Veliere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Ma pregatesc de o sesiune la Giurgiu,si am tot vorbit la telefon cu nepoatele
...sunt c am bune vorba lui finu "merinosu"...........dar..........velele sunt boala grea ...de tot...alea,alea+nandrolonul, Gerula sunt ....frectii!!
Parerea mea :daca mai vrei sa te intilnesti cu Adelin chiar si la Capsa nu iti lua un "DINOSAUR"............este parerea mea .Nu te cunosc ,nu ma cunosti( de si as vrea, sa te cunosc poate te gasesc( iartama, ca pe Calinescu, pe vreo lista s au pe mine nu se stie??) din cele spuse de alti velierul =200 neveste!!.....................eu spun sa te mai gindesti??poate Rogojestiu-l ....cine stie........................
...sunt c am bune vorba lui finu "merinosu"...........dar..........velele sunt boala grea ...de tot...alea,alea+nandrolonul, Gerula sunt ....frectii!!
Parerea mea :daca mai vrei sa te intilnesti cu Adelin chiar si la Capsa nu iti lua un "DINOSAUR"............este parerea mea .Nu te cunosc ,nu ma cunosti( de si as vrea, sa te cunosc poate te gasesc( iartama, ca pe Calinescu, pe vreo lista s au pe mine nu se stie??) din cele spuse de alti velierul =200 neveste!!.....................eu spun sa te mai gindesti??poate Rogojestiu-l ....cine stie........................
Gerula , am un cunoscut francez care s-o ocupat timp de 10 ani exact cu asta , aducea barci sau ducea barci prin toata lumea .
Trebuie trei oameni , dintre care unu cu permis pt. astfel de barci ( se subintelege , insa chiar daca pe aia doi ii platesti mai putin , pe ala ca si capitan il platesti mai mult , tre sa rezolve treburi legale , si nu-s putine ) , cu doi ii cam riscant , daca unu pateste ceva in mijlocu oceanului , unu singur nu o sa poata guverna barca multa vreme , nu stiu care ii experienta ta cu marinaria , da tre sa belesti ochii tot timpu sa nu dai in balize sau resturi care plutesc la deriva , nu rezisti tare mult singur .
Tre sa faci o expertiza a barcii , o sa gasesti canalii care s-ar sui pe orice chestie care pluteste , da nu-s recomandabili .Mi-o zis ca-i mai mult ca posibil ( tinind cont de pret si an ) sa trebuiasca sa duci barca la nivelu electric al anilor nostri . Plus asigurarea . Cel putin la capitan va trebui sa-i platesti asigurarea si sa-i faci contract , sau te risti si ajungi la apa si dupa aia tipi vind barca la negru in Venezuela , anual dispar numai in Europa cam 300 barci de lux ,plus din astea mai normale , cind am vreme si mai trec prin port o sa fac o poza cu panou ala cu "Wanted" si recompensele , jumatate is furate in sistemu asta , adica angajat oamenii sa duca barca fara contract , ca sa iasa mai ieftin , si dupa aia ramas fara jucarie .
Dureaza de la 6 la 8 saptamini , dupa cum zice asta , sa aduci un astfel de jucarel din State pin in Marea Neagra , poti sa pierzi doua zile numai in Gibraltar . Daca ai ceva averie tre sa intri in port si se plateste .
Ca sa nu o mai lungesc , total , tipu mi-o spus sa pregatesti intre 20 si 25 de mii euro lichizi . De aia eram tare curios sa vad ce zici , dupa tine cit te poate costa aventura , si in calculu asta l-am rugat sa nu introduca situatii speciale
, cum ar fi ruperea unui catarg , doamne fereste .
Fir Intins!!!
Trebuie trei oameni , dintre care unu cu permis pt. astfel de barci ( se subintelege , insa chiar daca pe aia doi ii platesti mai putin , pe ala ca si capitan il platesti mai mult , tre sa rezolve treburi legale , si nu-s putine ) , cu doi ii cam riscant , daca unu pateste ceva in mijlocu oceanului , unu singur nu o sa poata guverna barca multa vreme , nu stiu care ii experienta ta cu marinaria , da tre sa belesti ochii tot timpu sa nu dai in balize sau resturi care plutesc la deriva , nu rezisti tare mult singur .
Tre sa faci o expertiza a barcii , o sa gasesti canalii care s-ar sui pe orice chestie care pluteste , da nu-s recomandabili .Mi-o zis ca-i mai mult ca posibil ( tinind cont de pret si an ) sa trebuiasca sa duci barca la nivelu electric al anilor nostri . Plus asigurarea . Cel putin la capitan va trebui sa-i platesti asigurarea si sa-i faci contract , sau te risti si ajungi la apa si dupa aia tipi vind barca la negru in Venezuela , anual dispar numai in Europa cam 300 barci de lux ,plus din astea mai normale , cind am vreme si mai trec prin port o sa fac o poza cu panou ala cu "Wanted" si recompensele , jumatate is furate in sistemu asta , adica angajat oamenii sa duca barca fara contract , ca sa iasa mai ieftin , si dupa aia ramas fara jucarie .
Dureaza de la 6 la 8 saptamini , dupa cum zice asta , sa aduci un astfel de jucarel din State pin in Marea Neagra , poti sa pierzi doua zile numai in Gibraltar . Daca ai ceva averie tre sa intri in port si se plateste .
Ca sa nu o mai lungesc , total , tipu mi-o spus sa pregatesti intre 20 si 25 de mii euro lichizi . De aia eram tare curios sa vad ce zici , dupa tine cit te poate costa aventura , si in calculu asta l-am rugat sa nu introduca situatii speciale

Fir Intins!!!
Gerula scrie:SF, nu evit nici un raspuns, dar n-am stat sa fac calcule la virgula. 3 bilete de avion one way, plata pentru aia 2 oameni si proviziile. Costul aducerii in tara mi se pare cea mai mica problema.

SF scrie:...Ca sa nu o mai lungesc , total , tipu mi-o spus sa pregatesti intre 20 si 25 de mii euro lichizi . De aia eram tare curios sa vad ce zici , dupa tine cit te poate costa aventura , si in calculu asta l-am rugat sa nu introduca situatii speciale Smile , cum ar fi ruperea unui catarg , doamne fereste.

sincer, fara sa ma documentez as fi estimat un pic mai jos, ceva in preajma a cinspe mii. dar daca vorbim de adus tocmai din state cred ca poate fi si mai bine de 25 de mii.
dar na...se mai inseala omu, pana la urma ce inseamna doujde mii, nu-i asa?
Gerula, tu ai banii astia? sincer.
aaa, mai aduna si excursia si sederea ta acolo si eventual costurile ascunse, ca sunt si din alea tot timpul.

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
Ti-am explicat in ce consta adusul , si faptu ca sint citeva chestii peste care nu poti sari , nu strict cit platesti tu oamenii , ai inteles si tu asta , da o dai in diverseGerula scrie:SF, tu zici ca ar costa 25000 adusul barcii din State? Adica peste 36000$?![]()
![]()
La banii astia cred ca gasesti si oameni sa dea la vasle de-a latul Atlanticului
.

Fir Intins!!!
da, mi se par multi bani in conditiile in care velierul ala il vei folosi cel mult in vacanta + cateva weekenduri/an. dar asta sunt doar eu. ca idee, de cate ori meri in delta pe an? dar la mare? sau poate te dai pe dambovita?Gerula scrie:SF, tu zici ca ar costa 25000 adusul barcii din State? Adica peste 36000$?![]()
![]()
La banii astia cred ca gasesti si oameni sa dea la vasle de-a latul Atlanticului
.
Leba, ti se par asa de multi bani? Decat sa-mi iau Touareg mai bine bag banii in ceva de genul asta.

cu un tuareg mergi zilnic, te duce si la peste (chiar si-n Laponia

in fine, dupa ce ti-l iei sa ne spui si noua costurile finale, da?

si uite-asa, incet-incet, se duce in masa proiectul igrec bis.

restul e can-can.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team