Xenofobie/ Antisemitism/ Intoleranta/ Rasism

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Noi 2010, 00:13

:D
o sa ne cam injure multi pe aici, dar..........nu conteaza :wink:

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 13 Noi 2010, 00:14

@luci_t
bravo tie ca ai sansa sa traiesti intr-un mediu "civilizat". ce pretentii ai de la romani, cind milenii am fost facuti posta de "puternicii" continentului? ne-am adaptat si acum ne luam cum putem ce putem. in rest ai perfecta dreptate...e trist ca ne dam la gioale unii altora si ne devoram ca ulii. dar universul le va regla pe toate.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 13 Noi 2010, 04:28

Suntem noi romanii antisemiti? Nu cred asta ca atitudine generala.Dar parca prea vrem noi sa fim mai "politically corectnes" decat toti ceilalti din ue. Sau mai catolici decat Papa. Eu recunosc ca pe evreii pe care ii cunosc nu ii agreez in preajma mea-toti sau dovedit niste persoane in care nu poti avea incredere, sau chiar mai mult. Tiganii in majoritatea lor imi displac-dar aici am gasit exceptii interesante. Ungurii-sunt pe jumatate asa ca nu ma pronunt.Dar este de discutat atitudinea lor uneori de neinteles, in special in zonele unde sunt majoritari-acolo romanii sunt defavorizati.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 13 Noi 2010, 07:39

melculbeat scrie: de ce din pacate? din pacate, pot spune cu toata responsabilitatea, de la traci incoace noi nu am cotropit pe nimeni, dar multi ne-au incalecat si ne-au golit de resurse, ba mai mult ne-au folosit pe post de carne de tun pt a-si apara interesele meschine. si acum au tupeul sa se creada natii superioare noua.
De ce esti tu atat de sigur ca poporul de astazi este urmasul direct si neprihanit al tracilor? Si treaba asta am vazut-o si la o parte din bulgari care se cred la fel urmasi ai tracilor. De atunci pana acum a trecut multa vreme, poporul si-a schimbat intr-o mare masura componenta etnica, poti sa mai citesti ce mai scrie Djuvara, nu doar ce preiau blogurile de extrema dreapta. Mai departe, in cazul in care ne-am considera urmasi directi cu "sange curat" al vlahilor putem merge putin inapoi in istorie pana la Imperiul Vlaho-bulgar. Nu prea spune nimic despre el istoria din scoala si probabil pentru multi asta e o noutate. Ipoteza mea este ca imperiul cu pricina nu se prea brodeste cu felul partinitor in care este predata istoria de la Iorga incoace. Ideile cu "neamul martir" erau destul de la moda atunci. Si acum.
Acum treaba cu superioritatea in care cred si alte popoare... Intr-adevar extremisti sunt peste tot si asa pot spune si altii despre noi ca ne credem poporul ales, gradina maicii domnului si alte aberatii. Si asta e o generalizare nerealista.
melculbeat scrie: prin prisma celor intimplate de doua mii si ceva de ani incoace...imi permit sa fiu rasist, xenofob, sovin etc.
si ca sa ne pastram la subiect...evreii au fost indoctrinati cu ajutorul vechiului testament ca sint rasa superioara, erau frecvent indemnati sa mearga si sa nimiceasca pe toti cei care nu sint de un neam cu ei sau sa mearga sa stapineasca "paminturile"...atunci, cu ce e gresita aversiunea fata de ei?
Exact ce spuneam mai sus. E o generalizare lipsita de realism.
melculbeat scrie: tot la subiect...discutind cu mai multi nemtii, toti se deziceau de dementul austriac care a fost hitler, dar tuturor le-ar fi convenit sa cistige razboiul...atunci, cu ce e gresita aversiunea fata de ei?
Pentru ca aversiunea fata de evrei de atunci servea unitatii nationale a poporului german. Astia au pierdut primul razboi mondial si aveau nevoie de un tap ispasitor, un inamic comun care sa-i uneasca. Un antierou comun, un motiv "nobil" pentru care sa poata muri si sa-si trimita copiii sa moara pe front in al doilea razboi. O tampenie. Si chiar daca germanii de acum ar fi xenofobi in majoritate, argumentul tau este ca "argument al majoritatii" in continuare gresit.
melculbeat scrie: inca la subiect...de unguri nu zic nimic, ca ar trebui sa cunoastem toti ce e de stiut...atunci, cu ce e gresita aversiunea fata de ai?
La fel... este aceeasi problema de "vina" pe care o am eu ca etnic roman pentru inrobirea tiganilor sau ca alb pentru exterminarea popoarelor mai colorate ca mine. Faptul ca stramosii au facut si au dres nu inseamna nimic. Absolut nimic pentru ca nu pot fi tras la raspundere pentru ce au facut niste oameni acum 1000 de ani independent de vointa mea. Prin urmare eu nu ma consider vinovat cu nimic pentru inrobirea tiganilor sau pogromul evreilor asa cum n-ar trebui sa simta nicio vina fata de niciun popor vreun cetatean maghiar.
melculbeat scrie: tot la subiect...putem continua si cu rusii:D
sau rus...
melculbeat scrie: bineinteles asta nu ma impiedica sa stau la o vorba sau la o bere cu oricare om indiferent de natie, dar nici nu ma impiedica sa am o anumita atitudine fata de alte popoare;) singurii pe care ii simpatizez, in afara de romani, sint sirbii...am eu asa, o slabiciune
:wink:
Poate ar trebui sa avem si putina ratiune, nu doar slabiciune.

P.S. Scuze de cat de mult am scris, sper sa putem fi mai concisi sa fie mai usor de citit topicul dar reply-ul tau a fost cel mai consistent :)

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 13 Noi 2010, 08:40

Din cate imi aduc aminte am fost singurii din Europa care au avut robi tigani.

Numai bine...

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 13 Noi 2010, 09:07

de ce sa ai o adversiune asupra lor?

Evrei? daca negociezi bine astia o vand si pe masa si pe nevasta'sa si orice vrei tu... pur si simplu principiul lor e banul! Nu au valori, principii sau altele... Hitler a fost jidan, si cam toti oamenii din istorie (nu chiar toti... dar savanti si altii) au fost toti jidani... de ce? pentru ca astia au prins la inghesuiala si au cumparat tot ce au putut pe nimicuri, iar apoi, peste ceva timp au iesit la inaintare cu mari descoperiri sau alte lucruri care de fapt nu le apartineau. Sua e controlata de jidani... si acum prin iluminatele dar inexistentele minti ale conducatorilor romani si noi suntem controlati tot de jidani... au banu, au puterea... cum au reusit? simplu au oferit un nimic unei singure persoane (au adus'o la nivelul moralitatii lor) si dupa i'au dat in cap... simplu!
Si pentru tigani am un dezgust incredibil... pe langa faptul ca sunt tari in gura si sar la bataie numa cand sunt vreo 5-6, ca altfel si'ar lua'o de s'ar caca pe ei, sunt mari 'jmecheri', sunt promovati la tv... au emisiuni de tot c.a.c.a.t.u.l, dar... ce sa'i faci... daca p.ulimea asta cere... asta li se da... (cred ca am o saptamana de cand n'am mai deschis TV)
Ungurilor.... ca popor imi vine sa'i calc in picioare... dar vina nu este a lor... este a celor ce'i reprezinta si le promit ca le fac si ca le dreg... si astia normal ca se antreneaza si sustin... ar trebui sa le fie spus clar care este locul lor in societatea romana... la urma urmei pe buletin ii este scris cetatean roman, nu ungur, asa ca ar trebui invatata limba romana... cum e posibil ca intr'o scoala din Romania un elev roman sa invete limba maghiara ptr ca majoritatea elevilor sunt de etnie maghiara... e chiar strigator la cer... o sa ne ducem in p.l.u.a; In rest am destui prieteni de etnie maghiara cu care ma inteleg foarte.

p.s. poate va mai amintiti de istoria geto-dacilor... si in special de religia lor... incercati sa revizuti si sa vedeti cat de multe asptecte se aseamana sau sunt chiar identice cu cele ale religiei crestine.... si asta cu cateva sute de ani inaintea crestinismului... poate mai aveti ceva timp si reflectati si asupra 'Marelui Potop'

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 13 Noi 2010, 09:16

adiwolf scrie:melcule,

postarea ta imi provoaca un val de simpatie pt tine.
nu sunt xenofob, nici sovin, insa nici atat de tolerant pe cat ar vrea "unii"
din pacate sunt prea multi care habar nu au de ceea ce vorbesc in domeniul asta.
daca ma intrebati pe mine, eu nici cu UE nu sunt de acord (bine, sunt de acord cu aceasta libertate de miscare si inca 2-3 elemente, dar atat)
nu stiu daca sau cati dintre voi au citi un interviu al lui Neagu Djuvara.
imi permit sa reproduc doar o fraza:
"Din păcate, Europa de mâine va aparține arabilor și țiganilor. De aceea consideram ca cea mai gravă crimă făcută împotriva europenilor de baștină și a culturii europene este deschiderea largă a porților Europei hoardelor barbare și hămesite de foame din Asia și Africa, hoarde care vor transforma Europa creștină, civilizată și prosperă de astăzi în Euro-Indo-Arabia de mâine, în care urmașii noștri vor putea, probabil, supravietui pentru câteva generații în "rezervații"...  Iar noi, europenii de rând, stăm cu brațele încrucișate și ne văicărim de toate ticăloșiile care se petrec sub soare fără a întreprinde nimic. Așa încât ne merităm soarta, spre rușinea noastră, a tuturor !"
interviul este mult mai amplu si pt cine este interesat il pot pune pe email.
E foarte interesant interviul. Djuvara e un om pe care il apreciez mult. Nu pot sa nu remarc faptul ca mesajul nu este unul care indeamna la intoleranta. Este o previziune a unui fapt inevitabil. Ceea ce a vrut sa spuna despre "urmasii nostri" este ca vor disparea intr-o europa de metisi; daca asa va fi acelasi lucru se va intampla si cu orientalii sau africanii veniti in Europa si putem vorbi de un viitor comun, nu de o exterminare.

Ce poate fi ingrijorator este ca poticnirea civilizatiei europene va fi facuta de boala asta mintala numita religie. Asta a distrus si civilizatia Orientului Mijlociu - zona care a fost si ea leagan al civilizatiei atunci cand europenii se spalau de 2 ori pe an. Islamul este prin definitie intolerant si vom involua datorita lui daca nu se iau masuri, nu datorita "rasei" promotorilor lui. Religia se invata si e molipsitoare.
Poate ar trebui sa fim mai optimisti, In fond un mare conducator turc care si-a salvat poporul de la disparitie pe cand se intrevedea finalul Imperiului Otoman si a spus asta :
"I have no religion, and at times I wish all religions at the bottom of the sea. He is a weak ruler who needs religion to uphold his government; it is as if he would catch his people in a trap. My people are going to learn the principles of democracy, the dictates of truth and the teachings of science. Superstition must go. Let them worship as they will; every man can follow his own conscience, provided it does not interfere with sane reason or bid him against the liberty of his fellow-men."
Quoted in Atatürk: The Biography of the founder of Modern Turkey, by Andrew Mango; "In a book published in 1928, Grace Ellison quotes [Atatürk], presumably in 1926-27", Grace Ellison Turkey Today (London: Hutchinson, 1928)

(n-am rabdare sa traduc din engleza dar daca sunt persoane care nu inteleg o sa fac un efort la un moment dat)

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 13 Noi 2010, 10:48

am o mare problema cu tiganii....si nu tin cont de istorie...ci de prezent...in munca pe care o prestez ma lovesc de ei in fiecare zi....si pot spune ca sunt ordinari, in afara de faptul ca toti put, toti sunt hoti si toti vor sa te faca, au un caracter infect, incult....ce sa zic...incerc sa caut in minte un cuvant de bine pentru ei....dar imi este imposibil sa gasesc unu. Va jur ca romania ar fi o treapta daca nu doua mai sus daca nu ar exista tiganii.

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 13 Noi 2010, 10:54

@burtea
haoleoooo, boeruleeee...ca mult mai scrisasi si daca-ti raspund la fiecare paragraf in parte...ar ajunge acest topic mai tare decit ala cu cele mai necenzurate forumuri:D
dar o sa incerc sa sintetizez: nu cred ca se mai poate vorbi despre noi ca despre urmasi cu singe curat al tracilor, dar purtam amprenta locului in care ne-am nascut si asta e suficient pt mine. depre istoria neoficiala...sint atit de multe de spus, chiar prea multe. esentialul(lucrurile nespuse si care nu vor fi spuse prea curind) il vad cam asa: se pare ca roma si moscova au fost fondate de triburi trace care au migrat...de altfel, au migrat mult mai departe de moscova si roma, vezi populatiile ariene din nordul africii. se pare ca in ciuda celor invatate, dacii aveau alfabet(vezi placutele de aur gasite la sinaia si cu care un rege de origine jegmana a considerat de cuviinta sa-si finanteze contructia pelesului. mi-e greu sa cred ca tracii care aveau vaste cunostinte despre medicina, astronomie, spiritualitate erau niste analfabeti. alt lucru nespus si care pe mine ma intriga la maxim este faptul ca roma a fost condusa de citiva imparati de origine traca printre care cei mai cunoscuti sint constantin si elena. alt lucru pe care eu nu-l inteleg: cum dracu in nici 200 de ani de ocupatie, am fost asimilati cu tot cu limbasi traditii, in timp ce britanicii nu au putut fi asimilati in 600 de ani de ocupatie. nu e putin straniu? explicatia cred ca are legatura cu ce am afirmat la inceputul postului si anume ca existau f multe asemanari intre daci si romani. oare de ce? si ar mai fi o gramada de spus. se stie ca cea mai usoara cale de a slabi si subjuga un popor e sa-i distrugi identitatea si istoria.
despre ovrei: am un sentiment asa, intelegeti voi...cind stiu ca singurul loc din tara asta unde au incercat sa se intinda, dar eu fost repede ejectati...e oltenia. ce mi se pare intrigant e cum dracu' un prapadit de stat arid si fara nimic, reuseste sa tina in sah jumate din asia. si sa mai aiba si pretentia ca ei sint poporul ales.
despre tigani: sper sa plece cit mai multi si sa ramina acolo, la aia "superiori" noua...ca doar e occidentali.
despre unguri: m-as risca sa-l las pe vadim pt o zi presedinte :lol: :lol: :lol: despre rusi: sa dea inapoi tezaurul, fabrica de avioane de la brasov si miloanele de vieti pe care le-au mutilat. in continuare ramin cu cele doua simpatii: oltenii si sirbii:D
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 13 Noi 2010, 10:57

sa nu se inteleaga gresit treaba cu simpatiile mele. nu inseamna ca am ceva cu ceilalti romani. :wink:

Scrie răspuns