transport (eventual cazare si masa), pe multe altele. Cred ca orice pescar care iese de cel putin 10 ori pe an cheltuie sume de zeci de ori mai mari decat amarata aia de taxa ANPA.
Si totusi, taxa asta pentru pescuitul in ape publice, lasate fara paza si vulnerabile la pescuitul cu portbagajul deranjeaza...
30 lei/an !!!
In schimb, nu deranjeaza 100 lei/zi sau mai mult pe balti private.
Ciudatenii, mari ciudatenii !!!
Un vecin al meu se lauda ca prinde anual sute de kilograme la Dunare, dar nu plateste cei 30 de lei (de ce sa platesc dom'le, la stat, ce-mi da mie statul?).

3. Pescuitul de competitie inseamna 1-2.000 de oameni, care vor si mai ales pot, sa castige bani, titluri, glorie.
Cred ca este corect sa o faca pe banii lor, daca au, sau sa-si gaseasca sponsori din "industria de pescuit", adica de la cei care traiesc din pescuit.
N-as fi de acord nici cu finantarea de catre stat, prin MTS, a pescuitului de competitie, care in tara unde spitalele nu au medicamente, tinerii pleaca de disperarae in strainatate, batranii au pensii de mizerie...pare tichia de margaritar care-i lipseste chelului.

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 10 Dec 2013, 14:08

Daca aia 1000-2000 ar avea drept de control de la ANPA s-ar m-ai schimba lucrurile ..

Eu unu as fi dispus din banii mei sa merg in control.
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 10 Dec 2013, 14:20

mynu_cs scrie:Daca aia 1000-2000 ar avea drept de control de la ANPA s-ar m-ai schimba lucrurile ..

Ar fi ca si cand pilotii de Formula 1 ar pazi semafoarele si trecerile de pietoni... :lol: :lol: :lol:

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 10 Dec 2013, 14:29

mynu_cs scrie:Daca aia 1000-2000 ar avea drept de control de la ANPA s-ar m-ai schimba lucrurile ..

Ce intelgi tu prin drept de control ?
Chiar crezi ca cineva ti-ar arata documentele atata vreme cat nu esti angajat al statului ?
Unul din motivele pentru care proiectul de lege a fost respins in vara este legat de faptul ca s-a impus ca fortele de ordine ale asociatiilor sa substituie politia.
Risti sa mai iei si bataie sau vreo 2 bolovani in cap.

In schimb poti sa apelezi la jandarmi sa efectueze contolul.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 10 Dec 2013, 14:45

mitomanul scrie:Eu am ingrata meserie de a respecta statutul și regulamentele federației, nu de a vă convinge pe voi să vă alăturați federației. Trebuie să vă convingeți singuri, că doar sunteți maturi!

Pescuitul sportiv este ramura sportivă recunoscută de stat și reglementat prin prevederile exprese ale Legii nr. 69/2000 privind educația fizică și sportul, cu modificările și completările ulterioare. În comformitate cu prevederile art. 2 al Legii nr. 69/2000, practicarea pescuitului sportiv este activitate de interes național sprijinită de stat. De asemenea, statul recunoaște și garantează dreptul persoanelor fizice și juridice dreptul de a se asocia în vederea constituirii de structure sportive. Autoritatea privind organizarea, administrarea și controlul activităților și competițiilor pe ramura de sport – pescuit sportiv – revin prin lege, Federației sportive de specialitate, constituită și autorizată în condițiile legii. Practicarea pescuitului sportiv în habitatele piscicole naturale ca activitate recreativă sau de agrement se face în baza unui permis de pescuit recreativ/sportiv, eliberat de asociațiile de pescari sportivi, legal constituite. Asociațiile de pescari sportive legal constituite și autorizate de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, precum și forurile de reprezentare la nivel național, constituite pe principiul liberei asocieri, vor fi luate în evidență de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Mediului și Pădurilor în vederea de programe de acțiuni și proiecte comune pentru conservarea și protejarea resurselor acvatice vii. Practicarea pescuitului sportive pe teritoriul național se poate practica atât în apele continentale (ape dulci) cât și în apele teritoriale ale Mării Negre, în baza prezentului Regulament cât și a Regulamentelor de competiție pe fiecare probă sportivă practicată pe ramura de sport „ pescuit sportiv”.
Nu va mai agitati atat , voi nici nu sunteti considerati pescari conform ragulamentului cooperatist :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 10 Dec 2013, 14:47

Sincer nustiu cum se poate aplica in termeni legali.. dar sigur se poate.. ( nu sunt avocat )

evident cu acreditare anpa.. nu asa de capul tau

Care sunt principalele motive pt care nu se efectuaza controale mai dese?

Lipsa de personal. Lipsa de fonduri pt deplasare ( chiar daca e absurd e real )

Drept de control : verificare ca se pescuieste in conformitate cu legea ( cantitate si dimensiuni pesti retinuti , perioada prohitibie , etc...)
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 10 Dec 2013, 14:52

cu 30 ron/pescar, la ce te astepti ?
cateva controale si gata banii !
vrei repopulari, controale dese ? vb. lui Puya: baga ban ! baga ban !

Scrie răspuns