Xenofobie/ Antisemitism/ Intoleranta/ Rasism

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 15 Noi 2010, 19:14

Ok, scuze de dezgropatu anterior. Ce vrei sa dezbatem?

Povestea cu tiganii lenesi si aia care mananca friptura in fiecare zi?
"moarte tiganilor!" ?
N-am nimic de comentat, sunt oameni si oameni.

Am spus "circ", nu "schimbatul ideilor".
Nu vreau sa par nicicum, exprim o parere, nu o predica, admit ca pot gresi.
Am priceput intrebarea ta ca fiind una retorica si am refuzat sa o comentez. :) Acum ca am ginit ca vrei sa ma vezi cum ma chinui sa gandesc, o sa incep sa ma gandesc.

Ce nu toleram? Habar nu am exact... stiu ca toleram infractionalitatea unora pentru ca se considera in general ca daca infractorul e tigan, asa fac tiganii. Toleram abuzul parintilor tigani asupra copiilor lor pentru ca nu ne intereseaza. O parte din parinti nu tolereaza jocul copiilor cu copiii tiganilor... or mai fi si altele. Ce ar trebui tolerat? Exact ce trebuie tolerat oricarui cetatean.
Nici nu mi se pare intrebarea potrivita. Ce cred eu e ca daca se vrea integrarea tiganilor in societate (ca de omorat nu se poate, e usor de zis dar imposibil, si imoral) va trebui sa fie priviti ca oricare alti cetateni, nici mai mult nici mai putin.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 15 Noi 2010, 19:37

burtea scrie: Ce cred eu e ca daca se vrea integrarea tiganilor in societate (ca de omorat nu se poate, e usor de zis dar imposibil, si imoral) va trebui sa fie priviti ca oricare alti cetateni, nici mai mult nici mai putin.
Aici e problema mai groasa din ecuatie . Crezi ca e cineva care nu ar vrea sa fie priviti ca oricare alt cetatean ? Sau de ce crezi tu ca nu sunt deja priviti asa ?
Hai sa le luam pe rand , ok ? In institutiile scolare sunt acceptati , de serviciile medicale se bucura , de mila de la stat se bucura(foarte multi fac abuz) . Problema vine cand discutam de civilizatie , putere de munca si inteligenta . Crezi ca daca esti tigan , nu ocupi un loc de munca daca indeplinesti conditiile ? Sunt multi cu functii peste romani . Aia sunt tiganii care au invatat si au avut chef de munca . In comparatie cu romanii , sunt foarte putini , dar sunt , si asta este un exemplu ca se poate . Nu ?
Clasa de mijloc , ca sa zic asa , o reprezinta bisnitarii si cei care se ocupa cu specula . Al dracu daca e vreunul sa munceasca . Se duc si cumpara de la tarani si dau mai departe , evitand sa-si fractureze vreo coasta sau vreun deget facand ceva . Uita-te cati romani vand flori si cati tigani . Oare de ce ? Sa fie munca vreo opreliste in cultura lor ? De ce nu se duc la scoala sa invete ca toti ceilalti ? Pentru motivul ca vinzi flori nu iti trebuie scoala(doar un mic exemplu) ?
Hai sa o luam si cu lautarii . Din cele mai vechi timpuri , tiganii sunt renumiti pentru muzica lautareasca si de petrecere . Dar de ce ? Ca sunt si romani renumiti pentru asta . Pentru simplu motiv ca e cel mai usor de produs niste bani ? Hmmmm .
Pulimea , adica cei saraci , isi merita soarta . Nici munca nu le place , nici scoala si nici de bisnita nu sunt in stare . Se milogesc pe unde pot si isi duc traiul in mizerie . Ce anume ar trebui sa toleram ? Sa-i dau mancare si apa si el sa sparga seminte la umbra ? Nu cred . Sa-l duc de mana la scoala ? Asta face statul acum , ii incurajeaza la invatatura . Chiar la o emisiune dedicata lor am vazut cum NU se duc . De ce ? Pentru ca ma'sa si tac'su nu-si permit sa le ia de imbracat si de incaltat , dar Digi-tv au in cosar .
Se tot bate apa in piua cu tiganii , ca sunt marginalizati , etc. De cate ori am avut ocazia , eu am incercat sa iau la munca tigani , si aici si in Italia . Acolo in special nu vrea unul sa munceasca , pentru simplu motiv ca nu vrea . El nu munceste si punct. Aici la fel , cu mici exceptii . La final pe langa banii si mancarea promisa , trag de tine sa le tot dai .

Si sa nu uitam clasa tiganilor care au clanuri . Despre astia e mult de vorbit , foarte mult . Cea mai eficienta metoda sa-i educi , ar fi AK-47 .

Per total , nu sunt marginalizati deloc . Asta este parerea mea , care nu se pune. :wink:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Noi 2010, 19:52

burtea scrie:Ok, scuze de dezgropatu anterior. Ce vrei sa dezbatem?

Povestea cu tiganii lenesi si aia care mananca friptura in fiecare zi?
"moarte tiganilor!" ? Ce cred eu e ca daca se vrea integrarea tiganilor in societate (ca de omorat nu se poate, e usor de zis dar imposibil, si imoral) va trebui sa fie priviti ca oricare alti cetateni, nici mai mult nici mai putin.
da domne asa este.tiganii nu fac si nu consuma mancare gatita.au un pui basht la ceaun.sunt familii de romani mult mai sarace.ce sa mai...milogi dar nu cersesc si nici nu or s-o faca.cat de sarac ai fi ca tigan, ce eforturi financiare deosebite trebuie sa faci pentru un sapun si un lighean de apa???aaaa si sa stii ca nimic nu-i imposibil :twisted:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 15 Noi 2010, 19:56

Pai nu le mai da de pomana nici bani, nici mancare. Punct. Nu te lasa inselat, impresionat, nu-i lasa nici pe altii sa faca altfel :lol: Nimic nu-i mai educativ decat nevoia. Daca descurajezi cersetoria e un pas inainte.

Indian Larry scrie:Cea mai eficienta metoda sa-i educi , ar fi AK-47 .
Povesti & filme. O dam in caterinca de-acum.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 15 Noi 2010, 20:00

rine scrie:cat de sarac ai fi ca tigan, ce eforturi financiare deosebite trebuie sa faci pentru un sapun si un lighean de apa???
Apa pica din cer sau curge pe garla , dar cu sapunul e o problema . Un sapun=doua pungi de seminte vericule . :lol: Bag seama ca si tu esti intolerant , nu ?

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Noi 2010, 20:08

burtea scrie:Pai nu le mai da de pomana nici bani, nici mancare. Punct. Nimic nu-i mai educativ decat nevoia. Daca descurajezi cersetoria e un pas inainte
se apuca de furat.ca asa sunt ei.altfel se fac de ras in comunitatea lor nenorocita.ce nu vrei sa intelegi burtea? :roll:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 15 Noi 2010, 20:16

burtea scrie:Pai nu le mai da de pomana nici bani, nici mancare. Punct. Nu te lasa inselat, impresionat, nu-i lasa nici pe altii sa faca altfel :lol: Nimic nu-i mai educativ decat nevoia. Daca descurajezi cersetoria e un pas inainte.
Eu nu le dau nimic . De cate ori aud placa cu "dati-mi si mie" , nu apuca sa termine bine si deja le vine replica " la munca! " . :lol:
Dupa cum ti-am mai spus , am incercat sa-i pun la munca , sa-si castige o paine . 99% au refuzat fara macar sa indruge vreun motiv , pur si simplu au pus capul in pamant si au mers mai departe . Crezi ca asta este vreunul din motivele pentru care sunt intolerant ? Daca muncesc si isi vad de treaba lor , n-am nimic cu ei , dimpotriva , mananc cu ei la masa , doar ca nu dorm...in rest , e la fel ca oricare cetatean. Bine...astea cu munca sunt cazuri extrem de rare , dar se mai intampla.

burtea scrie: Povesti & filme. O dam in caterinca de-acum.
Caterinca o consideri tu probabil . Fiecare oras are clanul/clanurile lui . Acum 2 ani aveam un prieten care isi deschisese un bar cu biliard . Prima oara au venit si au luat pulsul , clienti , tiraj , bani , etc. La doua saptamani au cerut taxa de protectie . Peste alte 3 saptamani au distrus barul cu bate si rangi . Politia se ruga de ei sa nu mai loveasca in usa , ca face zgomot si deranjeaza vecinii . Cand au aparut mascatii , erau deja plecati . Stii ce au patit ? Nimic , ca sunt mana in mana cu toti . Puterea banului e cea mai a dracului.
Altii , cei mai de temut din oras , iti luau femeia de langa tine , direct de pe strada . Nu rade , au fost doua cazuri . Tot aia , jefuiau bolnavii din spitalul de urgenta . La o batranica i-a smuls cerceii din ureche .
Toti astia sunt tigani . Aia care fura o gaina , tot tigani . Aia care cersesc pe strada , tot tigani .
Ce ti-am zis eu acum , nu sunt cazuri rare , neintanlite . Astea se intampla in fiecare zi , in fiecare oras . Si daca stau sa ma gandesc bine , nici AK-47 n-ar fi bun . Le-as lega bile de picioare si i-as pune sa sape pe camp , fara sa le dau apa sau mancare , pana ar muri . Dupa un astfel de tratament , sa vezi ce cuminti ar fi negroteii , nu cu binisorul si el sa-ti dea in cap... :twisted:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Noi 2010, 20:24

anul trecut in primavara a fost un targ de job-uri numai pentru rommi (crucioiu mamii lor , le facem si targ) a fost relatat "evenimentul" si la tv.din 5000 de locuri angajari 0.mi-au ramas infipti in cerebel niste magraoni din clejani care ziceau ca decat sa muncesca pe 8 mil, mai bine trimit fetele pe sosea. meserie si scoala canci .dar aveau pretentii.sa vina la mine sa vada cum lucra o femeia cu profesionala pe 9 mil.care ziceai mah de toleranta pe aici :?: :evil: :evil:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 15 Noi 2010, 20:42

Daca nu-i dai cand cere poate vine peste noapte si incearca sa-ti ia el (sa te fure)
Soacra are cativa prunci din astia "abonati" la care le da cate ceva de mancare da si bani aproape in fiecare zi. Ciudat e ca ii dai ceva de mancare, dupa care incep.. nu ai si un cartof? daniste bani, da... aia sau aialalta?? Degeaba ii spun sa nu le mai dea ca tot nu se invata minte. Dar e suficient sa ma vada vreunu din ei ca nu mai striga unu la poarta. Chiar i-a auzit odata o vecina cum spunea unu: "Nu intram la nana ca iar o vinit acasa baciu ala rau"
Is ala rau pt ca i-am chemat sa cladeasca niste lemne taiate. Era duminica sau ceva sarbatoare cand m-am inteles cu ei si le-am zis ca le platesc ziua de lucru si le dau mancare, dar daca nu vin sa nu-i mai prind la poarta.
Au aparut peste vreo doua zile sa ceara de la soacra. Cand s-a dus sa le aduca ceva am iesit la ei. Soacra striga din casa sa nu-i scot afara ca le da din ce-i prisoseste . Io urlam la ei sa iasa afara din curte ca de nu le rup picioarele, iar ei se milogeau ca ies dupa ce le da nana mancarea. Pana la urma au iesit fara nimic, dar nici nu mai intra in curte cat is eu prin sat. Da soacra tot le da daca nu-s in zona. :roll:
Cum am mai spus cunosc si tigani care-si castiga cinstit painea, muncind. Aia au parte de tot respectul meu. Am chiar si prieteni printre ei. Unul din ei nu stie scrie sau citi (a avut un accident in copilarie si nu poate memora literele) dar munceste din greu sa-si creasca copiii. Chiar are un baietel care e premiant si cuminte ca o fata. si-si incurajeaza pruncii sa mearga la scoala. Dar astea sunt cazuri rarisime, majoritatea cand le ajunge cutitu la os se angajeaza sau lucreaza cu ziua pana vad niste bani si dupa ceau calu...

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 15 Noi 2010, 21:06

subscriu la reteta prescrisa de indianul cu pielea rosie:D
si ca sa ramin la subiectul topicului: evreii sint invatati de acum citeva mii de ani sa mearga si sa injenuncheze lumea prin orice mijloc. noi de ce nu ne-am schimba mentalitatea si sa ne aparam prin orice mijloace? imi aduc aminte o faza de la inceputul anilor 90, cind in nu stiu care sat, dupa ce numarate nenorociri indurate, inclusiv niste omoruri...au izbucnit romanii si le-au dat foc la case si erau gata sa-i linseze pe magraoni. chiar trebuie sa reactionam asa tirziu? chiar trebuie sa ne trezim dupa ce ne mor semeni?
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

Scrie răspuns