Xenofobie/ Antisemitism/ Intoleranta/ Rasism

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 14 Noi 2010, 03:51

ULK scrie:
Personal prefer sa judec o persoana pt felul ei de-a fi si nu pt nationalitate ei
Simplu si foarte frumos...
Pai nationalitatea e romana, indiferent de etnie daca ai buletin romanesc se cheama ca esti cetatean roman. De asta in occident Romulus Mailat e roman, n-ai ce face, e o rusine a statului din care provine in primul rand si pe urma a etniei lui.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 14 Noi 2010, 04:18

SF scrie:
Burtea , tiganii au avut timp vreo 2 mii de ani sa se adapteze la restu Europei ! Daca o etnie nu doreste nu doreste , si daca rezulta ca infaptuiesc cele mai multe infractiuni nu por baga scuza ca fac de foame si dinastea pentru ca au avut foarte multa vreme la dispozitie ca sa se schimbe !

Tot o dau cu integrarea in societate , pai is ei care nu vor , si mai ales is ei care trebuie sa demonstreze ca vor , sanse au zilnic , oriunde !
Au avut pe naiba. Intelegem prin societate moderna si civilizatie momentul declansarii Revolutiei Industriale. Pana atunci majoritatea oamenilor munceau pentru ca erau obligati, nu pentru ca erau cinstiti. Iobagia s-a desfiintat definitiv in 1848. Robia tiganilor a fost abolita definitiv la 1856. Pana la 1900 cam toate etniile traiau in saracie si igiena precara. De multe ori judecam lumea veche dupa valorile noastre noi si introducem ca valori medievale istorice Independenta, Libertatea si Democratia. Nici nu se poate pune problema de independenta, libertate sau democratie in evul mediu. Nu se stia ce sunt si nu existau nici cuvintele astea pe timpul ala. Sansele de a fi integrati tiganii erau inexistente.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 14 Noi 2010, 04:21

Tavi scrie:bun argument
daca tot s-a facut comparatia cu negrii sau afro-americanii :D
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Homic ... y_race.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Lifet ... ration.png

Imagine

...daca tot s-a facut comparatia infractionalitatii, hai sa comparam plugusoru negru american aka hiphop cu maneaua autohtona. La atitudinea cocalareasca sunt cam acelasi lucru dar numai faptul ca tiganii mai stiu sa cante ca la carte la un instrument-doua face ca maneaua sa fie mai aproape de muzica decat hiphopu. Si totusi, asculti 50 cent - esti cool. Asculti manele... da-te-n bas**cu.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 14 Noi 2010, 05:37

burtea scrie:
Tavi scrie:bun argument
daca tot s-a facut comparatia cu negrii sau afro-americanii :D
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Homic ... y_race.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Lifet ... ration.png

Imagine

...daca tot s-a facut comparatia infractionalitatii, hai sa comparam plugusoru negru american aka hiphop cu maneaua autohtona. La atitudinea cocalareasca sunt cam acelasi lucru dar numai faptul ca tiganii mai stiu sa cante ca la carte la un instrument-doua face ca maneaua sa fie mai aproape de muzica decat hiphopu. Parerea mea :lol: Si totusi, asculti 50 cent - esti cool. Asculti manele... da-te-n bas**cu.

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 14 Noi 2010, 08:28

Si eu am lucrat cu jidani, si cum zice si nuke daca le faci treaba bine si pana la capat nu ai probleme cu banii,in schimb la toate contractele cu grecii am avut mult de luptat pana am pus mana pe lovele.In privinta tiganilor ii evit daca se poate,oricum cred ca si noi avem o parte de vina de au devenit asa de nesimtiti.

Numai bine...

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 14 Noi 2010, 12:34

stiti unde mai vad eu o problema?
in faptul ca nu stiu cum dracu', dar pe la inceputul anilor '90 sintemul de valori s-a cam intors cu susul in jos. si am ajuns sa-i consideram smecheri pe aia care incalca o regula cit de mica(depasesc coloana la bariera, fura, scuipa, sint agresivi, au femei la produs etc etc). doamne fereste sa zicem de unul care munceste cinstit ca e smecher. si am senzatia ca atitudinea asta continua: vezi campania de la realitatea cu smecher de romania. atita timp cit noi o sa-i vedem pe astia ca fiind smecheri, ba mai mult o sa-i si mediatizam...sa nu e mire ca lucrurile se inrautatesc si ca toti vor sa fie smecheri. daca acea campanie ar si sunat "prostan de romania" poate ca am fi avut o sansa. daca prin atitudine o sa ajungem sa-i excludem pe smecherii astia si sa-i facem sa inteleaga ca, in realitate, sint niste boi iarasi am avea o sansa.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

darkseth
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de darkseth » 14 Noi 2010, 12:57

larry.....primii care faceau ravagii prin magazine si casele si buzunarele nemtilor prin anii 90 au fost romanii si nu tiganii.....de aici,din anii 90 a inceput schimbarea in rau a tineretului....toti visau sa fie ca cei care faceau germania...sa fure acolo si sa vina aici si sa sparga banii pe curve si pe lautari...sa se sparga in figuri......mai tarziu au inceput si tiganii sa invadeze europa......

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 14 Noi 2010, 13:12

darkseth scrie:larry.....primii care faceau ravagii prin magazine si casele si buzunarele nemtilor prin anii 90 au fost romanii si nu tiganii.....
si se pare ca erau foarte buni in ceea ce faceau :lol: le zicea "spargatorii 30sec"! cica era un taran roman (blond saten asa) la vremea aia care daduse in cap la oameni prin germania, caruia i se spunea IJDILEANU :lol: si venise cu un "bemveu" rosu, decapotabil si era un fel de superstar, jmecher nu alta. legenda zice ca a intrat cu o gagica intr-un bar si a comandat "2 coli" :lol: si chelnerita, ori mai proasta ca el, ori la misto, i-a adus 2 coli de hartie A4 :lol: :lol: :lol:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 14 Noi 2010, 13:33

burtea scrie: Pai nationalitatea e romana, indiferent de etnie daca ai buletin romanesc se cheama ca esti cetatean roman. De asta in occident Romulus Mailat e roman, n-ai ce face, e o rusine a statului din care provine in primul rand si pe urma a etniei lui.
Da-mi voie sa te corectez putin :wink: Confunzi, intentionat cred, cetatenia cu nationalitatea conlocuitoare( NAȚIONALITÁTE= Comunitate de oameni cu limbă și cultură comună, care s-a constituit istoricește pe un teritoriu dat. ), care cred ca s-a subinteles din text. In tot ce am scris pe aici nu s-a pus problema de cetatenie ( nationalitate =Apartenență a unei persoane la o anumită națiune )
Nu folosesc termenul de etnie decat daca e vorba de tigani

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 14 Noi 2010, 14:11

Cam asa e ..oricum , la ce m-am referit eu , nu avea legatura doar cu romani sau minoritati locale...

Eu, privesc toata povestea asta,la nivel de om/individ ..nu vad rostul sa ma uit peste umerii individului , la istoria, srtamosii lui, atata timp , cat nu sunt imlpicat in nici un fel, in a schimba soarta, evolutia, integrarea ori w/e, a unei natiuni sau unui popor. Mie personal, ca om, imi sunt mult mai importanti omanenii , cu care am contact direct, sa aleg dintre ei care merita atentia mea si care nu..sa implic in aceste pareri doar valorile/non-valorile , ce poarta fiecare persoana dintre noi in ea..indiferent de apartenenta ei religioasa, etnica sau de fauririle/greselile stramosilor ei.

A generaliza(la nivelul nostru, ca oameni neinplicati in hotariri politice) inseamna extremism, care nu duce si nu a dus vreodata, doar la razboaie, unde , cel mai mult, ca intodeauna , are de pierdut,,omul simplu, omul de rand...adica eu, noi, voi, cei ce nu aveti puterea de a schimba ceva...eventual mentalitati gresite, dar si asta este optional ;)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns