Veliere

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 04 Aug 2008, 20:22

onesti scrie:Bai Ionutz, eu cred ca tu ai dat-o la pace cu Gerula: tu ii cumperi velier si el te ajuta cu bacul? Asa-i?
nu :lol: ce? eram certat cu gerula? :lol: eu nu pun botu la lucruri de genu asta si sunt o fire care tine la caterinca... nu ma supar asa de repede :)

la fel cum nu am pus botul in weekend la o gluma facuta de vali stratonov la care altii s'au suparat rau de tot :lol:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 04 Aug 2008, 20:28

S-auzim ce zice si Gerula! :lol: :lol: :lol:

Oricum, parerea mea e ca "un bagaj solid de cunostintze" :wink: face mult mai mult decat o barca. Fie ea si cu panze. Asa ca Ionutz....

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 05 Aug 2008, 11:12

Mai, lasati bacul lui Ionut, pe mine chiar ma intereseaza date despre inmatricularea ambarcatiunilor provenite din SUA :).
Cu lacrimi Bastus!

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 06 Aug 2008, 20:33

Gerula scrie:Mai, lasati bacul lui Ionut, pe mine chiar ma intereseaza date despre inmatricularea ambarcatiunilor provenite din SUA :).
Mai Gerulo, io am un velier de 18.6 picioare, fara cabina si sunt tare multumit de el. Il trag pe trailer cu o masina mica. Daca insa tu vrei barca de 14 metri, adica 40 picioare sa nici nu visezi sa dai sub 100.000 pe ea.

La faptul ca toate barcile astea au chila, cantaresc la 10 tone si nu merg carate cu trailerul te gandisi? Astea sunt bune sa le tzii la marina in Adriatica :-)
=============================

SOLUTIE:

Uite ce spun eu: exista DOUA modele super de barci trailerabile cu vele si motor care le baga in planaj (motosailere)

1) Macgregor 26X si 26M (26 picioare) (mie imi place X-ul)
2) Odin 820 (28 picioare), care e mult mai fain ca MacGregorul si e fabricat in Polonia

MacGregor accepta motor de 50 CP
Odin accepta 70 CP

Amandoua sunt trailerabile, si le poti tragie cu un Jeep

Aud, aud, aud.... multumirile deja? :-)

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 06 Aug 2008, 20:50

Mersi frumos de sfaturi, sunt bune si bine intentionate, dar eu stiu ce vreau (ocean class, rapid, cu cabine, etc). Daca la noi la Mangalia e nasol stiu cel putin 4 porturi in Grecia unde il pot ierna la preturi rezonabile.

Stii ceva de inmatriculari, formalitati, vama, impozite, alea alea? :)
Cu lacrimi Bastus!

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 06 Aug 2008, 20:57

Am auzit ca au aparut unele gonflabile,cica e mai usor cu vama,transport,acte,etc. :lol: :lol: Acum sa vezi....

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 06 Aug 2008, 21:00

Gerula scrie:Mersi frumos de sfaturi, sunt bune si bine intentionate, dar eu stiu ce vreau (ocean class, rapid, cu cabine, etc). Daca la noi la Mangalia e nasol stiu cel putin 4 porturi in Grecia unde il pot ierna la preturi rezonabile.

Stii ceva de inmatriculari, formalitati, vama, impozite, alea alea? :)
Imi pare rau, dar nu stiu despre inmatriculari. Stiu insa cativa indivizi aici la marina in Ottawa care ai-au adus Benetau Oceanis de 35 si Mirage-uri din Europa.

Bafta si curaj in ceea ce vrei sa intreprinzi. Mie mi-a fost frica sa imi iau o barca prea acumpa din prima, si mi-am luat Precisionul 18.5 nou abia dupa ce mi-am facut mana pe un Mistral mai vechi, si am inteles care e barca potrivita pt mine.

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 06 Aug 2008, 21:14

Ia uite aici:

http://www.a-38.com/

Am inteles ca pt orice barca construita inafara EU iti trebuie un CE conformity document.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 06 Aug 2008, 21:18

Oho ce frumos e un Oceanis 46, dar sare cu mult din buget. Asa si Dufour 455 e super-barca, dar la fel, nici la mana a doua nu ma pot apropia de el.
Si ruseasca asta e 150.000, adica e departe.

Prin SUA am vazut insa preturi decente la barci bine intretinute, in general modele '80- early '90 la care interiorul e cam outdated pentru milionarii de azi ;).
Cu lacrimi Bastus!

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 06 Aug 2008, 21:37

Gerula ,am vorbit cu o verisoara care si-a adus un velier acum5 ani din USA unde locuieste.A vrut sal inscrie {acte alea ,alea }apoi a renuntat la inscris in Italia unde il si tine si mi-a promis ca o sa-mi comunice,taxe ,vama ,certificat ,omologareUE si toate dichisurile,daca se merita ti le comunic{oricum}.Vorbind in casa am aflat , ca pot avea o mostenire!!??{velierul nu ea}.

Scrie răspuns