o sa ne cam injure multi pe aici, dar..........nu conteaza

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
De ce esti tu atat de sigur ca poporul de astazi este urmasul direct si neprihanit al tracilor? Si treaba asta am vazut-o si la o parte din bulgari care se cred la fel urmasi ai tracilor. De atunci pana acum a trecut multa vreme, poporul si-a schimbat intr-o mare masura componenta etnica, poti sa mai citesti ce mai scrie Djuvara, nu doar ce preiau blogurile de extrema dreapta. Mai departe, in cazul in care ne-am considera urmasi directi cu "sange curat" al vlahilor putem merge putin inapoi in istorie pana la Imperiul Vlaho-bulgar. Nu prea spune nimic despre el istoria din scoala si probabil pentru multi asta e o noutate. Ipoteza mea este ca imperiul cu pricina nu se prea brodeste cu felul partinitor in care este predata istoria de la Iorga incoace. Ideile cu "neamul martir" erau destul de la moda atunci. Si acum.melculbeat scrie: de ce din pacate? din pacate, pot spune cu toata responsabilitatea, de la traci incoace noi nu am cotropit pe nimeni, dar multi ne-au incalecat si ne-au golit de resurse, ba mai mult ne-au folosit pe post de carne de tun pt a-si apara interesele meschine. si acum au tupeul sa se creada natii superioare noua.
Exact ce spuneam mai sus. E o generalizare lipsita de realism.melculbeat scrie: prin prisma celor intimplate de doua mii si ceva de ani incoace...imi permit sa fiu rasist, xenofob, sovin etc.
si ca sa ne pastram la subiect...evreii au fost indoctrinati cu ajutorul vechiului testament ca sint rasa superioara, erau frecvent indemnati sa mearga si sa nimiceasca pe toti cei care nu sint de un neam cu ei sau sa mearga sa stapineasca "paminturile"...atunci, cu ce e gresita aversiunea fata de ei?
Pentru ca aversiunea fata de evrei de atunci servea unitatii nationale a poporului german. Astia au pierdut primul razboi mondial si aveau nevoie de un tap ispasitor, un inamic comun care sa-i uneasca. Un antierou comun, un motiv "nobil" pentru care sa poata muri si sa-si trimita copiii sa moara pe front in al doilea razboi. O tampenie. Si chiar daca germanii de acum ar fi xenofobi in majoritate, argumentul tau este ca "argument al majoritatii" in continuare gresit.melculbeat scrie: tot la subiect...discutind cu mai multi nemtii, toti se deziceau de dementul austriac care a fost hitler, dar tuturor le-ar fi convenit sa cistige razboiul...atunci, cu ce e gresita aversiunea fata de ei?
La fel... este aceeasi problema de "vina" pe care o am eu ca etnic roman pentru inrobirea tiganilor sau ca alb pentru exterminarea popoarelor mai colorate ca mine. Faptul ca stramosii au facut si au dres nu inseamna nimic. Absolut nimic pentru ca nu pot fi tras la raspundere pentru ce au facut niste oameni acum 1000 de ani independent de vointa mea. Prin urmare eu nu ma consider vinovat cu nimic pentru inrobirea tiganilor sau pogromul evreilor asa cum n-ar trebui sa simta nicio vina fata de niciun popor vreun cetatean maghiar.melculbeat scrie: inca la subiect...de unguri nu zic nimic, ca ar trebui sa cunoastem toti ce e de stiut...atunci, cu ce e gresita aversiunea fata de ai?
sau rus...melculbeat scrie: tot la subiect...putem continua si cu rusii:D
Poate ar trebui sa avem si putina ratiune, nu doar slabiciune.melculbeat scrie: bineinteles asta nu ma impiedica sa stau la o vorba sau la o bere cu oricare om indiferent de natie, dar nici nu ma impiedica sa am o anumita atitudine fata de alte popoare;) singurii pe care ii simpatizez, in afara de romani, sint sirbii...am eu asa, o slabiciune
E foarte interesant interviul. Djuvara e un om pe care il apreciez mult. Nu pot sa nu remarc faptul ca mesajul nu este unul care indeamna la intoleranta. Este o previziune a unui fapt inevitabil. Ceea ce a vrut sa spuna despre "urmasii nostri" este ca vor disparea intr-o europa de metisi; daca asa va fi acelasi lucru se va intampla si cu orientalii sau africanii veniti in Europa si putem vorbi de un viitor comun, nu de o exterminare.adiwolf scrie:melcule,
postarea ta imi provoaca un val de simpatie pt tine.
nu sunt xenofob, nici sovin, insa nici atat de tolerant pe cat ar vrea "unii"
din pacate sunt prea multi care habar nu au de ceea ce vorbesc in domeniul asta.
daca ma intrebati pe mine, eu nici cu UE nu sunt de acord (bine, sunt de acord cu aceasta libertate de miscare si inca 2-3 elemente, dar atat)
nu stiu daca sau cati dintre voi au citi un interviu al lui Neagu Djuvara.
imi permit sa reproduc doar o fraza:interviul este mult mai amplu si pt cine este interesat il pot pune pe email."Din păcate, Europa de mâine va aparține arabilor și țiganilor. De aceea consideram ca cea mai gravă crimă făcută împotriva europenilor de baștină și a culturii europene este deschiderea largă a porților Europei hoardelor barbare și hămesite de foame din Asia și Africa, hoarde care vor transforma Europa creștină, civilizată și prosperă de astăzi în Euro-Indo-Arabia de mâine, în care urmașii noștri vor putea, probabil, supravietui pentru câteva generații în "rezervații"... Iar noi, europenii de rând, stăm cu brațele încrucișate și ne văicărim de toate ticăloșiile care se petrec sub soare fără a întreprinde nimic. Așa încât ne merităm soarta, spre rușinea noastră, a tuturor !"