orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Adi G
- veteran

melculbeat scrie:alt lucru nespus si care pe mine ma intriga la maxim este faptul ca roma a fost condusa de citiva imparati de origine traca printre care cei mai cunoscuti sint constantin si elena.
ala era constantinopol, imperiu bizantin, istambulu si turcia de azi....

-
melculbeat
- veteran

da, ai si tu dreptate...pt mine e acelasi lucru, un imperiu care s-a intins ca o plaga si cind nu s-au mai suportat s-au scindat si s-au impartit si rasimpartit.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid
-
geppetto
- veteran

-
@melculbeat
Istoria "alternativa" tinde sa aibe aceeasi valoare de adevar ca "medicina alternativa". Din fericire istoria alternativa afecteaza in mod mai putin evident bunastarea materiala si fizica a celor care o cred. E doar un fel de frectie care sa imbunatateasca constiinta unora complexati de lipsa de realizari a poporului ai carui urmasi demni se considera ei a fi.
Cu toate astea cunoasterea este rezultanta unor dovezi. Ca rationament mai simplu: ai dovezi, ai adevar; n-ai dovezi, n-ai adevar. Speculatia nu tine loc de dovada.
Din pacate istoria nu ofera indicii extrem de clare pentru aflarea unui adevar. Orice document istoric poate fi banuit de a fi partinitor pentru a servi unor scopuri destul de simple: acumularea de capital politic sau/si financiar. Dar asta nu schimba in niciun fel rationamentul potrivit caruia o dovada face mai mult decat o speculatie.
-
geppetto
- veteran

-
melculbeat scrie:@burtea
haoleoooo, boeruleeee...ca mult mai scrisasi si daca-ti raspund la fiecare paragraf in parte...ar ajunge acest topic mai tare decit ala cu cele mai necenzurate forumuri:D
Coane, sper sa nu ajungem ca cel mai plictisitor loc din spatiul virtual. Discutam lucruri mai interesante aici zic eu si de asta ma gandesc sa scriem mai putin ca sa fie mai usor de urmarit.
-
Adi G
- veteran

vreau sa recomand o carte, tuturor celor care au nedumeriri cu privinta la istoria romaniei si radacinile neamului romanesc: Neagu Djuvara - O SCURTA ISTORIE A ROMANILOR POVESTITA CELOR TINERI (si nu numai!)
-
Adi G
- veteran

crysst scrie:am o mare problema cu tiganii....si nu tin cont de istorie...ci de prezent...in munca pe care o prestez ma lovesc de ei in fiecare zi....si pot spune ca sunt ordinari, in afara de faptul ca toti put, toti sunt hoti si toti vor sa te faca, au un caracter infect, incult....ce sa zic...incerc sa caut in minte un cuvant de bine pentru ei....dar imi este imposibil sa gasesc unu. Va jur ca romania ar fi o treapta daca nu doua mai sus daca nu ar exista tiganii.

lasa ca nici noi nu suntem mai breji.... adica toti hotii, incultii si puturosii din romania is tigani? si noi suntem ingerasi nevinovati??? hai sa fim seriosi totusi. textul asta ar putea fi si scris de un italian, numai cu "romani" in loc de "tigani".... bine unii ar zice ca numai tiganii ne-au facut de cacao peste tot si numai ei is vinovati ca se uita cam toata europa cu dosu la noi, eu unu nu prea cred asta.... eu cunosc personal tarani si oraseni romani care put! de inculti, nu mai vorbesc. cunosc personal romani care au fost prin germania si au furat bijuterii prin azile de batrani si au dat cu capace de canalizare in vitrine... sau romani plecati prin italia cu fetite la produs.... si totusi nu poti sa zici ca asta e ceva tipic romanesc.
-
darkseth
- utilizator constant

...ar fi mult de discutat....eu unu ii respect pe tiganii lautari si partial pe caldarari,care isi castiga painea prin truda si prin multa munca(a se vedea cat muncesc si cat invata copii "lautarilor")....insa de restu nici nu vreau sa aud....chiar vreau sa reinvie si Zelea Codreanu si Sima si Antonescu....
...insa nu acest lucru e grav...mai grav e ca dupa `90 sa produs o contopire a comportamentelor si manifestarilor caracteristice tiganilor cu a romanilor lipsiti de educatie si valori si au rezultat COCALARII....nici tigani ,nici romani 100%.....uitati-va in jurul vostru si imi dati dreptate......peste tot ne intalnim cu ei.....pe balta,in trafic,in hipermarket...si cel mai grav e ca generatiile care vin le imita comportamentul si nu numai....

-
ranga
- veteran

darkseth scrie:mai grav e ca dupa `90 sa produs o contopire a comportamentelor si manifestarilor caracteristice tiganilor cu a romanilor lipsiti de educatie si valori si au rezultat COCALARII....nici tigani ,nici romani 100%.....uitati-va in jurul vostru si imi dati dreptate......peste tot ne intalnim cu ei.....pe balta,in trafic,in hipermarket...si cel mai grav e ca generatiile care vin le imita comportamentul si nu numai....

100% adevarat ! Stia Antonescu ce stia....

Acum nici cu bomba atomica nu mai scapam de ei . Ce se mai bucurau romanii cand am intrat in UE....uitati-va acum ce inseamna si ce-o sa se mai intample de aici inainte .
Pentru tigani as introduce un vaccin , astfel incat sa nu ajunga la varsta de 1 an .

-
Adi G
- veteran

-
anem
- veteran

georgica scrie:
pe alta parte cand te uiti la deastia....

astia cel mai OK le-ar sta cu un glonte in teasta ...
cu ceea ce spunea mai sus darkseth sunt de acord din pacate (mai putin partea aia cu caldararii si lautari a caror muzica o urasc) si din pacate toti mai multi inculti iau tiganizarea drept o moda ... copiaza comportamentul jegurilor, pocesc limba romana, au o atitudine asemeni lor si considera ca esti fraier daca iti castigi viata cinstit ... mai bine dai cuiva in cap cu ceva, il furi sau il prostesti cu ceva ...
cu alte natii nu am nimic dar tiganii pur si simplu nu pot sa ii suport ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...