orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
geppetto
- veteran

-
luci_t scrie:burtea scrie: Pai nationalitatea e romana, indiferent de etnie daca ai buletin romanesc se cheama ca esti cetatean roman. De asta in occident Romulus Mailat e roman, n-ai ce face, e o rusine a statului din care provine in primul rand si pe urma a etniei lui.
Da-mi voie sa te corectez putin

Confunzi, intentionat cred, cetatenia cu nationalitatea conlocuitoare(
NAȚIONALIT�TE= Comunitate de oameni cu limbă și cultură comună, care s-a constituit istoricește pe un teritoriu dat. ), care cred ca s-a subinteles din text. In tot ce am scris pe aici nu s-a pus problema de cetatenie (
nationalitate =Apartenență a unei persoane la o anumită națiune )
Nu folosesc termenul de etnie decat daca e vorba de tigani
DEX-ul da Nationalitate sinonim cu Cetatenie.
Intr-adevar tind sa inteleg definitia ta ca fiind mai buna si n-am facut intentionat confuzia; care pana la urma se dovedeste a nu fi confuzie... Limba e una singura, cuvintele noastre sunt comune, e in dex, l-am folosit corect. sic!

-
rine
- veteran

[quote="ULK
...adica eu, noi, voi, cei ce nu aveti puterea de a schimba ceva...eventual mentalitati gresite, dar si asta este optional

[/quote]
de ce trebuie intotdeauna sa avem mentalitati gresite noi ...majoritarii ? nu -i iubesc pe evrei din cauza "ecoului"venit de la trei generatii in urma ce-l putin in familia mea! cu tiganii am lucrat chiar si aia "romanizati"ff.mult.puturosi,impertinenti,agasanti,indolenti.acum ,brusc, dupa anii 90 au si ei entitate.va convine ca au locuri gratuite la facultati ,licee,etc.?numai ca baza faptului ca sunt tigani?cunosc romani care sau declarat rromi numai pentru faptul ca nu aveau suficienti bani sa-si tina copii in scoala si "aia" aveau locuri gratuite.LOCURI NEOCUPATE.asa injosire mai rar.dar de ;ce nu face un parinte pentru copilul lui? una peste alta ...dupa ce s-a terminat procesul de la NUREMBERG..natiunile civilizate

s-au trezit ca o....nu stiu cum sa-i zic

nu au fost reprezentati....aparati....zigeuner

asta spune multe..restul e gargara

-
geppetto
- veteran

-
burtea scrie:luci_t scrie:burtea scrie: Pai nationalitatea e romana, indiferent de etnie daca ai buletin romanesc se cheama ca esti cetatean roman. De asta in occident Romulus Mailat e roman, n-ai ce face, e o rusine a statului din care provine in primul rand si pe urma a etniei lui.
Da-mi voie sa te corectez putin

Confunzi, intentionat cred, cetatenia cu nationalitatea conlocuitoare(
NAȚIONALIT�TE= Comunitate de oameni cu limbă și cultură comună, care s-a constituit istoricește pe un teritoriu dat. ), care cred ca s-a subinteles din text. In tot ce am scris pe aici nu s-a pus problema de cetatenie (
nationalitate =Apartenență a unei persoane la o anumită națiune )
Nu folosesc termenul de etnie decat daca e vorba de tigani
DEX-ul da Nationalitate sinonim cu Cetatenie.
Intr-adevar tind sa inteleg definitia ta ca fiind mai buna si n-am facut intentionat confuzia; care pana la urma se dovedeste a nu fi confuzie... Limba e una singura, cuvintele noastre sunt comune, e in dex, l-am folosit corect. sic!

Inca ceva...
Exista Declaratia Universala a Drepturilor Omului care zice asa la articolul 15:
(1) Oricine are dreptul la o nationalitate.
(2) Nimanui nu poate fi privat in mod arbitrar de nationalitatea sa sau sa i se interzica schimbarea nationalitatii lui.
-
ULK
- veteran

de ce trebuie intotdeauna sa avem mentalitati gresite noi ...majoritarii ?
Asta sper ca intrebi tu, si nu incerci sa imi bagi in gura ..da? Am zis eu cumva cine are sau nu mentalitate gresita?
-
geppetto
- veteran

-
rine scrie:
va convine ca au locuri gratuite la facultati ,licee,etc.?numai ca baza faptului ca sunt tigani?cunosc romani care sau declarat rromi numai pentru faptul ca nu aveau suficienti bani sa-si tina copii in scoala si "aia" aveau locuri gratuite.LOCURI NEOCUPATE.asa injosire mai rar.dar de ;ce nu face un parinte pentru copilul lui?
Rezervate vrei sa spui. Locul ala rezervat pentru minoritati am impresia ca nu poate fi ocupat de un majoritar.
Parerea mea este ca treaba cu locurile rezervate minoritatilor e o porcarie. Gratuitate la liceu au toti; si la facultate daca intra pe locurile subventionate de stat.
-
rine
- veteran

ULK scrie:de ce trebuie intotdeauna sa avem mentalitati gresite noi ...majoritarii ?
Asta sper ca intrebi tu, si nu incerci sa imi bagi in gura ..da? Am zis eu cumva cine are sau nu mentalitate gresita?
da mah eu

ai probleme?

-
ULK
- veteran

OK..doar ai dat citatul meu...parca am zis eu asaceva.
-
rine
- veteran

burtea scrie:
Rezervate vrei sa spui. Locul ala rezervat pentru minoritati am impresia ca nu poate fi ocupat de un majoritar.
Parerea mea este ca treaba cu locurile rezervate minoritatilor e o porcarie. Gratuitate la liceu au toti; si la facultate daca intra pe locurile subventionate de stat.
ai dreptate,rezervate.si la liceu si la facultate au dreptul sa intre fara examen numai ca-s tigani.nici nu se inscriu, nici nu termina.si asta din banii nostri ai majoritatii.ai vrea sa ai un sef tigan cu liceu si facultate "rezervata"?

bleah!
-
geppetto
- veteran

-
rine scrie:burtea scrie:
ai dreptate,rezervate.si la liceu si la facultate au dreptul sa intre fara examen numai ca-s tigani.nici nu se inscriu, nici nu termina.si asta din banii nostri ai majoritatii.ai vrea sa ai un sef tigan cu liceu si facultate "rezervata"?

bleah!

Nu, dar nu stiu cum dracu te chinui si inveti ca sa lucrezi pe urma pentru un semi-analfabet.

Chiar mi s-a intamplat si de atunci mi-am luat adio de la munca organizata de altii. N-am sef si sper sa nu am niciodata de acum incolo.
-
Armand
- veteran

-
Mama cand ma uit cati arieni avem nu imi vine a crede...
Daca imi aratati voi un roman "Pur sange" cu arborele genealogic in care pe fiecare ramura este cate un Brad, Mos, Manz, Varza etc...Eu il mananc pe nemestecate!!! TOTI avem un pic de sange de tigan, de rus, de tatar, de evreu, unii mai norocosi de neamt...si tot asa. In sangele romanilor e o brambureala mai mare ca in bazarul de la Istambul!
La noi, de cand s-a sinucis Decebal, cand a aparut vreun popor nou pe la noi prin tara, barbatii s-au apucat de baut de jale si femeile au sarit cu curul in sus.
In ceea ce priveste intoleranta...cred ca suntem cel mai intolerant popor din lume...insa numai la nivel declarativ! Dintotdeauna avem ceva de impartit cu "Ceilalti".
De cand eram mici...nu i-am suferit pe cei de la "Cealalta scara"; "Celalalt bloc" "Celalalt sat" "Celalalt oras", "Cealalta Clasa".
Saracii nu-i sufera pe bogati, bogatii nu-i sufera pe culti, cultii nu sufera pe nimeni.
Galatenii nu se sufera cu Brailenii, Botosanenii cu Sucevenii, Cei din Bucuresti STIU ca aia din Prahova sunt cei mai prosti soferi...
In ceea ce priveste intoleranta aplicata...la noi in tara NU EXISTA.
De asta cand apare cine stie ce ratat de pe alte meleaguri barbatii il fac idol si femeile sar din nou cu curul in sus...Vezi Pseudo Artistii sau Pseudofotbalistii sau afaceristii lui peste....
Noi ca natie nu ne putem pune de acord cu nimik...am putea avea sloganul "We agree to disagree!!!"
Nici macar cand ne ajunge cutitul la os nu putem fi solidari si nu ne putem concentra! Vezi Marea Greva unde s-a dansat "Pinguinul".
Spining....Prea bun ca sa fie light...