Veliere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Simate ,SF
1 -am impresia ca mergi cu barca numai pe balti.Daca, ai fi mers pe DUNARE, (poti intreba pescari profesionisti) ai fi observat miscarea nefireasca a apei ( in dex= miscarea ondulatorie a apei= HULA).
2 sursa, este o verisoara, care intimplator, nu a mai vrut sa ii cinte lui ceasca si sa carat.Acum 10-12 ani si a luat un velier, apoi altul,acum vreo 5 pe care a vrut sa il aduca aici.Legile erau atunci alte, asa ca il are in Italia
................asa, ca daca vrei mai multe detalii, iti pot da numarul de telefon, sa o intrebi pe ea,numai ca nu ii place pescuitul ,mai ales spinn!!!!!!..............isi intareste numai picioarele si torsul...spune" ea"............
..daca mai ai nevoie de alte specificari m a gasesti ..............aici.
1 -am impresia ca mergi cu barca numai pe balti.Daca, ai fi mers pe DUNARE, (poti intreba pescari profesionisti) ai fi observat miscarea nefireasca a apei ( in dex= miscarea ondulatorie a apei= HULA).
2 sursa, este o verisoara, care intimplator, nu a mai vrut sa ii cinte lui ceasca si sa carat.Acum 10-12 ani si a luat un velier, apoi altul,acum vreo 5 pe care a vrut sa il aduca aici.Legile erau atunci alte, asa ca il are in Italia
................asa, ca daca vrei mai multe detalii, iti pot da numarul de telefon, sa o intrebi pe ea,numai ca nu ii place pescuitul ,mai ales spinn!!!!!!..............isi intareste numai picioarele si torsul...spune" ea"............
..daca mai ai nevoie de alte specificari m a gasesti ..............aici.
Didel ,nu ma intereseaza pe mine verisoara ta , dar daca ti neaparat pot sa o sun
Vrei sa spui si tu ca platit revizia , platit personalu marinaresc , platit combustibil , platit asigurare ( pt. barca dar si pt. oameni ) , platit porturi , platit mincarea , platit bilete de avion iese sub 10 000 dolari ? Din State pina in Marea Neagra ?
Gerulachio in prima faza o zis ca pina in Romania plus nustiu ce pariu , in a doua faza o lasa in Grecia ca-i mai aproape
, si nu-mi mai aminteste de pariu
Fir Intins!!!

Vrei sa spui si tu ca platit revizia , platit personalu marinaresc , platit combustibil , platit asigurare ( pt. barca dar si pt. oameni ) , platit porturi , platit mincarea , platit bilete de avion iese sub 10 000 dolari ? Din State pina in Marea Neagra ?
Gerulachio in prima faza o zis ca pina in Romania plus nustiu ce pariu , in a doua faza o lasa in Grecia ca-i mai aproape

Fir Intins!!!
Cunosc pe cineva care dorea sa aduca din Canada sau USA o instalatie de transportat schiorii la locul de start.Teleschi.Cu motoare,reductoare,stilpi,cablu si scaune.Din search-urile facute din Romania a reiesit ca totu-i facil.A venit personal aici,a mers pe fir si.....s-a lasat pagubas.Preturile erau tentante,transportul parea floare la ureche,dar.....sa rezolvi de unul singur toate formalitatile s-a dovedit in final mult mai greu si mai scump.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
Da iti trebuie logistica necesara!
Stimate, SF banii se cistiga greu peste tot.Numai la noi, se vorbesc de mii de para de parca ar fi ron. Ti ai pus vreodata intrebarea ,cum de unele salarii se maresc cu doar 50$??...adica 150 ron =3kg de carne??,acolo!!
Ei, (aia de dincolo)cind ajung in aeroport si le spun sa dea bacsis 10 dolari le tremura mina!!Asa, ca in nord unde sunt multi, care lucreaza ocazional, ar face un drum platit de 15 (maxim, zile)pentru 1000$.Eu am vazut oameni care trag din greu pentru 2000 ,asa ca??....eu cred ca se poate iti trebuie timp si bani ,unele lucruri nu se pot face intotdeauna la telefon!!
Stimate, SF banii se cistiga greu peste tot.Numai la noi, se vorbesc de mii de para de parca ar fi ron. Ti ai pus vreodata intrebarea ,cum de unele salarii se maresc cu doar 50$??...adica 150 ron =3kg de carne??,acolo!!
Ei, (aia de dincolo)cind ajung in aeroport si le spun sa dea bacsis 10 dolari le tremura mina!!Asa, ca in nord unde sunt multi, care lucreaza ocazional, ar face un drum platit de 15 (maxim, zile)pentru 1000$.Eu am vazut oameni care trag din greu pentru 2000 ,asa ca??....eu cred ca se poate iti trebuie timp si bani ,unele lucruri nu se pot face intotdeauna la telefon!!
Didel , daca lumea te intreaba despre mere nu raspunde despre pere , rezultatu ar fi un ignore de moment .DidelPro scrie:Da iti trebuie logistica necesara!
Fir Intins!!!!
Eu am o intrebare simpla, ca sa nu-ti mai racesti gura de pomana.SF scrie:
Gerulachio , incerc sa fiu discret da nu ma lasi , musai sa fiu grosier![]()
Ii vorba ca tu esti ziarist de investigatii , pricepi acuma
![]()
Dar daca in foru tau interior ii bine sa-ti zici si crezi ca-s ofticat , tine-o tot asa , io nu ma supar si sti ca-mi face placere sa vorbesc cu tine
![]()
Sa-ti spun un secret , Didel aici de fata ne-o mai oferit informatii de prima mina , atita ca era vorba de de hula de fund pe Dunare , chestie clasificata de administratoru site-ului drept "geniala" , pricepi , nu ?![]()
![]()
Didel , ii vorba de adus o barca de 14 m din State , si Gerulachio zice ca-i iese sub 10 000 dolari . Barca poti sa o cumperi stind pe scaun in fata ecranului , ii vorba de miscatu ei incoace . Stiu ca ai inteles , doar vreau sa ma asigur![]()
Fir Intins!!!

Schimbarea cu Grecia se datoreaza faptului ca acolo nu ingheata apa la tarm pe timp de iarna si nu risc sa fac praf barca daca n-o scot la iernat pe uscat. Sper ca realizezi ca drumul din Grecia pana la Constanta e un mizilic fata de trecerea Atlanticului.
Cu lacrimi Bastus!
SF "ignore ":
- barca pluteste si in plus are si motor si vele
- mere:ori 14 m ori 22m este acelasi lucru( vezi sus)
- pere :un bilet avion =500$
-daca recitesti ce am scris pe site vei vedea ca daca ai si putin noroc se poate!! .............asa ca poti........"ignore"....eu nu ma supar ...................
....si nu vorbesc din carti si nu sunt nici "mafalda".................
.......si apropo sunt leat 51, am mintea inca brici.............
- barca pluteste si in plus are si motor si vele
- mere:ori 14 m ori 22m este acelasi lucru( vezi sus)
- pere :un bilet avion =500$
-daca recitesti ce am scris pe site vei vedea ca daca ai si putin noroc se poate!! .............asa ca poti........"ignore"....eu nu ma supar ...................
....si nu vorbesc din carti si nu sunt nici "mafalda".................
.......si apropo sunt leat 51, am mintea inca brici.............
Didel, iti racesti gura de pomana, ai mai jos primul post al lui SF de pe acest topic. A sarit scurt cu "mutati topicul la cafenea, ca de 40.000 nu iei nimic care sa pluteasca si sa nu putrezeasca dupa prima excursie". Pe urma, dupa ce a mai cercetat pe net, a ajuns la concluzia ca preturile alea din SUA sunt la barcile confiscate de la traficantii de droguri
(se stie ca astia au boala la veliere de 10-12-14m, nu la motorboats de nspe cai putere
). Urmeaza piratii din Caraibe (astia chiar exista si azi, pe bune) si Triunghiul Bermudelor
.
Omul era pur si simplu sa faca atac la simpla idee ca mi-as putea lua asa ceva
. De unde se vede ca anumite metehne romanesti se conserva perfect si peste hotare
.

Omul era pur si simplu sa faca atac la simpla idee ca mi-as putea lua asa ceva

SF scrie:Careva sa mute topicu la cafenea , presimt ca o sa fiu greu cu explicatiile![]()
![]()
Gerula , nu am vreme acuma , zau si pe bune ,![]()
, totusi citeve intrebari :
1. un velier cum zici tu presupune mai multa scoala decit o simpla barcuta , crezi ca o sa-ti iei licenta de pe net , gaseste mai intii un tip in tara care sa aiba habar de pinze si din astea , is curios citi gasesti![]()
2. unde o sa-ti "parchezi" jucaria de 12-14 m , vezi cit iti iese parcarea si in ce conditii
3. probabil stii ca intretinerea anuala , in cazu in care , prin absurd( da-mi voie si mie sa incerc , nu numa tu ) ajungi sa-ti iei barcuta cu
![]()
![]()
40 000 ( vorbim de ceva care pluteste si in practica , nu doar in teorie , si nu ia apa la primu val
, nu-i putrezeste nimic dupa o prima excursie ) , deci intretinerea anuala ii minim 10% din costu total . Un simplu surub SW te costa cit zece normale .
4. Fa un calcul costu jucariei + orele de teorie and practica ( sa nu-mi spui ca deja ai astfel de permis) , plus parcarea + aducerea in tara + intretinerea in , hai sa zicem primii 5 ani + consumabile gen carburant ( sa nu-mi spui ca te bazezei doar pe vele , ca o sa te uste pilotu care te parcheaza in port
) ,schimb de ulei , etc. si dupa aia vezi daca merita sa faci pe oligarhu pentru 2-3 ture pe an pe mare
![]()
Fir Intins!!!
Cu lacrimi Bastus!
Vad ca te ingrijesti de mine , nu te teme , nu-mi bat gura de pomana , de mult nu am ris asa bienGerula scrie:
Eu am o intrebare simpla, ca sa nu-ti mai racesti gura de pomana.Pe cat (bani, nu sticle samd
) pui pariu ca o aduc din SUA in Grecia in 10000$ (dovedibili cu acte)..

Gerula , in ce conditii ii pariu asta , tocmesti doi ocnasi cautati de politie in State si creezi ca aduci barca gratis

Fir Intins!!!
Multi inainte , daca bagi asta ca argument ii deja genial , mai tare decit hula de fund pe DunareDidelPro scrie: .......si apropo sunt leat 51, am mintea inca brici.............

Era vorba de ignore la aia cu 50 de dolari egal trei kile de carne , ca unii tremura la 10 dolari , etc. , care nu prea inteleg de ce ai pus-o , asa ca ignore , sau vrei sa impleticim treburile pe aici

De moment Gerulachio vrea sa-si aduca ipotetica barca

Didel , aici nu-i vorba de noroc , am zis ca poti lua barca stind pe scaun si din tastatura .
Fir Intins!!!