textil la clean!

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Iul 2008, 10:36

La clean daca vrei finetze tre sa pui macar lider subtire, deci mai slab ca textilu deci se va rupe indiferent cum il legi si vei avea aceeasi rezistenta ca si cum ai da numa cu mono.
As zice ca daca ai da numa cu mono ai avea ceva sanse in plus in dril ca e mai lung si mai elastic decat lider din acelasi material de 1 m. :wink:
SF, acu inteleg unde bati ca nu mi-era chiar clar.
Asadar la problemele tale cu diferentza in evolutie si simtitu atacului.
La prima nu ma bag prea mult, am observat ca il poti juca altfel cu textil, mai multe nu zic.
La a doua e f. corect, am avut rateuri pentru ca a tras pe cadere, mono lung si subtire si am sesizat tarziu.
O rezolvare la atacuri fine si pesti fitzosi poate fi textilu. Da poate sa-ti iasa si exact pe dos ca si pestele scuipa instant daca te simte asa inelastic :D . A doua rezolvare e sa casti ochii pe fir, eu mi-am invatzat lectia si nu mai cred ca daca dai la bobler tre sa simti totu in batz.

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 16 Iul 2008, 10:37

daca ma gandesc la un pescuit asa....."la ce pica".........cu voblere mai marisore sau rotative mai marisoare....ok......sa zicem.
da daca vorbim de pescuit specializat.....cu scule UL sau cel mult L..........hmmm.......nu prea vad sensu........

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Iul 2008, 11:43

Sorin scrie:
ca sa dezagati un bobler iti tre un testil de vreo 15 lb ......cu din alea de 6 si 8 nu prea ai ce negocia .....

si acu chiar sa dai cu sfori la clean .....hmmm....
Ii doar o observatiea de-a mea , fata de ce zice pe aici lumea , se pare ca-si iau textil pt rezistenta , ca sa indoiasca ancore , departe de mine asemenea idei geniale :lol: :lol:

Pe un textil de 5-6 lb cred ca poti lega bine un fluoro de 0,20 de buna calitate , de vreo 2, 5 m , si zic ca-i in regula , parerea mea :)
Cu 15 lb oricum nu poti arunca boabele alea de fasole care se folosesc la clean :lol: :lol:

Fir Intins!!!

cristian.ene
veteran
veteran

textilu si cleanu baba si mitraliera

Mesaj de cristian.ene » 16 Iul 2008, 12:08

La distante mici de pescuit si atunci cand pesti sunt mofturosi solutia castigatoare este mono de 0.12-0.14mm si lansete de fibra de sticala sau grafit foarte band de putere UL max. Light.
Dimensiunea pestilor nu are de-a face cu puterea firului pentru ca in 90% din cazuri orice clean poate fi scos cu fir de 2 sau 3 lb.daca lanseta protejeaza firul si frana este impecabila, dar nu e cazul de frana daca lanseta este inteligenta si preia toate socurile :lol:

Argumentul cu textilul bun de indoit ancorele e o grosolanie tipic mioritica+evreiasca care nu vad ce are de-a face cu pescuitul.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 16 Iul 2008, 14:48

Adevarul cand plec la pescuit tremur de bucurie la gandul agataturilor carora le vin de hac cu textilul,daca am ghinionul sa mai agat si cate un clean ,doi,trei,asa la 1-2kg ma sacrific si ii scot si pe aia,doar nu o sa-i las la aia care patruleaza cu mono-ul si-si inchipuie ca ,cleanul e o "fata mare" sperioasa.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Aaa ,sau voi vorbiti de clenutii aia mici care inca mai sug de la mama si umbla in bancuri? :lol: :lol: :lol:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 16 Iul 2008, 19:05

ma bucur ca vad pareri si pareri , pentruy ca eu nu pot zice ca am experienta in pescuitul cleanului la spin, ( la lacusta am prin pe vremuri cleni fahini, atunci erau , si mergea, lejer)!de aceea las pe cei care au experimentat pe diferite fire, bete, ape sa-si dea cu parerea, eu am sa trag concluzi :D !cum poti lansa un vobler de 2 gr cu un multi de 8lbs sa zicem, fata de un mono de
un mono 0,18 sau 0,16??
am observat atacuri dese a atunci cand arunc in amonte si mulinez rapid si voblerul e dus de apa ,intelegeti, nu cand voblerul vine contracurent!u ati observat si voi???
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Iul 2008, 19:38

ilie scrie:Adevarul cand plec la pescuit tremur de bucurie la gandul agataturilor carora le vin de hac cu textilul,daca am ghinionul sa mai agat si cate un clean ,doi,trei,asa la 1-2kg ma sacrific si ii scot si pe aia,doar nu o sa-i las la aia care patruleaza cu mono-ul si-si inchipuie ca ,cleanul e o "fata mare" sperioasa.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Aaa ,sau voi vorbiti de clenutii aia mici care inca mai sug de la mama si umbla in bancuri? :lol: :lol: :lol:
Ilie, apreciez mistoul.
Da-mi voie sa te intreb: daca ai pescui la clean, deci pe o apa unde nu ai surprize gen stiuca, salau, somn, etc, tot cu textil de 20 de lb ai da?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 16 Iul 2008, 19:49

hunting_xxx scrie:taicanoe,
cu ce batz cautzi cleanu`?
maver stralis light plus spigot de 2,4m ; 5-12gr mulineta shimano technium 2500 + fir Stren microfuzionat de 0,10 mm + lider de 1m monofilament trabucco 0,22 ... si in general caut CLEANUL, clean care devine interesant de pe la kil in sus..

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 16 Iul 2008, 19:53

daca puneti lider , dupa cat timp il schimbati , daca folositi nod si nu snap sau agrafa?se imputineaza si el , la citeva naluci schimbate , nu!?
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 16 Iul 2008, 19:56

in timpul unei zile de pescuit pe rau la clean verific foarte des liderul si il schimb de cate ori e nevoie sau atunci cand simt ciupituri pe el ... si folosesc tot timpul agrafe duolock ... din comoditate si pentru ca nu-mi place sa fac noduri.

Închis