Xenofobie/ Antisemitism/ Intoleranta/ Rasism

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 13 Noi 2010, 19:35

Acuma nici exemplul cu Guta nu e elocvent. Ia luati orice muncitor la lopata/ instalator de orice etnie care e pasionat de muzica in timpu liber si puneti-l sa cante. Cati dintre ei vor canta ceva distins si cati vor canta ceva ordinar. Cand spun "ordinar" si ma refer la "am bani/ aur/ femei/ masini" uitati-va putin peste ocean la sursa de inspiratie pentru tematica manelei. Exact alta subcultura de ferentarieni cu atitudine. Yo! Cand spun "ordinar" si ma refer la "Of, inima mea" sursa de inspiratie e destul de balcanica si mixta. Genul asta muzical ordinar daca il priviti in ansamblu a incorporat de la Romica Puceanu pana acum o groaza de alte genuri muzicale, le-a simplificat si prinde la oamenii inculti. Si avem o gramada printre noi, n-ai ce face. Unii dintre cantareti pur si simplu nu pot canta altceva, ceilalti nu vor sa cante altceva pentru ca fac bani din asta. Uite (exemplul pe care l-as da la orice ora) e Florin Salam. Lu asta ii merge vocea brici si ar putea canta ceva foarte decent daca i-ar arata cineva cum.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 13 Noi 2010, 20:01

burtea scrie:Degeaba iti zic ca cunosc eu cativa ca n-are importanta. In majoritate tiganii sunt saraci. Inertia (in)culturii lor rudimentare ii tine in saracie. Saracia duce la infractionalitate. Omul nu e infractor pentru ca e tigan, e infractor pentru ca e sarac. Nu sarac ca bugetarii, sarac ca boschetarii. Sunt si romani saraci, nu zic, dar procentul este mai mic. In plus romanii sunt incurajati sa se educe. Tiganii mai putin. Si de catre stat si de catre neamurile lor. Educatia aduce civilizatia - adica munca organizata pe bani putini impozitata cu nesimtire de stat... stai ca ajung deja off topic. Mai scurt, problema nu e de "rasa", daca presupunem ca o familie educata ar adopta un copil de orice etnie si l-ar educa, sunt slabe sanse ca el sa devina infractor. Aici vroiam sa ajung.
Mai nene , tu ori esti tigan , ori nu traiesti in Romania . Cum dracu poti sa afirmi ca ei sunt infractori din cauza saraciei ???? Acum de curand vedeam la tv cum cereau subventii de la stat pentru ca nu au venituri , dar casele in care stateau , erau cat Pelesul . Asta e doar un mic caz .
Daca ma uit in jur , aia saraci de care pomenesti tu , in comparatie cu aia bogati , sunt in inferioritate . Din nefericire am cunoscut niste familii din Buzescu , care se ocupau cu fier vechi . Cand i-am cunoscut pentru prima oara , am zis ca sunt vai mama lor , dormeau in niste dacii papuc pe centura Ploiestiului si se ocupau cu fier vechi . Mai tarziu , prin diferite conjuncturi , am ajuns la ei in Buzescu . Asculta bine aici : aveau lift in casa cu 2(doua) nivele ! Becali e sarac pe langa aia .
Alt exemplu si mai elocvent . Cand locuiam in Ploiesti , aveam o familie de tigani pe palier. Erau 15 persoane intr-un apartament si nu muncea niciunul . Toti se ocupau cu ciorditul de tlf si cersitul la semafor . La ei nu exista zi fara pulpa de porc . Intr-o zi l-am rugat pe unul sa ma ajute sa car niste mobila , pana la etajul unde stateam . Stii ce mi-a raspuns ? Ca nu-si rupe el carca pentru 500mii... Pai ****-va rasa in gat de ciori ...
Si exemple cu din astia dornici de munca mai am , dar scriu degeaba .

Fa comparatie intre un tigan si un roman , din asta de rand , om normal . Nu-mi mai zice de saracie , ca un roman este de 10 ori mai educat decat un tigan .

Moarte tiganilor ! :twisted:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 13 Noi 2010, 20:07

burtea scrie:Uite si alt fel de muzica tiganeasca:

http://www.youtube.com/watch?v=loZd4dPow4A
la prima io nu i-as zice neaparat muzica tiganeasca, or fi tigani aia dar io cred ca muzica e folclor romanesc.... chiar imi place sa dea dracii...

http://www.youtube.com/watch?v=UE1t1aM0 ... re=related :lol:

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 13 Noi 2010, 20:29

Am lucrat cu evreii timp un deceniu,1998-2007,intr-o multinationala.Fac precizarea anilor ca sa va faceti o impresie temporala.
Trebuie de invatat de la ei urmatoarele lucruri:
-se ajuta intre ei,semitii,dandu-si servicii reciproce,in functie de ce face fiecare
-staruinta in negocieri,te 'dezbraca' efectiv de o mare parte din profitul potential
-odata cuvantul dat si contractul semnat nu se mai pune problema de vreo inselaciune.
-te recomanda apoi la altii daca ai facut treaba buna
-se descurca in orice fel de oras,situatie noua,etc
De ce pot fi blamati:
-aroganta
-nesimtire,vorbesc in ivrit de fata cu tine fara jena
-nu ii intereseaza in nici un chip doleantele tarii din care castiga,daca pot duce 'acasa' tot profitul fara sa fie impozitati sau legati, o fac fara nici un fel de jena
Si acum putina istorie.
Rascoala din 1907 a fost indreptata in pricipal impotriva arendasilor evrei din Moldova.
'Plecarea' catre legionarism a unei mari parti din poporul romani, a avut la baza si mizeriile indurate de la semiti.
Apoi au revenit odata cu rusii.
La ananghie folosesc acea placa obosita cu holocaustul...
Ar mai fi multe de spus,e un subiect prea vast.
Insa o intrebare la care refuza cu totii a raspunde..mai nene....de ce ne fugaresc toti din cele mai vechi timpuri???
Greseala aia cu Isus a tinut odata,apoi cine oare a suparat si pe spanioli si pe marocani si pe nemti si pe..........????

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 13 Noi 2010, 20:51

georgica scrie:
crysst scrie:am o mare problema cu tiganii....si nu tin cont de istorie...ci de prezent...in munca pe care o prestez ma lovesc de ei in fiecare zi....si pot spune ca sunt ordinari, in afara de faptul ca toti put, toti sunt hoti si toti vor sa te faca, au un caracter infect, incult....ce sa zic...incerc sa caut in minte un cuvant de bine pentru ei....dar imi este imposibil sa gasesc unu. Va jur ca romania ar fi o treapta daca nu doua mai sus daca nu ar exista tiganii.

:lol: :lol: :lol: lasa ca nici noi nu suntem mai breji.... adica toti hotii, incultii si puturosii din romania is tigani? si noi suntem ingerasi nevinovati??? hai sa fim seriosi totusi. textul asta ar putea fi si scris de un italian, numai cu "romani" in loc de "tigani".... bine unii ar zice ca numai tiganii ne-au facut de cacao peste tot si numai ei is vinovati ca se uita cam toata europa cu dosu la noi, eu unu nu prea cred asta.... eu cunosc personal tarani si oraseni romani care put! de inculti, nu mai vorbesc. cunosc personal romani care au fost prin germania si au furat bijuterii prin azile de batrani si au dat cu capace de canalizare in vitrine... sau romani plecati prin italia cu fetite la produs.... si totusi nu poti sa zici ca asta e ceva tipic romanesc.
frate...unii romani fac ce zici tu...ca procent nu sar de 5%...dar cand vorbesc de tigani....vorbesc de toti...hai sa zicem 99%.....e o oarecare mica diferenta......

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 13 Noi 2010, 20:53

burtea scrie:Uite si alt fel de muzica tiganeasca
Dar cati tigani mai canta muzica tiganeasca nu "manele"?? Din cati tigani cunosc (si cunosc prea multi) doar doua familii muncesc cinstit, unii au serviciu altii mici mestesugari. Si sincer nici cainele parintilor mei nu-i suporta. Cand ii vede e in stare sa rupa tot. Tremura si asteapta in zadar sa fie lasat sa sara pe ei.
Despre evrei nu pot spune mare lucru. La maghiari nu ma bag.
Personal prefer sa judec o persoana pt felul ei de-a fi si nu pt nationalitate ei

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Noi 2010, 21:10

Personal prefer sa judec o persoana pt felul ei de-a fi si nu pt nationalitate ei
Simplu si foarte frumos...
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 13 Noi 2010, 21:41

burtea scrie:
Indian Larry scrie:Si ca tot a venit vorba , sa-mi spune-ti si mie cati tigani muncesc cinstit din 100% si pe urma cati romani . Si nu mai dati exemple pe cate un cocalar care pretinde a fi vedeta , haideti sa vorbim de oamenii obisnuiti .
Degeaba iti zic ca cunosc eu cativa ca n-are importanta. In majoritate tiganii sunt saraci. Inertia (in)culturii lor rudimentare ii tine in saracie. Saracia duce la infractionalitate. Omul nu e infractor pentru ca e tigan, e infractor pentru ca e sarac. Nu sarac ca bugetarii, sarac ca boschetarii. Sunt si romani saraci, nu zic, dar procentul este mai mic. In plus romanii sunt incurajati sa se educe. Tiganii mai putin. Si de catre stat si de catre neamurile lor. Educatia aduce civilizatia - adica munca organizata pe bani putini impozitata cu nesimtire de stat... stai ca ajung deja off topic. Mai scurt, problema nu e de "rasa", daca presupunem ca o familie educata ar adopta un copil de orice etnie si l-ar educa, sunt slabe sanse ca el sa devina infractor. Aici vroiam sa ajung.
Burtea , tiganii au avut timp vreo 2 mii de ani sa se adapteze la restu Europei ! Daca o etnie nu doreste nu doreste , si daca rezulta ca infaptuiesc cele mai multe infractiuni nu por baga scuza ca fac de foame si dinastea pentru ca au avut foarte multa vreme la dispozitie ca sa se schimbe !

Tot o dau cu integrarea in societate , pai is ei care nu vor , si mai ales is ei care trebuie sa demonstreze ca vor , sanse au zilnic , oriunde !

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 13 Noi 2010, 22:06

bun argument
daca tot s-a facut comparatia cu negrii sau afro-americanii :D , si aia pana acum vreo 150 de ani erau sclavi, Ku Klux Klanul inca exista dar iata ca unul dintre ei a ajuns presedintele SUA. e un exemplu destul de clar ca ei au vrut sa se integreze si foarte multi au reusit. Din pacate la tigani lucrurile sunt altfel, nu au reusit mare lucru.. ma rog, multi dintre ei.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns