orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
SF
- veteran

Toata lumea poate vedea primu meu post de pe topicu asta , dupa cum si faptu ca ai tot redus din elan
Nu stiu ce inseamna la tine termeni foarte exacti , deocamdata nici macar nu ai habar cum ai chef sa-ti aduci ipoteticu velier , nu in tara , ca deja ai redus ( ce se intimpla , doar nu tre sa scoti din buzunarel

) , ci in Grecia , ca sa-ti economisesti un ban

.
Fir Intins!!!
-
Gerula
- veteran

Cu lacrimi Bastus!
-
cristian.ene
- veteran

Gerula,
din experienta proprie cu un Mc Gregor de 28` al unui prieten pot sa iti spun ca pescuitul e o iluzie de la bord pentru ca puntea e mult prea sus. Am pescuit dar de pe mal pe unde am apucat pe marea Marmara si in Egee.
Costurile de stationare in porturi pot si de 30-50 E pe zi sau 300-500E pe luna si in general costurile anuale sunt undeva in jur de 10 % din valoarea velierului.
Mc Gregor-ul de 28 e sportiv si destul de sigur si pe furtuna(am prins una pe Marea Neagra) si ca avantaj are chila retractabila si lest sub forma de apa. Pnreu multi e o jucarie dar pe Marea Neagra , Marmara si Mediterana face fata fara probleme mari.
Permisul de navigatie e obligatoriu si experienta nu se capata chiar in 5 zile. Eu am navigat undeva in jur de 25 de zile din vara trecuta si pot sa spun ca un velier mic nu e deloc comod e mai degraba spartan si sportiv si costa undeva in jur de 28.000E cu un motor de 50HP dar iti ofera senzatii care merita daca iti permiti si ai timp. Eu am ratat in vara asta 2 iesiri de 10-14 zile pe Egee pentru ca am avut alte prioritati dar e posibil sa fac o tura de iarna in sudul Mediteranei, sper........
Pentru pescuit mai bine iti cumperi o salupa e mult mai potrivita
-
SF
- veteran

Nu inteleg de ce te agiti atita

( te-ai prins ca nu-i asa ieftin

), deocamdata tu inca nu ai barca , sau ma insel

, inca ii la stadiu de vis , inafara de-a face o faza bizara , nu vad ce as realiza
Asa poate veni si Nicolita si zice ca peste doi ani va da un autogol in finala Champions League
Fir Intins!!!
-
SF
- veteran

cristian.ene scrie:Gerula,
din experienta proprie cu un Mc Gregor de 28` al unui prieten pot sa iti spun ca pescuitul e o iluzie de la bord pentru ca puntea e mult prea sus. Am pescuit dar de pe mal pe unde am apucat pe marea Marmara si in Egee.
Nu am dat de pe o astfel de barca , insa poti pescuii foarte bine de la inaltime in mare , insa tu dai cu scule light si Gerula la fel , cu astfel de echipament nu prea ai cum
Fir Intins!!!
-
Gerula
- veteran

Nici nu ma mir ca o dai in SF-uri
Ai tot facut scandal ca-i scump, ca nu se poate, ca e periculos, dar cand e sa pui un banut jos ajungem imediat la Nicolita, autogoluri si finala UCL
Avand in vedere ca mi-ai atras atentia asupra pozei cu Smeagol la parada gay te iert

.
Cu lacrimi Bastus!
-
On-Off
- utilizator nou

Am nimerit intamplator pe aici, dar va pot spune ca un velier obisnuit de croaziera nu se poate transporta in container, din cauza latimii corpului si a inaltimii chilei fixe. Sunt modele adaptate pentru transport in container, dar latimea e limitata la max 2,3 metri. Varianta de traversare a Atlanticului spre Europa e riscanta, avand in vedere navigatia la latitudini ridicate, nu e ca traversarea din Europa, prin zona alizeelor. Si navigatia din Grecia in Ro nu e nicidecum floare la ureche, din cauza traficului naval intens, a stramtorilor si a particularitatilor meteo ale Marii Negre.
Piata din State e plina de oferte tentante la preturi bune, dar barca trebuie inspectata la fata locului, pentru a vedea conditia ei. Pentru a evita taxele din Ro, e bine sa se inmatriculeze in Cipru, cum au facut unii velisti de la Constanta. Varianta transportului pe vapor este valabila daca barca are valoare mare, altfel pretul transportului e mare raportat la valoarea finala. Ca sa va faceti o idee despre veliere, intrati pe site-ul unui broker englez care isi prezinta iahturile cu maxim de amanunte:
http://www.yachtsnet.co.uk/
-
On-Off
- utilizator nou

Beneteau-ul asta e un "speed demon" al velierelor. E o copie a unei barci din clasa Open 50, cele mai rapide veliere de competitie de 50 de picioare. Este un nou trend in Europa de a se trece la cruiser-racer-e, in detrimentul cruiserelor clasice. Asta din cauza lipsei de timp a omului modern, care prefera sa se dea cu viteza de-a lungul coastei decat sa plece in croaziera prin Mediterana, ca sa lupte apoi pentru un loc intr-o marina.
E bine sa nu neglijati cheltuielile de intretinere, o barca mare inghite bani multi. La noi in Ro inca sunt conditii bune de tinut un velier, mai ales la Dunare sau in Delta, la vreun ponton mai ferit de barcile de fitze. Eu sunt pentru barcile tractabile, din cauza cheltuielilor infime de utilizare. E adevarat ca un cruiser de 14 metri nu poate fi tractabil, dar exista si veliere de 40 de picioare (12,20 metri) tractabile, pentru navigatie offshore, dar nu sunt de vanzare, ci se vand planurile de constructie: Rio Hondo 40, "Ultimate trailerable sailboat":
http://riohondoyachts.com/gallery-images/gallery8.html
-
SF
- veteran

Gerula scrie: te iert

.
Ai vazut filmu ala " Dumnezeu te iarta , noi nu" ( traducere dupa mine

)
Astept sa-ti iei barca
Fir Intins!!!