Xenofobie/ Antisemitism/ Intoleranta/ Rasism

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 15 Noi 2010, 11:34

Referitor la "Intoleranta" , ca prea bateti campii .

CE ANUME NU TOLERAM SAU CE ANUME AR TREBUI TOLERAT LA TIGANI ?

La scoala ii primim , la munca ii primim ... atunci ce ar trebui sa facem mai mult pentru ei de sunt saracii asa marginalizati ? Cu ce sunt tratati romanii mai mult fata de cioroi ?
Uitati-va putin la cati bani sug nenorocitii de la stat , fara sa contribuie cu 1leu , in schimb ce pensionarii care au muncit o viata intreaga , mor de foame si de frig .

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 15 Noi 2010, 11:44

Aici sunt foarte de acord....
Pana sa ajungem sa ii judecam pe unii sau pe altii, eu cred ca ar trebui intai sa avem grija ca regulile sa se aplice pentru toti. Si in ordinea asta de idei, cei mai asupriti din tara asta sunt fraierii care muncesc si platesc taxe. Ei sunt cei care platesc cel mai mult si au cele mai putine drepturi.

Cand o sa avem aceleasi reguli pentru toti, cand serviciile medicale(de fapt, toate serviciile) o sa fie pe masura banilor pe care ii aduci la buget, cand legea o sa se aplice si pentru aia care se taie cu lama si pentru aia care se dau jos din Q7, nu doar pentru ala fraier care plateste taxe...Atunci o sa ne putem permite sa ii ajutam pe aia mai defavorizati!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 15 Noi 2010, 12:01

Armand scrie:Atunci o sa ne putem permite sa ii ajutam pe aia mai defavorizati!
Pai cine ii defavorizeaza ? :roll:

Acum o saptamana eram in campul muncii pe langa Alexandria . Aveam 6 oameni cu ziua , la usturoi in gradina . Acolo tiganii au un obicei , adica vin aproape in fiecare zi la poarta si cer mancare, alimente sau fier vechi .
S-a intamplat sa ma nimereasca acasa , doi ciompalai tuciuri :

-Dati-ne si noua ceva de mancare , sa va traiasca copiii , ca suntem amarati .

Zic , hai sa va dau ceva de lucru , pe urma mancati aici si va dau si acasa ceva mancare si niste bani .(chiar aveam nevoie de oameni la munca) . Stii ce viteza au luat ? :lol: La doua zile au trecut pe acolo , dar la poarta mea n-au mai strigat . Si voi vorbiti de "intoleranta" ? N-as mai avea parte de vreun tigan !!! :twisted:

PS: aceeasi treaba a facut un vecin cu niste tigani , la culesul strugurilor . Au venit tiganii cu copii , porc , catel si i-au muncit doua zile la vie . Dupa nici 3 zile , intr-o noapte l-au lasat fara gaini , curci , chiar si porumbei , un cazan de tuica si niste saci de grau . I-a gasit politia intr-o comuna vecina , incercand sa vanda "captura" . Saracii , mi-e si mila de ei cand ma gandesc ce intoleranti mai suntem...Sa ne fie rusine !

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 15 Noi 2010, 12:48

Armand scrie: Si in ordinea asta de idei, cei mai asupriti din tara asta sunt fraierii care muncesc si platesc taxe. Ei sunt cei care platesc cel mai mult si au cele mai putine drepturi.
Sa stii ca am ramas si eu cu impresia asta. Cinstitii (sau cat de cat cinstitii ca numa dumnezeu e cinstit pana la capat) joaca corect intr-un joc incorect. Din pacate situatia asta sociala e cea mai greu de remediat dintre toate.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Noi 2010, 13:07

Si" oamenii de afaceri",romi au un stil mai ciudat sa zic asa..Bati palma pentru o streasina la casa,si cind ii gata obligatoriu cer mai mult decit initial...cica au bagat materiale neprevazute si munca in plus :lol: :lol: Si daca zici ca nu platesti ,ameninta ca dau jos lucrarea...Apoi am avut coleg de serviciu,rom,meserias foarte bun si om serios.Asadar fiecare padure cu uscaturile ei...Dar vreau sa subliniez ca o atitudine discriminatorie si care condamna,nu cred ca rezova situatia ,daca asta se doreste...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 15 Noi 2010, 13:31

semlecangheorghe scrie:Si" oamenii de afaceri",romi au un stil mai ciudat sa zic asa..Bati palma pentru o streasina la casa,si cind ii gata obligatoriu cer mai mult decit initial...cica au bagat materiale neprevazute si munca in plus :lol: :lol: Si daca zici ca nu platesti ,ameninta ca dau jos lucrarea...Apoi am avut coleg de serviciu,rom,meserias foarte bun si om serios.Asadar fiecare padure cu uscaturile ei...Dar vreau sa subliniez ca o atitudine discriminatorie si care condamna,nu cred ca rezova situatia ,daca asta se doreste...
Ma, aia sunt hoti si ce fac ei e o frauda extrem de comuna de obicei practicata de tigani. In general victimele sunt batranii sau persoanele slabe fizic, cele pe care le pot pe urma ameninta sa le dea bani. In cazul in care vine cineva la voi, neveste, parinti etc.. acasa cu propuneri din astea sunati dupa un echipaj de politie.

In Statele Unite de exemplu frauda de tipul asta se poate face si altfel. Principiul e acelasi. Vin cu propunerea de a asfalta in curtea omului. Legenda e asta: "Eram prin zona cu baietii; lucram la drumuri. Vad ca aveti nevoie de asfalt pentru garaj si noi mai avem ceva materiale ramase. Hai sa va fac un pret bun." Dupa ce termina spun ca pretu a fost de fapt la metru patrat si incep cu amenintari. Victimele daca nu sunt pe faza sa cheme politia ajung sa plateasca o gasca de bani numa ca sa scape de ei.

Ar trebui sa facem un topic separat pentru treaba asta, sunt o groaza de feluri de fraude si multe de povestit. Se poate sa fie chiar util schimbul de informatii. :)

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Noi 2010, 13:43

nu'sh de ce, dar cred ca,evreii accepta antisemitismul ca de: face parte din istoria lor ca popor.dar sa-i bagati pe acelasi topic cu tziganii cred ca-i prea mult chiar si pentru ei :lol: :lol: :lol:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 15 Noi 2010, 14:44

Indian Larry scrie:
burtea , incerci sa dai un raspuns aici ?

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 15 Noi 2010, 14:48

Indian Larry scrie:
Indian Larry scrie:
burtea , incerci sa dai un raspuns aici ?
Nu raspund la trolling :lol: . Serios vorbind, dupa cum iti vad atitudinea de 2 post-uri incoace chiar n-am rabdare si timp sa fac circ intre convingerile tale si ale mele. Numai bine.

A, era sa uit... defapt n-ar fi fost cazul sa dau vreun reply la ce scrii tu p-acilisa daca stau bine sa ma gandesc :lol: keyboard warrior
Indian Larry scrie:

Auzi mai miezule...tu cine pwla mea esti si ce plm vrei de fapt ? Vad ca n-ai loc de nimeni pe nicaieri . In afara de tine si de alti cativa viermi , nimeni nu are voie sa scrie nimic , ca sunteti voi miejii din dodoasca . Toate topicurile sunt numai pentru voi , nu ? Cand prindeti pe cate unu' la colt , nu suportati sa isi mai dea cineva cu parerea , pana nu ramaneti cu oasele . Acum te intreb eu asa , din culise... CE PLM CAUTI PE TOPICUL ASTA ? CINE PLM ESTI TU DE HOTARASTI CINE SCRIE SI CINE NU ?

Acum nu mai am timp , dar duminica cand ma intorc , sa mor de nu rastorn toate topicurile astea de la cafenea , sa vad ce se intampla cand mai scrie si altcineva , in afara de arhicunoscutii mieji de forum . Ori asta este vreun forum mai exclusivist , doar pentru "baieti veseli" ?
Dobitocule care esti tu dobitoc .
:lol: :lol: :lol:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 15 Noi 2010, 18:28

Ma , in topicul asta am postat la subiect , dar daca tu vrei sa dezgropi mortii din alt sat...e problema ta .
Nu ca asta ar fi vreo scuza , dar cand ti se aduc argumente in fata , nu prea mai ai ce ciripi despre "intoleranta" . Tu ai deschis subiectul , nu eu .

Aici nu cred ca e vorba de schimbatul convingerilor sau al ideilor , e doar subiect de dezbatut . Daca cineva incearca sa-ti arate ca e neagra si nu alba , tu trebuie sa-ti sustii ideile precum ca e alba .
Din cele putine postari pe care ti le-am urmarit in ultima perioada , bag seama ca esti tipul de se vrea a fi inteligent . Dar atentie , ce copiezi de dincolo , e musai sa fie si bun . :wink:
Eu te las in continuare sa predici despre toate aceste lucruri si sa le arati oamenilor de rand , ce inseamana "open minded" . :lol: Spor !

Scrie răspuns